» »

Paramount picture pise mojemu ponudniku.....kaj storiti?

Paramount picture pise mojemu ponudniku.....kaj storiti?

CCMbrother ::

Dear Sir or Madam:

BayTSP, Inc. ("BayTSP") swears under penalty of perjury that Paramount Pictures Corporation ("Paramount") has authorized BayTSP to act as its agent for copyright infringement notification. BayTSP's search of the protocol listed below has detected infringements of Paramount's copyright interests on your IP addresses as detailed in the attached report.

BayTSP has reasonable good faith belief that use for the material in the manner complained of in the attached report is not authorized by Paramount, its agents, or the law. The information provided herein is accurate to the best of our knowledge. Therefore, this letter is an official notification under provisions of section 512(a) of the U.S. Digital Millennium Copyright Act to effect removal of the detected infringement listed in the attached report. The Berne Convention for the Protection of Literary and Artistic Works, the Universal Copyright Convention, as well as bilateral treaties with other countries allow for protection of client's copyrighted work even beyond U.S. borders. The attached documentation specifies the exact location of the infringement. The Notice ID identifies the copyrighted works by file identification number.

We hereby request that you immediately remove or block access to the infringing material, as specified in the copyright laws, and insure the user refrains from using or sharing with others Paramount's materials in the future.

Please send us a prompt response indicating the actions you have taken to resolve this matter. Please reference the Notice ID number above in your response.

Nothing in this letter shall serve as a waiver of any rights or remedies of Paramount with respect to the alleged infringement, all of which are expressly reserved. Should you need to contact me, I may be reached at the following address:


No, potem pa se sledi katere filme sem delil kateri dan, ob kateri uri, ......

Kaksne so vase izkusnje? Kaj svetujete? Zaenkrat mi je ponudnik le forwardiral ta mejl.

Rotty ::

Odgovori jim nazaj, naj si kupijo zemljevid in naj si pogledajo kje Slovenija je in da te njihovi zakon prav malo brigajo...
Skratka pozabi in veselo vleci naprej....

ferjan ::

dejstvo, da je datoteki, ki si jo vlekel ime "The Itallian Job" še ne pomeni, da je to paramountov film. Ti si verjetno vlekel kakšen freeware pornič :) RAJT?!....
....nene ne v rajt v pajzdo!|O

Zheegec ::

Aja, vprašaj če so imeli nalog ko so preverjali kaj dol vlečeš.
Če ga niso imeli jih toži >:D
Anyway, njihovi zakoni te nimajo kaj zanimati v Sloveniji.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

falotXP ::

Ignoriraj jih!!

[SkA] ::

Če je sherau ne rabijo naloga za preiskavo. Saj je vendar sherau. :D
Kar se pa tega tiče, kljub temu da njihovi zakoni ne segajo tako daleč, imamo tudi mi zakone o avtorskih pravicah. Na podlagi tega ti lahko ISP ukine storitve. Kaj bodo naredili pa žal nevem, odvisno od ISPja.

Mimogrede, kako si pa sherau zadeve? (FTP, Kazaa, DC...?).

Vikking ::

hehe smešno [ska], mamo mi dost zakonu, sam ni tistih ki bi jih izvajal... če še podjetij ne morjo pregledat, za katere so višje kazni, kako bojo pol pasameznike, amerika pa tud še doma ne more narediti reda, saj iz amerike dobimo prve rožice, kr jih ponavadi tam taprvo izdajo in naredijo... tko da teh sporočil v takšni in drugačni obliki je na zelo veliko... tko da če se bojiš da ti bojo tuji agenti na dom potrkal, se ti bolj splača pisat eno grozilno pismo beli hiši, pa ti bojo mogoč pršli na kavico domov. pa pojamraš da še maš neki od ISP-ja da ti težijo pa da naj še to preverjo.... sicer bojo pa pomoje taprvo na slovaško šli al pa v slavonijo, pol se bojo pa mrbit k teb oglasli!

Bakunin ::

Zheegec ::

Če je sheral, potem pa sploh ni naredil kaznivega dejanja, kdo mi pa brani da software ki sem ga kupil zapečem na disk (2 varnostni kopiji lahko imam) v obliki recimo .iso, potem pa v eMule dam pod shared? NIHČE!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Hux ::

Ahahaha cool. Dokler nimas Arnesa se nimas kaj sekirat. Telemah pa bi te naskrivaj vklopo nazaj ko bi americani nehali gnjavit sej si nemore privoscit izgub uporabnika :D
Siol pa je prevec pozresni ter leni da bi sploh forwardal mail. Mislim da ma kr blokado za te teame nareto. Ahahah.
Pri KKSu pa tak ni takih ki bi se z tem okvarjali. :D :D :D :D :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

[SkA] ::

vikking, to glede neuvajanja zakona sploh ni res. Je kar nekaj letnih preiskav pri podjetjih, je pa res da je to le majhen delček napram celotnemu številu podjetji, ki jih imamo.
Malo časopis beri, opazil boš da vsake toliko časa pripeljejo pred sodišče domače pirate in podjetnike, ki niso licenčno uporabljali opreme. Sicer pa BSA in podobne zadevščine ponavadi najprej ponudijo da opremo kupiš, preden se spravijo nate - v kolikor nimaš vse legalizirano.

Je pa res da je obdelana samo kapljica morja in proti množičnem piratstvu zadeva popolnoma zbledi. Ampak njemu se je to zgodilo. Verjami da ISPji take zadeve ne zanemarjajo. V kolikor bi, se bi nanje lahko spravili založniki in to bi bilo veliko bolj cenovno ugodno kot pa da se spravljajo na posameznike. Distributerje in podružnice pa imamo tudi mi. Temu se reče globalizacija. V tem primero oni ukrenejo to, kar ti en ameriški striček na drugi strani ocena ne more.

Saj je lepo živeti v prepričanju, da ti nihče nič ne more... to so počeli tudi vsi, ki so pred leti uporabljali ukradene SIOL accounte. Pa glej zdaj, kako vsi povprek prestrašeni tulijo zakaj k njim na dom prihaja policija.

ALIEN..tista glede sheranja bi pa pomojem kvečemu z veliko PRovstva na kakem ameriškem sodišču veljala. Brani ti nihče, vendar mi povej en dober razlog, da si ti to dal na emule če nisi imel namena razpečevati naprej. In to je piratiziranje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

Hux ::

Dokler www straneh kot Supernova, Sharereactor nemorajo dol ruknit ti lahko smao rit kusnejo.
Btw. se siol ma svoj supernova mirror na enem od serverov ki sicer trenutno nedela lol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

[SkA] ::

Tko kot jim www.isonews.com ni ratalo? Mhm...

perci ::

In kako naj bi človek vedel, da je zadeva, ki se šera na muli avtorkso zaščitena? A morm zdej za vsako stvar, ki jo iz mule dol potegnem it preverjat, če je free al ne? Right >:D .

Hux ::

SKA: nevem ce jim je uspelo unicit to? http://www.theisonews.com/ :D

CCMbrother ::

Eto mene! Ja, sem klical svojega ponudnika in jih malo povprasal o zadevi. Stvar je taka, da dokler Paramount ne bo sodno zahteval mojih podatkov, jih tudi ne bo dobil.Itak!>:D Ker je to prvic, me ne bodo izklopili, razen ce bo podoben mejl prispel se enkrat 8-O . Mimogrede.....enega od filmov sploh nisem zvlekel celega dol, ker je prej seedov zmanjkal. Tako da ga sploh nimam. Kr neki! Aja! Vlekel sem z Bittorrentom! Poleg tega pa.....dokazi so zame nični, saj so bili pridobljeni na nelegalen način (ni bilo naloga,...), kot je napisal ferjan, mi morajo dokazati, da je ta film res Paramountov in ne le nek pornjak z istim imenom. Vsi vemo, da je veliko takih primerov(Ne na Bittorrentu, ampak to ni pomembno:D ) . Torej glede na način kako so bili dokazi pridobljeni, so po vsej verjetnosti tudi na sodišču nični in prav tako te na njihovi podlagi ponudnik ne bi smel izkljuciti. Se strinjate? Ampak enim je pa res dolgcas!!!!

BigWhale ::

> j so bili pridobljeni na nelegalen način (ni bilo naloga,...)

dej ne bluzi no... ce te policaj vidi, da glih ganjo zanjes na njivi te lahko odpelje... Oni so te pa vidli, kako filme talas okrog... ;>

Tr0n ::

Oni so bili na istem torrentu in so na tak nacin dobili tvoj IP. Na tak nacin tudi vedo, da je bil film dejansko ta, ki si ga snemal :).

Res je, da sam Paramount ne more nix kaj dosti storit okoli tega, lahko pa posilja neprijetna sporocila tvojemu ISPju, ki se lahko odloci, da ti account enostavno odvzame.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Hux ::

Kateri provider pa je to?

CCMbrother ::

BigWhale : Vem, samo oni niso ravno policisti, čeprav se tako obnašajo. Policist je uradna oseba in me lahko odpelje, kdo drug pa me lahko le prijavi organom pregona! Ta pa potem zbere dokaze na "zakonit" način.Tistih ne sme uporabit, ker niso bili pridobljeni na zakonit(legalen) način. Ni res?

Hux : Provider naj ostane anonimen :D !

CCMbrother ::

Tale PeerGuardian je že dol letel.....preveč procesorskega časa je porabil + takoj ko sem ga izklopil je download krepko narasel........stvar sem rešil z štirimi ruli v Sygate-u......sam update-at jih bom moral vsake toliko........kr naj pridejo cigani!!!!!>:D >:D >:D

Sej 100% zaščite pa itak ni.......tudi kondom se včasih strga :D :D :D :D

[SkA] ::

Hux, jah zate res nima efekta vse skupaj. Verjetno admin ne misli tako ko se sedaj s sodišči ubada.

BigWhale ::

CCMb:

Jaz tudi nisem policist, pa ce bom videl prevec paketkov iz tvojega IPja na mojem IPju bom tezil tvojemu ISPju naj te odklopi in ti da eno okrog uses..

;>

CCMbrother ::

BigWhale : To je čist druga stvar. Kar se tega tiče bi jaz naredil enako. No, jest ne bi težil tvojemu ISP-ju, ampak bi te zatožil svojemu :D :D , pa naj on naprej rihta zadeve. Skratka, povedal bi ob kateri uri se je stvar dogajala in ISP bi to preveril in se na podlagi teh podatkov odločil o ukrepih. V mojem primeru lahko tudi preveri, samo bo videl samo cel kup konekcij z raznimi IP-ji. Nikjer pa ne bo videl, da sem takrat vlekel ravno Paramountov film! Ni res? Nič nezakonitega ni v tem. Če pa ti skeniram porte ali kaj podobnega, pa je! Intrusion detection sistem pa bo to tudi zaznal! Ti nisi s tem, ko si videl moj IP (ko sem ti skeniral porte), posegel v mojo zasebnost. Posegli so oni, ki so vohunili za mano. Za tak poseg pa rabiš nalog! Jebat ga!

Ziga Dolhar ::

roflol.

(Če mi kakšen moderator zbriše tale post, ne zahtevam obrazložitve.)
https://dolhar.si/

Hux ::

[SkA]: Kaj te bluizis? Admin se je ukvarjal z prodajo illegalnih stvari. To je normalno da illegalno. Stran pa kolko vidis se je vendo online torej where the fuck je point?

ferjan ::

CCMb...tudi drugič in tretjič te tvoj provider ne bo izklopil, ker si po naši zakonodaji nedolžen dokler ti ne dokažejo krivde, kar pomeni da bi provider z izklopom kršil pogodbo....za to pa ga lahko tožiš :D

aja pa čist mim grede...s kondomom ni tok luštn :O

Bakunin ::

...provider ne bo izklopil, ker si po naši zakonodaji nedolžen dokler ti ne dokažejo krivde


To ne velja samo za naso zakonodajo, ampak trik je v tem da morajo NAJPREJ sproziti postopek proti tebi.
Pisanje opozoril ponudniku ter uporabnikom je metanje peska v oci in nima (pravnega) efekta.

kar pomeni da bi provider z izklopom kršil pogodbo....za to pa ga lahko tožiš


Ocitno nisi svoje pogodbe dobro prebral. Verjetno kje pise poleg "izkljucitve zaradi krsenja zakonov RS Slovenije" tudi to da te lahko izklopi "po svoji volji" (ce kljub opozorilom nadaljujes z XY ....).


O tej temi smo ZE GOVORILI.

Tr0n ::

ferjan: Malo si preberi ARNES pogodbo :).

ferjan ::

ok...priznam...sem kr tko mal naravnost usekal...:) ...sam point ste pa vseen dojel.

[SkA] ::

Hux, ja vem. Po**** so ga zaradi modchipov, na živce jim je šel pa že dolgo časa. My point is da ni vse tako untouchable.
Da bo kdo dobil poziv za sodnika ker shara datoteke v Sloveniji dvomim, da ga bo ISP ob konstantnih kršitvah odklopil - zelo hitro.
That's my point. Zatorej izjave v stilu "ignoriraj, se ne ubadaj, sharaj dalje" nekak niso na mestu.

Hux ::

NA siolu se nerabis sekirat ker jih ocitno ignorirajo. Baje jih dobivajo mnogo a doben od uporabnikov nedobi opozorila haha.

[SkA] ::

Sj pravim, sam da nav potem presenečenj kot je bilo v povezavi z uporabo tujih siolovih accountov svoje čase. 8-)

GregiB ::

Hehehe... danes sem v Inbox dobil 3 maile s podobno vsebino... v ANG, NEM in ITA..

Angleška verzija:

Ladies and Gentlemen,
Downloading of Movies, MP3s and Software is illegal and punishable by law.

We hereby inform you that your computer was scanned under the IP 194.247.228.27 . The
contents of your computer were confiscated as an evidence, and you will be indicated.
In the next days you will receive the charge in writing.
In the Reference code: #10412, are all files, that we found on your computer.

The sender address of this mail was masked, to protect us against mail bombs.


- You get more detailed information by the Federal Bureau of Investigation -FBI-
- Department for "Illegal Internet Downloads", Room 7350
- 935 Pennsylvania Avenue
- Washington, DC 20535, USA
- (202) 324-3000

Največji hec je ta, da omenjen IP sploh ni moj... pa tudi zelo dolgo že nisem kaj DL-dal... Zadevo pa sem dobil v HOTMAILOV inbox :P :P :P ... Zraven sem seveda dobil "spisek fileov", pod imenom refcode10412.tex.com... z rahlo virozo... Beda!
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

CCMbrother ::

Ja, to pa je res kr neki !!!! :D :D :D IP spada pod providerja Tiscali UK. In kr poskeniral so mu komp ;(( ;(( !!!! Hmmmm! No, tale mejl je veliko bolj resen od tega, ki sem ga dobil jaz. Samo verjetno, da to ni bilo narejeno brez naloga.......ker drugace bi sel jaz "komu" kej skenirat......in ne bi ostalo samo pri skeniranju >:D >:D >:D To, da so tolk nesposobni, da se na ta pravi mejl ne znajo opozorila poslat, je samo dokaz, da se nimamo cesa bat :D :D. Itak pa me to, glede na vsem nam poznano amerisko mentaliteto, nic ne preseneca.

Ziga Dolhar ::

Dajte no -- lahko raven pogovora te teme malce dvignete? CCMbrother, si prepričan, da si prebral CELOTEN GregiBjev post?

:\
https://dolhar.si/

GregiB ::

CCMBrother... v mojem primeru ne gre za "scaniranje" vsebine kompa ampak za poceni poskus okužbe...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

CCMbrother ::

Ups! Res sem malo šlampasto prebral tvoj post, GregiB! Nihče ni popoln !!:D :D

Hux ::

lol. Zaj bo FBi te v UKju iskal v postnem predalu. Ahahahaha.
To je ziher fejk mail sej tak zadet ni doben.

Hux ::

Kolk let dobis ce sheras ta film? :D

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

krneki ::

Šus u čelo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odklop interneta zaradi zlorabe prek nezaščitene brezžične povezave

Oddelek: Novice / Zasebnost
4411641 (9768) poweroff
»

Sony se jezi name....

Oddelek: Loža
172220 (1575) reptilia
»

groznja z tozbo by AMIS zaradi torrent DL?? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23229381 (17415) c3p0
»

BitTorrent možna tarča odvetnikov filmskih hiš (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
837309 (7230) wolftrix
»

Busted! (Anti Piracy Organization Cought Me) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10814650 (8873) Gandalfar

Več podobnih tem