» »

Operacijski Sistemi

Operacijski Sistemi

No0ne ::

A za Pc-je obstajajo tud kaksni drugi operacijski sisemi kod windows in linux ... kr sam uporablam xp pro in sm se jih ze zlo navelical.. in tud z linuxi nimam srece kr sm prevec glup da bi jih instaliral ..oz jih prau instaliram potem pa moj komjuter pise samo ok ok ok in pol me vprasa za neki host ..in vse skup se resetira in gre z nova .. ampak ta tema ne gre o tem :D mene bol zalima a ostaja kak drug operacijski sistewm .. kot jih imajo naprimer dlančniki in mobiteli.. le prirejeni za PC ? in če obstajajo .. a je z njimi tezko delat .. kr se mi se vedno zdi da so windowsi najlazji za dela ..in tud imajo vse kaj potrebuje povpracn clovek ki ne prezivi veliko casa za racunalnikom... no bi proso vse ko veste karkoli o tem dajte pisat0:)
.:. No`0ne liVe§ 4eW3r .:.

ABX ::

DOS!
Baje da je uzunaj verzija 6.0.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

DOS ?!?!?! :D in kaj tocno si lahko z dosom pomagam ?? :D

prix ::

Elow!:D

Ostani na Windows.

:)

hmmmm... dobra ideja ..samo vseeno bi rad se kaj druga probo ..kr windowsi majo take svoje finte.. in se virusov je polno

jurre ::

ucasih je obstajal BeOS, saj vrjetno se...poskusi z njim:D

l0wc4 ::

Za i386 platformo imaš na voljo sledeče:

- Windows - od 3.0 do Win 2003 XP
- Linux - na stotine distribucij
- DOS - od MS DOS-a do DR. DOS-a
- BSD (FreeBSD, OpenBSD, NetBSD)
- QNX
- Solaris
- OS/2
- BeOS

Na voljo pa maš še ogroomno izpeljank iz Linuxa in njemu podobnih, eden takih je resimo AROS (Amiga Research OS) itd...

Če imaš probleme z instalacijo Linuxa si preberi malo navodila, saj je čisto izi. Upam, da sem ti kaj pomagal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: l0wc4 ()

Jaz tud upam da mi bo to kaj koristlo ..glede linuxa.. pa .. mel sn doma 2 knigi 5 cm debeli ..pa nisn znal instalirat .. windowse pa instaliram z zaprtimi okami ..in pol mi ne rect da jih ni tesko istalirat ..sej instalacija gre... pa vse se nardi prau ..samo potem kr naenkrat resetira racunalnik brez da bi sploh prislo v namizje ;(( in kateri os je tebi najbolsi ... ?? in kje naj katerega downloadam ..kr npr. qnx mors kupit :| in jaz nebi tega rad kupoval :D

mchaber ::

Probaj tisti slovenski Pingo LinuX distr.;)

Al pač prodaš comp.
>:D
.

moj_nick ::

Če si _res_ tako neodločen, si lahko sam napišeš OS :P

Alan Ford ::

Probi Solaris , je zelo stabilen , v službi je comp delu 24/7 dve leti in pol pa ga ni bilo potrebno nikol resetirat ali pa ugašat , razen ko je monitor crknu.

ABX ::

Probi Solaris , je zelo stabilen , v službi je comp delu 24/7 dve leti in pol pa ga ni bilo potrebno nikol resetirat ali pa ugašat , razen ko je monitor crknu.

Čaki da začne on tikat, se bo vse sesulo v 5 min. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

km- ::

www.freeos.com
od vseh os-ow mi je biu najbolsi beos ;> oz. openbeos

www.bebits.com

gpg ::

NoOne, Linux distribucije se med seboj razlikujo. Predlagam, da preizkusis se kaksno vecjo distribucijo Linuxa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gpg ()

para! ::

Torej, ko je crknil monitor je bilo potrebno sistem ugasnit? Hehe...
Death before dishonor!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere OS ste poizkusili (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
718377 (5914) opeter
»

Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI] (strani: 1 2 3 4 )

16215600 (10682) Eru
»

Kateri operacijski sistem ste že imeli

382655 (1938) nicjasno
»

Katere operacijske sisteme uporabljate ?

372721 (2089) thor984
»

Kaj pravite o BeOS 5

351659 (1011) cekr

Več podobnih tem