Forum » Operacijski sistemi » ščž v DOS-u pod windowsi 2000
ščž v DOS-u pod windowsi 2000
ronex ::
Zdravo, prosim za pomoč, če mogoče kdo ve kako naj stvar prepariram, da bom imel v DOS-programu, ki pa teče na win2000 ščž-je oziroma SLO-fonte. Prej mi je to lepo delovalo pod win95, toda sedaj imam drug operacijski sistem in imam velike
težave s tem. Halp!!!
težave s tem. Halp!!!
lp ronex
ronex ::
ja ja ja mislim, da je to. Kot sem že povedal imam program v DOS-u, ki nima šumnikov in so samo čudni znaki ( oklepaji in podobno). To sem imel v WIn95 rešeno, sedaj na
win2k pa imam probleme nikakor mi ne uspe tega razrešit, zato bi res bil hvaležen za pomoč okrog tega problema. Hvala naprej !!!!
win2k pa imam probleme nikakor mi ne uspe tega razrešit, zato bi res bil hvaležen za pomoč okrog tega problema. Hvala naprej !!!!
lp ronex
cryptozaver ::
Pojdi na WIN2K help in pri index odklofaj codepage. Tam lepo pise kaj moras naredit. Kolkor se spomnim moras v eno od prastarih DOS sys datotek vpisat praviln code table. Za slo fonte je 852 ali neki podobnega. V helpu ziher vse pise.
BigWhale ::
Nem esat 850 codepage z 437 in SLOSCII naborom...
Ce ima clovek program napisan v 437 kodnem naboru z SLOSCII znaki, potem mu codepage 850 nic ne pomaga... Se vedno bo imel namesto nasih znakov ^ ~ ' [] {} ... :)
Ce ima clovek program napisan v 437 kodnem naboru z SLOSCII znaki, potem mu codepage 850 nic ne pomaga... Se vedno bo imel namesto nasih znakov ^ ~ ' [] {} ... :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mrežni disk - istočasna uporaba datotek na disku z 2 računalnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 1685 (1260) | fulgur |
» | Tiskanje šumnikov iz DOS-aOddelek: Pomoč in nasveti | 4777 (4268) | Brane2 |
» | windows xp sovraži dosOddelek: Pomoč in nasveti | 3262 (2898) | SasoS |
» | Šumniki v DOS-u - win xpOddelek: Programska oprema | 3014 (2968) | mirando |
» | Problemi s šumniki v DOS-u (resno mislim!)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2269 (2117) | nevone |