» »

Lord of the Rings - The return of the king

Lord of the Rings - The return of the king

Phil ::

Danes sem si ga ogledal v Koloseju in moram reči, da me je prijetno presenetil. Po mojem mnenju je najboljši iz trojice (tudi na imdb je dobil najvišjo oceno). Super efekti, zelo lep konec, veličastne bitke, izvrstna igra... Okolica spet prelepa še posebej izstopa Gondor - Minas Tirith. Glasba se mi zdi nekje na nivoju prvih dveh delov. Lepo je tudi to da niso izpustili preveč podrobnosti glede na knjigo. Edini minus se mi zdi odsotnost Sarumana. Skratka Peter Jackson je car :D Vaša mnenja?
LP

Wox ::

Ja. Tak je kot si reko. Ni kaj dodat. Živel populizem. Ah, kak je lepo živet, če nam pa take lepe filme delajo. Hvala vam. Jackson, ti si car.

Tr0n ::

Mu je kar uspela tale trilogija, ceprav knjiga oz. zgodba govori zase.

Je pa skoraj zagotovo postavil nove standarde, kar se tice epskih razseznosti hollywoodskih filmov.

Bane_ ::

Uglavnem predolg film! Pa konc je cist mem! K ze misles da je konc k pridejo nazaj je kr neki!;(( ;(( ;((
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

BigWhale ::

> Uglavnem predolg film! Pa konc je cist mem! K ze misles da je konc k
> pridejo nazaj je kr neki!

Ja, prav trapast a ne? Tud knjiga ima prav bedast konec. Ko je ze vsega konec, pridejo hobitki domov in pol sploh se ni konc?!?!! Kaka bedarija!!!

PS: A ves da ti namesto I jev pises E je?

;>

boom-bar ::

A vi resno gledate film? To je treba it s ''kom'' pa ne pol v platno gledat, če je film dolg pa še tolk bolj>:D
Legalizirajte mehke droge!!!

Bane_ ::

BigWhale: sej ne da bi bil sitn sam a ti veš da pišeš brez šumnikov tko kt jest učasih!

boom-bar: tle ni debata kva pocnes v kino s svojim spremstvom ampak debata o filmu!


Men sta bila prejšna dela še nekako dobra ta mi pa ni tolk ušeč!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

Ziga Dolhar ::

Hmm, vprašanje za one, ki so prebrali knjigo.

Ko sem jo jaz bral, sem si "končni obračun" predstavljal nekako takole: Frodo stopi na konec onega "pomola", se obotavlja, nakar od zadaj skoči Golum, ujame prstan in se še isti trenutek znajde nad vročo tekočino.

V filmu da "trenutek" traja kakih pet minut ...

Je bilo v knjigi res tako zakomplicirano, ali pa je le reiser malo dramatiziral?
https://dolhar.si/

Phil ::

[NE BERI ČE ŠE NISI GLEDAL FILMA]
Kolikor se jaz spomnim je bilo isto kot v filmu, prstan si je nadel potem pa mu Golum odgirzne prst in ga vzame. Ko skoči z njega pa pade v lavo.
Glede dolžine: 17:30-21:00 >:D
LP

Tr0n ::

Dolzina me sploh ni motila. V bistvu bi lahko bil se daljsi, zato cakam na extended verzijo, ki bi naj bila baje kar 5 ur :).

slawc ::

frodo ga porine in nato pade v lavo??
LP, Slawc

Ziga Dolhar ::

Sicer je že lep čas, odkar sem prebral knjigo, tako da se grizenja prstov res ne spominjam, ampak vseeno se mi zdi, da se je vse skupaj zgodilo "skoraj v trenutku". Tako -- na pol strani :-).

p.s.: onim, ki se je konec [del od "vrhunca" dalje] zdel dolgočasen -- tako na oko bi rekel, da je bilo od takrat dalje spouščenih kakšnih 150 strani. ;)
https://dolhar.si/

DoloresJane ::

Debata naj teče o filmu. Brez komentarjev o stilu pisanja drugih uporabnikov, prosim. Vsak ima svoje mnenje in včasih smo se strinjali, da to spoštujemo. Naj bo tudi tokrat tako.

Če se nam obeta tudi debata na temo ujemanja filma in knjige, prosim odprite novo temo.

Sama filma še nisem videla, ga pa vsekakor bom. Prvi del se mi je zdel boljši od drugega, zato bi rada videla, kakšen bo tretji del. Po 24. 1., ko si bom to ogledala, vsekakor prispevam svoje mnenje.

Zheegec ::

LOTR - nič posebnega kot trilogija, sploh ne tretji del, prvi je bil najboljši.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

trpo ::

Tretji del je sigurno najboljši od vseh treh. Dolžina me ni motila - lahko bi bil še daljši. Če ste pogledali že prva dva dela je ogled obvezen!
www.LOST-serija.net

goranTNT ::

Gledu sem ga uceri in morem rect res neverjetno. Skoda le ker je bitki manjkalo tisto pravo vzdusje. 1. del tako zame se vedno ostaja najboljsi.

Keyser Soze ::

Heh, sem kupil vstopnice že dva tedna prej. Žur. Predstava 8.1 pa sem dobil zadaj sredina vstopnice. Pa spremstvo sem imel s sabo>:D , ampak sem skoz film gledal.

Meni, ker sem že na splošno frik za domišljiske filme pa kakšne dobre risane filme, se je zdel tretji del enkraten.

Da je post spoiler alert je verjetno brezveze opozarjat.

V celoti dobi eno 10tko. Edino kar je bilo narobe je bil konec. Preveč razvlečeno. IMHO. Zadnih 15 minut je trajalo toliko časa kot prej skoraj cel film. Ta čas bi lahko porabili za še kakšno sekvenco v poslednjem boju za Minas Tirith. Sploh tisti napad z vojsko prekletih bi bil lahko malo bolj podroben, spektakularen(ker je imel dober potencial za to). Ne pa da so samo od daleč pokazali kako preplavijo utrdbo in to je to. Orki mrtvi, Minas sloboden.

Drugače pa - bo treba dobit DVD z veliko bonbončki pa izrezanimi scenami.:\
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

2nemesis ::

Mene je pa scena kjer je padel golum v lavo, zelo spominjala na film Indiana Jones, sam da je bil tam namesto prstana kelih (dejavu).
Pri koncu pa zgleda da so hotel popravt tistega v prvem delu in so za to tega podaljšal ;) - No v redu so se pač knjige držal.

BigWhale ::

Ok, se moj komentar... Ceprav tretjega dela se nisem videl, ga bom, ko se bo prah malo polegel. Jackson je sicer naredil mojstrovino ampak je precejkrat udarl tako mimo, da kar groza. Ce na koncu s prstanom res dramatizira *shudder*, ja tisto je bilo precej na hitro in Gollum je odgriznil prst ja. :)

In ta cela drama na koncu je nepotrebna, glede da je pa v prvem delu filma vso dramo iznicil (pet minutni odhod iz Shire-a, deset minutni Elrondov svet), v knjigi se pa te zadeve dogajajo, hm vec kot eno leto... :)

bradek ::

-spoiler-

Ce mene vprasate je tretji del soliden zakljucek, ampak ne morm si kej da ne bi najdu podobnosti med drugim in tretjim delom. Ogromen napad na mesto (v skalo "vklesano"), iskanje pomoci oziroma vojske za boj, na koncu k je ze skor mimo se pojavijo na obzorju pogumni vojscaki in zopet porazijo une grdobe, oh glory,... nevem no, prov copy/paste se mi je zdel. Da ne govorim o pretiravanju ko prstan ze skoraj pade notr, kaj vse se je se MORALO zgodit, predn je dejansko padel... po dveh urah in pol te ze rit boli in dejansko ni potrebno da gre prstan se cez 3 druge roke preden se unici, ko pa ves da bo cez 5 minut padel notri, ceprav nisi bral knjige. Stvar okusa.

Drugace pa soliden zakljucek trilogije, ce primerjam matrico mi je ta celo bolj vsec, ne zarad zvrsti/zgodbe ampak zarad ostajanja na "realnih" tleh, ne pa nekega pretiravanega zaidenja s poti.

DavidJ ::

Bi se kar podpisal pod Brad3ka, če dovoli, seveda. :)

V splošnem odličen film, motili so me le 'chargi' s konjenico. 2000 konjenikov napada v formaciji 20×10. Po logiki, bi moralo prvih 10 umret, zadnjih 19 vrst pa se nabodit ena na drugo ...
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Rambo ::

Takšnega filma še ni bilo in ga dolgo ne bo!!! (subjektivno)

`DoC ::

Tkole bom reku. Glede na prvi film oz risanko iz leta 1986 se mi zdi, je tale zadeva prav spektakularna, tako da bodo naši otroci mel veliko boljšo predstavo in možnost vživetja :). Res je da si je Jackson dovolil veliko osebne svobode pri dojemanju in režiranju te triologije, ampak useen, enkrat za spremembo pravim hvala kur* za ucinke in tehnologijo.8-)
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

MadMicka ::

Mene v trojki mot dvoje: prva je ta, da orki nekako precej bolj švohotno zgledajo, kot npr. v eni. In druga je zadnja bitka, kjer ljudje pustijo, da jih orki obkolijo. To je strateško čist mim poteza :)

p.s.: Rambo, vsaka ocena, pa naj bo od še tako prizanega kritika, je subjektivna.. it goes without saying :)

Celeborn ::

Orki zgledajo švoh, ker niso Urug-haiji (recimo, de se tku napiše). Ljudi je blo pa premal, sploh pa so samo zavlečval.

Turtle ::

Da bi človek res razumel kaj nej bi bil LOTR si mora najprej prebrati Silmarion-a. Tam to dolgo povest opišejo v enem odstavku......Tko da dolga je zgodovina človeštva....je pa drgač knjiga bl zgodovinski zapisek kot roman

BigWhale ::

> Da bi človek res razumel kaj nej bi bil LOTR si mora najprej prebrati
> Silmarion-a.

Ah, ne, to pa ni cist res :)

Dredd ::

V glavnem, komaj čakamo Extended DVD izdajo in 5 uric fantazije...

Tr0n ::

Oh yeah! :)

snow ::

Ja prej v dvojki so bli Urug-haiji, ki so krizanci med okri in troli. Sarumanova vojska je bila to. Ta v trojki pa je direkt iz Mordorja.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

rekunius ::

Mogoče res malce razvlečena končna scena, premal od nemrtvih, pa tud preveč onega sranja s frodom in samom (:D so ghay :D) Lahko bi blo več spopadov, pa ene par potez je res zgrešenih :
Sauron vidi Froda pokoncu pa vseeno napade Aragorna, pa ne mi zdej s tem da jim je uspel diverzijo narest, sam mi tako tisočletno zlo (sauron) deluje mal retardirano, vidi prstan, pa ne obračuna z njim :\ No pa temu bi lahko rekli Licentia Poetica - pesniška oz. umetniška svoboda, zdej si pa vsi interpretirajmo tole po svoje :)

Han ::

Danes sem si v celjskem Koloseju ogledal Kraljevo vrnitev. Nad projekcijo sem globoko razočaran, saj je poleg ves čas tresoče in razmazane slike bil vklopljen reklamni projektor, ki je še dodatno motil že tako neenakomerno svetlost slike. Tudi podnapisi so bili tresoči. Cepci, ki ne znajo predvajati filma, tako kot se za tretje tisočletje spodobi, so mi tako pokvarili predstavo enega najboljših filmov. ;((

Mislim, da me zlepa ne bo več v Kolosej, saj je konkurenca boljša in ob ponedeljkih tudi bistveno cenejša.

Kar se posameznih delov tiče: vsi so odlični, najbolj všeč mi je pa vseeno prvi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Mercier ::

Potrjujem vse zgoraj napisano ( Han) in dodajam še kokice z okusom po strojnem olju. ;(

DoloresJane ::

TRojka je fantastična. Jacksonu ne zamerim konca - če ne bi pojasnil, kaj se z vsemi zgodi, bi mu najbrž očitala, da ga briga le boj, ko je tega konec, pa ne zna nadaljevati. Poleg tega bi mu tudi oboževalci Tolkiena najbrž zamerili. Že tako si je bojda dovolil kar nekaj pesniške svobode.

BigWhale ::

> Že tako si je bojda dovolil kar nekaj
> pesniške svobode

Nekaj? Pomanjkanje lika, ki hobbitkom dvakrat resi zivljenje je kar precej svobode...

PS: A se je samo meni zdelo, da je v drugem filmu bila zaljubljenost Eowyn v Aragorna precej potencirana. V spominu imam, da je v knjigah to bilo omenjeno, tako precej precej bezno, v eni ali dveh vrsticah...

BlackHole ::

Pa je res Sauron videl Froda, ali ga je skoraj videl? Ne spomnim se niti več, kako je bilo v knjigi. Meni se je zdelo, kot da se je zadnji čas Frodo umaknil.

DoloresJane ::

BigW-
knjige nisem brala. Je pa extended verzija tretjega dela dolga okoli pet ur. Ljudje, ki se pritožujejo nad tremi urami, bi bili po petih mrtvi. Težko je tisoč strani spraviti v devet ur tako, da bi bili vsi zadovoljni. :D

Btw: kaj se na koncu zgodi s Faramirjem? Potem, ko ga rešijo z grmade...?

Mercier ::

Btw: kaj se na koncu zgodi s Faramirjem? Potem, ko ga rešijo z grmade...?
Na kronanju se še pojavi. Neki čudno gleda Eowyn, kot da nima najbolj čistih namenov.

Phil ::

Farimir in Eowyn se poročita :)
Glede tega če se Sauron v knjigi videl Frodota pa nisem več siguren, ampak takole na pamet bi rekel da ne.
LP

DarwiN ::

Eden najslabših filmov kar sem jih kdajkoli gledal, kar vsi trije deli po vrsti !!!!!!
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DoloresJane ::

Darwin - tako na forumu kot v življenju boš prišel dlje, če boš svoje odločitve znal tudi utemeljiti. Tak način debate spodbujam v tem oddelku, kar je tudi sicer smiselno, sicer bi lahko vsak povprek metali neke dogme, do diskusije pa ne bi prišlo.

2nemesis ::

Priznam da je bilo kar nekaj pomanjklivosti, ki so me motile, ampak mislim da se je splačal enkrat pogledat.
DarwiN, če ti že prvi del ni bil všeč, zakaj si pa potem gledal še ostala dva??
A samo zato ker so ga vse ostale ovce tudi gledale?

DarwiN ::

Pri vsakem delu sem pač upal da bo dober, vendar nič od tega.Efekti so res dobri, to priznam, saj so nas nafojtrali z vsemi možnimi živalmi, drugače pa je film katastrofa (moje mnenje).Mislim , zadnji del?Kaj je tak dobrega da si zasluži 11 oskarjev? .Mogoče pajek ko ga Sam prebrca??..Ali zmaj ,kateremu glavo odseče ženska ,ki je kuhne vajena..Mogoče scena z mamutom ki ga na tla spravijo z dvema sabljama, z vsako po eni nogi? Mislim, mamut je velik 100 metrov, prostora med zadnjima nogama pa ima 2 metra ali kaj? Take sablje še He-man ni imel,glede na to da mamutu na tisuče sulic ni moglo do živega. :) ...Kritiki slabe ocene filmu niso niti upali, niti smeli dati,ker je bil proračun ene 300 miljonov. Kako bi zgledalo da bi ga kritiki med oceno 1 in 5 ocenili z 1,kina pa potem prazna.200 miljonov škode?...Kritike torej razumem, zakaj pa je vam ljudem tako všeč film?..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

BlackHole ::

Zdaj ne vem, ali kritiziraš knjigo ali film.:\ Pa priznaj, če bi posneli še 5 ali 10 delov, bi še vse pogledal, saj bi upal da bodo boljši ne?!;)

BigWhale ::

Darwin,

Tvoje trditve so popolnoma neutemeljene... Sicer pa, drugic pejdi gledat Dude Where's My Car in ne jamraj...

PS: Aja, tisto niso bili mamuti :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

antonija ::

A mi lahk en razlozi zakaj vsi tolk radi primerjate knjigo s filmom? Vse kar mata skupnega je naslov in nacelno zgodba, pa zadnje sploh ni nujno. Knjiga je popolnoma drugacen medij kot film, zato tukaj primerjava ne sploh. Film MORA prokazati vse kar si reziser zamisli, MORA upostevati casovni tok dogodkov tako kot si ga reziser zamisli, medtem ko je knjiga veliko prijaznejsa do ljudi z domislijo. Pac nekako generalno opise celotno stvar in seveda "pozabi" na tiste detajle, kjer nastopi domislija ki naredi knjigo ali zanic ali pa oh-in-ah. Od posameznika odvisno...

Film je biu pa dobr, neglede na to kak je pisalo v knjigi. Je domislijski film, zatorej je tudi "zenska vajena kuhinje" ubiti "100m visokega mamuta" ki to sploh ni, in mali hobit je sposoben resiti svet pred tisocletnim zlom. In Golum rabi pet minut da se mu rata skobacat cez rob.
Men je bla zgodba vsec, efekti so bli super, igranje je tud blo na nivoju... Skratka dober film.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

BigWhale ::

> Vse kar mata skupnega je naslov in nacelno zgodba,
> pa zadnje sploh ni nujno.

Tee hee hee
:))

gigaherz ::

Meni je bil film super in tiste tri ure so hitro minile. Efekti so res super, edino me mal moti super-Legolas, ko pleza po tistem mumakilu. Slišal sem pa da bo v extdended-u tudi vse dogajanje, ko se hobitki vrnejo na Šajersko.
"Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul
ash nazg thrakatuluk, agh burzum-ishi krimpatul"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Hobbit (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Sedem umetnosti
28576507 (54541) Alamar
»

Lord of the Rings

Oddelek: Sedem umetnosti
121453 (1121) vostok_1
»

Gospodar prstanov - Konec ??

Oddelek: Sedem umetnosti
376938 (4944) Tear_DR0P
»

reply IceManu na Gospodarja Prstanov

Oddelek: Sedem umetnosti
401696 (1211) freejack

Več podobnih tem