» »

Kabli za mrežo!

Kabli za mrežo!

Mihc ::

Doma imam dva računalnika in želim v našem ljubem domu postaviti mrežo! Uporabil bom router s print server-jem! Imam pa vprašanje!
V našem koncu (Domžale) imamo envelik oddajnik ki v večernih urah dela s polno močjo, kar pomeni, da v sound speaker-jih od računalnika slišim igranje radia (2. program SLO :D ). Ko smo priklopili ISDN v hiši nam v prve internet ni hotel delat in sicer zaradi prevelikega vpliva tega oddajnika na modem (indukcija zaradi elektromagnetnega valovanja,....neki takega), zato so nam zamenjal kable z novimi, ki imajo zaščito (folijo)! Zanima me, koliko je mreža občutljiva na take zadeve in ali mi bo v tem primeru delovala,da ne bo prišlo do motenj. Kabel od mreže bom vodil, na dolžini 4m, tudi ob kablu v katerem je napetost 220V! Ali lahko tudi to povzroča motnje v merži? Dolžina celotnega kabla od računalnika do router-ja bo okoli 17-19m.
Torej, ali lahko uporabim navaden UTP kabel, ali moram vzeti kabel, ki ima zaščito pred zunanjimi vplivi, s folijo!:\

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor!

LP, Mihc
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!
  • spremenil: Mihc ()

Poldi112 ::

Napajalni kabel moti prenose. Ampak ne prevec. Jaz mislim da lahko brez problema lahko kupis utp. Sploh ker verjetno mrezo za internet postavljas, tako da bodo hitrosti prenosa nizke.

ali3n ::

Jaz pa pravim takole: razlika v ceni kablov ni taka, da bi cela družina stradala; kupi tistega s folijo (in pripadajoče konektorje - so delno iz pleha), pa maš mir...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Mihc ::

Poldi112: Imam ADSL 1MBit , je to velika hitrost ali ne, nebi vedu kaj je za mrežo velika hitrost! Je pa res da bi rabu mrežo predvsem zaradi interneta!

Ali3n: Ali imajo ti kabli kakšno posebno oznako?

Drugač pa obema hvala za nasvet!

LP, Mihc
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!

boych ::

kabel z zaščitno folijo nosi oznako FTP. razlika v ceni pa je par SIT.
če ti gre kabel zraven 220 v kabla pa kar vzemi FTP. malo je debelejši če gledaš presek!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

ali3n ::

Mnja.. mam tud jest mrežo, včasih je bila 10mbit, pa sem zgubljal živce ob kopiranju večjih količin fajlov (kopirat npr. 10GB je prava nočna mora); tko da se ti kar splača dat tistih par kovačev več, boš vsaj mirno spal;

Kar se pa kablov tiče je pa tko kot je reku boych - FTP, eni jih imenujejo STP (shielded); kokr kol, 8 žičk ovitih s folijo + ena žica za ozemljitev;
Pred temi kabli sem imel navadne (mehke, brez ovoja) in sem imel hude izgube v mreži - v isti cevi mam tudi kaoksialc od antene, kar "naj sicer ne bi motilo", pa je...); jaz sem to kupoval v techtrade, kjer so mi razložili kako nataknit konektorje gor (kam pride folija, kam tista ozemljitvena žička), stiskal sem jih pa sam (ker sem vlekel mrežo po ceveh v steni); kupi trde kable (100mbit), sicer so mal težji za peljat po ceveh (rabiš "foršpon" - vlečno žico + žajfo, cet,...) tud malo težje je stisnit konektorje gor, sam kjer je volja tam je pot! :D
Lahko ti jih pa nardijo kar tam (zastojn).

Enjoy!
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

Poldi112 ::

Jaz imam 10MB mrezo, in dela na 10MB. Ceprav je precej motecih dejavnikov zraven (ok, nobenega oddajnika, samo kabli). Kabel je dolg min. 50m (do sosednje hise). 10MB ker je za internet in ker imam mehko zilo (takrat nisem vedel).
Glede na to da je ADSL 100x manj kot nazivna hitrost utp kabla je 1MB malo. Zdaj ce je razlika v ceni res zanemarljiva, se pa strinjam z ali3n.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen 20m dolg kabel za internet?

Oddelek: Omrežja in internet
2110592 (10201) imagodei
»

omrežje na 70m

Oddelek: Omrežja in internet
492322 (1560) mazy
»

Kateri router ?

Oddelek: Kaj kupiti
121621 (1394) Shkorc
»

LAN po hisi ne dela

Oddelek: Strojna oprema
61094 (926) ali3n
»

Čudne težave z LAN povezavo

Oddelek: Pomoč in nasveti
241244 (1053) MrStein

Več podobnih tem