» »

MATEMATIKA?

MATEMATIKA?

Fella ::

Sem drugi letnik gimnazije in si od vsega srca želim študirati računalništvo, in sicer smer programer. Zdaj pa mi vi, ki že veste programirati ali celo to umetnost študirate, povejte, če bom potreboval vso to matematiko, ki se je piflam na gimnaziji, tudi v svojem bodočem poklicu (če bo sreča)? Na primer snovi kot so logaritmi, vektorji itd. :)

lordgreg ::

sam na srednji šoli nisem bil kaj prida matematik. obžalujem moje neučenje sedaj, ko sem na računalniškem faksu v MBju. uči se matematiko.. vsi izpiti in programiranje samo leži na matematiki..

moje mnenje

JLP ::

Sicer odvisn kaj programiraš sam matematika se itak povsod nuca. In to še bl abstraktna in še več kukr jo boš ti u gimnazij srečov. Če že ne druzga se nuca da se faks nardi.
Live long and prosper!

whatson ::

je kakšna specifična snov s katero se je vredno bolj soočit v srednji šoli, tako da mi bo pol na rač. faksu lažje?
partizan: tako čisto btw,.. logaritni so ena najlažjih snovi pri srednješolski matematiki... tudi vektorji niso nič posebnega... pa še ena fora je pri matematiki: matematike se NI treba piflati.. razumeti jo moraš, pol pa le vaditi... 0:)

Fella ::

Pa ta Slo-Tech je res neverjeten! Samo štiri minute so minile pa mi že nekdo odgovoril na vprašanje!!!!8-O8-O



Whatson: imaš popolnoma prav in tudi sam to vem. Sej nimam problemov z logaritmi samo se mi zdi dokaj neumna snov. Edino kar mi je všeč pri njih je to, da ko ne moreš priti pri eksponentni funkciji do dokončne rešitve, samo pomnožiš obe strani z logaritmom in stvar je rešena.:)

lordgreg ::

je kakšna specifična snov s katero se je vredno bolj soočit v srednji šoli, tako da mi bo pol na rač. faksu lažje?


sooči se z snovjo imenovano alkohol, da ti bo na rač faksu lažje, ko ne boš nič naredil
:D

whatson ::

hehehe:D:D



hummm... upam da ni tako hudo... saj matematika tudi ni tako huda kot zgleda>:D.. i hope:8)

Freak ::

Matematika je neki najlepša in najlažjege, sam tko kot je whatson napisu, razumet je treba!>:D

Boogy ::

K te glih zanima mas na faksu dost poudarka na limitah, funkcijah, odvodih pa integralih. Ce bi ti vedu kolk so logaritmi lahka snov....drugac pa tud na faksu ni problema-ce razumes snov.

JanezH ::

Ej racunalniski faks je sama matematika. U prvem letniku jih polovica pade samo zaradi analize1. Pol mas pa se ful drugih vrst matematike in logike in vsega sranja.
Poglej si stran FRIja www.fri.uni-lj.si , kjer so nasteti predmeti za vsak letnik za UNI in VIS.
8-O
:O8-)

|klemen|(c) ::

Hehe.... Analiza, Diskretne strukture & simillar stuff = n0 fun :D

Dalmatinc ::

Folk, kere smeri obstajajo na računalniškem faksu;

Aja; drgač sem bolj zagred za pravo pa za Medicino sam sej veste računalništvo (sanje).....drkač pa sej vemo da so najbolši računalničarji pravniki; mamo svetovnega prvaka:D:D

whatson ::

dalmatinka:
1. & 2. letnik je itak v vseh smereh isto
pol se pa odločiš za:
Informatiko
ali
Programsko opremo
(3-4 letnik)

lordgreg ::

whatson.. no morda je tako na ljubljanskem faksu..

na mariborskem se celotna stvar deli že v 2. letniku. za informacijo naj vam povem, da je v vseh letih obstoja mb rač. faksa smo lansko leto dobili PRVEGA diplomanta!!!

od 200 vpisanih v 1. letnik, jih v drugega pride okrog 30 oz še manj.. saj ne, da te bi strašil.. tudi mene ni s tem naš prof. za programiranje prestrašil... :O

Dalmatinc ::

Sej maste cool povprečje; poglej pravo al pa medicino pol pa jokci:D

whatson ::

špraviš da 170 brucov vržejo že v 1. letniku???
uff... to je pa too much... ;(( .. kaj je pol tam sploh za profesorjev (predavateljev)? Kaki 85 let stari? ali kaki mladi računalniški geniji?

lordgreg ::

prof so stari od 25 do cca 65.. eni prijazni drugi ne.. jebat ga.. tako kot sem rekel..

Dalmatinc ::

LordGreg ker letnik si ?>:D

whatson ::

ma piz*arija..
kako lahko nekdo 65 let star uči na računalniškem faksu???
če hočeš bit računalničar, moaš "rasti" z računalniki..

ginekolog ::

LordGreg ti govoriš to za RI VŠ. Jaz pa študiram RI UNI (mb) in se nam delijo smeri komaj v 3 letniku: informatika in programska oprema. V prvem nas je blo 120, zaj pa še 45 ;)


LP

Thomas ::

whatson

65 let stari gospod najbrž res ne ve zadosti.

Ni pa nujno. Morda res zelo dobro obvlada matematiko. Celo zelo verjetno, da jo.

"Specifično znanje o računalnikih" je pa za serviserje. Mogoče tudi za študente.

Ampak če hočeš biti dober programer, ti njegova matematika koristi več, kot vse tvoje poznavanje konzol naprimer.

Ki bodo itak prišle druge. Matematika bo ostala nekoliko dlje.

Se pa strinjam, da sprejemaš vse znanje s kritično distanco.



Mah tko je - a si ali pa nisi. Če si, boš našel tapravo, in se tega naučil.

Če nisi ... boš pa tudi videl.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

lordgreg ::

jaz govorim za rač VS MB. sem 1. letnik, v kat. se nas je vpisalo 201 +/- 2 študentov. od tega predvidevam, da jih bo 93% ponavljalo ali odšlo v armijo..

Immz ::

Ce si res zelis biti programer potem ne postavljat takih vprasanj, a ti bo srednjesolska matematika koristila. To je itak osnova za vse naravoslovne faxe. Kot bos spoznal kasneje ( ce si malce odprte glave ), da so to res ciste osnove in ce nic drugega jih rabis za neko splosno znanje.
Seveda se postavlja zopet vprasanje a je matematika vrednota za dobrega programerja. Meni se zdi da je, ker je ena izmed redkih ved, ki ti kravžlja mozgane in tako se ti poveca tvoj obseg oz. doseg razmisljanja in to seveda pomeni tudi boljsega programerja v tvojem primeru.
Glede izpadov, da je na lj fri faxu tezka matematika pa to govorijo tisti, ki so ali leni ali pa tisti, ki so mislili, da bodo kar cez noc igrice programiral ( ki so v osnovi itak sama matematika, samo na zalost kasneje spoznajo ). Veliko tezjo matematiko imajo razni strojni ter elektro faxi, ta "prava" je pa itak na fiziki ter seveda na8-)

Boogy ::

No mislm da sploh ni vprasanje da ma najtezjo matematko faks ki se glasi --> fakulteta za matematiko in fiziko (fmf). Sam tud tist se da vse narest ce mal zacnes logicno razmislat.

Fella ::

Zdaj me pa zanima, če v Sloveniji sledijo napredku ali pa se na faksu še vedno učijo Pascal?

Thomas ::

Sem lih mislu rečt Boogy-ju, da tud tista matematika ni zadost, pa Partizan reče pohujšljivo resnico. Pa nič manj kot resnico. Učijo večina šodr, ki ne pride v poštev. IMO algebra je nucna, topologija še bolj - analiza pa škodljiva. IMO.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

lordgreg ::

nene... sploh se učimop pri nas napredne zadeve.. tako recimo programiramo na alpha procesorski mašini, VAX imenovani. nikoli slišal? zadeva je stara... vendar pa to zadevo programirajo po celem svetu ne samo v slo na fri oz. feri..

nix pascal pri nas.. java, c, penis enlarger++,...

Thomas ::

Tista paradigma, po kateri hodiš v šolo, da se naučiš in potem naučeno uporabljaš v službi, ki jo opravljaš ... ma samo še za arheologe kakšen pomen. :D

Potem je prišla tista, po kateri se moraš tudi med službo še izobraževat. Ta ma to pomankljivost, ker se nimaš kam in kje - ker tisti, ki vedo več kot ti, so vsi v konkurenčni firmi. Na šolah jih že ni.

Tvoja firma pa od tebe zahteva, da nekej zinoviraš - ne pa da neke stare bukve spravljaš v C++. Ker to so že naredli in je na netu zastonj.

Zato ... zato ... uči se temeljnih znanosti, na ostalo pa glej zviška! Predvsem pa razvijaj inovativnost, nekonvencionalnost, utrganost in kar je še takih lepih lastnosti - da boš dolgo živel in ti bo (nam bo vsem) dobro na Zemlji. :D

Brez heca! :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

abcde7 ::

Sej tud hočem bit ekonomist, pa vektorjev, pa potenc, korenov, tud nam rabu nikol!!!!!!!!:\

whatson ::

robo: na ekonomskem faksu boš rabu nekaj matematike v 1. in 2. letniku.. ampak ne gre za kaj višjega... kot sem slišal gre za snov nekje iz 3,4. letnika sr. šole...

ekonomist v nadaljnem delu rabi kar nekaj matematike... samo mi si ekonomiste (in njih delo) dostikrat narobe predstavljamo..

pri raznih raziskavah trga, statistikah, etc, boš rabu nekaj osnovne (in včasih tudi napredne) matematike


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prepis iz gimnazije na računalniško šolo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10719692 (17696) Smurf
»

Matematika FRI vs FS?

Oddelek: Šola
247528 (5358) o3n3o
»

FRI (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šola
22146679 (34199) awy
»

Elektrotehniki vs Računalničarji

Oddelek: Loža
374978 (4374) Old-Death

Več podobnih tem