Forum » Navijanje » Kako prideš do najbolšega timinga pri ramu?
Kako prideš do najbolšega timinga pri ramu?
glinik ::
Zanima me, ali je kakšena posebena finta, da prideš do optimalnega timinga za karseda največi fsb?
Kaj ste vsi to spreminjali za ena? Ko spreminjaš v biosu vsako od tistih štirih vrednosti, to lahko traja celo večnost če vse spreminjaš za ena.Kombinacij je ogromno, časa za takšne malenkosti pa malo Proc. mi na 220 fsb špila ko šus.Zdaj še moram samo ram "pravilno upasat"
Moje komponente so:
-300W napajalnik
-ABIT NF7-SL
-AMD XP1700
-Infineon 512MB DDR400
-Zalman Al-Cu 6000
-Radeon 8500 LE
Lp
Kaj ste vsi to spreminjali za ena? Ko spreminjaš v biosu vsako od tistih štirih vrednosti, to lahko traja celo večnost če vse spreminjaš za ena.Kombinacij je ogromno, časa za takšne malenkosti pa malo Proc. mi na 220 fsb špila ko šus.Zdaj še moram samo ram "pravilno upasat"
Moje komponente so:
-300W napajalnik
-ABIT NF7-SL
-AMD XP1700
-Infineon 512MB DDR400
-Zalman Al-Cu 6000
-Radeon 8500 LE
Lp
- spremenil: glinik ()
Caligula ::
jaz ti z svojim skromnim znanjem priporocam lahko samo te zadeve:
Probaj dat prvo cifro na 2.0 ali manj, zadnjo na 5, ce pa ne gre na 7, ker ga ma Nforce plata tega 7 na koncu rada.
Tisti dve vmes pa probaj tudi dat na 2 oz pol prvo na dve, drugo na tri, obratno..,.. pol pa nizje ko se da met vse skupaj pa da ti dela pa si na cilju.
Casa pa to pac nekaj vzame.
Alternative pa pac se ni.Trial and error.
Probaj dat prvo cifro na 2.0 ali manj, zadnjo na 5, ce pa ne gre na 7, ker ga ma Nforce plata tega 7 na koncu rada.
Tisti dve vmes pa probaj tudi dat na 2 oz pol prvo na dve, drugo na tri, obratno..,.. pol pa nizje ko se da met vse skupaj pa da ti dela pa si na cilju.
Casa pa to pac nekaj vzame.
Alternative pa pac se ni.Trial and error.
The B ::
Al pa če daš na neke "optimalne" timinge (2-2-2-5 al pa kej podobnga) in pol vidš kok visok prideš s FSB. Če pa nujno more bit FSB 220 (zarad proca) pol se morš pa mal igrat. Ni druge. B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/
http://blaze.sopca.com/
Ja,hvala vam.Sem malo računal,teoretično je 2205 kombinacij.Od tega jih vsaj 60% takoj odpade.
Bi bilo zanimivo,da bi vsi klokeri na to temo pisali svoje timinge.
Lp
Bi bilo zanimivo,da bi vsi klokeri na to temo pisali svoje timinge.
Lp
Tic ::
Pri nForce ploščah, se splača posebno pozornost namenit 7 3 3 cl2 ali pa 7 2 2 cl2 ali nekaj podobnega. 7ka je pri meni hitrejsa od 6! 6 pa je hitrejsa od 5 ker je ze konec mojega rama tam
persona civitas ;>
Jp,
veliko ljudi je na teh platah ugotavljalo ze pred casom na tujih forumih, da gre najhitreje prav na 11.
veliko ljudi je na teh platah ugotavljalo ze pred casom na tujih forumih, da gre najhitreje prav na 11.
Klokanje je končano! 11.5X210 to je to.Več kot 210 ne gre procesor,malo sem razočaran Rami pa grejo tudi do 230 .Sedaj so moji timingi 7,3,3,2.5.
Če koga zanimajo moji rami,se lahko zmenimo.Imam dvojne identične Infineon 512MB DDR 400.Eni so v kutiji,drugi pa na prodajo!
2.42 GHz pa tud ni slabo
Lp, pa hvala za vse informacije
Če koga zanimajo moji rami,se lahko zmenimo.Imam dvojne identične Infineon 512MB DDR 400.Eni so v kutiji,drugi pa na prodajo!
2.42 GHz pa tud ni slabo
Lp, pa hvala za vse informacije
morphling1 ::
Cas latency probaj imeti na 2, se pozna, za mojo Abit NF7 je dejansko najhitreje 7,2,2 cas2 stestirano v q3 fastest ter 3dmarku, Sandra tu ne pokaže realnega stanja, razen če delaš unbuffered teste. Niti slučajno pa ne smeš pozabit vklopit cpu interface v Softmeni III.
Praviš da ti ne gre procesor več kot 210*11.5, ram ti gre pa na 230. Če si slučajno delal asinhrone teste z višjo hitrostjo spomina to ni merodajno, saj ram pri nižjem fsbju enostavno ni obremenjen toliko kot ga imaš nastavljeno in skupni rezultat je običajno slabši kot če maš nižji fsb samo sinhrono.
Če potegneš črto raje imej tudi 10 ali več MHz nižji fsb sinhrono z dobrimi timingi, kot pa višji z zelo ohlapnimi.
Praviš da ti ne gre procesor več kot 210*11.5, ram ti gre pa na 230. Če si slučajno delal asinhrone teste z višjo hitrostjo spomina to ni merodajno, saj ram pri nižjem fsbju enostavno ni obremenjen toliko kot ga imaš nastavljeno in skupni rezultat je običajno slabši kot če maš nižji fsb samo sinhrono.
Če potegneš črto raje imej tudi 10 ali več MHz nižji fsb sinhrono z dobrimi timingi, kot pa višji z zelo ohlapnimi.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Sem probal 7 2 2 2 , 7 3 3 2 pa mu nič ne paše.Tema!!!
FSB sem pa sprobal,da sem dal 6X230 in je špilalo,tudi 233 je delalo.Vse seveda sinhrono.Torej ram dela na 230?Procesor me je izdal,z vodnim hlajenjem bi se ziher to lahko rešilo
Lp
FSB sem pa sprobal,da sem dal 6X230 in je špilalo,tudi 233 je delalo.Vse seveda sinhrono.Torej ram dela na 230?Procesor me je izdal,z vodnim hlajenjem bi se ziher to lahko rešilo
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()
Ja probaj se vmesne variante.
7,3,2,2 pa 7,2,3,2 pa tko.
Meni infineoni 400 delajo zdaj na 5,3,2,2.5 pa moram malo preverit kdaj so res najhitrejsi-mogoce bi bil AMDjev N-BENCH vredu program za to ugotovit?
7,3,2,2 pa 7,2,3,2 pa tko.
Meni infineoni 400 delajo zdaj na 5,3,2,2.5 pa moram malo preverit kdaj so res najhitrejsi-mogoce bi bil AMDjev N-BENCH vredu program za to ugotovit?
morphling1 ::
Nope Amd n-bench ne bo ok, najboljši test za stestirat realno prepustnost spomina je Q3 fastest ter eden od demov, recimo demo 001. Vsaka nastavitev se bo poznala v FPSjih, ša še hiter je.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Coil, daj jih na 2.5 volta in nic vec.
Meni pol lepo laufajo racimo na takih timingih in na 208*11 z AMDjem 2400+ na 1.85v.
Ne marajo visoke voltaze. Oz pogojno se na 2.6 ampak sili jih pa ne.
Bom mogoce sel malo poiskat take programe, da vidimo kaj ta RAM hoce za ene timinge met, da bo najhitrejsi.
Meni pol lepo laufajo racimo na takih timingih in na 208*11 z AMDjem 2400+ na 1.85v.
Ne marajo visoke voltaze. Oz pogojno se na 2.6 ampak sili jih pa ne.
Bom mogoce sel malo poiskat take programe, da vidimo kaj ta RAM hoce za ene timinge met, da bo najhitrejsi.
Coil ::
sej zdej mi laufajo na 200mhz 2.6V 10.5*200 1.6V z box hladilnikom - full load 56°C mi plata ne podpira 2.5V proc pa je 2500+ B plata NF7-S
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Coil ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Baza RAM timingovOddelek: Navijanje | 2773 (1709) | DimmniBurek |
» | Kaj je bolše: 230x9.5 ali 205x11.5 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3056 (2592) | Tic |
» | timingi 2.2.2.7 na hyperx 3200 ne delajo niti na 190FSB*10 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4201 (3517) | boštjan |
» | Ocitno so taki tajmingi najboljsi v praksi za Nforce plateOddelek: Navijanje | 1359 (1025) | DjTonic |
» | Twinmos pri Mlacomu!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 9551 (6014) | AtaStrumf |