» »

cloudflare Turnstile Troubleshooter failde

cloudflare Turnstile Troubleshooter failde

HotBurek ::

Dobro jutro.

V vednost, tisti ki uporabljate Firefox in imate v config-u nastavljen:

privacy.resistFingerprinting true

Bo cloudflare Turnstile Troubleshooter fail-al.

https://browser-compat.turnstile.worker...

To sem danes ugotovil.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

mtošev ::

Bravo.

Sindrom ::

Zdravo,

Jaz imam z njimi izredno slabe izkušnje. Tale njihov odnos me že močno moti, ker vedno stvar obrnejo tako, kot da je problem v brskalniku, ne pa na njihovem strežniku. Zakaj pa raje ne popravijo, da bo stvar delovala kljub temu, da je "privacy.resistFingerprinting true"? Toliko problemov, kot mi jih je na spletu povzročil tale Clownflare, mi jih ni še nihče. Konstantno blokirajo vse obiskovalce, ki jim le malenkost niso všeč. Če imate brskalnik nastavljen le malo v smeri zasebnosti, nisi več dobrodošel. Piškotki? Morajo biti obvezno vklopljeni. Javascript? Kako si ga dovoliš izklopiti? Potem pa še na skrivaj brskalnik poskenirajo in naredijo "prstni odtis" tvojega računalnika (v brskalniku bodite pozorni na zahtevke na domeno "challenges.cloudflare.net" ali pa zahtevke z "/cdn-cgi/challenge-platform/" v URL-ju), da te imajo na seznamu. Če se s tem ne strinjaš, spizdi. Poleg tega je pa CF ameriški in tukaj nimate nadzora kaj se dogaja s prometom in podatki, ko ti potujejo preko njihovih mrež.

Tako, da vljudno prosim vse tiste, ki uporabljate CF, da ga prenehate. S tem, ko vašo spletno stran postavite za njihov proxy strežnik, blokirate dostop tistim, ki nam je mar do spletne zasebnosti. Če poznate koga drugega, ki na svojem strežniku uporablja CF, ga prosim prepričajte, da preneha. V primeru, da pa res nujno potrebujete nek proxy strežnik za spletno stran, pa imamo pri nas celo slovenski Bunny.net, ki ga lahko uporabimo, da se pomaknemo stran od ameriške infrakstrukture in podpiramo digitalno suverenost Slovenije in Evropske Unije.

Hvala za posluh.

https://bunny.net/
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

karafeka ::

HotBurek je izjavil:

Dobro jutro.

V vednost, tisti ki uporabljate Firefox in imate v config-u nastavljen:

privacy.resistFingerprinting true

Bo cloudflare Turnstile Troubleshooter fail-al.

https://browser-compat.turnstile.worker...

To sem danes ugotovil.

Imam tudi sam privacy.resistFingerprinting vklopljen in sem opazil, da mi nekatere spletne strani prikazujejo napačno časovno območje, recimo telemachov eon.tv, ki ti potem prikazuje spored kot da je 2 uri zadaj. Ko to izklopim mi pa lepo vzame sistemski čas.

Kolikor se prebral, ti privacy.resistFingerprinting zaradi preprečevanju sledenja naključno določi časovno območje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Jarno ::

Never attribute to malice... ali kako že tista fora gre?
Tako lažje dichajo skripte in bote, ostalo je koleteralna korist za njih ali škoda za uporabnika.
Vsemogočni Cloudflare spet ni tako vsemogočen...
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Youtube (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
501135839 (1312) OutOfTheBox
»

Zakaj Cloudflare blokira manj znane brskalnike

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
113804 (1683) GrX
»

Belgijski informacijski pooblaščenec razsodil: Velik del evropskega internetnega ogla

Oddelek: Novice / Zasebnost
178316 (5464) Prospekt
»

Contabo - Ali pridete čez check na my.contabo.com

Oddelek: Omrežja in internet
61196 (1007) bluefish
»

Google pred milijardno tožbo zaradi "incognito" načina brskanja

Oddelek: Novice / Tožbe
1810444 (8095) MrStein

Več podobnih tem