Forum » Pomoč in nasveti » Linux Ruter
Linux Ruter
matter ::
Rabim zmogljiv ruter ki bo zmožen omejevati promet za internet posameznim osebam na mreži.
Imam naslednjo topologijo:
SWITCH v katerega je priključen AcessPoint s 4 wireless odjemalci. V switch pa so priključeni še trije računalniki. Sedaj bi dodal računalnik z nameščenim linux(nevem katero distribucijo) ki bi imel 2 mrežni, ena gre v switch, druga v ADSL adapter.
Rad bi omejil promet do ADSL interneta posamznik osebkom (glede na na IP ali pa če se da MAC naslov).
ZANIMA me katera distribucija to omogoča najlažje.
Namreč o linuxu nimam veliko znanja, dosedaj sem imel na računalniku za test suse distribucijo.
Pa distrivucija mora imet o tem kaj howto dokumentacije.
Ali se da to narest na SUSE ali MANDRAKE ?
Hvala za pomoč.
PS: JA časa imam dovolj za študiranje howtojev :)
Imam naslednjo topologijo:
SWITCH v katerega je priključen AcessPoint s 4 wireless odjemalci. V switch pa so priključeni še trije računalniki. Sedaj bi dodal računalnik z nameščenim linux(nevem katero distribucijo) ki bi imel 2 mrežni, ena gre v switch, druga v ADSL adapter.
Rad bi omejil promet do ADSL interneta posamznik osebkom (glede na na IP ali pa če se da MAC naslov).
ZANIMA me katera distribucija to omogoča najlažje.
Namreč o linuxu nimam veliko znanja, dosedaj sem imel na računalniku za test suse distribucijo.
Pa distrivucija mora imet o tem kaj howto dokumentacije.
Ali se da to narest na SUSE ali MANDRAKE ?
Hvala za pomoč.
PS: JA časa imam dovolj za študiranje howtojev :)
CCfly ::
http://www.freesco.org/
Ena od mnogih distribucij. To kar zelis se da narediti na vseh distribucijah, vprasanje je samo koliko casa zelis potrositi.
Ena od mnogih distribucij. To kar zelis se da narediti na vseh distribucijah, vprasanje je samo koliko casa zelis potrositi.
A pa freesco podpira omejevanje prometa posameznik računalnikom ?
Kolikor si predstavljam je to svoj OS ki zasede presentljivo malo :) in ni linux, ter je narejen prov za routing.
Pa nism zasledu da omejuje promet. Sicer pa tut ne vem kaj gledat za to .
Kolikor si predstavljam je to svoj OS ki zasede presentljivo malo :) in ni linux, ter je narejen prov za routing.
Pa nism zasledu da omejuje promet. Sicer pa tut ne vem kaj gledat za to .
Law_Enforcer ::
Clarkconnect - BW limiting po IPju ima vgrajen, za MAC naslove pa boš moral verjetno inštalirati kaj dodatnega.
Poldi112 ::
Pa ta limiting dela tako da gleda prioriteto samo, ko je bw zabasan, ali vedno (ne gre cez nastavljeno, tudi ce je se frej bw) ?
Najlepša hvala za odgovore, seveda se novih ne branim s tem :)
Probal bom clarkconnect, ki zgleda za n00ba najlažji pa obetavno.
Probal bom clarkconnect, ki zgleda za n00ba najlažji pa obetavno.
Da.
Zadevo sem stestiru. SEm začetnik pa vse dela, kar je res pohvalno. Enostavna instalacija in sploh enostavno (web vmesnik) nastavljanje. Mal pogršam edino monitor , da vidm kdo sploh uporablja internet. Ampak kupit računalnik za 15.000SIT pa namestit free router program z MNOGO pritiklinamo, web server, ftp server, spam/ad filter, firewalll ......... je to res neverjetno. Omejevanje super dela.
Zdele mi sicer ne dela, ker čakam da dobim računalnik za to , ki me pride recipiši 15.000.
Hehe kje v trgovini boš dopbu tko zmogljiv rutr tko pocen.
Svaka čast projektu http://www.clarkconnect.org/.
PS: pa verjamem da obstajajo še drugi podobni projekti. PA še 1x hvala za pomoč.
Zadevo sem stestiru. SEm začetnik pa vse dela, kar je res pohvalno. Enostavna instalacija in sploh enostavno (web vmesnik) nastavljanje. Mal pogršam edino monitor , da vidm kdo sploh uporablja internet. Ampak kupit računalnik za 15.000SIT pa namestit free router program z MNOGO pritiklinamo, web server, ftp server, spam/ad filter, firewalll ......... je to res neverjetno. Omejevanje super dela.
Zdele mi sicer ne dela, ker čakam da dobim računalnik za to , ki me pride recipiši 15.000.
Hehe kje v trgovini boš dopbu tko zmogljiv rutr tko pocen.
Svaka čast projektu http://www.clarkconnect.org/.
PS: pa verjamem da obstajajo še drugi podobni projekti. PA še 1x hvala za pomoč.
Law_Enforcer ::
Np Matter
Res je odlična zadevica ta Clarkconnect.
Daj povej mi nekaj... Je bil dhcp že privzeto vključen?
Res je odlična zadevica ta Clarkconnect.
Daj povej mi nekaj... Je bil dhcp že privzeto vključen?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Law_Enforcer ()
Mislm dani privzeto vključen :)
Bom povedu ko ga namestim na mašino ki bo prov za rutr :)
Sicer pa škoda ker nevem nč o linuxu, ker baje lahko dodajaš velik stvari. Ampak ne pozna ukazov za konzolo :(
Prevsem za monitoring je par programov pa neznam instalirat
Uporablja pa od Redhat pakete pomoje
Bom povedu ko ga namestim na mašino ki bo prov za rutr :)
Sicer pa škoda ker nevem nč o linuxu, ker baje lahko dodajaš velik stvari. Ampak ne pozna ukazov za konzolo :(
Prevsem za monitoring je par programov pa neznam instalirat
Uporablja pa od Redhat pakete pomoje
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux ruterOddelek: Kaj kupiti | 1377 (1177) | Apple |
» | Doma narejen router!Oddelek: Omrežja in internet | 2385 (1367) | sidd |
» | kater linux je najboljši? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6666 (5417) | Nerdor |
» | nix routerOddelek: Omrežja in internet | 1074 (1015) | alexb |
» | Kater softwearski router?Oddelek: Programska oprema | 1499 (1151) | Tomay |