» »

Negativi --> CD

Negativi --> CD

Tarzan ::

Zelo me zanima, koliko stane, da ti negative spravijo na CD, pa da si potemn izbereš, katere slike bi želel razviti? Ali pa tudi ne, če rabiš samo za narest obsežno fotogalerijo >:D

Zanima me, koliko bi me prišlo, če bi na tak način želel digitalizirati za kakšnih 10 ali celo več posnetih filmov negativov. Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem? Kje se lahko to naredi najbolj kvalitetno/poceni, se da dobiti kakšen količinski popust,...

Hvala vnaprej za odgovore!!

Jure

Aspirinix ::

Probaj iti k kakemu lokalnemu fotografu, ki se ukvarja z digitalno fotografijo. Ta ti bo znal največ povedati.

Tarzan ::

Ne poznam nobenega lokalnega fotografa, mislim da nobenega precej daleč okoli niti ni. Bom pa na viču vprašal v Interšparu, tam imajo eno tako štacuno. Če še kdo ve kaj več o tem, se priporočam.

Sycroft ::

kolikor sem jaz seznanjem s tem te pride cca 1000 sit na en film, nato pa vsak naslednji film po neki ugodni ceni. se pa splaca pozanimat pri vec fotografskih studiih za cene, ker so zelo razlicne in ti imas se celo vec filmov, kar bi znalo nanesti vecje kolicine denarja:) pa vso sreco!

Phoebus ::

To je full drago, tu v centru računajo 1500/1 film + 900 vsak naslednji, za večje količine je kao popust ampak to so noro visoke cene glede na to da on to f*** v skener in ima v nekaj minutah narjeno. Vedet morate da imajo profi skenerje ki vse nardijo sami in jim ni treba zraven 1 ure skurit.
Jaz sem si premislu ko mi je model prjavu ceno :D :D :D

Sicer pa ja, rabiš skener za diase/negative....oz nekoga ki ga ima.

Redkvica ::

Film sem odnesla razvit in naročila sem, naj mi slikice na CD zapečejo. Računali so mi ravno toliko,kolikor bi mi računali za slikice na fotografskem papirju. To se mi ni zdelo ravno poceni. S kvaliteto narejenega pa nisem zadovoljna - slikice so bistveno slabše, kakor so bile pri istem fotografu skenirane enkrat prej s papirja. Sklepam, da se pri skeniranju s papirja bolj potrudijo, negativ pa kar vržejo v stroj in kar pride ven, pač pride. Seveda pa je skeniranje s papirja zelooo drago. Ampak tisti dve slikici sta mi dost pomenili.

Predlagam, da se precej na široko pozanimaš za ceno, hkrati pa tudi za kvaliteto. Naj ti naredijo kakšen demo. Če imaš več filmov za skenirat, se že lahko malo potrudijo.

No, omenjeno skeniranje sem naročila ene pol leta nazaj v Foto Tivoli. Sicer naročila zbirajo v vseh poslovalnicah, izvajajo pa jih (tako so mi takrat povedali) le v tisti na Parmovi v Ljubljani - to je na parkingu trgovine Živila. Če greš neposredno tja, si prihraniš kakšna dva dni čakanja. Cene sem pozabila, pred časom pa so zagotovo imeli cenik na netu. Bi bilo treba pogledat.

Tarzan ::

Hmm, to je rop!!
Sem se zanimal glede cen, pa so mi povedale dečve za pultom, da gre na en CD 40 posnetkov in to stane 1300SIT, če nesem negative nekam drugam, kjer bo trajalo dlje da opravijo posel, lahko dajo na en CD več slik (dokler ni CD poln verjetno) ampak pazite to!! cena bo še vedno 1300SIT na 40 posnetkov, tako kot če bi mi zapekli na licu mesta tistih 40 slik na CD.
Izboril sem si cifro šefice, tako da bom jutri zjutraj poklical, keko je glede tega, ker za navadno skeniranje, več kot 10 tolarjev na sliko niti slučajno ne dam! Pa da potem dam poskenirat 10 posnetih filmov naprimer?! Hvala lepa, tole bo 13 jurjev, pridite še kdaj;((

Ji bom dal ponudbo, da ceno močno spusti, (ne bom nobenmu povedal ;) :P ) ali pa naj se pod nosom obriše, ker bom lastnonožno šel nabavit skener in potem doma za denar, ki bi ga pustil pri njej leta skeniral vse živo. Problem je samo, ker so navadni skenerji tako slabo kalibrirani, da bi moral za kolikor toliko normalne barve za vsako sliko porabit 2 ure. :'(

Hvala vsem za pomoč!
Upam da mi rata, če ne... pol bom pa na roke mogu vršt ... negative v skener8-)

Lep pozdrav,
Jure

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tarzan ()

overman ::

To kar se pri nas dogaja je neverjetno!! Hocejo te oskubit na taksnih bedarijah......na koncu ti bodo racunali se preden bos vstopil v trgovino (v tem primeru "fotografski studio"). Jaz sem jih zaj*bal pa sem v Avstriji (media markt) za 135 € kupil Epsonov skener, ki skenira negative in diapozitive. Kvaliteta je super (3200x1600dpi) in ni mi zal 25 jurckov, ki bi jih prej kot slej "pobrale" tiste barabe:8)

lp,
overman

Tarzan ::

Če si v Ljubljani, se lahko kaj zmeniva ;)
Ti dam za gajbo >:D
Potem pa skupaj greva po foto štacunah in jim moriva.:|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitaliziranje slik iz negativov

Oddelek: Sedem umetnosti
314603 (3588) Okapi
»

Skeniranje negativov

Oddelek: Sedem umetnosti
246431 (3814) harvey
»

Kako skenirati diapozitive ali negativ (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5716253 (8653) cekr
»

Scanner za diapozitive/negative

Oddelek: Kaj kupiti
145298 (3360) no comment
»

Kateri skener za negative

Oddelek: Kaj kupiti
205862 (4888) no comment

Več podobnih tem