» »

Povezava med zvočno kartico in ojačevalci

Povezava med zvočno kartico in ojačevalci

mali210 ::

Pozdravljeni.Sem nov na teh straneh.Rabu bi en nasvet o povezavi zvočne kartice Creativ Audigity 2 ZS z 8-kanalnim ojacevalcem.Rad bi iz kartice laufau 7.1 kanalni zvok z uporabo svojega samostojnega ojačevalca.Problem je ker kabel za povezavo ni lih enostaven analogni kabel,ker zvočna ima tri JACK-e (izhode),dva sta stereo-2kanalna,eden pa je trojni-3kanalni.Iz teh treh pa iz kabla naj bi nastalo 8 mono signalov.Probu sem uprasat v Italiji,in so mi rekli,da je to fabriška zaščita,da za pogon 7.1 kanalnega zvoka iz kartice moras kupiti le njihov zvočniški sistem,da stvar deluje.Nekako da v kablu mesa te signale,da nastane potem 8 mono signalov ven.Prosu bi,če je kdo kaj delal oz. poskušal narediti tak kabel,in ce so se kakšne druge rešitve.Sam sem probal narediti,vendar mi je uspelo spraviti le 6 kanalov,ostalih dveh pa nikakor.
Hvala.

Dami ::

Ne vem kak je pr ZSu, sam na moje audigy1 je en izhod kao za center+sub, vendar služi kot digital out in ga lahk komot prek običnega coax zvežem na moj reciever od tam pa pol dalje na zvočnike.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dami ()

CaqKa ::

Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum Pro On-Board Connectors
Line level out (Front / Side / Rear / Center / Subwoofer)
Digital CD Audio in
Aux Audio in
AD_LINK 1 and AD_LINK 2 Connectors
Power Connector
15-pin MIDI/ Joystick port extension header

front/side/rear je 6 kanalov potem pa še piše center in sw...
torej bi moralo bit na karti 3x dvokanalni in 2x enokanalni priključki?
aja kaj pa piše v manualu?

sem si zdaj manual dol potegnil.
http://si.europe.creative.com/support/m...

noter je narisan neki čudn kabl.. kuj naenkrat grejo iz treh žic 4... tak da poglej če imaš kje v škatli te žice.. pomojem bi morale bit..

mali210 ::

Ne, v škatli dobiš samo posebej prikluček za jostik in nobenega drugega kabla.Tisti poseben kabel dobiš le če kupiš Creativ-ove zvočnike oz. zvočni sistem 7.1 Sej u tem je problem,tisti čuden kabel bi mogu nekako napraut,samo napotke kako ga nardit ne dobiš nikjer.Zato bi prosu,če se je že kdo matru na tej zadevi,če mu je kaj uspelo.Meni je uspelo le 6-kanalov spravt ven,ostalih dveh pa nikakor.

CaqKa ::

mali210 ::

Ja nč pametnega nisem najdu.Zgleda d je to res dobro fabriško zaščiteno,da podatkov ne dobiš nikjer.Ja mi ne preostane drugega,kot da prodam trenutne zvočnike- Genius 5.1 Home Theater in kupim od kakšen sistem od Creativa.Edino tako bom izkoristu kartico,ker drugače imam že na osnovni plati integrirano 5.1.Ni kaj, na napakah se učimo-tako pravijo:D

chrush ::

Ve mogoče kdo, kje bi lahko kupil AD_Link kabel za povezavo med zvočno kartico Sound Blaster X-Fi in konzolo Sound Blaster X-Fi I/O Console?
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2 zvočni na 1x

Oddelek: Zvok in slika
191368 (1001) juhartg
»

ZVOČNE KARTICA za 5.1 zvok

Oddelek: Kaj kupiti
51079 (1039) Bramac ^^
»

Zvočna kartica Audigy

Oddelek: Kaj kupiti
201508 (1219) sm0key
»

Dolby 5.1

Oddelek: Zvok in slika
363065 (2613) ciper

Več podobnih tem