» »

Servis klime!

Servis klime!

Business ::

:'( Crknila mi je klima v avtu in grem na servis pa rečem: "klima ne dela popravite". Ni problema gospod bomo pogledali: in pogledali so 4 krat, oz. moral sem na servis kar 4 krat, preden so ugotovili da ena cev spušča, oz oni so klimo samo polnili in polnili, rezultat pa je bil da je delala 3 ure. ;( Potem pa cevi še na zalogi nimajo in jo naročijo. Zdaj pa bom moral že PETIČ!!!! na SERVIS zaradi ene počene cevi. ;(( Pa me res zanima, kdaj bo gotovo. Ima kdo podobne izkušnje?

[SkA] ::

Razn teh da serviserji klimatskih napraj skoraj vedno najprej dodajo plin, brez da bi se preveč poglobili v težavo, NE. :D Če to ne dela in se stranka vrne, potem mogoče dejansko pogledajo napravo... al pa sam še enkrat plin dodajo. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

ali3n ::

Izkušnje z servisi? štala - bolj al manj pri vseh znamkah...

Jaz sem šel samo dofilat klimo na bazo AMZS (lj) in sem bil zelo zadovoljen z uslugo. Def. višji nivo storitev kot mehankarji...

mal preber: http://www.avtomobilizem.com/forum/view... - boš vidu da skor ni znamke, kjer bi mel servisno službo tako kot se spodobi...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

All ::

standard pr servisih.......


če ti bodo dobavl original cev jo boš plaču k črnc.....tko da cev(počeno) v roke pa v jakšič center na viču v lj......fantje nardijo novo na stare priključke za male pare...


aja še ena zgodbica o klima servisu


obnova kompresorja


po zamenjavi ležaja na kompresorju je ta začel drset ker ni bil čist pravih dimenzij..po reklamaciji je pred mojimi očmi splezu pod avto in se z kladivom spravu nabijat po jermenici oz. ležaju da ta ne bo več spodrsavu.

uglavnem so serviserji dobri za dofilat pa nove klime montirat...ostalo pa je vrhunec znanosti.....razen izjem

Business ::

Hja! Če bi pri nas na štajerskem kje kdo kaj takega delal bi bilo vredu, če bi vedel. Ja za cev hočejo 24.600 SIT + neka zaščita 4.800 SIT pa še montaža... OJEJ:\ Če bi vsaj to odšteli kolikokrat sem moral zaradi njihove šlamparije nazaj tja in tam čakat. Pa ti rečejo kaki 15-20 minut bo za počakat, na koncu sem čakal besni več kot dve uri.;( Upam samo da bodo petič uspeli do konca popraviti.

SkIDiver ::

Ah šlamparji so tako al tako na uradnih servisih. Bi blo lepo, če bi povedu kam si to šel, da tud drugi vemo koga se izogibat. Sicr pa klimo raje povnt pri kakem mojstru, ki se sam z njimi ukvarja.

Business ::

CITROEN Servis Avto Plus Jadranska cesta; Maribor;((

Business ::

Sem moral menjati cev pa neko zaščito in so rekli zdaj pa bo. Klima je delala dan in pol in zdaj pa spet ne. Sem šel nazaj na servis in so rekli da zdaj plin nikjer ne spušča ampak še nekaj drugega ne dela. Kaj kdo ve mogoče kje bi lahko to cev testiral in videl če me niso okrog prinesli? Zdaj sem že 7X bil na servisu zaradi ene klime.;( A kdo ve kam bi se lahko pritožil ali poslal pripombe za servis Citroen v MB (Avto plus)?

ali3n ::

se ti ne zdi, da je skrajni čas da zamenjaš servis? :\
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Business ::

Sej bi pa mi je žal teh 45 jurjov ki sem jih pustil tam in niso nič napravili.;)

ali3n ::

pomoje maš 2 možnosti:
1. storitev reklamiraš (lahko v nedogled?)
2. požreš 45k sit in greš drugam
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

SkIDiver ::

Pojdi nekomu, ki se ukvarja z servisiranjem klima naprav, hladilnikov, skrinj in tako naprej. Ta ti bo sigurno lahko napolnil in pregledal klimo na avtu. Vse kar potrebuje je tip plina in pa količino plina, ki pa je izražena v teži. Pelji mu avto ga povprašaj, če je možno izvest pri njem. Če je mu povej vso zgodovino okoli klime in trenutno stanje. Mislm da prva stvar bo ta, da ti bo klimo napolnil z barvilom, ki pokaže kje klima pušča. Potem pa se dela dalje. Klimo ne popravljaš kar na blef. Najprej je treba z barvilom ugotovit kje pušča. Potem se jo popravi in ponovno preizkusi z barvilom in če štima se jo izprazne in napolni z plinom. Ali pa se celo povne z plinom in barvilom skupaj. Glavna stvar je, da jo treba najprej testirat z barvilom.

Business ::

Sej so to "strokovnjaki" na servisu že napravili (barvilo, filtre, plin....). Mislim da bom reklamiral v nedogled, dokler ne bo delalo, ker njih to tudi stane in plačal več ne bom tolarja (upam vsaj:D ), samo bi rad njihovo početje prijavil nekam Citroenu pa nevem kam. Bomo vidli kaj bodo napravili. grem v ponedeljek spet tja.

SkIDiver ::

ne vem kako maš to urejeno. So probal z plinom, ko so cev zamenjal, da res ne pušča? Lahko probaš tud sam. Z nekim predmetom, ki ima topo konico pritisni na ventilu kjer se klima povne pa boš vidu kak pritisk ma plin. Če ma švoh pušča nekje:) . Če ima dobrga pa je lahko samo še kompresor al pa uparjalnik al kako se že reče.

perci ::

uradni servisi so kurac - edina s katerima imam dobre izkušnje sta bivša (renault) avtohiša Moste, ki ne obstaja več in Avtohipa Mesojedec v Črnučah. Vse ostalo pa totaln podn,

Business ::

Evo pa smo končali s servisom. :) Zdaj so mi tipi rekli, da je s klimo vse ok. Nikjer plin ne spušča in vklaplja se tudi. Mene pa zamima, če ma kdo avtomatsko klimo in če se mu je zdaj ko je bilo veni minusa vklapljala? Namreč ta avto s avtomatsko klimmo imam prvič prvo zimo, pa nevem če je to normalno, da ko je minusa veni da se klima ne vklopi? šele zdaj se vklaplja pa še to ne vedno, ko je malo bolj toplo veni pa se takoj. Na servisu tem kjer sem zdaj hodil pravijo da je to normalno, kaj pa vi pravite? Je to res?:\

ali3n ::

men se na +3°C in manj ne vklaplja več... (lučka sicer gori, sam dela pa ne).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Golden eye ::

Čak? Zakaj pa bi rabil klimo če je odzunaj pod nulo??8-O A ni to že mal logično

SkIDiver ::

je logično. da odrosiš šipe seveda. Če še nisi seznanjen se pri avtomobilih, ki imajo klimatsko napravo le te odrosi s pomočjo klime in hladnega zraka in ne toplega. Seveda pa to ni potrebno pri vseh avtomobilih. Pri našem recimo lahko zadevo poštimaš z nekaj trenutki delovanja ventilatorja na največji hitrosti in seveda čistim mikrofiltrom, ki skrbi za filtracijo zraka preden ta vstopi v sistem ogrevanja/hlajenja kabine. Le tega sem danes zamenjal na našem avtomobilu in zadeva je očitna. Sedaj se komaj da zarosi zadnja šipa prej se je obvezno in še zadnje stranske so se. Seveda govorim o rosenju, ko je visoka zračna vlaga in predvsem ko dežuje. Filter je zdržal 23k kilometrov. Menjalo naj bi se ga pa na vsakih 15k kilometrov oz odvisno od specifikacije proizvajalca filtra.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Polnenje avtoklime (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8126948 (9601) WizzardOfOZ
»

Nateg na servisu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6915152 (12559) mat xxl
»

1.9 TDI 130 KM - začele so se težave... ali pač ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9134330 (17758) cleanac
»

Polnjenje klime pri avtu

Oddelek: Loža
4819497 (18106) MadMax
»

Problem s klimo

Oddelek: Loža
165859 (5253) Phoebus

Več podobnih tem