» »

Ljubljanski kabel?

Ljubljanski kabel?

iso2000 ::

Ali je kdo na netu preko Ljubljanskega kabla? Kakšne so izkušnje? Prosim za info , po možnosti iz prve roke! Pa ne mi prosim govoriti naj si omislim ADSL, ker je za sedajzame predrag v navezi z ISDN-jem! Priklop kabelske pride okrog 30k sit, in priklop na internet je zastonj - vsaj do konca decembra. :) Mesečne naročnine so mislim, da primerljive z ADSL.

LP

Bakunin ::

Ce si upravicen do dostopa na Arnes, potem je celo zelo ugodno.:D

iso2000 ::

Kako je pa kaj z dolvlečenjem pri arnesu? Ali so kakšne omejitve, prepovedi...?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iso2000 ()

Gandalfar ::

iso2000: veljajo pravila uporabe omrezja: Pravila uporabe omreĹžja ARNES : Arnes

Phoebus ::

Jaz imam web prek lj kabla, zelo zadovoljen. Prakticno nic offline, dobro vlece,...
seveda je pa odvisno od lokacije- ze od ulice do ulice se lahko razlikuje!

Fury ::

kmalu bo ADSL brez ISDN (zanesljivi viri). drgac pa je LJ kabl nekje zlo hud, nekje pa slab :)

Mavrik ::

kmalu bo ADSL brez ISDN


Pa kure letijo.
The truth is rarely pure and never simple.

Soprano ::

Če bo res tako, bo zanimivo videti reakcijo ljudi, ki jim je Siol še do nedavnega zatrjeval, da ADSL nikoli ne bo mogoč brez ISDN in so ga zato naročili =)

reber ::

Razlika v ceni telefonske naročnine pa je 3 pire, razlika med funkcionalnostjo pa ogromna. Sicer pa kakor komu paše. Jaz samo trdim, še dobr da nisem vzel kabelske, imam kabel v bajti, ampak priključka nisem vzel, čeprav bi kabelsko dobil za manj kot 30ksit, drugi pa so jo plačevali po 90ksit 2 meseca prej. V glavnem adsl dela tko kot je treba, pa še siol tv bom najbrž vzel, čeprav še ne vem, če bo sploh kdo zijal tv...

dwinxp ::

Sam neki glede tega kar ste omenli ADSL mozen brez isdn-a.....
Vam lahko povem da sm ta primer zalo prepracunal in tudi bo zares dobrih informacijah izvedel to lepo stvarco:
v naso hiso pride navaden kabel telefonski nato ce imamo adsl nam telekom prikopi razcepnik linije (frekvenc) visje frekvence za adsl nizje za isdn kot trdijo....vendar mi lahko prav z lahkoto namesto isdn imamo navadno telefonsko linijo, ki je zaradi razcepnika razred zase od adsl. se nekaj....Telekom je samo zaradi tržnega deleža in zaradi vecjega dobicka najmanj 20k na uporabnika zahteval nujnen ISDN!

Pajacoti so!!! Samo denar nam kradejo!!!!

ps. ce mi kdo ne verjame vam lahko dokazem tudi s skico ADSL delovanja :D
Pa pol da mi kdo ne rece da je nasa drzava pravicna...........

DragonXP

Gandalfar ::

dwinxp: sej ni noben reku, da tehnicno ni mogoce. Politicno ni zazeljeno.

dwinxp ::

tocno to sej vam pravim da so pajacoti v nasi drzavi :P

Fury ::

jest ko sem ze davno spraseval zakaj rabimo ISDN so rekli, da so se tako odlocili zato, ker ti ob instalaciji ISDNja preverijo pravilno delovanje linije, sume itd... in popravijo kar je treba. Da kao pol ni problemov z ADSL.. v resnic se je slo samo za denar.

skratka.. adsl brez isdn prihaja.

dwinxp ::

Aja pa lahko se neki glih by the way..... :) Zakaj lahko recimo v nemciji ima en frend recimo isdn povezavo enolinijsko 128kbit dvo pa 256kbit????? v sloveniji pa to ne dajo?????

Jst mam samo en odgovor zato k nas dragi telekom izvaja tak monopol da ga ni vecjega :D :))

DragonXP

Gandalfar ::

dwinxp: ubistvu si ze zlo offtopic, odpri novo temo za te razprave

madmitch ::

Sicer ti je že Gandalfar povedal; a vendar, tako so se pač odločili, če ti ne paše, izvoli na barikade, izseli se v nemčijo ali pa gladovno štrajkaj, samo ne nabijaj v prazno, tema je o nečem drugem. Ne težit nam, če ti mama noče plačati ADSL.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

iso2000 ::

Da še jaz malo OFFTOPIC: Fury: in kdaj se bo predvidoma zgodilo, da bo ADSL brez ISDN dostopen tudi v naši ljubi deželici?

nuclear ::

iso2000 in zakaj bi naj to bil offtopic?

ljublanski kabel, je blo najceneje dobiti tam ko so meli akcijo poleti... blo je 9k... pa neki plačaš 4k mesečno za 512kb... drgač pa dsl brez problema da še pride samostojno brez isdn...
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

iso2000 ::

No, saj jaz tudi verjamem da pride, vendar pa ko bom v penziji bom verjetno manj rabil internet kot sedaj.:(
LP

Fury ::

ne vem. ampak predolgo ne bo trajalo... nekje pol leta pomoje :)

Hux ::

januarja

iso2000 ::

Januarja?! A to 2004?
Jaz sem še vedno zelo skeptičen glede teh napovedi! Ker če bo telekom/siol to uvedel, potem bo to sprožilo manjšo revolucijo - vsi stari naročniki ADSL so pa moral ISDN vzet. Čeprav po drugi strani, se je verjetno v teh letih kar je ta ponudba ISDN!+ADSL večina ljudi že odločila za nakup in sedaj morda iščejo pri našem monopolistu nove krave molznice. No bomo videli kaj nam bo čas prinesel.

Hux ::

ce bi blo tak bi se vsi bunli za vsako malenkost. Jaz sem kupo avto pred 3 leti za 30K mark zaj pride samo se 20K. Pizda revolucija. Nemres to tak.
btw. Zaj bojo se prostovolno presaltali na isdn tisti ko se niso sej se bo narocnina izenacla in ker mas 2 stevilki bojo prostovolno vzeli. Pametna poteza ni kaj. Zato pa so to kaj so dans hehe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

madmitch ::

vsi stari naročniki ADSL so pa moral ISDN vzet

Pa kaj, takrat je bila takšna ponudba, jutri bo drugačna - boljša.
Naj se bunijo tudi tisti, ki so morali pred 100 leti s parniki do amerike, danes bi pa lahko prišli v nekaj urah, ja groza, naj jim dajo denar nazaj, saj so jih ja nategovali da hitreje ne gre.

Pa dajte se no odločit kaj bi radi, vsi za vse in nič za nikogar ali tržno ekonomijo. Monopolisti gor ali dol, vedno se bo našel nekdo večji in boljši, ni vrag.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Fury ::

hux2 - jest vzamem ISDN, ce mi ga dajo zastonj, ce je narocnina ista in ce mi dajo tist zadevo za analogne telefone prkluct zastonj. pol ga vzamem. ne bi pa nikol dal za priklop pa za tist converter oz. ISDN brezzicni telefon (sedaj imam analognega brezzicnega)... tok o tem da bomo vsi vzel :)

drugace pa.. januar pravis.. ql :)

Gandalfar ::

Fury: cak, cak .. a nisi bil TI vir te informacije?

Hux ::

Fury: hehe verjamem :D . ISDN se bo vedno stal cirka tolko ko zaj mogoce malo majn. Gre se za ADSL in ISDN kombinacijo ne za ISDN kot sam.
Narocnina se bo povisala navadnega telefona da stari narocniki nimajo vzroka za odskok in ravno zaradi tega nerabijo vec prodajat ADSL z ISDN sej ce je narocnina enaka in ISDN nudi vec bo kr pomoje veliko folka ki nima/noce ADSLa se prostovolno odloclo za ISDN.
To je zaj kao drugi vzrok za nakup ISDN ko je odsluzu ADSLu.Mogoce bojo se celo primli za srce nakoncu in dali ISDN zraven zastojn kot dodatek k ADSL. Ampak to zadno je cista spekulacija ker nevem kolko stane ISDN telefon.

Fury ::

Gandalfar: seveda, samo nisem bil vir o casovnem okvirju realizacije te informacije :) - samo vem da se bo zgodilo in da ne bo tok zlo trajal... ce pa on pravi januar pa nam on ponudi se cas :)

Hux: pomoje je pri vecini folka problem extra 20.000 SIT za ISDN basic paket.. ker narocnina je ze tko al tko samo ene 400-500 SIT visja ce se ne motim?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13114216 (10103) Bistri007
»

ISDN za -15.000 sit

Oddelek: Omrežja in internet
252163 (1541) perci
»

ADSL vprašanja :)

Oddelek: Omrežja in internet
261732 (1060) Mr. Wally DJ
»

ADSL in prazniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
856437 (3841) CaqKa
»

ADSL brez ISDNja ???

Oddelek: Omrežja in internet
413039 (1710) shock

Več podobnih tem