» »

PC ima rad bočni položaj ?!!!

cortez ::

no po tistem, ko mi ni hotel vžgat PC, sem ga dal na bok, in začuda je vžgal.

PC je celeron 366 (ubistvu tisti slot CPU), 64MB RAMA, Midi Stolp ohišje.

No če ta stolp dam pokončno, se mi noče zagnat, če pa ga dam na bok (tako da je matična vzporedna
s tlemi) mi pa gre naprej. tudi če ga mam na 40 stopinj ali manj (koznih stopinj) gre naprej.

Če ga mam pokonci, se mi ne javi pisk iz spekerja pri zagonu (zakej je ta pisk), postrani pa piskne.

A bi mi lahko kdo povedal v čemu je problem. zakaj pokonci zmrzne, ležečki oz. bočno pa gre naprej??

A je važna postavitev napajalnika v ohišju. tle je pokonci, kakor zahteva ohišje-drugač ne gre notr.

No ko PC užgem postrani, ga lahko tudi postavim pravilno in dela do tedaj, ko resetiram?.

pri compu sem zamenju notranjo baterijo, ker stara je bla sam še 1,1V namesto 3V. in pa napajalnik.

kje bi bla lahk napaka : CPU, RAM, AGP, floppy???

prosim hitro z odgovori,

hvala

cortez
8-O :\ 8-O

cdflip ::

CPU ti ne leži dobro

Smorny ::

jaz bi na tvojem mestu pregledal vse kable, česa se dotikajo, kako visijo...nato pa še napajaknik od znotraj.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

kako ne leži dobro ?

kako ga pa dam notr prov, da bo delal. prej mi je notr pal neki šrsuf, pa je delal??

ma ta sistem za celerone prikliučit je čudn.

pri pentiumu ima CPU lepo ohišje, in ga samo potisneš notr, tle se mi pa vse maje?? kako pravino nastavit ta CPU- ki oblečen v plastiki, je samo kartica, ob strani pa sta 2 prečki, v vsaki pa moreš notr dat še 2 zatiča, kao?

kako to fiksirat?

frenk ::

probej še če se ti kej grafična maje...cpu pomoje nebi smeu bit problem, glede na to da čep prime pine...če pa hladilnik ne stoji gor je pa itaq vseen...zarad tega nebi piskal...pa še rame mal poglej kolk so na trdo notr;)

no problemi se nadaljujejo...

ko sm odprl kišto, sem probu držat pod različnimi koti pač kartico, kjer je gor celeron in hladilnik.
delal je sam, če je bla kartica točno na sredini, oz. se ni nagibala levo ali desno.

Tista reč miga, kot bi plesala balalajko !!!!

levo, desno ,levo...

odstranim napajalnok, dam vn kartico z celeronom na njej in mi pade iz obeh strani kartice 2 kao zatiča
(plastic fantastic). Nič ne zgleda da je zlamano.

to zgleda tako :

__ I I __
__ I I __
__ I I __
__ I I __
__ I celeron I __
__ __
______________________________________ I - zatič
llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

vse skupaj na nekem vodilu (kao PCI)

Mislim da Pentiumi III ne rabijo tega zatiča, ker majo okoli kartice vse plastificirano,

pri celeronu je pa golo vse (škart roba)- tko da se rab zatiče. A je tko?

mislim da se vsemu skupaj reče ZIF socket (Zero Insertion Force socket).

no in te zatiče sem pol spravil na mesto, kamor spadajo na kartici- klinac, še zmiram

kartica poplesava.

Tko da sem zatiča potisnu prov do konca, da se dotikasta pci socketa za Celeron.
Stranska loka pa sta malo izbočena na stran (upam , da ne bosta počla).

No., kartica ne trza več, veliko bolj stabilna je.

Kot sem povedu že prej, mi je prej PC deloval sam v bočnem položaju.

Prižgem, in začuda, je prišlo do piska v speakerju, tko da zdej naj bi kao delal tud, ko se mu dvigne.

A je mel še kdo podobne probleme in kako jih je rešil ?

Hvala za odgovore,

cortez
:\ :\

ali3n ::

Če se ti procesor v slotu gunca in nimaš originalnih zatičev ga "založi" s kosom papirja...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
465317 (4818) cinkaCR7
»

Postavitev zvočnikov??

Oddelek: Zvok in slika