Forum » Elektrotehnika in elektronika » Zvonec
Zvonec
Tero ::
Torej v naši bajti je včasih živelo več ljudi. (dva stanovanja) Zdaj imamo našo hišo čist za sebe in smo tudi vse prenovili. Ostal pa je rahlo čuden problem. Namreč imamo dva zvonca. Za en zvonec je tipka na ograji zunaj - zvonec je v zgornjem nadstropju. Za drugi zvonec je tipka poleg vhodnih vrat - zvonec je spodaj v prtljičju.
Je možno kako ta dva zvonca povezat skup da ko bi se eden stisno da bi oba zazvonila? In to brezžično? (kable na novo nima smisla polagat). Poleg tega pa bi še rad da bi nekak še to vse skup povezal še s kletjo.(sem jaz včasih sam v kleti - tu imam tako sobo z računlanikom in ne slišim niti zgornjega niti spodnjega zvonca.)
Torej kako bi to rešo? In koliko bi ti stalo približno.
Je možno kako ta dva zvonca povezat skup da ko bi se eden stisno da bi oba zazvonila? In to brezžično? (kable na novo nima smisla polagat). Poleg tega pa bi še rad da bi nekak še to vse skup povezal še s kletjo.(sem jaz včasih sam v kleti - tu imam tako sobo z računlanikom in ne slišim niti zgornjega niti spodnjega zvonca.)
Torej kako bi to rešo? In koliko bi ti stalo približno.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Azrael ::
Conrad prodaja neke brezžične zvonce za okoli 25 EUR po primerku (nimam kataloga pri roki za točne podatke).
Obstaja pa še možnost da si nabaviš (Conrad) kit komplet radijski kodirni ooddajnik in sprejemnik (3x) in to sestaviš. Kodiranje vseh oodajnikov in sprejemnikov nastaviš enako tako, da s katerim koli oodajnikom prikličeš vse sprejemnike, ki vklapljajo zvonce.
Kar je precej drago in komplicirano.
Poglej ali lahko kje združiš oba zvonca, tako, da bosta zvonila oba, neglede na to katera tipka je pritisnjena.
Za klet pa mogoče kakšna brezžična varianta ali pa poglej ali če je moče napeljati tenak vodnik od enega zvonca, do zvonca v kleti, tako, da vodnik skrivaš za letvami, pohištvom... , če ni možnosti potegniti dodaten vodnik po inštalacijskih ceveh. Ja vem spet odpiranje doz na prebeljenih stenah...
LP, Azrael
Obstaja pa še možnost da si nabaviš (Conrad) kit komplet radijski kodirni ooddajnik in sprejemnik (3x) in to sestaviš. Kodiranje vseh oodajnikov in sprejemnikov nastaviš enako tako, da s katerim koli oodajnikom prikličeš vse sprejemnike, ki vklapljajo zvonce.
Kar je precej drago in komplicirano.
Poglej ali lahko kje združiš oba zvonca, tako, da bosta zvonila oba, neglede na to katera tipka je pritisnjena.
Za klet pa mogoče kakšna brezžična varianta ali pa poglej ali če je moče napeljati tenak vodnik od enega zvonca, do zvonca v kleti, tako, da vodnik skrivaš za letvami, pohištvom... , če ni možnosti potegniti dodaten vodnik po inštalacijskih ceveh. Ja vem spet odpiranje doz na prebeljenih stenah...
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hišni zvonec - napajanje na kabel, signal brezžičnoOddelek: Pomoč in nasveti | 5886 (3330) | KTr1sk |
» | brezžični zvonec?Oddelek: Loža | 9758 (5533) | SeMiNeSanja |
» | Hišni zvonecOddelek: Loža | 7183 (5315) | Gray_Warden |
» | Reset računalnika na daljavoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2155 (1804) | Nejc Pintar |
» | Nekaj kar bi me opozorilo na prihod starševOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3991 (3032) | Mamaplata |