Forum » Pomoč in nasveti » Kako formatirat disk v Win98 ?
Kako formatirat disk v Win98 ?
mAsA ::
Kupil sem dodaten disk 120 GB in priklopil. Kako ga sedaj formatiram v Win98, če pa ga winsi ne najdejo. V biosu je prepoznan kot 120 GB in je pod slave. Disk ki sem ga imel prej not (60 GB) na katerem je sistem pa je master.
Prosim za odgovore.
Hvala
Vesele Božične praznike vsem Slo-Tech-ovcem.
Prosim za odgovore.
Hvala
Vesele Božične praznike vsem Slo-Tech-ovcem.
AMD Athlon(tm) 1700+@1.47 GHz, K7T266 Pro, DDR 512 Ram,
ATI Radeon 8500, 60+120GB HD, LG 775FT
- spremenil: mAsA ()
frenk ::
v windowsih naredi sistemsko disketo, jo bootaj in zaženi FDISK...potem pa naredi particijo na tem tvojem novem disku...sicer pa upam da fat32 podpira tolk velke diske...al pa raj uporab program partition magic
btw...zakva maš še kr win98...to je že za v smeti
btw...zakva maš še kr win98...to je že za v smeti
mAsA ::
Hvala. Sem že formatiral vendar ne s pomočjo boot diskete, temveč s pomočjo programa ki je na WD strani (Data Lifeguard). Vendar imam zdaj nekaj vprašanj:
1.) disk 120 GB ima po formatiranju 111GB uporabnega (praznega) prostora. A je to normalno?
2.) Prej sem imel 60 GB disk razdeljen na dve particiji z oznakama C in D. Zdaj je C ostala C, D pa je dobila oznako E, nov disk oznako F ... Kar me muči je to, da je oznaka D še vedno prikazana kot disk, ko pa klikneš nanjo napiše: "D:\ ni na voljo. Ena od naprav, priključenih na sistem, ne deluje". Kaj za vraga je to? In ob vsakem zagonu rač. se mi pojavi scandisc in gnjavi da zaustavitev sistema ni bila pravilno izvedena in da so na D-ju lahko napake. Potem pa še hoče neko podatkovno strukturo prekopirat (2 hoče nadomestit z 1), ker naj bi bila ta (2) poškodovana. (naj povem da nobenega podatka nisem izgubil).Kako naj rešim to zadevo (se znebim tega D-ja ker ne predstavlja nobene particije kateregakoli diska?
Hvala
P.S.
Saj nameravam posodobiti OS, čeprav z Win98 nisem nikoli imel kakih težav-Razen te in še ene, ki pa se glasi: "Microsoft Explorer je napravil napako" pol pa zapre vse.
1.) disk 120 GB ima po formatiranju 111GB uporabnega (praznega) prostora. A je to normalno?
2.) Prej sem imel 60 GB disk razdeljen na dve particiji z oznakama C in D. Zdaj je C ostala C, D pa je dobila oznako E, nov disk oznako F ... Kar me muči je to, da je oznaka D še vedno prikazana kot disk, ko pa klikneš nanjo napiše: "D:\ ni na voljo. Ena od naprav, priključenih na sistem, ne deluje". Kaj za vraga je to? In ob vsakem zagonu rač. se mi pojavi scandisc in gnjavi da zaustavitev sistema ni bila pravilno izvedena in da so na D-ju lahko napake. Potem pa še hoče neko podatkovno strukturo prekopirat (2 hoče nadomestit z 1), ker naj bi bila ta (2) poškodovana. (naj povem da nobenega podatka nisem izgubil).Kako naj rešim to zadevo (se znebim tega D-ja ker ne predstavlja nobene particije kateregakoli diska?
Hvala
P.S.
Saj nameravam posodobiti OS, čeprav z Win98 nisem nikoli imel kakih težav-Razen te in še ene, ki pa se glasi: "Microsoft Explorer je napravil napako" pol pa zapre vse.
AMD Athlon(tm) 1700+@1.47 GHz, K7T266 Pro, DDR 512 Ram,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z nastavitvijo windowsovOddelek: Pomoč in nasveti | 1464 (1229) | Murcy |
» | [Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8094 (7178) | buneech |
» | 120GB Maxtor ali WD? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3665 (2840) | mamut |
» | Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4606 (3960) | Boky |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2375 (1746) | BlackHole |