» »

P200&Win XP!?

P200&Win XP!?

AvAkI ::

Zanima me če bi lahko na Pentiumu 200Mhz v navezavi z 96MB RAM-a laufali Windowsi XP. Gor bi imel le BitTorrent:) in FTP server, mašina pa bi delala 24/7.

Hvala za odgovor!
~*-,._.,-*~> SLOVENIA THE BEST! <~*-,._.,-*~

mare_ ::

Ne. Tole so minimalne zahteve, ampak tudi na takem rač. bodo bolj slabo delali;)

MIN: je 233Mhz, moj P200 dela trenutno ne 225Mhz>:D :D !!!
RAM-a pa je dovolj, saj je min. 64MB.

Torej?
-BitTorrent nima velikih zahtev?
FTP server bi bil za nekje 5 userjev.

:\ :\ :\

jurre ::

tezko...ze xpje bi tezko prebavlal, bit torrent pa pozre zelo velik rama..tko da ne vem ce si ti glih splaca..pol pa se ftp..uf:\

c00L3r ::

Zakaj pa ravo XP-je, ne bi rajši dal gor Win 2000, ki imajo manjše strojne zahteve?

Dead_Eye ::

XP bi delali bp. Kot jaz vem so minimalne zahteve 133Mhz procesor, ker preverjeno dela na 166MMX pentiumu. Glede bittorrenta in ostalih p2p programov bo pa bolj težko.... lahko poskusiš
The one and only

Sami ::

XP-ji bi ti 100% delali, samo vse bi teklo zelo počasi, ker je proc švoh in pa rama je definitivno premal. Lahko probaš, samo na tvojem mestu bi kupil nov comp ali naložil Win 2000.:D
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

bradek ::

Notri dodaj se 128 rama pa bos v ta namen kot si rekel, komot laufal zadevo. Le glej da bo disk vsaj okoli 20gb, da ne bo kak 800mb pocasna skatlica. Jaz sem laufal na 166, 256 rama in 6gb disk brez problema, sicer je delalo pocasi, pa ce si se mal poigral z nastavitvami je bilo za prezivet.

lp
M

kilergas ::

NA tvojem 200mhz masinci seveda da ti bodo delali xp-ji,..sam nepozabi na kavo pa pop-corn preden comp prizges:D :D

Dr_M ::

ce si mazohist kr XPje...ce pa ljubis zivljenje, pa vsekakor win2k :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

fini odgovori!:) :D

Ta PC bi uporabljal le kot "server", na njem se nebi igral, laufal bi samo BitTorrent in Serv-U.

Gor sem hotel dati Win XP, ker imam še dva PC-ja v mreži, ki imata Win XP.

Mogoče bi prišel v poštev kakšen drugi operacijski sistem?-glede kompatibilnosti in stabilnosti 24/7?

bradek ::

win 2000

Yohan del Sud ::

Oja. Dela. Od 166 mhz naprej zihr. Ampak nisem testiral maj kot 256 mb...

dela ze dela....ampak to je use kar dela. sam ce uporablas torrent rabs kr hudo masino.
men ze na xp2000 z 384mb sdr win2k dostkrat mal stekne masina...tko recimo za ene 5 minut rata neuporabna ker disk skos dela.

neki123 ::

Sej s kolesom tud prideš iz Kopra v Maribor, ampak z avtom je pa hitrej.....

Myth ::

Takole bom rekel. Prebral naslov, nisem bral postov. Moj odgovor: Da, sigurno zagotovlejno delovanje, brezhibno ampak pocasno.

Zakaj tako?
Ker imam sam Pentium 200 Mhz 128 rama 20 gb diska z delujocimi xp-ji, ampak brez gonilnikov za grafo, ker pac jih niso izdelali. Igric ne igram. Na masini imam najnovejse programje kot so divx, xvid, dirext 9.0b, ad-aware 6.0, acd see 6.0, ie 6, mirc, bittorent, edonkey, nero, etc. V glavnem, deluje... Samo moras imeti potrpljenje.... Moj racunalnik je prav tako vzgan 24/7, s tem da ga mogoce tu pa tam za kaksen dan ugasnem. Ce se mi zalusta igric, na tej masini mi delajo stvari kot so JA2, LBA.... pac malo , ampak samo malo starejse igrice. Brat mi je rekel, da bi mi komot delala igrica The longest Yourney, pa nisem poskusil.

Prav tako sem si XP videz spremenil, torej Icon Packager and stuff. Res je, da je mogoce zagon pocasnejsi kot obicajno, ampak tistih 10 sekund gor al dol ne skodi...
Sem pa mislil, da mi sploh ne bodo delali oz. da bodo , če bodo delali, delali tako počasi kot ne vem kaj. Ni res. Zagon sem z štoparco meril in je razlika v nekaj sekundah od zagona Win Me.

Tako da se vesel spravi nalagat Win XP gor. Prej samo preveri, ce mas najnovejse driverje za stvari kot so zvocna in graficna. Jaz imam za zvocno XP gonilnike. Čudež... 8-O

En lp
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Mr|ce: ti ga pa mal serjes :) na p200 z xp sicer mas lohk programe kot si jih ti nastel, ampak z vecino od njih si nimas kej pomagat.
divx/xvid - na taki masini lohk gledas fime kodirane z divx ;) 3.11, s polovicno kvaliteto zvoka, pod pogojem da laufas ti na win9x. o filmih z divx 4.xx, 5.xx ali xvid lohk samo sanjas.
torrent - dela, ampak v tistem casu kot to dela, dela samo to, pa nc druzga zravn.
ostalo so pa itak samo mali programi.

Vlady ::

No tole z divx-i ti ne verjamem, da so ti na 200 delal normalno. Ker so men na celeronu 400 štekal, ko sm winse 9.x gor laufu... xp-ji pa so velik bolj požrešni, in ne verjamem, da so normalno filmi delal... :\

Myth ::

Kaj sem govoril o tem, da lahko filme gledam? :)) Ja, saj maste res, kaksne nove oz. dobre kvalitetne filme ne morem gledat. Zato pa mam tv ali pa 17" monitor, ki nista na tem racunalniku. :))
Samo povedal sem, kaj vse dela na Pentium 200 MHz in ne to, da lahko filme gledas.

Pa lp in upam, da sem kaj pomagal
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Mr|ce: sej mas lohk tut ksn hud avto pred garazo, pa ce nimas kljucev za njega, bos mogu se zmeri pes hodit.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zahteve za gledanje divx filmov

Oddelek: Strojna oprema
493141 (1901) Azrael
»

Koliko minimalno ram-a za Windows XP?

Oddelek: Operacijski sistemi
454725 (3821) Jan987
»

DC++...passive only -- Azureus...NAT Error ????

Oddelek: Omrežja in internet
61768 (1458) espacious
»

AMD izda računalnik za množice (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
525921 (5921) nicjasno
»

Najprimernejši Linux za P 200 MHz (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
523774 (3133) CCfly

Več podobnih tem