Forum » Loža » katastrofe na avtocestah
katastrofe na avtocestah
Utk ::
Lol. Nižja hitrost pomeni večjo pretočnost če imaš enako pasov. Če enga zapreš in se vse zabije da se ne premikajo, se temu ne reče večja pretočnost. Zakasnitev na naslednjem gradbišču. LOL. Ko imaš od 14h do 22h zabito celo primorko, ti to ful pomaga.
Če delaš karkoli v zvezi s tem, raje nehaj. Bo več koristi če full time trolaš tu. Oz manj škode. Zame se pa ne sekiraj. Jaz nosim napis "zarad bogatije zaprto".
Če delaš karkoli v zvezi s tem, raje nehaj. Bo več koristi če full time trolaš tu. Oz manj škode. Zame se pa ne sekiraj. Jaz nosim napis "zarad bogatije zaprto".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
starfotr ::
Koga brigajo turisti, ki se samo odplaknejo čez našo državo? Naj pač počakajo v koloni ali pa naj bodo doma.
Prav tako nobenega ne briga kdo od naših stoji v koloni. Najdite si drugo zaposlitev ali posel ali pa se organizirajte drugače, da ne bo treba tega joka brat vsako leto.
Če so gradbišča je jok, če so ceste razfukane je jok in vpijejo o tem da se nič ne dela. Ne moreš zmagat proti tem briljantim umom.
Prav tako nobenega ne briga kdo od naših stoji v koloni. Najdite si drugo zaposlitev ali posel ali pa se organizirajte drugače, da ne bo treba tega joka brat vsako leto.
Če so gradbišča je jok, če so ceste razfukane je jok in vpijejo o tem da se nič ne dela. Ne moreš zmagat proti tem briljantim umom.

endelin ::
pol pravite da je bratuškova delala dobro da je nasrala toliko delovišč naenkrat da voziš na avtocesti med mariborom in ljubljano ene 25% časa 60kmh? :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Telbanc ::
pol pravite da je bratuškova delala dobro da je nasrala toliko delovišč naenkrat da voziš na avtocesti med mariborom in ljubljano ene 25% časa 60kmh? :D
Kaj serješ meglo.
To so nardili zaposleni na Darsu. Ne Bratuškova. Vidi se da je vročina. SDS mate res vprašljivo izbobrazbo.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Ne samo to. Tudi "zdrava kmečka pamet", ki jo tako radi hvalijo ni bila nikoli kaj prida. Zato pa je tako. Izobrazba je tisto, kar te potegne gor. Ne pa neki zarukani pogledi na svet.
Sem vprašal že zdavnaj kater strokovnjak zagovarja čim več gradbišč z omejenim številom ljudi in strojev, namesto manj gradbišč in bolj intenzivnim delom na njih.
Ne, vas tu ne štejem za strokovnjake.
Kako boš intenzivno delal?
Če si omejen z operativo. Z dejavnostmi ki si morajo slediti in se ne morejo prekrivati? Nimamo zadost strojev niti delavcev. Mi rabimo tujo operativo, da se zažene u ta tretji pas in ga nardi v pol leta. In ne naše zlatarje z 100 anexi.
Ki bi tole vlekli še 5 let, ker nimajo ne delavcev ne strojev.
Tebi res ni pomoči. Nimaš pojma sploh zakaj se gre. Ni to polaganje ploščic u tvoji 300 let stari bajti. Delaš se pametnega tko ko fireglista u sosednji temi, ki po neprestanem pametovanju, ni vedel da se v primeru da poslanec odstopi prej ko v pol leta, izvedejo nadomestne volitve. Pol je blo vsaj nekaj ur mir u tisti temi, dokler se ni obrnila stran, zaj spet najeda.
Če si omejen z operativo. Z dejavnostmi ki si morajo slediti in se ne morejo prekrivati? Nimamo zadost strojev niti delavcev. Mi rabimo tujo operativo, da se zažene u ta tretji pas in ga nardi v pol leta. In ne naše zlatarje z 100 anexi.
Tebi res ni pomoči. Nimaš pojma sploh zakaj se gre. Ni to polaganje ploščic u tvoji 300 let stari bajti. Delaš se pametnega tko ko fireglista u sosednji temi, ki po neprestanem pametovanju, ni vedel da se v primeru da poslanec odstopi prej ko v pol leta, izvedejo nadomestne volitve. Pol je blo vsaj nekaj ur mir u tisti temi, dokler se ni obrnila stran, zaj spet najeda.
Zgodovina sprememb…
Dimnik ::
Sem vprašal že zdavnaj kater strokovnjak zagovarja čim več gradbišč z omejenim številom ljudi in strojev, namesto manj gradbišč in bolj intenzivnim delom na njih.
Se hecaš?
Telbanc je ja strokovnjak, sploh od volitev dalje...
Pred volitvsmi, pa je z nspovedmi biksal 100 na uro
Kako boš intenzivno delal?
Če si omejen z operativo. Z dejavnostmi ki si morajo slediti in se ne morejo prekrivati? Nimamo zadost strojev niti delavcev. Mi rabimo tujo operativo, da se zažene u ta tretji pas in ga nardi v pol leta. In ne naše zlatarje z 100 anexi.Ki bi tole vlekli še 5 let, ker nimajo ne delavcev ne strojev.
Tebi res ni pomoči. Nimaš pojma sploh zakaj se gre. Ni to polaganje ploščic u tvoji 300 let stari bajti. Delaš se pametnega tko ko fireglista u sosednji temi, ki po neprestanem pametovanju, ni vedel da se v primeru da poslanec odstopi prej ko v pol leta, izvedejo nadomestne volitve. Pol je blo vsaj nekaj ur mir u tisti temi, dokler se ni obrnila stran, zaj spet najeda.![]()
In kdo je najel te zlatarje, ki imajo v lasti tudi kak medij, ki prekriva vso nesposobnost in pokvarjenost prejšne leve vlade?
Pa daj najdi takega, ki bo vse naredil hitro in zastonj.
Ne rabi zastonj. Dovolj je da tako kot sem vprašal.
Zgodovina sprememb…
Se hecaš?
Telbanc je ja strokovnjak, sploh od volitev dalje...
Pred volitvsmi, pa je z nspovedmi biksal 100 na uro![]()
Eno je politika, drugo je stroka. Bogi, kaj to ne zastopiš. Pa se smešno ti je.
Kaj mamo zaj od desne vlade. Dva meseca jamranja kolk je vse zavoženo in potem ko vsi pričakujejo na podlagi jeremijskih žalostink, da bo rebalans proračuna nižji, kaj bo treba šparat.
Zvišajo proračun.
Zgodovina sprememb…
delavec44 ::
Torej po tvoje je bolje, da so naenkrat 3 gradbišča med KP in LJ namesto enega? Ali še bolje, da jih imamo potem 10? Za boljšo pretočnost, če prav razumem?
Seveda je bolje, drgač bi bla skoz kolona v treh pasovih med Logatcem in Ljubljano.
Sam tega v SDS ne zastopte, k nimate šole.
Zgodovina sprememb…
Torej bolje je, če živiš na Vrhniki? Ker brez gradbišč so pa sami zastoji potem.
Seveda ne razumem, saj zato te sprašujem. Ali ni dovoljeno niti to?
Šolo sicer imam dobro ampak se ne pretvarjam, da sem strokovnjak za vse.
Seveda ne razumem, saj zato te sprašujem. Ali ni dovoljeno niti to?
Šolo sicer imam dobro ampak se ne pretvarjam, da sem strokovnjak za vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Seveda če bo Vrto reko, da so ta gradbišča v narodnem interesu, bote takoj obrnil lajno in bo pol ravno obratno. Zaj to lajnate, k je Vrto to enkat navrgu.
Zato, ker vam je politik navrgu, ne strokovnak, da je preveč gradbišč in ste pol takoj začel glodat to kost. In pol to lajnate in spreobračate, da bi le meli prav, da je to kar se dela zaj velika napaka, da je potrebno "eno gradbišče". In ste vsi takoj pametnejši od vseh inženirjev na Darsu. In ne veste ne plana obnove, ne strojev ki so na razpolago, niti števila delavcev. Hecno. Niti kaj se bo delalo.
Zgodovina sprememb…
Sem zapregel nepristranski AI z minimalnim promptom pa se nekako ne strinja s tabo:
Tretji odstavek: Zaključi, da več delovišč "razbremeni celotno avtocesto". To je logični nesmisel. Če namesto ene zapore narediš deset manjših zapor vzdolž avtoceste, prometa ne razbremeniš, ampak voznike prisiliš, da se ustavljajo in speljujejo desetkrat. S tem dosežeš le to, da je zastoj razporejen v več manjših živčnih zlomov namesto enega velikega.
Ta zadnji citat ("Seveda je bolje, drgač bi bla skoz kolona...") je pa sploh vrhunec te mentalne telovadbe. Tip dejansko poskuša prodati teorijo, da več zapor deluje kot nekakšen "prometni filter" - češ, dajmo jih ustaviti že prej, da ne bo gužve naprej. Po tej logiki bi bilo najbolje, da pred vsako avtocestno uvozno rampo postavimo rampo in spuščamo na cesto tri avte na minuto. Teoretično na sami avtocesti res ne bi bilo kolone, bi pa cela država stala na uvozih in lokalnih cestah.
Tretji odstavek: Zaključi, da več delovišč "razbremeni celotno avtocesto". To je logični nesmisel. Če namesto ene zapore narediš deset manjših zapor vzdolž avtoceste, prometa ne razbremeniš, ampak voznike prisiliš, da se ustavljajo in speljujejo desetkrat. S tem dosežeš le to, da je zastoj razporejen v več manjših živčnih zlomov namesto enega velikega.
Ta zadnji citat ("Seveda je bolje, drgač bi bla skoz kolona...") je pa sploh vrhunec te mentalne telovadbe. Tip dejansko poskuša prodati teorijo, da več zapor deluje kot nekakšen "prometni filter" - češ, dajmo jih ustaviti že prej, da ne bo gužve naprej. Po tej logiki bi bilo najbolje, da pred vsako avtocestno uvozno rampo postavimo rampo in spuščamo na cesto tri avte na minuto. Teoretično na sami avtocesti res ne bi bilo kolone, bi pa cela država stala na uvozih in lokalnih cestah.
Ja sej to je to. To ti že skoz pišem. In je to dost bolje ko ena kolona.
Zgodovina sprememb…
gen Maister ::
Ne samo to. Tudi "zdrava kmečka pamet", ki jo tako radi hvalijo ni bila nikoli kaj prida. Zato pa je tako. Izobrazba je tisto, kar te potegne gor. Ne pa neki zarukani pogledi na svet.
No, izobrazba te ne 'potegne' gor!
Morda je danes to potrebni pogoj, zagotovo pa ne zadostni!
Boš še enkrat poizkusil; kaj te potegne gor!?
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko
Sem zapregel nepristranski AI z minimalnim promptom pa se nekako ne strinja s tabo:
Itak da se ne strinja, k je butast.
Največja pretočnost je z hitrostmi med 70 in 100km na uro.
Skliceval si se na strokovnost, zakaj sedaj opletaš s politiko?
No, daj garač44, ne ga zdaj srat s politiko!!?
Jaz še vedno čakam tvoj odgovor na vprašanje tistega smrkavca, ki te je izzval, če ti bo krona padla iz glave!??
Kaj ti zdaj ni jasno!?? Ti je potrebno prevesti njegove besede, ali kaj!??
Imaš kapacitete svojega AI preveč zasedene!??
Sama ušesa so me!!
Zakaj bi se moral ukvarjati z vsakim novim trolom z računom starim 14 dni? Bolj kot sem se že.
Mi bo krona iz glave padla?
Lahko da je, ker je manj fantomskih zastojev. Če seveda cesta požre ves promet.
Ampak to nima nič z gradbišči, kjer navadno stojiš že pred zožitvijo. Pri 0km/h na uro pa pač ni pretočnosti.
Drugače dajo v gradbišču omejitev 60km/h. Pretočnost se pa še zmanjša, ker v praksi voziš po enem pasu namesto dveh.
Mi bo krona iz glave padla?
Itak da se ne strinja, k je butast.
Največja pretočnost je z hitrostmi med 70 in 100km na uro.
Lahko da je, ker je manj fantomskih zastojev. Če seveda cesta požre ves promet.
Ampak to nima nič z gradbišči, kjer navadno stojiš že pred zožitvijo. Pri 0km/h na uro pa pač ni pretočnosti.
Drugače dajo v gradbišču omejitev 60km/h. Pretočnost se pa še zmanjša, ker v praksi voziš po enem pasu namesto dveh.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Zakaj bi se moral ukvarjati z vsakim novim trolom z računom starim 14 dni? Bolj kot sem se že.
Mi bo krona iz glave padla?![]()
Očitno ti bo res!
Ti kar nabijaj in goni s Telebancem naprej, kiliko zapor na avtocesti jw zdaj optimalnih!?
Ena , tri, pet ali če jo kar za eno leto čisto zaprejo in obnovijo, pa je potem 10 ler mir!??
Sama ušesa so nas! Grok, OpenAI, gams chat gpt in vse ostalo....
Seveda je bolje, drgač bi bla skoz kolona v treh pasovih med Logatcem in Ljubljano.
To je čista laž in neumnost. Vsi, ki stojijo na prvem gradbišču, stojijo tudi na tretjem. Če bi bilo samo tretje, bi pač stali samo na tretjem.
70 do 100 na uro ja...če bi se tolk realno vozilo, se ne bi nihče pritoževal. Pretočnost se poveča če imaš enako število pasov pri nižji hitrosti, ne pa da razpoloviš avtocesto, da se cijazijo 40. Da je potem večja pretočnost, ker hitrost pade zarad gužve, zoženja, je najbolj idiotska "logika" kar sem jih kdaj slišal.
In potem nam očita "politiko". Meni je vseeno kdo je na vladi, pri normalnih ljudeh to ne spremeni logike. Jaz sem sigurno tu že 15 let nazaj pisal, da se brez veze odpirajo gradbišča in potem se tam nekaj igrajo kot otroci z lopatkami in grabljicami. Sej ni to samo na AC, vidimo to povsod, v vsaki občini. Verniki se pa norčujete iz logike, matematike in fizike, da opravičite take bedarije.
Zgodovina sprememb…
To je čista laž in neumnost. Vsi, ki stojijo na prvem gradbišču, stojijo tudi na tretjem. Če bi bilo samo tretje, bi pač stali samo na tretjem.
70 do 100 na uro ja...če bi se tolk realno vozilo, se ne bi nihče pritoževal. Pretočnost se poveča če imaš enako število pasov pri nižji hitrosti, ne pa da razpoloviš avtocesto, da se cijazijo 40. Da je potem večja pretočnost, ker hitrost pade zarad gužve, zoženja, je najbolj idiotska "logika" kar sem jih kdaj slišal.
In potem nam očita "politiko". Meni je vseeno kdo je na vladi, pri normalnih ljudeh to ne spremeni logike. Jaz sem sigurno tu že 15 let nazaj pisal, da se brez veze odpirajo gradbišča in potem se tam nekaj igrajo kot otroci z lopatkami in grabljicami. Sej ni to samo na AC, vidimo to povsod, v vsaki občini. Verniki se pa norčujete iz logike, matematike in fizike, da opravičite take bedarije.
Delaš remont 10 strojev, za kar po normi za posamezen stroj, potrebuješ 5 delavcev in 10 dni. Prestaviš delavce z 6 strojev na po tvoje najbolj pomembne 4. Ostalih 6 zaj stoji in čaka. Ker na ostalih 4 strojih, mamo zadost delavcev, se remont le malo pospeši. Začne se izležavanje, k nimajo eni kej delat. Recimo en dan je prej končan remont 4 strojev. Morda dva. Ostane ti pa še 6 strojev za spedenat.
Kakšen je rezultat?
Ne, ti delaš remont 10 strojev, pa nimaš ljudi niti za enega, da ga bi delal nemoteno. Vsaj tako pravi od leve vlade postavljen največji strokovnjak za promet, gradnjo i šire:
Prvi mož Darsa Andrej Ribič je sicer v zadnjih tednih, ko se je ideja iz koalicijske pogodbe že omenjala, odgovarjal, da so težava kadrovske omejitve. "Vem, da se večkrat sprašujete, zakaj ne delamo ponoči, zakaj se ne dela bolj učinkovito, vendar kolikor koli si v Darsu prizadevamo, nismo sposobni včasih spraviti z gradbeniki niti ene izmene, kaj šele dveh ali pa dela ponoči," je dejal nedavno.
Tako da vso tvoje nabijanje, je samo nabijanje. Problem ni v sušenju betona, asfalta in ne vem česa, ampak da nimajo ljudi.
Prvi mož Darsa Andrej Ribič je sicer v zadnjih tednih, ko se je ideja iz koalicijske pogodbe že omenjala, odgovarjal, da so težava kadrovske omejitve. "Vem, da se večkrat sprašujete, zakaj ne delamo ponoči, zakaj se ne dela bolj učinkovito, vendar kolikor koli si v Darsu prizadevamo, nismo sposobni včasih spraviti z gradbeniki niti ene izmene, kaj šele dveh ali pa dela ponoči," je dejal nedavno.
Tako da vso tvoje nabijanje, je samo nabijanje. Problem ni v sušenju betona, asfalta in ne vem česa, ampak da nimajo ljudi.
Zgodovina sprememb…
Če nimajo ljudi, naj pokličejo operativo od zunaj. A je to tko težko. Lej Tito je avtocesto od Postojne do Vrhnike naredu z lopatami in krjolami v 30 mesecih. / PODNEVI, brez nočnega dela/.
Ne 1 meter doštukanja enega pasu.
Bojim se da bo tole šlo po ustaljenih tirnicah jamranja.
Ne 1 meter doštukanja enega pasu.
Bojim se da bo tole šlo po ustaljenih tirnicah jamranja.
Zgodovina sprememb…
Se pravi nisi imel nobenga pojma zakaj se dela počasi in si nabijal iz zraka. Nisi prebral niti tistih bednih razlag, ki so jih imeli, ampak si si izmišljal svoje, potegnjene iz riti, samo da bi opravičil prejšno vodstvo in vlado.
Se pravi da ste Bratuškovo brez veze devali v nič, ko je Vrto "guncal afne" na avtocesti. Pisali ste posmehljnivo, sam Vrto pride, pa je tkoj tretja izmena. Ona je lepo povedala, da so ji na Darsu povedali, da ne gre.
Kira ste beda od intelekta, še to se ne spomnite, kaj ste takrat pisali. Kako počasi, od kaj je Vrto naredu nočno, vse divja. On je vse porihtu. (vaše pisanje mesec nazaj)
Od 30 mesecev, ste dva že porabili, da ne bo čez 2 leti in pol izgovorov, zakaj še ni tretji pas končan.
/menda bote doštukali tist meter zraven/
Na Darsu so res kredibilni, najprej rečejo, da ne morejo org, tretjo izmeno. Pol na pritisk politike zvlečejo skup tretjo izmeno. Zaj pa spet jokcanje , da je zmajnkalo albančkov, ki nočejo več rintat na 35 stopinjah za bogih 1000 evrov.
Kira ste beda od intelekta, še to se ne spomnite, kaj ste takrat pisali. Kako počasi, od kaj je Vrto naredu nočno, vse divja. On je vse porihtu. (vaše pisanje mesec nazaj)
Od 30 mesecev, ste dva že porabili, da ne bo čez 2 leti in pol izgovorov, zakaj še ni tretji pas končan.
Na Darsu so res kredibilni, najprej rečejo, da ne morejo org, tretjo izmeno. Pol na pritisk politike zvlečejo skup tretjo izmeno. Zaj pa spet jokcanje , da je zmajnkalo albančkov, ki nočejo več rintat na 35 stopinjah za bogih 1000 evrov.
Zgodovina sprememb…
Če bi imeli hkrati samo eno gradbišče odprto, jih ne bi zmanjkalo. Odpiral jih je pa kdo?
Aja, sem pozabil, beton se mora sušiti, pa pretočnost je višja, če imaš na eni trasi n+1 gradbišč.
Aja, sem pozabil, beton se mora sušiti, pa pretočnost je višja, če imaš na eni trasi n+1 gradbišč.
DamijanD ::
Ampak saj ne gradi sam DARS. Dars izbere izvajalca in delavci so problem izvajalca. Zdaj pa, če dars v razpisu ne zahteva števila delavcev, strojev, 24//7 dela ipd je to problem darsa, če pa zahteva pa izvajalec ne dostavlja pa problem izvajalca.
Na primorki trenutno betonirajo na sredi in pred ulivanjem betona je potrebno postaviti železo. Lahko to dela ena ekipa lepo zaporedno, lahko pa 10 ekip, ki vsaka poskrbi za 1km železa, ali pa 100 ekip, ki vsaka poskrbi za 100m odsek.
Na primorki trenutno betonirajo na sredi in pred ulivanjem betona je potrebno postaviti železo. Lahko to dela ena ekipa lepo zaporedno, lahko pa 10 ekip, ki vsaka poskrbi za 1km železa, ali pa 100 ekip, ki vsaka poskrbi za 100m odsek.
fikus_ ::
Ne razumete gradbincev in njihove taktike. En gradbinec vzame hkrati vec gradbišč v delo, potem pa seli delavce in stroje,.... Tako ima vedno delo in ko na enem gradbisču konca, preseli delavce, hkrati pa podpisuje pogodbo za n+3 gradbišče.
Glede rokov, ki jih ne dosegajo, je pa v igri višja sila, vreme, nepredvidene okoliščine, ....
Tudi jaz se vozim mimo dveh zaporednih gradbišč, ki bi že morala biti zakljucena, tako je bil prvi plan. Najslabse je, da 2x stojis po 5 ali 15 minut, odvisno od gneče in ne ves kdaj boš prisel v službo. Še dobro, da imam gibljivi delovni čas.
Glede rokov, ki jih ne dosegajo, je pa v igri višja sila, vreme, nepredvidene okoliščine, ....
Tudi jaz se vozim mimo dveh zaporednih gradbišč, ki bi že morala biti zakljucena, tako je bil prvi plan. Najslabse je, da 2x stojis po 5 ali 15 minut, odvisno od gneče in ne ves kdaj boš prisel v službo. Še dobro, da imam gibljivi delovni čas.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Se pravi da ste Bratuškovo brez veze devali v nič, ko je Vrto "guncal afne" na avtocesti. Pisali ste posmehljnivo, sam Vrto pride, pa je tkoj tretja izmena. Ona je lepo povedala, da so ji na Darsu povedali, da ne gre.
Od 30 mesecev, ste dva že porabili, da ne bo čez 2 leti in pol izgovorov, zakaj še ni tretji pas končan./menda bote doštukali tist meter zraven/
Ti "strokovnjak" ne razumeš da je bolje iz 10 gradbišč premaknit delavce na enega, da se ta prej zapre. Zadnje gradbišče bo zaprto isti čas kot če vseh 10 delaš naenkrat, samo da bo ta čas v povprečju manj gradbišč odprtih. Osnove logike.
Pa tak "strokovnjak"...
Ne razumete gradbincev in njihove taktike. En gradbinec vzame hkrati vec gradbišč v delo, potem pa seli delavce in stroje,.... Tako ima vedno delo in ko na enem gradbisču konca, preseli delavce, hkrati pa podpisuje pogodbo za n+3 gradbišče.
Sej to se ve že 20 let, samo še zmeraj najdeš bedake, ki to zagovarjajo. Ker so pač trenutno njihovi na vladi. Jebe se meni kdo je, tako delat je neumnost in to bi treba preprečit.
Zgodovina sprememb…
mancini ::
Ko se naredi projekt obnove določenega odseka ceste, se naredi tudi časovnica.
Pri nas pa se to gladko izloči in se postavijo nerazumno veliki časi, da imaš na 3 km AC 5 ljudi in en bager.
Naši strokovnjaki na Darsu in Telbanc pa zagovarjajo ravno obratno kako ni dovolj mehanizacije in ljudi. V Slovenskih podjetjih res ne, včasih je bila druga zgodba.
Pa dobijo delo pač tuje firme, ki so sposobne v določenih rokih dela izpeljati. Tako enostavno je to.
In to je osnova stroke, da se spoštujejo časovnice
In za te nerazumne roke je odgovoren DARS in je odgovorna politika, ki ne pritiska dovolj na njih
Glede linijskih objektov, je kar velika razlika ali je to tunel, viadukt ali pa AC. Ker na avtocesti lahko ti na nekaj km odseku hkrati delaš isto delo na začetku, sredini in na koncu odseka, se pač naredijo sektorji. Pri tunelih to ni mogoče, na AC pa je še kako. In v tujini se to lepo vidi.
Pri nas pa se to gladko izloči in se postavijo nerazumno veliki časi, da imaš na 3 km AC 5 ljudi in en bager.
Naši strokovnjaki na Darsu in Telbanc pa zagovarjajo ravno obratno kako ni dovolj mehanizacije in ljudi. V Slovenskih podjetjih res ne, včasih je bila druga zgodba.
Pa dobijo delo pač tuje firme, ki so sposobne v določenih rokih dela izpeljati. Tako enostavno je to.
In to je osnova stroke, da se spoštujejo časovnice
In za te nerazumne roke je odgovoren DARS in je odgovorna politika, ki ne pritiska dovolj na njih
Glede linijskih objektov, je kar velika razlika ali je to tunel, viadukt ali pa AC. Ker na avtocesti lahko ti na nekaj km odseku hkrati delaš isto delo na začetku, sredini in na koncu odseka, se pač naredijo sektorji. Pri tunelih to ni mogoče, na AC pa je še kako. In v tujini se to lepo vidi.
mtošev ::
Odgovoren je DARS, ker prireja razpise, da vedno posel dobijo "njihovi." Ker "njihovi" nimajo kapacitet in ker razpis nima varovalk zadeve stojijo. Sistemska korupcija v vseh aspektih države, ne samo pri avtocestah in gradbenih projektih.
nejc_nejc ::
"Glede linijskih objektov, je kar velika razlika ali je to tunel, viadukt ali pa AC. Ker na avtocesti lahko ti na nekaj km odseku hkrati delaš isto delo na začetku, sredini in na koncu odseka, se pač naredijo sektorji. Pri tunelih to ni mogoče, na AC pa je še kako. In v tujini se to lepo vidi"
no sedaj poglej zaporo pri svinjskih polovicah in poglej kaj si napisal.
no sedaj poglej zaporo pri svinjskih polovicah in poglej kaj si napisal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Eh, tisto je bilo izvedeno vse po ps-u. Kar vprašaj staroftra, telbanca in ostale "strokovnjake", ki priznavajo samo pravilnike in certifikate, ne pa zdrave kmečke pameti po kateri bi potegnili prevernjen kamion vstran, kar bi imelo (po kmečki pameti, ne pravilnikih) ničen vpliv na meso, promet bi pa stekel kakih 8 ur prej.
razor1911 ::
Ne se toliko razburjat zaradi AC, osebni avtomobili so tako ali tako passe.
Javni potniški promet je rešitev, ne pa povečevanje prepustnosti, zato, da preprodajalci avtomobilov, goriva in avtomehaniki služijo.
Ravno prej je bilo na 24ur, da predstavlja avtomobilska industrija 10% GDP Slovenije. Kako zelo narobe...
Javni potniški promet je rešitev, ne pa povečevanje prepustnosti, zato, da preprodajalci avtomobilov, goriva in avtomehaniki služijo.
Ravno prej je bilo na 24ur, da predstavlja avtomobilska industrija 10% GDP Slovenije. Kako zelo narobe...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()
Z vlakom iz MB do Kopra zaj rabiš 8 ur.
Kdo to zdrži. Moraš bit res psihično stabilen, mlad, natreniran, da to preživiš brez posledic na fizično in duševno zdravje.
Rešitev je za nekej let tretji pas, Luka koper podaljšuje mislim da drugi pomol za neke nore metre. ......tko da bo treba nekej narest z anšimi avtocestami in železnico. Sam Vrto zaj sam jamra, in UTK zraven. Ne vem če bo kaj.
Vem jaz kaj je zdrava kmečka pamet," potresanje gnojila po travi, da se govedo tega nažre in pol nažleva nenormalno vode, da dobiš pol mal več pri odkupu."
Kdo to zdrži. Moraš bit res psihično stabilen, mlad, natreniran, da to preživiš brez posledic na fizično in duševno zdravje.
Rešitev je za nekej let tretji pas, Luka koper podaljšuje mislim da drugi pomol za neke nore metre. ......tko da bo treba nekej narest z anšimi avtocestami in železnico. Sam Vrto zaj sam jamra, in UTK zraven. Ne vem če bo kaj.
Vem jaz kaj je zdrava kmečka pamet," potresanje gnojila po travi, da se govedo tega nažre in pol nažleva nenormalno vode, da dobiš pol mal več pri odkupu."
Zgodovina sprememb…
Z vlakom iz MB do Kopra zaj rabiš 8 ur.
Ja, če bi ves denar, ki smo ga stran zmetali za AC in avtomobile dali na kup, bi bil pa tam v 45 minutah.
Ampak od vlakov in avtobusov zasebniki pač nič ne zaslužijo, je bolje avtomobile prodajati, jih servisirat, pa še do naslednjih volitev
imaš kaj za pokazat.
Zgodovina sprememb…
Ja, zaslužek pri postaji za 170 mio je veliko bolj pošten kot zaslužek 35 evrov na uro nekega avtomehanika.
Jaz pravim, postaja za 100 mio v vsako vas. Potem ne bomo rabili več avtov. Niti vlakov.
Jaz pravim, postaja za 100 mio v vsako vas. Potem ne bomo rabili več avtov. Niti vlakov.
Zgodovina sprememb…
Ja, zaslužek pri postaji za 170 mio je veliko bolj pošten kot zaslužek 35 evrov na uro nekega avtomehanika.
Pomnozi 35 eurov na uro, z vsemi urami v 30 letih, z vsemi avtomehaniki pa bos videl, da postaja v vsaki vasi ni niti ne tako
zelo draga. 100 miljonov za postajo je pa pac neka absurdna neumnost.
Sicer je pa v povprečju stal 1km avtoceste pod DARSom, stal 10+ miljonov. https://old.delo.si/gospodarstvo/gradnj...
Zgodovina sprememb…
Pri ceni 10 mio je bilo vsaj pol pokradenega, pa še zmeraj je to 5x cenejše od železnice, pri 20x več prometa.
Pri ceni 10 mio je bilo vsaj pol pokradenega, pa še zmeraj je to 5x cenejše od železnice, pri 20x več prometa.
Bo pa kar malo več kot pol: "Najmanj 1,9 milijona evrov na kilometer, naj bi stala izgradnja avtoceste na Cipru in Malti ter v Bolgariji in Romuniji"
In zdaj se opleta s tretjim pasom iz točno tega razloga, AC ni več kaj dosti za graditi, lahko jih pa širimo.
Hajdinjak pa predsednik uprave DARSa od 2020 do 2023. In zdaj obrambni minister, mi moramo pa "baje" povišati izdatke zaradi NATA. Kradlo se bo, na veliko.
Zgodovina sprememb…
Se pravi se strinjaš z Mescem in Golobom da 3. pas ni potreben?
V normalnih državah bi med Logatcem in Ljubljano, pa Domžalami in Ljubljano, imeli 4 pasovno lokalno cesto, z odcepi itd, brez semaforjev, in tistemu niti ne bi rekli avtocesta.
Pri tolkih levih vladah kot smo jih imeli lahko o čem pametnim samo sanjamo.
V normalnih državah bi med Logatcem in Ljubljano, pa Domžalami in Ljubljano, imeli 4 pasovno lokalno cesto, z odcepi itd, brez semaforjev, in tistemu niti ne bi rekli avtocesta.
Pri tolkih levih vladah kot smo jih imeli lahko o čem pametnim samo sanjamo.
Zgodovina sprememb…
Strinjam se s tabo, da se z AC samo legalizirano krade. Bolj, kot kakšna vlada rine v AC, več hoče pokrasti.
In si tudi kar mislim, zakaj je zdaj toliko del na autocestah. Prejšnja vlada je podpisala maksimalno pogodb, kar se jih je dalo,
preden so izgubili volitve. Ni bilo časa za narediti polne projekte, za vzdrževanje je pa vedno prostor.
Za sedanjo, pa pozicija Hajdinjaka na obrambnem ministrstvu, tudi pove vse.
Pa položaj Počivalška (če se kdo spomni, prtički z elastiko), sekretar v kabinetu predsednika vlade, zadolžen za "vprašanja in politiko,
povezano z upravljanjem državnih naložb in premoženja" je tudi zelo zgovoren.
Zgodovina sprememb…
Da, tako je. Tretji pas ni potreben nikjer v Sloveniji.
Prav tako ni potrebe po avtocesti Koroška - B.K.
Mi smo totalno zabluzili, edino kar res rabimo je železnica. Ne pa novi km cest in AC.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | AC hitrosti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 36072 (22561) | Utk |
| » | Primerjava prometa - USA vs EU (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 16293 (9392) | nejc_nejc |
| » | Prepoved prehitevanja tovornjakom na avtocesti A1 (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 11155 (8840) | feryz |
| » | Kolesnice na avtocestiOddelek: Na cesti | 4642 (4221) | facepalm |