Forum » Operacijski sistemi » Linux: HD standby
Linux: HD standby
Highlander ::
Zivjo!
Imam instaliran Mandrake Linux 9.2 in imam problem, ker se mi disk noce ugasnit (spin-down) po dolocenem casu in najeda njega zvok. Probal sem ze s hdparm, ampak se disk nazaj zbudi po par sekundah. ACPI naj bi ze jedro od MD 9.2, ampak ko vpisem acpi, pove, da servis ne tece. A mislite, da bi ta acpi kaj pomagal.
Aja, tudi, ce v biosu nastavim cas za HD powerdown, to nic ne pomaga. Imam pa ACPI in apm enabled in apm servis tece tudi v linuxu.
Ima kdo kaksno idejo? Komu do vas pravilno deluje spanje diska in kako to?
LP in vesel bozic,
highlander
Imam instaliran Mandrake Linux 9.2 in imam problem, ker se mi disk noce ugasnit (spin-down) po dolocenem casu in najeda njega zvok. Probal sem ze s hdparm, ampak se disk nazaj zbudi po par sekundah. ACPI naj bi ze jedro od MD 9.2, ampak ko vpisem acpi, pove, da servis ne tece. A mislite, da bi ta acpi kaj pomagal.
Aja, tudi, ce v biosu nastavim cas za HD powerdown, to nic ne pomaga. Imam pa ACPI in apm enabled in apm servis tece tudi v linuxu.
Ima kdo kaksno idejo? Komu do vas pravilno deluje spanje diska in kako to?
LP in vesel bozic,
highlander
Highlander ::
Vem, da ACPI in APM ne delujeta skupaj, za to sem tudi izklopil APM servis, ampak acpi se vedno ni deloval ("not supported by kernel..."). Se mi pa zdi, da je blo receno, da bo MD 9.2 ACPI ze podpiral. Poleg tega me zanima, ce ima to sploh kaksno vezo s hdparm - saj hdparm uspe uspavati disk, ki pa se potem nazaj zbudi. Sumim, da je za to kriv kak servis, ki periodocno dostopa do diska, o cemer je govora tudi na forumih na netu,ki sem jih prebral. Ampak v nobenem ni resitve, omenjajo pa, da ja za to lahko kriv bdflush-daemon.
Ali komu deluje ta fora s hdparm in slucajno ve kateri servisi znajo biti krivi zna nedelovanje?
LP
Ali komu deluje ta fora s hdparm in slucajno ve kateri servisi znajo biti krivi zna nedelovanje?
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux - prenosnik ne ugaša na novejših jedrihOddelek: Operacijski sistemi | 2499 (1639) | nergac |
» | Omejitev hitrosti CD-roma v LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1223 (985) | Pithlit |
» | Standby funkcija v LinuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1140 (1037) | Jebiveter |
» | ACPI, APM, diski in Linux! :)Oddelek: Operacijski sistemi | 1006 (894) | Jebiveter |
» | Linux- par nastavitev kernela 2.4 (VM, latenca itd...) (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3899 (3297) | Brane2 |