Forum » Loža » Smo leta 2010 in kupuješ nov avto. Katerega? (WayBackMachine Igra)
Smo leta 2010 in kupuješ nov avto. Katerega? (WayBackMachine Igra)
OutOfTheBox ::
V zadnjih 16 letih nas je večina že spremenila potrebe, ki drastično vplivajo izbiro novega / drugega avtomobila. Danes normalno vsi kupujemo glede na trenutno ponudbo na trgu - imaš vse od elektrikarjev (PHEV, HEV, BEV), pa do turbo bencinarjev.
Igrajmo se igro "way back machine". Stari ste isto kot danes, s to razliko da se piše leto 1 januar 2010. Ponudbe na trgu je veliko, ampak bolj omejeno kot danes.
S trenutnimi potrebami kupuješ nov (ali rabljen), avto. Napiši:
- Kateri avto imaš danes (ni nujno, je pa primerjava zanimiva z izbiro).
- Katerega izbereš (velikost, motor ipd), kot nadomestek današnjega in zakaj?
- Kateri avto si dejansko vozil leta 2010 (če si imel izpit)
Jaz bi glede na družinske potrebe kupil cca 5 let starega VW Touran 1.9 TDI, takrat sem pa vozil Renault Megane Coupe 1.6 :)
Igrajmo se igro "way back machine". Stari ste isto kot danes, s to razliko da se piše leto 1 januar 2010. Ponudbe na trgu je veliko, ampak bolj omejeno kot danes.
S trenutnimi potrebami kupuješ nov (ali rabljen), avto. Napiši:
- Kateri avto imaš danes (ni nujno, je pa primerjava zanimiva z izbiro).
- Katerega izbereš (velikost, motor ipd), kot nadomestek današnjega in zakaj?
- Kateri avto si dejansko vozil leta 2010 (če si imel izpit)
Jaz bi glede na družinske potrebe kupil cca 5 let starega VW Touran 1.9 TDI, takrat sem pa vozil Renault Megane Coupe 1.6 :)
- spremenilo: OutOfTheBox ()
pegasus ::
Leta 2010 sem menjal 14 let starega subaruja za 4 leta starega, pa še to samo zato, ker starejši ni imel klime in sem se začel veliko poleti okrog vozit ;)
Scorpy84 ::
Takrat sem kupil astro 1.6 kasneje predelal na plin, zdrzala 400k km. Dobil novo takrat za smešen denar, glede na danes. V tem času sem imel še zafiro tdi, kupljena malo pred 2010, neuničljiv motor v 5 letih iz hiše šla s 660k, brez okvare turbina še originalna, 4x menjana sklopka in 2x dvomasni ležaj. Vse bi še enkrat ponovil, ker sta mi avta dosti denarja zaslužila...

mtosev ::
Foter je leta 2010 kupil Clio III.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
karafeka ::
Hmm, še vedno imam isto kio kot pa takrat. Razlika je le, da je dizel v tanku več vreden kot pa cel avto
bf4ed ::
Danes: Kia EV6
2010 bi kupil: Mitsubishi Lancer Evo X (Investicija za prihodnost)
2010 sem vozil: Mitsubishi Carisma
2010 bi kupil: Mitsubishi Lancer Evo X (Investicija za prihodnost)
2010 sem vozil: Mitsubishi Carisma
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bf4ed ()
orbika ::
Foter je leta 2010 kupil Clio III.
Mi smo septembra 2008 kupil rabljeno III-ko. Še dan danes ga vozimo. Motor še vedno deluje brez težav, neke zadeve so bile menjane (npr. jermen). Glede na leta nima dosti kilometrov, malenkost čez 172 tisoč. V zadnjem času se peljemo samo do trgovine itn. (od najbližje smo oddaljeni smo cca. 15 km), ker otrok več ni doma. Tu pa tam peljem sosede, ko me prosijo, ker njihovi otroci in/ali sorodniki so v tujini in domov hodijo le tu pa tam na praznike ali pe še to ne.
Na podeželju je bolj težko shajati brez avtomobila.
feryz ::
Opel vectro sem imel takrat. In jo zamenjal za Suzuki Vitaro, takratko.
Oboje ni bilo vredno nič, denarno mislim. Meni sta oba zelo odlegla.
Oboje ni bilo vredno nič, denarno mislim. Meni sta oba zelo odlegla.
iKst_ ::
2010 sem kupil novega Citroena DS3 THP. Istočasno sem imel Alfo 156 GTA karavan in BMW 740i M-sport (E38). Pa enkrat takrat sem imel še eno Astro 2.0 turbo malo predelano, ampak se ne spomnim točno letnice. Potem sem dobil otroka, pa sem začel precej bolj previdno vozit. Sem prodal vse tri in kupil par let starega Opel Signuma z nekim anemičnim dizlom in Fiat Grande Punto z malenkost manj anemičnim dizlom (še vedno ni šel nikamor).
Če bi imel enake potrebe kot danes bi verjetno kupil nekaj podobnega, dizel karavana z max 200 konji. Oz. če bi si lahko privoščil kakšnega SUVa (Pajero, Land Cruiser itd. Takrat so bile cene še normalne pa tisti letniki so bili super). Pa en mestni avto, zelo verjetno z dizlom v nosu.
Danes imam Teslo Y, električnega Twingota pa enega Land Roverja za projektni avto.
Če bi imel enake potrebe kot danes bi verjetno kupil nekaj podobnega, dizel karavana z max 200 konji. Oz. če bi si lahko privoščil kakšnega SUVa (Pajero, Land Cruiser itd. Takrat so bile cene še normalne pa tisti letniki so bili super). Pa en mestni avto, zelo verjetno z dizlom v nosu.
Danes imam Teslo Y, električnega Twingota pa enega Land Roverja za projektni avto.
tony1 ::
Leta 2010 sem za smešen denar štirih plač kupil e39 z R6, sive metalik barve z viola perlami in vijoličnim ledrom. Tako hudega avta ne bom dobil nikoli več. Še vedno mi je žal, da sem ga prodal.
Z današnjo plačo bi kupil dve e39, ena bi bila V8. In dve garaži zanju.
Z današnjo plačo bi kupil dve e39, ena bi bila V8. In dve garaži zanju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
ZveeZ ::
Ce bi l.2010 kupoval avto za vsakdanjo uporabo, bi kupil nekaj z 1.6 dizlom DV6. Al je to Mazda, Ford, Citoren, Volvo al Peugeot je vseeno.
Ce bi kupoval kot investicijo pa definitivno rabljen Clio V6 phase2.
Ce bi kupoval kot investicijo pa definitivno rabljen Clio V6 phase2.
T440 ::
Leta 2010 sem vozil Xsaro Picasso. Menjal sem par let kasneje. Je bila OK menjava, ampak all in all bi tudi Xsaro Picasso še vedno komot vozil. Vem, ker sem jo prodal 'znotraj vasi' in še danes dela brezhibno in jo dokaj redno videvam.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nakup avta za -+2000 evrov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 45505 (23009) | KTr1sk |
| » | avto v rangu 5k€Oddelek: Na cesti | 5129 (2881) | matobeli |
| » | Cene avtomobilov visoke? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 36481 (30906) | KAVINSKY |
| » | Nakup rabljenega avtomobila (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17927 (15184) | RedDrake |
| » | Kupovanje rabljenega avta (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 32332 (24240) | TheJack |