» »

crknil motorcek v CDRW LTR 48125S?

crknil motorcek v CDRW LTR 48125S?

YenLoWang ::

imam zgoraj naveden CDRW.. in mi je nehal delovati.. pac. v winsih in bios prepozna.. ampak katerikoli cd vstavim pokaze prazno.. sem pa ugotovil da je verjetno motorcek crknil.. kajti ko ejectiram CD je v tocno taki poziciji kakor sem ga polozil notr.. je mozno to mojo domnevo kako preveriti.. in moda celo popraviti? (morda prilotat kaj nazaj al pa zamenjat motorcek z kaksnim iz kaksnega starega 16x cdroma?) ?

Scorpia ::

Poskusi ga odpret in očistiti vse do motorčka. Men je vspel popravit 3 leta star CD-ROM, ki ni delal 1 leto (enako kot pri tebi je bil cd v istem položaju), pa še zdaj dela kot nov.

YenLoWang ::

ja zdj.. v tem cdrwju (morda v vseh) mislim da so 3. motorcki.. eden za vratca.. eden za pomik glave laserja naprej nazaj.. in eden v centru.. ki vrti CD..

kaj tocno si ti ocistil.. da ti je potem delovalo ?

kajti se mi je danes zgodilo, da ko sem se igral in vstavljal cdje.. da je pri enem cleo zalaufalo in prepoznalo kaj je na cdju.. ko sem hotel pa dalje brskat.. pa in vec slo nic..

Scorpia ::

razstavil sem do konca, dokler nisem prišel do motorčka, ki obrača cd, ga nekak uspel odpret in sem vse notr spucal, okrog njegovih magnetk in žičk.
Za tist da ti ni cd-bral do konca, je mogoče cd poškodvan ali pa ni dober posnet, če ti ostalo dober bere.Lahko se zgodi da se laser zatika, kot da bi udarjal v nekaj, ker se mi je tut to zgodil, pa so bili tisti nosilci ki držijo laser, da se premika, je bil ukrivljen, pa sem ga zamenjal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Megane 2004 1.5dc 82KM, servis da ali ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
697622 (4707) Romancek1
»

Obrati motorja v prostem teku

Oddelek: Na cesti
4012802 (11543) menjalnik
»

Problem z generatorjem

Oddelek: Loža
312452 (1773) Highlag
»

popravilo xoro 415 dvd playerja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
51575 (1454) bond007
»

Kako popraviti Pioneerjev DVD-ROM, ki ne prepozna več CDjk?

Oddelek: Strojna oprema
101079 (925) jlpktnst

Več podobnih tem