Forum » Operacijski sistemi » Autologon v linuxu ?
Autologon v linuxu ?
stosw ::
Rad bi nastavil linux (slack 10), tako da bi se zbudil direkt v X (ne v konzoli) brez vtipkavanja username/password ? A je to mogoče ?
jype ::
V /etc/rc.d/rc.local napisi cisto na konec
su tvoj username -c /usr/X11/bin/startx
Ali pa uporabljaj kde in nastavi autologin v kontrolnem centru. Verjetno isto rec podpira tudi kak drug desktop, vendar jih ne poznam dobro.
su tvoj username -c /usr/X11/bin/startx
Ali pa uporabljaj kde in nastavi autologin v kontrolnem centru. Verjetno isto rec podpira tudi kak drug desktop, vendar jih ne poznam dobro.
moj_nick ::
kdm in gdm sta grafična log-in managerja in oba podpirata to, kar rabiš.
110111001001010001010000
stosw ::
Kva pa xfce ?
Pa še ali je mogoče da mi ne bi bilo potrebno vsakič uporabljat mount/umount za cdrom,floppy, usb disk ?
Pa še ali je mogoče da mi ne bi bilo potrebno vsakič uporabljat mount/umount za cdrom,floppy, usb disk ?
Daedalus ::
>Kva pa xfce ?
Inštaliraš gdm in ga nastaviš, da ti avtomatsko prijavi userja in zažene xfce. Zato se mu pa reče log-in manager
Inštaliraš gdm in ga nastaviš, da ti avtomatsko prijavi userja in zažene xfce. Zato se mu pa reče log-in manager
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri OS za prenosnik AMD Turion 64 X2 Mobile TL-60??? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 11932 (10367) | T_F_7 |
» | Išče se micro Linux distribucija z grafičnim web browserjemOddelek: Operacijski sistemi | 2078 (1563) | ajagodnik |
» | Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4914 (4303) | moj_nick |
» | (Pre)dolg zagon Xa oz. gdm-jaOddelek: Operacijski sistemi | 851 (802) | root987 |
» | Default namizje v X-ihOddelek: Operacijski sistemi | 1209 (1031) | Gandalfar |