» »

JOJ pa ta PING

JOJ pa ta PING

korn ::

A ima kdo odgovor zame?
Imam adsl paket D256-U48..to je realna hitrost, ki mi 100%dela...zdaj pa je problem v tem..na modem imam vezana 2 compa preko switcha. Na enem mi vedno laufa kazza kjer mam upload konstantni 8k dawnload pa nekonstantni do 40k...to pomeni da imam se zadosti hitrosti za katero koli igro. Ampak dogaja se mi da mi ping skace od 50 do 500...zakaj. In to pri kateri koli igri. Vecino pa spilam cs1.6 in quake. Na nobenem compu pa nimam ziher nobenega virusa al pa spayware...zdi se mi logicno da ping nebi smel iti preko 100,saj ko imam kazzo izklopleno je ping super. Hmm.. kdo trdi nasprotno ali pa ima kdo resitev..?
dog

OmegaBlue ::

Dejte dojet da ping ni odvisen od koliko "hitrosti" imaš še na voljo. izklopi kazaa in use p2p programe, potem je ping normalen.

shhhhhes :|
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

korn ::

hmmm..zakaj ..v cem je potem finta ce mas 256..da ta preostanek nemores izkoristit niti za spilanje iger..bullshit..ziher obstaja kaksen razumen odgovor ..zakaj to tak..


"hvala za vsak odgovor tudi za dretje":))

Gandalfar ::

korn: glej ce se ti ne gres traffic shapinga in nastavljanje prioritet paketkom potem bodo sli v taksnem vrstnem redu ven kakor jih posiljajo programi. Ce ti mula sopa z 40kb/s ven in igrca z 2kb/s recimo bo najprej slo 40kb podatkov od mule ven nato pa se 2kb od igrce in spet 40kb od mule itd. Ce bi imel pa cist prosto linijo bi ti pa ne bi bilo potrebno cakat na teh 40kb, da gre najprej ven.

Ce imas pa zrihtas traffic shaping potem pa lahko reces, da imajo nekateri paketki prednost in potem se ti ping drasticno zmanjsa.

Uglavnem .. izklopi p2p programe, ko rabis nizek ping.

2nemesis ::

Stvar je v tem da nimaš vedno 8 KB/s, ampak ti skače po celem spektru, ko preseže 8KB, ti program začne odmetavat pakete. Potem začne povezava na drugi strani pošiljati manjšo količino paketov. Ko količina pade po 8KB/s spet dovoli več paketov, pri čemer se količina paketov poveča. V enem trnutku imaš lahko maksimalen prenos, v drugem pa 0 KB/s, na koncu pa ti izračuna povprečje 8 KB/s.
Če bi rad kakovostnejši prenos si boš moral umisliti QoS na routerju, ki bo dal prioriteto ping, DNS in http paketom, pred aplikacijo P2P.

Sam imam QoS na linux-u, P2P aplikacije pa odklenjene na 100%, pa lahko čisto normalno surfam, ne špilam pa toliko igrc, vendar bi moralo tudi to normalno delovati.

Malce sem pa opazu da ga bremza, ko mi je upload in download 100% lavfal, ampak mislim da bi se moral še malce z nastavitvam igrat.

frenk ::

a se da Quality of service naštimat tud na windows routerju?:\

2nemesis ::

A je kdo sploh preštudiral QoS v winsih ...?

http://www.microsoft.com/whdc/hwdev/tec...

http://search.microsoft.com/search/resu...

Vem da imajo WindowsXP driver - pri mreži vidim da imam QoS Packet Scheduler, vendar ne vem kje se ga nastavi ..!?!

Hux ::

Fora je v tem da ti p2p programi nanredijo zelo mnogo dosti povezav in ce jih je tolko zacne ping skakat bol kot pa ce mas samo eno. Je pa tudi odvisno od velikosti uploada vsekakor. JAz lahko mulo odprem na 10kB/s pa nebom upazo razlike v pingu na siol serveru kjer so najnizji pingi.

Probaj dati upload na polovico v P2P programu in na polovico ko sendas enemu ludeku samo pa bo razlika ocitna v pingu.

En client obstaja kjer je ping bolsi pri uploadu. Cofus al nekaj takega samo bolsi je le na racun spremember recieve windowa pa se cesa in pri tem zgubis 5k uploada cirka ampak mas zato niski ping.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

2nemesis ::

Tudi windows 2K podpirajo QoS, dodatno je potrebno samo kot service naložit ( pri mrežni kartici, dodaš kot service poleg tcp-ip). Pri XP-jih ga je potrebno pri services nastavit da se zažene ob zagonu.

No sem pa najdel orodja na sledeči strani:

http://msdn.microsoft.com/msdnmag/issue...

Eden se bo moral najti da bo naštudiral orodja, sam nimam časa in tudi že imam svoj QoS router, mogoče kasneje - odvisno od potrebe.

Mislim da bo treba novo rubriko odpret - kako nastaviti QoS v windowsih.

Hux ::

Neki ze obstaja to. Sem ze pred leti nastavlal ampak pol upostil ker ni blo dobenega ucitka ki bi blo vredno. Nevem vec kje je tocno blo. Al na eni od dveh tweak strani DSL report ali pa na eni drugi strani za windows tweake.

Fury ::

itak je kazaa tok cudno narjen da tut ce NIC (nic download, nic upload) ne dela ti lagajo igre ko prasica...


isklop vse p2p ko mislis igrat...

Hux ::

Tut res. Sicer ce komu kaj uspe naret glede prioritet nej sporoca.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows QoS - a to obstaja

Oddelek: Omrežja in internet
71114 (881) Pesimist
»

Tale tweak res pomaga?

Oddelek: Omrežja in internet
162091 (1228) Izi
»

Kako najmanj boleče razdeliti internet med cca. 25 uporabnikov??

Oddelek: Omrežja in internet
232171 (1363) ]Trix[
»

Internet med več uporabnikov - kako se znebiti visokega pinga??

Oddelek: Omrežja in internet
121539 (1094) bastadu
»

Vse o pingu (pri igrah)

Oddelek: Omrežja in internet
142070 (1723) 64202

Več podobnih tem