» »

Elektrotehnika faks

Elektrotehnika faks

trpo ::

Sem v 4. letniku gimnazije pa premišljujem o vpisu na elektrotehiko. A mi lahko kdo, ki že hod na ta faks napiše mal kakšen je. A so težki izpiti, kok je z roki, s predavanji itd?

Vsem tnx!
www.LOST-serija.net

R-S-LoVe ::

Jst sn pa zdej ABS FERI v MB in vse kar ti lahko povem je, da se boš navkljub našim namigom moral sam odličiti.
Je pa tkole:
- predavanja so nekatera ql, še posebej pr enem prfoksu kot je dr.Angleitner (Akustika,...), dr. Kramberger, ki je sicer šele asistent ampak vseen ful ql dude.
-izpitni roki so vsi na kupo
-izpiti niso težki, še posebej, če jih opravlaš s kolokviji, sam zavedi pa se, da se je treba za en izpit učit 2x, saj je ustni del čisto nekaj drugega kot pisni.

ZAKLJUČEK:
Da povzamem vso to nakladanje :D Treba se je malo učit, čimveč hodit na predavanja, met malo vez starejših študentov, da kaj uporabnega povejo....
Če se odločiš za študij elektronike, pa ti želim veliko uspeha, pa žuraj ga čimveč!!!!
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

Poldi112 ::

Na vsakem faksu so izpiti tezki, ce se ne ucis. In tezji kot na gimnaziji. Podobno kot prehod iz osnovne v srednjo solo.
Jaz sem bil v gimnaziji 3x zadosten in 1x dober. In mi manjkata na elektro se 2 izpita in diploma. Tako da ni problem ce se ti da studirat. Visokosolski studij je lazji. Roke imas 3x letno, plus se nekajkrat za kolokvije (moznost izpita med predavanji v dveh delih). Fino je ker ni piflarije.
Najtezje je ker ti ni treba hoditi v solo. Ce zelis prides na vpis, nato pa samo se na izpite. It to dosti ljudi nese. Ampak ce redno hodis vsaj na vaje, in sproti sledis, potem pac naredis.

Poldi112 ::

Glede tega, da se je za en izpit treba uciti dvakrat, na FE v ljubljani to gotovo ne velja. Sicer je res vsak izpit pisno in ustno, ampak ce naredis pisno, naredis tudi ustno (razen ce vse prepises).

sash ::

za začetek bi blo fino če bi napisal na ker fax pa se misliš upisat (MB al LJ), ker glede MB ti lahko kaj napišem za LJ pa nix :D - bo pa kdo drug.

Moje mnenje je tako da če imaš voljo boš zadeve naredil BP, sploh prvi letnik ti zna gelde na to da si iz gimnazije (kjer predvidevamo da obvladaš matematiko in fiziko pa mehaniko) kar pomeni, da imaš če narediš še kak izpit iz Osnov ELektrotehnike že narejene izpite za pogoj za vpis v 2 letnik. Na nekaj težav boš morda naletel v višjih letnikih kjer je stroka nekoliko bolj prisotna - a tudi to nebi smel bit problem z nekaj domačega dela, sploh če je le to sprotno (v kar pa malo verjamem >:D )

Z predavanji pa je tak, določena so zanimiva določena pa niti malo, bodisi zaradi tega ker je snov ki jo predavatelj predava nezanimiva, bodisi da je stil predavanja nezanimiv, najhuje pa je če je obojno - vendar se da tudi te težave dobro premostit z kakšnim dobrim kosilom :)) . Znanje pa je itak napisano v knjigah, ki so dobavljive v knjižnicah. Moje osebne izkušnje so, da se precej znanja pridobi predvsem na vajah (tako avditornih in morda še več na laboratorijskih), ker so če smo čist pošteni asistenti v večini primerov veliko bolj uporabni kot sami profesorji.

Naslednji problem, ki ga lahko imaš pa je (in ta pokoplje največ študentov) svoboda, saj se moraš navadit na to da moraš delat sam in da te tukaj nihče ne sili da si tam in da ti nihče ne piše neoravičenih ur,.... in da ob posameznega predmeta odneseš samo toliko za koliko si se sam angažiral.

Kar pa si mislil z roki pa mi ni jasno in če te še kaj zanima kr uprašaj pa ti bom(o) napisal ;)

ps.
pa po mojem si malo falil oddelek
--------------------
Think different...
TOROiD Group

trpo ::

Hvala vsem!

Zanima me študij u LJ, predvsem pa smer telekomunikacije.
Koliko pa je vaj v primerjavi s predavanji, in še koliko maš svobode pri sestavljanju urnika (nisem iz LJ in bi se vozil)?

Če ma še kdo kakšne dodatne informacije bi bil zlo vesel.
www.LOST-serija.net

Poldi112 ::

No, jaz sem na telekomunikacijah v Lj. Sicer pa se za smer odlocis sele kasneje.
V prvem letniku si lahko urnik zelo prilagodis. Imas 2 skupini za predavanja 6 skupin za vaje. In prakticno vse razen parih (lab) si lahko poljubno izberes (glede termina). Jaz sem si naredil v enem semestru tako, da sem imel vse, kar me je zanimalo, v pon, tor in sre. Je pa bilo intenzivno...

shock ::

Jst sem trenutno peti letnik v TK oz. še en mesec petega letnika in potem bom absolvent. Kar se tiče prvega in drugega letnika je selekcija (matematika + osnovelelektrotehnike). Lahko rečem da sem imel srečo, da sem prej hodil na srednjo elektro, kjer smo bili tukaj v veliki prednosti kar se tiče osnov elektrotehnike in vse do tretjega letnika, kjer potem se zažneš bolj interesirat. Dosti predmetov se določene snovi ponavljajo, tako da na koncu res obvladaš.

Ne sekiraj se če ne boš hodil na predavanja, važno je da hodiš na vaje v prvem letniku. V drugem letnuku je bolje da bolj redno hodiš na predavanja, v tretjem in naprej pa hodi na vsa predavanja, ker so zelo pomembna, čeprav ne boš razumel določenih prfoksov (papirnati profesorji). Saj boš takoj opazil kateri so papirnati in kateri pa so praktični. Če te kaj zanima kr vprašaj.

jest10 ::

Edino za drugi letnik se nebi čisto strinjau(edino če si imel druge profesorje) Pri preklopnih vezjih(Reberšek) in meritvah(Bergelj) je na predavanjih dobesedno enako kot v knjigi in skriptah. Tako da je čisto vseeno če hodiš ali ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

shock ::

Na reberška res se ne splača hodit, važno je da veš kako zgleda >:D. Kar se tiče meritev pa je to, da so tosti stvari ki so namenjene višjim letnikom in šele takrat ti bo kapnilo kaj je sploh hotel takrat imet od tebe.

BSD-jas ::

Jaz sem pred leti hodil v LJ na FE UNI, sicer ne na TK ampak na avtomatiko, ampak. Seveda ne morem jamčiti, da je vse napisano še vedno res.

Brez narejene matematike ni nobenih pogajanj o napredovanju v 2. letnik. Pri eni od 4 matematik lahko naletiš na Slivnika, ki ima očitno nalogo, da opravi "umazano delo" selekcije (tisti, ki so ga imeli še na enem TK predmetu, pravijo, da je tam faca in da tala 10). PRi tisti matematiki, kjer ga boš imel, se pridno in sproti uči in naredi vse, da boš naredil kolokvije. Ostali matarji so izi, eden ima celo tak vzdevek :D. Če si gimnazijec, ne bi smel imeti problemov s fiziko, ostali pa so jih po mojih opažanjih imeli kar nekaj. OE vsaj zame ni bilo nič posebnega, imel sem pred kratkim umrlega Valenčiča, ki je bil pravičen in sploh faca, tudi Sinigoja se je menda dalo narediti, če si vsaj odprl knjigo, za ostale pa ne vem. Računalništvo pa lahko že smatraš za narejeno. Sicer ni "informatika" z Wordom in Excelom, kot na drugih faxih, temveč programiranje v zbirniku in C (mogoče že C++ ali java), ampak vseeno nič posebnega.

V drugem letniku so bile najbolj zloglasne meritve, vendar je Pozne končno odpeketal v penzijo. Bergelj te pa itak vrže samo, če nimaš pojma o pojmu. Na vajah te utegne jeb*** Štukovnik, če je še vedno zatežen, ker so ga iz profesorja degradirali v asistenta, tudi Agrež je bil bistveno bolj zatežen kot pozneje v 4. letniku... Mogoče znajo biti problematične še vaje za numerične metode pri Zlobcu, ki zna dati kar hude naloge. ČE si rojen za programerja, boš opravil z levo roko, sicer pa jih na koncu leta "prepiši" od kakšnega takega in ga prosi, naj ti jih razloži.

Ne glede na smer boš pozneje imel še anglo in ekonomiko. Anglarca ima vse navade s filofaxa, če si gimnazijec ali imaš smisel za tuje jezike, jo boš naredil že v prvem poskusu (če dobiš 9 ali 10, ti bo še napisala spričevalo o aktivnem znanju, ki ti bo zagotovo še koristilo, samo filofaksu boš moral odšteti še kakšnih 15 Prešernov), sicer pa.... No ja, šušlja se, da dobiš 10, če jo nategneš :D Ekonomik Mihelčič je pa tudi model. Najprej moraš biti ob pravih dnevih na predavanjih, da se napišeš na en list in da se ti podpiše v indeks, izpiti z obkroževanjem najbolj pravilnih odgovorov so tudi vse prej kot zabavni...

Prfoxi na avtomatiki so več ali manj OK, z izjemo nekaj SDSovcev, ki delajo res pravo "reklamo" svoji stranki, npr. Šuhel, ki je model par excellence, verjetno bo vztrajal na svojem mestu do smrti, vrže te že, če mu ni všeč tvoja frizura ali obleka in že kar nekaj asustentom je zaje**l kariero. Drugi je politik in nesojeni LJ župan Jeglič, ki ga boš itak videl samo na prvem "predavanju" in na izpitu. Pol je pa še verjetno apolitični asistent za regulacije, ki smo mu rekli Škorc, čeprav je imel en drugačen ptičji priimek. Ta je dajal takšne naloge, da jih najbrž še sam ne reši v tisti uri in pol izpita in ga je moral celo nadrejeni Župo (fejst poba) nekajkrat nadreti, ker jih je dobil premalo na ustni izpit :D

Ja nč, srečno, če boš šel za štromarja, naj te omenjeni osebki nikar preveč ne prestrašijo, vsak fax mora imeti nekaj takšnih modelov. Če sem jaz naredil.... :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BSD-jas ()

BluPhenix ::

NO, jaz sem pred 3 tedni koncal predavanja, smer elektronika.

Tisto o Slivniku so mitiloske zgodbice. Tip je cisto korekten na izpitih. Ce znas ni problema, ce razumes za kaj gre a ne znas tocno odgovora pomaga oziroma te spusti. Ce ne znas letis.
Sicer pa so za vecino profesorjev miti in legende (razen kar se "zuranja" tice).

Meritve se da tudi naredit. Numerične se potrudiš in jih narediš.

V bistvu se da vse naredit, le če se malo potrudiš.

Aja o angleščini in certifikatu prvič čujem, jaz imam 9, ampak nisem dobil nobenega certifikata.

Sicer pa je mega fax, le do 3jega letnika se malo vleče, ker so vse bolj osnove, če ne boš do takrat obupal, ti ne bo žal.

pitagora ::

Tebe skrbi kaj se bo zgodilo ko bos prisel na ta faks(fri, fe) ker sem zasledil da imas eno od moznosti nadaljevanja studija smer strom in fri bi ti setoval da ko se zacnes ukvarjati s temi stvarmi te ne sme zadovoljiti tisto kar ti je povedal profesor ampak moras biti kot lubadar grizti in grizti samo tako bos pregrizel vse ovire na fasku tudi najbolj zatezene prfokse za katere pa mislim da razumejo stvari in ce vidijo da se trudis z odgovori ti z veseljem odgovorijo, malo premalo si grizel kolege :O, sicer pa tukaj je stvar razumljiva nic ni na pamet ampak moras delati z glavo...............!!!!!!!!!!!!!!;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FRI (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7114006 (5548) PH03N1X
»

Kako se učiti matematiko na višji ravni (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6011392 (9870) lebdim
»

Kako izgleda študij?

Oddelek: Šola
337205 (5844) Gandalfar
»

FRI in fizika

Oddelek: Šola
132851 (2538) grim_
»

Srednja šola >>> FAX

Oddelek: Šola
474479 (3606) DavidJ

Več podobnih tem