» »

Lord of the Rings

Lord of the Rings

martincek1 ::

Okej zdele sem pa mal razpizden.

Končno sem se odločil, da pogledam trilogijo Lord of the Rings. Ja vem... :)

Pogledam cel prvi del, kul. Odprem še drugi del, pogledam... in na koncu drugega dela Smeagol s prstanom pade v brezno in konec zgodbe. Si mislim hmm, kako se lahko zgodba nadaljuje po tem delu?? Pogledam fajle in vidim, da sem dejansko izpustil drugi del trilogije The Two Towers. :O WTF?? Pogledam fajle v mapi in filmi imajo narobe označene letnice, zamenjana 2002 in 2003. Okej, se zgodi.

AMPAK. Kako so lahko avtorji filmov vse skupaj zasnovali tako, da človek sploh ne opazi, da bi moral biti vmes še en film? Nevem no, meni se zdi nezaslišano. Prvi del se konča z nadaljevanjem pohoda Frodota in Sama po vodi s čolnom, s tem da je precej očitno, da jima Smeagol sledi po vodi. Tretji pa se začne z retrospektivo Smeagla s prizorom, ko ubije brata? in se posluži najdenega prstana, takoj za tem pa je prizor s Frodom, Samom in Smeaglom, ki gredo proti Sauronu. Okej, res da je par vprašanj bilo nepojasnjenih (kako ga Frodo in Sam sprejmeta recimo), ampak to se velikokrat razčisti tudi med samim filmom. Igralci ostanejo enaki, mogoče sem koga izpustil ampak v večini ni nobenega manj/več.

Sicer sem film gledal 10 let prepozno in nima tistega čarobnega vtisa kot recimo Harry Potter, ki sem ga gledal kot mulc, in tudi ne čutim da sem bil prikrajšan za karkoli, ampak vseeno... bemti režiser -.-'. Pa baje je 2. film še najboljši.
  • spremenil: Mavrik ()

bluefish ::

Si očitno precej površno gledal tudi prvi del, ker bi sicer ob prehodu do tretjega dela bilo precej nejasnosti.

martincek1 ::

Povej mi eno stvar, po kateri bi res moral vedeti, da nekaj ni prav. Pa ne velja, če si največji fan z desetimi maratoni za sabo. Mogoče tisto z vilini, ampak je to dovolj velika stvar, da bi normalen človek zaprl video in šel gledat če gleda pravi del? Nevem no...

Zame očitno velja: malo dnarja, malo muzke :P

Izi ::

Dejansko je možno, da ne opaziš. Sam in Frodo v drugem delu ne napredujeta kaj dosti, vsaj ne toliko, da bi opazil. Potovanje se v drugem delu tako rekoč ustavi in zgodba zavije vstran k Sarumanu.

bluefish ::

Glede Frodovega dela potovanja se res morda lahko zamiži in ignorira del poti, vendar je potem nesmiselno sploh gledati trilogijo, ker izpustiš en kup dodatnega dogajanja. Nasploh se v knjigi ne konča vse le z uničenjem prstana.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Iluvatar ::

Bolj na začetku v tretjem delu sta prikazana Merry in Pipin kako sedita sredi zmešnjave v Isengardu, kadita in jeta. Polno Entov, Saruman je v stolpu, okrog je razdejanje.... Jaz bi se že tu vprašal kako je to možno. V prvem delu sta še bežala pred Uruki, zdaj pa... Pa Gandalf? V enki opravljen v sivo, pade skupaj z Barlogom v Moriji v brezno, sedaj pa naenkrat na konju, cel spedinan kot da bi delal reklamo za prašek in frizerja? In odkod so se vzeli vsi ti Rohanski jezdeci naenkrat v trojki in kam se jim naenkrat tako mudi? Pa Golum? Kako, da se je naenkrat znašel pri Samu in Frodotu in jih vodi? Več kot dovolj scen je, da bi lahko opazil, da nekaj manjka...

Mcsin ::

Jaz tudi ne vem kako ti je to uspelo... ravnokar pisal, ko sem opazil da je ravnokar Iluvator vse najbolj očitne naštel :)

St235 ::

to, da je gandalf čarobno oživel ti pa ni blo čudno?

ne rabiš bit nikakeršen fan, da ne pogruntaš, da nekaj ne štima.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

GabrieLeo ::

Točno to sem hotel reči. Vrnitev gandalfa ti ni bila ravno čudna? Sicer pa po mojih ocenah je vseeno Lord of the Rings masterpice (sori fani) ampak bolj kot katerikoli Star wars, Hunger Games ali nasploh. Že vse tri knjige sem požrl v 2 mesecih in pol, film pa je nasploh bil takrat oh in ah. Smo ga šli vsi gledat v Koloseja. Pa smeagul naj bi bil takrat tudi nekaj posebnega ker je bil prvi animiran lik na podlagi 3D grafike, ki naj bi uporabljal nevem kol milijonov obraznih mišic. Sej je v svetovnih rekordih.

Assass1n ::

Hunger games primerjaš z lotr :8)
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Engineer_ ::

martincek1 je izjavil:



oprosti ampak a si kaj kadil ali spil predn si gledal?

zakaj bi kar na lepem ubili sarumana? saj si videl kako je močan, potem pa ga bodo kar tako malo ubili?

od kod se je vzela enormno velika vojska orkov?

od kod sta se meri in pipin vzela? v prvem delu ju ugrabijo orki, zdaj pa kar na sedita tam pod stolpo, tebi pa nič jasno da nekaj ni ok?

zakaj stolp sploh pade in KAKO?

kako je možno da je Gandalf še živ, če v prvem pade v brezno? poleg tega je zdaj car v belem, povsem čist v prvem delu pa je bil umazan popotnik v sivem.

kako je možno da golum vodi Frodota in Sama? kako so se spoznali?

od kod se kar na lepem vzame ogromna konjenica?

na bitko v drugem delu je veliko referenc!!! Celo ko se pogovarjajo o tem ali bi sodelovali pri zadnji bitki ali ne.


pa daj no. nemogoče da ne opaziš da nekaj ni ok če gledaš tako kot ti.

martincek1 je izjavil:


Sicer sem film gledal 10 let prepozno in nima tistega čarobnega vtisa kot recimo Harry Potter, ki sem ga gledal kot mulc, in tudi ne čutim da sem bil prikrajšan za karkoli, ampak vseeno... bemti režiser -.-'. Pa baje je 2. film še najboljši.



kako lahko lotra primerjaš s harry potterjem in si v isti sapi drzneš bentit čez režiserja lotra? Boljše da ne začnemo debate o tem kako neizmerljivo slabo so posneli filme harry potterja. (ja, zdaj ko smo se jih navadli so zakon, nostalgični samo ko sem jih prvič videl mi pa ni bilo jasno kako da fani ne znorijo nad tem skrpucalom)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

Engineer_ ::

martincek1 je izjavil:


AMPAK. Kako so lahko avtorji filmov vse skupaj zasnovali tako, da človek sploh ne opazi, da bi moral biti vmes še en film?


jaz recimo vedno na imdb pogledam kak je vrsten red in kakšne so ocene da vem kaj pričakovati od filma. tako bi že po imenu datoteke lahko vedel da nekaj ne štima.


takle naslov na začetku filma ni zadosti dober indikator zate?



v glavnem smeh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()

vostok_1 ::

Fail prve klase, vsekakor.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Hobbit (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Sedem umetnosti
28576673 (54707) Alamar
»

Harry Potter

Oddelek: Loža
233082 (1948) Starodavni
»

Katiro knjigo ?

Oddelek: Loža
352193 (1772) ABX
»

Gospodar prstanov

Oddelek: Sedem umetnosti
245758 (4527) eomer

Več podobnih tem