» »

FAT32 vs NTFS

FAT32 vs NTFS

mortal ::

Hi

Zanima me kateri je hitrejši in katerega naj uporabim v WIN2k ???

andrej ::

NTFS je v dolocenih okoliscinah pocasnejsi v dolocenih pa je hitrejsi. Ne glede na hitrost pa je NTFS superioren sistem proti FAT/FAT32 in je vsekakor prva izbira v w2k. Razlogov za uporabo FAT32 za w2k particijo ni. tudi ce dualbootas naredis eno posebno particijo FAT32 s podatki, da lahko iz vec sistemov dostopas do podatkov ce rabis.
Odgovor je jasen - NTFS.

Paramedic ::

Jaz sem se to pred nekaj meseci spraševal (hvala za razsvetljenje andrej). In sem se odločil NTFS, kar mi ni niti malo žal. Če delaš v dosu, pa diskov ne vidiš - kot da jih ni.
End transmission.

kdo pa se danes dela v DOS-u?:)

Človek, ki je ravnokar formatiru disk, for example :). Čist drugač je če formatiraš NTFS disk.;(
End transmission.

zakaj bi blo drugace? particije lahko naredis kar v w2k setupu, formatiras pa v setupu ali w2k...

Jst ::

jst mam sm ntfs, ker je bolj varen in zanesljiv.

Eto, sam si povedal razliko: v setupu, ne v dosu. edina razlika. ampak js mam še dodaten problem, ker moram v dos, narediti 4 boot diskete, dati diskete not po restartu, šele nato sem v setupu. veliko dela, da lahko formatiraš particijo z w2k. ko vsaj ne bi bilo treba zraven >30 minut čakat (diskete počasne)! mam pa 32×teaca, ki zgleda noče bit boot device.
End transmission.

masina bi ti morala bootnit s CD-ja. Se moj pra-stari 4X Mitsumi lahko! boot s CD-ja zlo lepo dela...

appz ::

razen seveda ce imas unbootable cd>:D>:D

v taksnem primeru ti nobeden CD ne pomaga:D

faca9 ::

Ob bootable CD-ju moraš še v BIOS-u nastaviti IN omogočiti možnost zagona s CD-ja. TEAC ima tu bolj malo veze.

To sem nastavu in je tak dolgo pisalo booting atapi, al neki takega, da sem kr cede w2k prej vn uzel, da je nadaljeval. čaku sem ene 5-10 minut.
End transmission.

katero plato/bios mas?

Dober, v tretje, kar sem kadarkoli probal, deluje. Se pravi TEAC je bootable CD-ROM! Prvič sem se pa s tistimi disketami matru! Takrat, ko sem dal cd za zbootat, ga kot da ni bilo not. Nč ni gledu cd-ja. Zdej pa zboota. Ok, hvala fantje. Sam večkrat sem mogu sprobat. :|Mal še pejte na tem RAID FA(kju)0:)
End transmission.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Karseda neboleča reinštalacija OS WinXP

Oddelek: Pomoč in nasveti
171664 (1391) @ljash
»

problem -> dual boot W2k/W98se

Oddelek: Pomoč in nasveti
81033 (952) Mr.B