» »

težave z mrežno kartico preko kabla

težave z mrežno kartico preko kabla

Yohan del Sud ::

Bi prosil za manjšo pomoč.

Glejte. Imam internet preko kabla. Modem je Thomson. Mrežna je integrirana na ABIT nf7s. WinXP. In problema ni. TCP/ip properties so na auto, DHCP vklopljen in stric iz telemaha lahko lepo nastavi MAC adresso na to mrežno.

Problem nastopi, če vgradim kako drugo mrežno. Vgradil sem že tri brezhibne druge, nastavil enako, a stric iz telemaha vedno trdi, da se signal konča koj na tej strani modema. Napak ne javlja.

Kje bi še lahko bil problem? No poskusil sem že marsikaj, marsičesa še ne. Npr. vedno sem uporabljal isto pci režo, ampak to bi ja ne bil problem. Driverji so itak original Windows in bi morali delati. Morda bi moral onesposobiti mrežno na plati v biosu (ampak potem je neuporabna za notranjo mrežo)? Je kdo testiral več mrežnih na tej plati?

Kje bi še lahko iskal problem.

Sydk ::

Jst sm tut kablaš s thomsonom, in vcasih če si zamenju mrežno, si moral poklicat centralo da so vnesli MAC naslov tvoje nove mrezne, pol so to automatiziral tako da zdej če želiš zamenjat mrežno moraš to ki jo uporabljaš sedaj izklopit za 24h, ko ta čas preteče pa pač priklopiš novo in deluje brez problema...
Tako so mi svetovali oni sami, in preverjeno deluje:))
LP

Hmmm, imam malo drugačne informacije. Včasih si res moral sam sporočiti novo MAC adresso in je zadeva bil v 2 min zrihtana. Po novem pa (če imaš odprt DHCP) stric na drugi strani sam vidi adresso (in jo verjetno pretipka v nastavitve)... Za tale 24ur avtomatizem pa še nisem slišal (in oni stric na drugi strani tudi očitno ne)...

BTW s katerega konca si...

Sydk ::

sem z Bleda, pac meni so rekli naj tako naredim in sem pac pocakal tistih 24h ..priklopil novo mrežno in zadeva je delala..pol pa ne vem vec:)
nimas kaj zgubit ce poizkusis, a saj vem kako je biti cel dan brez neta:D

cel teden... :'(

ma net imam tudi v službi, tu rabim zadevo za strežnik in p2p...

in ja. tretji paketek, ko sem zadevo usposobil (začasno) na winxp je bil msblast... >:D ;((

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne morem naštimati interneta na svojem prenosniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
211363 (965) bluefish
»

po bios flash-u internet ne dela?pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
181158 (917) asus
»