Forum » Pomoč in nasveti » "trial" boot?
"trial" boot?
bastadu ::
Na računalu imam 3 operacijske sisteme: WinME, Win2k in nazadnje Red Hat Linux 7.0. Sedaj imam problem, ker moram Linux zmerom zaganjati z disketo. Zanima me, če se ta zagon da nekako vnesti v NT loader in da bi v tem meniju izbiral poleg WinME in Win2k tudi Linux?
crusader ::
Za NTloader ne vem ampak probi z BootMagicom se mi zdi da ga dobiš zraven PartitionMagica
whatson ::
v NT loadaer linuxa neboš mogel vnesti... ker winsi ne podpirajo linux particij..
konfiguriraj Linux Loaderja (LiLo)...
tam lahko dodas kateri koli OS... in koliko koli hočeš...
konfiguriraj Linux Loaderja (LiLo)...
tam lahko dodas kateri koli OS... in koliko koli hočeš...
A nebi šlo nekako, da bi vsebino diskete nekako bila zapisana na enem fajlu na disku, do katerega bi potem bila v NT loaderju vnešena pot... V NT loader se sigurno da vstaviti še linux, sam nevem kako...
miranpozar ::
Tista ideja z datoteko diskete je popolnoma mimo! Edini način, da se zadeva izvede je preko LILO loaderja. Pojdi v Linux in tam preštudiraj kako se to naredi! Jaz sem to imel porihtano, a je Linux to sam opravil pri inštalaciji (čudno, da pri tebi ni tako).
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
miranpozar
Ta "ideja" ni tako za lase povlečena, kot si rekel. Na CDju z dokumenti sem slučajno našel tole, zdaj me zanima še samo kako bi spravil fajle z diskete v bootsect.lnx (6. točka)... A ve kdo mogoče?
Ta "ideja" ni tako za lase povlečena, kot si rekel. Na CDju z dokumenti sem slučajno našel tole, zdaj me zanima še samo kako bi spravil fajle z diskete v bootsect.lnx (6. točka)... A ve kdo mogoče?
whatson ::
zanimivo...
vseeno pa ti predlagam da raje uporabi LiLoja, ker bos ga lazje porihtal...
glede tega win loaderja pa mene tudi zanima kako se to v praxi obnese
vseeno pa ti predlagam da raje uporabi LiLoja, ker bos ga lazje porihtal...
glede tega win loaderja pa mene tudi zanima kako se to v praxi obnese
Tip, ki je napisal tale mini-HOWTO, je napisal (v 6. poglavju) "Copy the file from the diskette to C:\\bootsect.lnx. I don't tell you how to do that." Napisal je kao da je full izi, sam jest nimam pojma kok spravit tiste fajle v eno datoteko...
andrej ::
saj moras samo eno datoteko, datoteko, ki jo naredis z dd spravit na c:, potem pa jo dodat v boot.ini kot pise.
Če pa piše takole:
6. The Windows NT part of the work
Copy the file from the diskette to C:\\bootsect.lnx. I don't tell you
how to do that.
A ne pomeni tole, da je potrebno skopirati fajle z diskete v bootsect.linx? Zakaj za vraga sta dva slasha (//)?
6. The Windows NT part of the work
Copy the file from the diskette to C:\\bootsect.lnx. I don't tell you
how to do that.
A ne pomeni tole, da je potrebno skopirati fajle z diskete v bootsect.linx? Zakaj za vraga sta dva slasha (//)?
Sem tut probu kr tak napisat pod do te datoteke v boot.ini ampak ko sem jo hotu ob bootu zagnat je bil čist prazen zaslon. Seveda saj je datoteka tudi prazna, le da ima velikost 512kb. Sem jo odpru v notepadu in je seveda prazna... neki more bit v zvezi s tistim kopiranjem fajlov v bootsect.lnx...
ma ne rabis. Samo to datoteko lepo skopiraj na c:. Potem pa odpri boot.ini in dodaj vrstico, kjer navedes ime datoteke - sploh ni nujno, da ji je ime bootsect.lnx. Tista dva \\ pa sta napaka. Drugace pa mora bit datoteka 512 b - ziher ni kb
Ja, bootsect.lnx je velika 512b in ne kb... Ampak kot sem še napisal 2 posta zgoraj, da tako ne gre...
to more 100% delat. mogoce se v kaksnem koraku kaj narobe naredil.
nastej korake, ki si jih naredo. Kako zgleda tvoja boot.ini datoteka?
nastej korake, ki si jih naredo. Kako zgleda tvoja boot.ini datoteka?
Zgleda takole:
[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect
C:\="Microsoft Windows Millennium Edition"
C:\bootsect.lnx="Red Hat Linux 7.0"
Najprej sem naredil bootsect.lnx z ukazom:
# dd if=/dev/hda5 of=bootsect.lnx bs=512 count=1
To mi je natedilo bootsect.lnx datoteko v / direktoriju, ki sem jo potem samo skopiral na C:...
Linux zagonska particija je hda5. To je vse.
[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect
C:\="Microsoft Windows Millennium Edition"
C:\bootsect.lnx="Red Hat Linux 7.0"
Najprej sem naredil bootsect.lnx z ukazom:
# dd if=/dev/hda5 of=bootsect.lnx bs=512 count=1
To mi je natedilo bootsect.lnx datoteko v / direktoriju, ki sem jo potem samo skopiral na C:...
Linux zagonska particija je hda5. To je vse.
to bi moralo delat. samo najprej mora linux particija res bit zagonska. a si ziher da je res?
ja! hda5 je linux root particija, hda6 pa swap, sam to itak ni pomembno... Čist sem že obupu
abcde7 ::
Probej to: na en file na disk dej te file z diskete, pa u biosu probej naštimat, da nej laufa s diska, al pa zbriš windowse, sej so !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Boot particijaOddelek: Operacijski sistemi | 2393 (818) | MrStein |
» | Kako odstranit en operacijski sistem, drugega pa pustiti?Oddelek: Operacijski sistemi | 1772 (1374) | Paramedic |
» | boot.iniOddelek: Pomoč in nasveti | 1904 (1698) | Red_Mamba |
» | Meandrake in Win XPOddelek: Operacijski sistemi | 896 (821) | Ag.Smith |
» | Odstranjevanje XP-jevOddelek: Operacijski sistemi | 1238 (1076) | andrej |