Forum » Kaj kupiti » trckball miska
trckball miska
overman ::
Jaz uporabljam microsoft trackball......zgleda pa takole. Kupil sem jo v avstriji za 25 € in sem zelo zelo zadovoljen. Morem priznat da sem postalze kar malo len, saj je roka vedno v istem polozaju.
_WilL_ ::
Sam uporabljam trackball že kakšno slabo leto, imam pa Logitech Cordless TrackMan FX in moram reči da ga ne zamenjam za nobeno miško, pa naj bo še tako dobra. Trackball sem kupil predvsem zato, ker me je zaradi stalnega premikanja roke, včasih bolela rama, sedaj pa tega ni več. Edino kar me moti je to da je vsake toliko časa treba malce očistiti koleščke na katerih teče kuglja.
LP WilL
IBM T41p (Pentium M 1.7 GHz, RAM: 1024MB, DISK: 60GB 7200rpm, ATI FireGL 128MB
LCD: 14,1" res: 1400x1050, DVD/CD-RW, Bluetooth, WiFi b)
Kiri ::
kul....
kaj pa tista opticna varjanta? kako to deluje? ta nima kolesckov?
kako dolgo ti pa baterije drzijo na cordless?
kaj pa tista opticna varjanta? kako to deluje? ta nima kolesckov?
kako dolgo ti pa baterije drzijo na cordless?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kiri ()
Reso ::
Men je moja cist ql edino če zelo zelo preveč premikam roko z miške na tipkovnco me nasledni dan malce boli zapestje (po približno 10 urah dela na računalniku).
Trackball dela tko da imaš kuglico na kateri so črne pikice. Znotraj miške mas optični senzor ki zaznava premike kuglice. Pucati pa moraš 3 majhne palčke/koleščke:) pa še to 1x mesečno in ti vzame pol minute.
Trackball dela tko da imaš kuglico na kateri so črne pikice. Znotraj miške mas optični senzor ki zaznava premike kuglice. Pucati pa moraš 3 majhne palčke/koleščke:) pa še to 1x mesečno in ti vzame pol minute.
boštjan ::
fantje,zapestja in ramena vas bolijo,ker nepravilno sedite za mizo.sam uporabljam MX310,pa me do zdaj še niti 1X ni bolelo zapestje ali rame,to mi je še najbolj čudno da ramena bolijo po nekaj urnem delu z miško.
Aja pa da ne bo kdo mislo da presedim za rač. samo 1uro,presedim kar lep cajt.
Aja pa da ne bo kdo mislo da presedim za rač. samo 1uro,presedim kar lep cajt.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boštjan ()
Kiri ::
vbistvu meni tudi ni jasno kako vas lejko boli karkoli....sedim cele dneve in noci prakticno za racunalnikom...pa me nc ne boli...
je pa res da zelo veliko delam z tipkovnico.....in ne toliko z misko.
je pa res da zelo veliko delam z tipkovnico.....in ne toliko z misko.
_WilL_ ::
Kar se tiče baterije mi drži dobre 4 mesece, pa še to je v mojem samo ena AA, je pa res da ni notri nobene ledice, ki bi svetila, vendar je optična.
Glede bolečin v rami pa je res da za računalnikom nismo sedeli ravno pravilno, vendar vzrok ni v tem ampak v tem da, če nimaš podlakti naslonjene na mizo, je roka v zraku, na mizi je edino zapestje, ki pa je na miški in če je roka v takem položaju po 8 ur na dan, se zna zgoditi da vas začne boleti rama.
Glede bolečin v rami pa je res da za računalnikom nismo sedeli ravno pravilno, vendar vzrok ni v tem ampak v tem da, če nimaš podlakti naslonjene na mizo, je roka v zraku, na mizi je edino zapestje, ki pa je na miški in če je roka v takem položaju po 8 ur na dan, se zna zgoditi da vas začne boleti rama.
LP WilL
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vertikalna miška (se da probat?)Oddelek: Kaj kupiti | 8516 (4848) | valdo |
» | Vnetje kit v zapestju (tendonitis) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15706 (13912) | vostok_1 |
» | Bolecina v zapestjuOddelek: Loža | 13395 (12703) | Rippy |
» | Ergonomske miške in tipkovniceOddelek: Kaj kupiti | 4341 (3964) | tony1 |
» | Pomoč!? Vas boli dlan, ko veliko časa delate z miško(računalniško ;) )Oddelek: Loža | 2156 (1872) | Spajky |