Forum » Operacijski sistemi » (Pre)dolg zagon Xa oz. gdm-ja
(Pre)dolg zagon Xa oz. gdm-ja
root987 ::
Danes sem po nekaj časa ponovno namestil Debian linux, vendar so se pojavile manše "težave". Zagon X-a oz. gdmja(tudi pri xdm in kdm so bili isti problemi) traja predolgo. In ne, moj računalnik ni tako počasen da bi trajalo tako dolgo - po navadi se mi je gdm naložil v približno 10sek(po navadi manj). Vse skupaj mi ni niti najmanj jasno kje bi se naj problem nahajal. Uporabljam unstable ter gnome 2.4 - isti problem se je dogodil z kde3.1(ki se je obesil sredi nalaganja) ter z xfce(slednji se ni obesil, vendar se xfce4 ni hotel zagnati pod navadnimuporabnikom). Moja konfiguracija: amd athlon 2000+ xp, 256mb rama, 20gb matrox in 8gb ibm disk ter geforce 2 mx. Med tem časom, ko bi se naj gdm nalagal, je zaslon črn, prav tako pa ni nikakršnega vidnega delovanja računalnika - mletja diska ipd. Sistem je nameščen na 20gb disk.
Hvala za vsako pomoč!
Hvala za vsako pomoč!
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
vesa z vključenim FBjem
--- George Orwell
--- George Orwell
Hm... ko sem računalnik "zapusto" za neki časa(po kakem času se je to zgodlo ne vem), me je sistem avtomatsko odjavil ter lansiral v gdm. Če je pa za to možen kakšen dogodek, pa ne vem, vendar močno dvomim. So ti problemi povezani?
--- George Orwell
--- George Orwell
Ok, to avtomatsko odjavljanje sem odpravil z posodobitvijo in sedaj deluje skoraj vse kot je treba. Tisti predolg zagon je pa verjetno kriv ker nimam vkljucenega dmaja(mi ne gre, ker domnevno nimam nekaj vkljuceno v kerneli). Torej bom samo še nadgradil in skompajlal kernel.
--- George Orwell
--- George Orwell
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri OS za prenosnik AMD Turion 64 X2 Mobile TL-60??? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 11932 (10367) | T_F_7 |
» | linux archOddelek: Operacijski sistemi | 5203 (3614) | Ventil |
» | Kako instalirat NVIDIA-driverje v Ubuntu? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5326 (4255) | r5r |
» | Autologon v linuxu ?Oddelek: Operacijski sistemi | 727 (668) | MasterMind |
» | Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4914 (4303) | moj_nick |