» »

crknu pekač (TEAC)

crknu pekač (TEAC)

G@MER ::

Pred 2 tednoma mi je crknu TEAC 52/24/52 pekač. Ni mi hotu niti zaznat CD-je, kaj šele pečt. Pekač sm probu tud pr sosedu, pa mu ni delu...;(

Zdej ga bom sevede nesu nazaj v trgovino, zanima pa me ali naj zamenjam za istega (TEAC) ali za katerega drugega (npr. ASUS)?:\

LP!

TheJack ::

Asusov 52x in Teacov 52x pekač sta tako ali tako enaka do zadnjega šraufa. To si potem, ko sem obadva videl od blizu in ju na hitro preizkusil (vratca se ne zaprejo če jih porineš, doooolgo prepoznavanje praznih plošč, enaka vratca, na enak način postavljen jermen...), upam trditi. Enako so že pred časom ugotovili na različnih forumih. Ima pa Teacov pekač boljši firmware (1.09), zato je boljše tega vzeti, če imaš le ta dva na izbiro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

toni22 ::

Tud jst sm biu nekajletni pristaš TEACa. nazadne sem meu 52 brzinca, in ko mi po treh mesecih od nakupa naredil isto kot tebi, sem ga nesel nazaj in vzel LiteON. Prej sm zmer mislu, da je LiteON jajc, pol sm pa pr nekaterih kolegih spoznal, da temu ni tako.

LiteON peče brez problema. Edino smartbuy cdje ne smem pečt na 52x, ker mi jih zažge, in filmi na njih niso povsem berljivi. To pa je tako ali tako delal tudi teac.

G@MER ::

Kaj pa NEC CD-MRW NR 9300 (48/24/48) - (http://www.kiberbutler.com/client/artik...? Če je kaj boljši od TEACA (npr. lahkotnejše zapiranje vratc, hitrejše prepoznavanje CD-jev, manjša glasnost,...) potem mi je vseeno, čeprav nima 52X branja in pisanja (ki ga itak ne nucam...):D
Ima pa nek protiprašni pečat?:\

Kaj misliš TEAC ali NEC?8-O

TheJack ::

NECa ne poznam dovolj, da bi lahko karkoli rekel, ampak tisto malo kar sem slišal, ni ravno pozitivno. Tudi Liteona ne poznam dovolj (na 52x modelu sem posnel ene 10 cedejev, vse brez napak), ampak če ga imajo vsi, ga pa še ti kupi. In še najcenejši je. Poleg tega Liteon skrbi za redne firmware update, kar za Teac nikakor ne morem trditi....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

YenLoWang ::

Tudi jaz nisem bil zadovoljen z TEAC 52/24/52.. predvsem ne zato, ker mi dosti CDjev ni uspel uspesno prebrati (CRC error pri kopiranju iz CDa na disk).

Sem ga nesel nazaj.. in uzel SONY 52/32/52.. zaenkrat dela BP !

G@MER ::

Ne vem, jst bom uzel kr ASUSa....8-)
Lahk, d ma mogoče res mal slabši firmware (kaj sploh je to)?:\
Upam, da je boljše kvalitete kot TEAC (čeprav ima isto zgradbo)?!?

LP!

iskra ::

Firmware: programska oprema nameščena v CD-R/W enot - nekakšen BIOS naprave ... če se ne motim ...

Boš res spet vzel enak pekač?? Meni se zdi to dejanje nesmiselno 8-O

G@MER ::

Iskra: PC sem kupu pr JAE, tak da imam na voljo: TEAC, ASUS in NEC.

Računalnik je seveda še v garanciji, tako da lahko pekač zamenjam za ISTEGA (TEAC), kar je, kot si rekel nesmiselno; ali pa ga zamenjam za drugega (ASUS ali NEC).
Občutek pa imam, da je ASUS vseeno boljši...:\

TheJack ::

Asusov 52x pekač je do zadnjega šraufa isti kot Teacov. Delajo ga v isti (kitajski) tovarni. Drugačne so le nalepke, prednja stran in firmware. Ki pa je po mojem pri Teacu boljši.

TheJack ::

Je pa res, da boš imel morda srečo in z Asusom ne boš imel problemov. Tako kot jih jaz nimam s Teacom. Malo je namreč verjetno, da bi 2x zaporedoma dobil pokvarjen pekač. Čeprav se tudi to dogaja.

toni22 ::

Ja, če nimajo druzga, jim pa rec, naj naročijo.

Xgeneration ::

Če moreš, poskusi LG pekač.

Je špica. Imam ga pol leta. Zajebal mi ni še niti enega CD-ja.

Verjemi

azislo ::

Kot vidim ima vsak svoj model,in seveda mislite da je vas pekač dober,če še ni bil na servisu.No, rad bi vam povedal da sem pekel CD-je že na veliko pogonih( sam imam Teac ) in da ima vsak svoje težave.Uniči se ti lahko vsak pekač,zato bi jaz vzel se enkrat Teaca,ker iz izkušenj vem,da Teac ni najboljši pekač je pa eden kvalitetnejših pekačev na trgu.

Npr: Vsi poznamo Amd,kake hitrosti dosega in kako je poceni, a jaz imam slabe izkušnje z njim.Zaradi "tovarniške napake" sem ga zamenjal že dvakrat.Prodajalec je celo rekel da razmišlja da bi nehal prodajati AMD.Sedaj dela ko vse dela sem zadovoljen, a če bi še enkrat kupoval računalnik bi vzel Pentiuma.Vsaj živce bi prihranil,če že ne bi denarja.

Dr_M ::

moja punca ma enga nec-, sicer nevem tocn ker, ampak pece max 24x. star je slabe 2 leti, unicu pa se ni nobenga cdja.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

boštjan ::

G@MER,če se ne motim majo pri JAE tudi plextorje

Phoebus ::

Jaz mam teac, tudi kakšne 2 leti, vse dela bp, nobenga CDja zj.... ne morem pa rečt kako je z branjem ker ga uporabljam samo za pisanje :\

mato22 ::

JAE bi mogu met tud Plextorje, tko da vzami Plextor pa bo.

ONYXman ::

Jst uporabljam TEAC. Im mi dela use v redu(zelo žilav pekač ni kej rečt). Res je da so vratca počasna. Mam pa tud prijatelje k uporabljajo LITE-ON in ga zelo hvalijo. Po mojih izkušnjah je TEAC najboljši(kralj med pekači) vendar se mi pa tudi LITE-ON ne zdi slab saj je dobr in zelo zelo poceni okrog 12.000,00 SIT se mi zdi. Tko da al TEAC al LITE-ON:D

CCfly ::

Teac ima vedno nekako srednje dobre pekace za ugodno ceno. Kakor je ze povedal nekdo pred menoj, imajo vsi pekaci svoje probleme. No in ker se moja pecka drzi skupaj ze 5 let (6x) jim ne bom nic ocital ampak bom raje pocakal da pocenijo svoj model DVD pekaca.

Dr_M ::

predn nekateri pluvate ali kritizirate teaca. ucasih so mel pogone od SANYOta in so bli odlicni. pred cca 2 leti so pa zamenjal proizvajalca in od takrat teac ni nc bolsi od tistih najslabsih pogonov. zadn dobr pekac od teaca je un 40x. 48x in 52x pa sta od xy proizvajalca za malo ceno, temu primerna je pa tut (ne)kvaliteta.
teaca se po mojem mnenju NE splaca vec kupovat.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

YenLoWang ::

se strinjam z Dr_M.. da TEAC ni vec tako dober/zanesljiv kakor je bil pred leti ko je veljal za tatomato..
in res je tudi to.. da ima vsaka firma svoje 'kikse'.. prav tako kakor sem opazil na forumu zadnji cas zelo hvalijo LITEON.. moram povedat da je meni crknu po dobrem letu delovanja..
.. torej vse je relativno.. :)

G@MER ::

Jst bom kar še enkrat uzel TEACa (kot je rekel azislo), če me bo pa še enkrat začel zaj**avat pa bom začel razmišlajt al o Plextorju al pa kar o kakšen DVD-pekaču. (upam da bo TEAC zdržu tak dolgo, da se bojo DVD-pekači že mal pocenil:) )!

LP!

Xgeneration ::

Vredu izbira ja.

Samo naslednjič namesto o Plextorju razmišljaj o LG-ju. Res. Prišparal boš 20000sit, pa še tih je.

Plextor je samo zato, da lahko rečeš, da maš Plextorja.
(Ma tut neke nove tehnologije, ki (nekatere) z drugimi sploh niso združljive. Ampak kaj ti bojo - pekač je zato, da ti zanesljivo in kvalitetno zapeče (kar LG preverjeno naredi, verjamem da tudi TEAK in LiteON - jaz sem pač za LG-ja). Jaz 35000sit za Plextorja ne bi dal. Pol je res boljše, da dodaš 10000 sit pa DVDpekača kupiš.)

LP

Dr_M ::

plextor cd pekac je cc 18k sit.

Xgeneration: mal se updejti, mocno si za casom.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

boštjan ::

Xgeneration,govori o plextor premium 52/32/52,ki pa ni več 35k,ampak 27k

Xgeneration ::

Ja tega sem mislu ja! :D

Malo se moram pa res updejtat :\

Se opravičujem! :D

ANDRE1 ::

Hm....sam mam Teac-a 40X in morm rečt da sm z njim zlo zadovoljen.Teai so se na mnogih testih izkazali za zelo kvalitetne pekače.Tudi najboljšim se zgodi...... TEAC bo tud moj DVD pekac k pade cena

Dr_M ::

ANDRE1: ce kiksnes je pac sramota, ampak ce zamenas proizvajalca kvalitetnih pogonov za slabsega, je pa neumnost.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

best buy pekac (kakovost/cena) po vasem (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
513835 (3215) krucymucy
»

Nujna izbira pekača! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
613958 (3218) Oblivion
»

Kateri CDRW

Oddelek: Kaj kupiti
161270 (1048) goku :)
»

Kateri 52 kratni pekač

Oddelek: Kaj kupiti
201550 (1248) AngelOfDeath
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
515147 (4460) wilecoyot

Več podobnih tem