Forum » Kaj kupiti » Kupljen NOVI Hardware - Kaj pa imate VI doma od računalnikov?
Kupljen NOVI Hardware - Kaj pa imate VI doma od računalnikov?
WinXP ::
Pozdrav vsem, jaz sem včeraj kupil novi Računalnik,nov Monitor in novi Telefon.(izpisal bom dol kaj vse imam od periferije,vi pa napišite kaj imate VI,ker me zanima...😉) Jaz sem zdaj lastnik sledečega:
1.) 4K SAMSUNG Smart VA Monitor M7 UHD S43DM702UU ,LED "43" inch velikosti,operativni sistem Tizen (ima ugrajen Wifi in Bluetooth), povezava: 1x Type-C, 2x HDMI 2.0, 3x USB) z daljinskim upravljalcem, resolucija: 3840 x 2160 (4K) 😉
2.) DESKTOP Računalnik Asus socket AM5, Matična plošča: Asus Rog Strix X870E-E Gaming Wifi, Procesor: AMD Ryzen 9, 7000 series with Radeon Graphics, 12 jedrni (24 threads) Ram (memory) Kingston Fury Beast, 32 GB v eni palčki,6000 Mhz, Grafična kartica: AsRock AMD Radeon RX 6500 XT GDDR6, Disk SSD: Kingston Fury Renegade 500 GB hitrost branja 7300 MB/s hitrost zapisovanja 3900 MB/s, Disk Seagate Exos SATA3, velikost 16 TB, Napajalnik: Asus Tuf Gaming 1000W Gold Full Modular, LED ohišje: MS Armor V700, RGB Gaming, 4 RGB LED velika ventilatorja,ki menjajo barve v ohišju 😉
3.) DESKTOP Računar Asus socket AM4, Matična plošča: Asus Rog Strix B450-F Gaming II, Procesor: AMD Ryzen 5, 4000 Series, 6 jedrni (12 threads), Ram (memory) Kingston Fury Beast,16 GB,3200 Mhz, Grafična kartica: Asus Dual Radeon RX 560 GDDR5, Disk SSD: Kingston Fury Renegade 500 GB hitrost branja 7300 MB/s hitrost zapisovanja 3900 MB/s, Disk Seagate Exos SATA3,velikost 16 TB, Napajalnik: LC Power 600W, LED ohišje: MS Armor V700, RGB Gaming, 4 RGB LED velika ventilatorja,ki menjajo barve v ohišju😉
4.) DESKTOP Računalnik Gigabyte socket AM4, Matična Plošča: Gigabyte Aorus B450 Elite V2, Procesor: AMD Ryzen 5, 6 jedrni (12 threads), Ram (memory) Kingston Fury Beast, 16 GB,3200 Mhz, Grafična kartica: Asus Dual Radeon RX 560 GDDR5, Disk SSD: Kingston Fury Renegade 500 GB hitrost branja 7300 MB/s hitrost zapisovanja 3900 MB/s, Disk Seagate Exos SATA3, velikost 16 TB, Napajalnik: Argus InterTech 620W, LED ohišje: MS Armor V700, RGB Gaming, 4 RGB LED velika ventilatorja,ki menjajo barve v ohišju😉
5.) LAPTOP Računalnik Acer Aspire 3 A315-59, Procesor: AMD Ryzen 5, 6 jedrni (12 threads), Ram (memory) 16 GB, Disk SSD: 1TB, Zunanji Disk Seagate Exos SATA3, velikost 16 TB,vgrajen Bluetooth in Web Camera😉
6.) SMARTPHONE Pametni telefon Honor 600 Lite, 256 GB Internega spomina (memory), 8 GB Ram spomina, Procesor: Octacore 4x 2,4 Ghz Cortex A-78 & 4x 2.0 Ghz Cortex A-55,105 MP zadnja kamera,5MP sprednja selfie kamera za slikanje, plus 16 MP Wide kamera, velikost: 6,6 incha, video 1080p, resolucija 1200 x 2600, HSPA/LTE/5G,baterija (zelo močna) 6520 mAh, (ni treba vsaka 2 dana polniti) Operativni sistem: Android 16, in Magic OS 10😉
Kupil sem tudi dodatne HITRE kable za povezovanje perifernih (zunanjih) naprav z hitrim računalnikom to pa so: THUNDERBOLT 4 (40 GBps) 8K, 5 komadov, in THUNDERBOLT 5 (80 GBps) 8K, 2 komada in 1 komad od 16K (isto 80 GBps).
Kable mi je prinesel avion na letališče iz tujine (Azije - najverjetneje Kitajske) v Bosno in Hercegovino,po carinjenju. Zdaj pa povejte in malo opišite kaj imate VI od računalnikov? Lep pozdrav !
1.) 4K SAMSUNG Smart VA Monitor M7 UHD S43DM702UU ,LED "43" inch velikosti,operativni sistem Tizen (ima ugrajen Wifi in Bluetooth), povezava: 1x Type-C, 2x HDMI 2.0, 3x USB) z daljinskim upravljalcem, resolucija: 3840 x 2160 (4K) 😉
2.) DESKTOP Računalnik Asus socket AM5, Matična plošča: Asus Rog Strix X870E-E Gaming Wifi, Procesor: AMD Ryzen 9, 7000 series with Radeon Graphics, 12 jedrni (24 threads) Ram (memory) Kingston Fury Beast, 32 GB v eni palčki,6000 Mhz, Grafična kartica: AsRock AMD Radeon RX 6500 XT GDDR6, Disk SSD: Kingston Fury Renegade 500 GB hitrost branja 7300 MB/s hitrost zapisovanja 3900 MB/s, Disk Seagate Exos SATA3, velikost 16 TB, Napajalnik: Asus Tuf Gaming 1000W Gold Full Modular, LED ohišje: MS Armor V700, RGB Gaming, 4 RGB LED velika ventilatorja,ki menjajo barve v ohišju 😉
3.) DESKTOP Računar Asus socket AM4, Matična plošča: Asus Rog Strix B450-F Gaming II, Procesor: AMD Ryzen 5, 4000 Series, 6 jedrni (12 threads), Ram (memory) Kingston Fury Beast,16 GB,3200 Mhz, Grafična kartica: Asus Dual Radeon RX 560 GDDR5, Disk SSD: Kingston Fury Renegade 500 GB hitrost branja 7300 MB/s hitrost zapisovanja 3900 MB/s, Disk Seagate Exos SATA3,velikost 16 TB, Napajalnik: LC Power 600W, LED ohišje: MS Armor V700, RGB Gaming, 4 RGB LED velika ventilatorja,ki menjajo barve v ohišju😉
4.) DESKTOP Računalnik Gigabyte socket AM4, Matična Plošča: Gigabyte Aorus B450 Elite V2, Procesor: AMD Ryzen 5, 6 jedrni (12 threads), Ram (memory) Kingston Fury Beast, 16 GB,3200 Mhz, Grafična kartica: Asus Dual Radeon RX 560 GDDR5, Disk SSD: Kingston Fury Renegade 500 GB hitrost branja 7300 MB/s hitrost zapisovanja 3900 MB/s, Disk Seagate Exos SATA3, velikost 16 TB, Napajalnik: Argus InterTech 620W, LED ohišje: MS Armor V700, RGB Gaming, 4 RGB LED velika ventilatorja,ki menjajo barve v ohišju😉
5.) LAPTOP Računalnik Acer Aspire 3 A315-59, Procesor: AMD Ryzen 5, 6 jedrni (12 threads), Ram (memory) 16 GB, Disk SSD: 1TB, Zunanji Disk Seagate Exos SATA3, velikost 16 TB,vgrajen Bluetooth in Web Camera😉
6.) SMARTPHONE Pametni telefon Honor 600 Lite, 256 GB Internega spomina (memory), 8 GB Ram spomina, Procesor: Octacore 4x 2,4 Ghz Cortex A-78 & 4x 2.0 Ghz Cortex A-55,105 MP zadnja kamera,5MP sprednja selfie kamera za slikanje, plus 16 MP Wide kamera, velikost: 6,6 incha, video 1080p, resolucija 1200 x 2600, HSPA/LTE/5G,baterija (zelo močna) 6520 mAh, (ni treba vsaka 2 dana polniti) Operativni sistem: Android 16, in Magic OS 10😉
Kupil sem tudi dodatne HITRE kable za povezovanje perifernih (zunanjih) naprav z hitrim računalnikom to pa so: THUNDERBOLT 4 (40 GBps) 8K, 5 komadov, in THUNDERBOLT 5 (80 GBps) 8K, 2 komada in 1 komad od 16K (isto 80 GBps).
Kable mi je prinesel avion na letališče iz tujine (Azije - najverjetneje Kitajske) v Bosno in Hercegovino,po carinjenju. Zdaj pa povejte in malo opišite kaj imate VI od računalnikov? Lep pozdrav !
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
kixs ::
Imam kaksnih 100 racunalnikov in delov se za kaksnih 100. Samo procesorjev kaksnih 300, graficnih vsaj 200... Ne bi sel v detaile :lol:
Najnovejsi racunalnik je iz 2022 in bo se ostal vsaj se nekaj let kot je.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X
MOBO: Asus Prime X570-P
MEM: 64GB Patriot Viper Steel Gaming DDR4-3600
NVMe: 8TB WD Black SN850P
GPU: Radeon RX 9070 OC
Case: Antec P280
PSU: Corsair RM650X
Monitor: Dell AlienWare AW3821DW
Zunanjih diskov za kaksnih 120TB - ne vem tocno :lol:
Laptop neki HP EliteBook 840 iz 2019: i7, 32GB, 1TB NVMe.
Ce ze hoces, se telefon: Samsung S24 - nimam pojma kaj ima notri.
Najnovejsi racunalnik je iz 2022 in bo se ostal vsaj se nekaj let kot je.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X
MOBO: Asus Prime X570-P
MEM: 64GB Patriot Viper Steel Gaming DDR4-3600
NVMe: 8TB WD Black SN850P
GPU: Radeon RX 9070 OC
Case: Antec P280
PSU: Corsair RM650X
Monitor: Dell AlienWare AW3821DW
Zunanjih diskov za kaksnih 120TB - ne vem tocno :lol:
Laptop neki HP EliteBook 840 iz 2019: i7, 32GB, 1TB NVMe.
Ce ze hoces, se telefon: Samsung S24 - nimam pojma kaj ima notri.
toro69 ::
Kaj je THUNDERBOLT? Opazil sem, da imaš napajalnike predimenzionirane, pa ne daje se Ryzenu po eno palčko RAMa.

Kayzon ::
Zakaj sploh rabite taksno stevilo racunalnikov?
Jaz imam ose to.bni laptop,sluzbeni laptop in telefon. Thats it.
Jaz imam ose to.bni laptop,sluzbeni laptop in telefon. Thats it.
beta1 ::
Imam PC z Intel P3, 256MB Ram, 3dfx Voodoo 3 3000AGP. Noter imam Samsunga 850EVO 120GB na IDE to SATA adapterju. Polni 500GB zunanji hdd s SW in spili, preko NEC usb2.0 pci kartici. Maticna QDI z Soundblaster support.
Monitor Syncmaster 700plus. Cherry in miska, oboje PS2
Najboljsi PC ever. Ga ne menjam, pa ce mi nov PC z rtx5000 grafiko das, ga ne menjam.
Ostale masine mam nove, vse custum, vse na ddr5. Skupaj niso P od PCja!!!
Monitor Syncmaster 700plus. Cherry in miska, oboje PS2
Najboljsi PC ever. Ga ne menjam, pa ce mi nov PC z rtx5000 grafiko das, ga ne menjam.
Ostale masine mam nove, vse custum, vse na ddr5. Skupaj niso P od PCja!!!
Huawei LTE CPE master.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: beta1 ()
tikitoki ::
Včeraj si kupil? Potem moraš biti zelo bogat, da kupuješ pri trenutnih cenah![]()
Kolikor sm gledal za prime days, ni super, Sam tud se ni tolk hudo. Ce bi resno rabil, bi vzel. Je pa Res, da ni bilo akcij na ravni prejsnjega leta. Se posebaj karkoli v povezavi s spominom.
V sluzbi verjetno ciljate na veliko kolicino spomina in bolj obcutiti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
opeter ::
Današnje stanje:
Računalnik: mini pc Beelink SER 5, AMD Ryzen 7735HS, 24 GB RAMa, 2 TB SSD, neka žična HP tipkovnica in Cherry miška
Prenosnik: Lenovo Ideapad Slim 3, 15" OLED, 24 GB RAM, 1 TB SSD, AMD Ryzen 170
Telefon: Motorola moto g34
Nekoč:
V preteklosti (zadnjih cca. 40 let) sem uporabljal in preizkušal vse mogoče, samo sem vse prodal, šenkal ali pa smo odpeljali v zbirni center odpadne elektronike - Dinos. Skozi roke mi je šlo ziher čez 200 računalnikov, prenosnikov in bogsigavedi kaj vse - od C64, Spectruma ZX, Amige 500, 1200, 4000, razne variante obgrizenih jabolčnih računalnikov in klonov (npr. UMAX Pulsar, UMAX SuperMac S900 itn.) ter druge jabolčne opreme med njimi tudi Apple Newton, potem Silicon Graphics/SGi O2 z Irix in tudi Visual Workstation z Intel/Windows NT itn.). Spodnji del stare babičine hiše je bilo poln te šare. Večino teh stvari sem imel doma, dobil na izposojo itn. Pretežno takrat, ko so bile stvari že proti koncu življenjske dobe ali pa odpisane. Do danes sem se vsega rešil, tega je bilo dobesedno na kilograme (tone). Bil sem aktivni član EPL foruma, Jabuk foruma in še drugih, tujih in že zdavnaj pozabljenih. Danes je to le bežni spomin, vmes je tudi večkrat zdravje poslabšalo itn. Pač življenje. Gremo naprej.
Računalnik: mini pc Beelink SER 5, AMD Ryzen 7735HS, 24 GB RAMa, 2 TB SSD, neka žična HP tipkovnica in Cherry miška
Prenosnik: Lenovo Ideapad Slim 3, 15" OLED, 24 GB RAM, 1 TB SSD, AMD Ryzen 170
Telefon: Motorola moto g34
Nekoč:
V preteklosti (zadnjih cca. 40 let) sem uporabljal in preizkušal vse mogoče, samo sem vse prodal, šenkal ali pa smo odpeljali v zbirni center odpadne elektronike - Dinos. Skozi roke mi je šlo ziher čez 200 računalnikov, prenosnikov in bogsigavedi kaj vse - od C64, Spectruma ZX, Amige 500, 1200, 4000, razne variante obgrizenih jabolčnih računalnikov in klonov (npr. UMAX Pulsar, UMAX SuperMac S900 itn.) ter druge jabolčne opreme med njimi tudi Apple Newton, potem Silicon Graphics/SGi O2 z Irix in tudi Visual Workstation z Intel/Windows NT itn.). Spodnji del stare babičine hiše je bilo poln te šare. Večino teh stvari sem imel doma, dobil na izposojo itn. Pretežno takrat, ko so bile stvari že proti koncu življenjske dobe ali pa odpisane. Do danes sem se vsega rešil, tega je bilo dobesedno na kilograme (tone). Bil sem aktivni član EPL foruma, Jabuk foruma in še drugih, tujih in že zdavnaj pozabljenih. Danes je to le bežni spomin, vmes je tudi večkrat zdravje poslabšalo itn. Pač življenje. Gremo naprej.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Jarno ::
PC: AM4 R7 5700X, 32 GB DDR4 CL-3600, RX 7700XT.
Vztrajam pri enem računalniku, sicer bi imel še kak katodni televizor + retro-station, samo bi moral preurediti eno sobo, kjer je odlagališče krame.
V prihodnje verjetno nadgradnja na zen6.
Vztrajam pri enem računalniku, sicer bi imel še kak katodni televizor + retro-station, samo bi moral preurediti eno sobo, kjer je odlagališče krame.
V prihodnje verjetno nadgradnja na zen6.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!

mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W.
Telefon Motorola moto G56.
Enermax Platimax 1700W.
Telefon Motorola moto G56.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

FlyingBee ::
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
Quake 2 v SW mode teče kot po maslu.
Quake 2 v SW mode teče kot po maslu.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
mtošev ::
Tole je tema osebe, ki operacijske sisteme še vedno namešča s CD-ja ter ima na svoje naprave zaporedno vezanih ducat USB hubov.
Me je pa nasmejalo tisto s Thunderboltom - tip je kupil kable (verjetno itak fake), ki jih ne more izkoristiti.
Me je pa nasmejalo tisto s Thunderboltom - tip je kupil kable (verjetno itak fake), ki jih ne more izkoristiti.

iloveboobz ::
že vidim 543 novih odprtih tem v naslednjem tednu, k se bojo dotikale novo pridobljenga hardware-a
smoki
karafeka ::
Dandanes človek sploh več ne ve, katere teme so narejene s strani botov. Že vsaka sliči na to.
Saintek ::
filip007 ::
Pri hiši sta dva prenosnika dokaj nova in PS5.
Trije telefoni dokaj novi, to je to.
Namiznikov ni že 10 let, če ne več.
Ko je bil še brat smo imeli še dva namiznika in dva PS4.
Nimam časa več za igračkanje s komponentami in ugotavljanje, kaj kupiti in kaj ne.
Trije telefoni dokaj novi, to je to.
Namiznikov ni že 10 let, če ne več.
Ko je bil še brat smo imeli še dva namiznika in dva PS4.
Nimam časa več za igračkanje s komponentami in ugotavljanje, kaj kupiti in kaj ne.
Zero games, zero talk.
https://pristytools.neocities.org
https://pristytools.neocities.org
EU_zamašek- ::
Mene tudi zanima, na čem bodo laufale te mašine. Domnevam, da na W11.
Sam imam macbook pro 2016, še z intelom, malce greje preveč, za učke pa je ekran v redu.
Gaming medion iz konca 2014, 24 gb ram, i7, hibiridna grafika, neka nvidia 870. Laufa na debianu, posebej imam particijo s starim debian 9, da ga lahko softversko sploh ugasnem.
Pogrešam osvetljeno tipkovnico, ki jo slovenskemu tržišču niso privoščili, pa ekran ni dober, slab pa tudi ne.
Samsung a53, hardversko dober, softversko preklinjam. Očitno bo naslednji najcenejši pixel.
Nexus 6p, za rezervo, na njem android 8.
Posebej sem ponosen na "mali android telefon" Nexus 5, ki sedaj laufa celo na android 14. Je pa res, da se kake trgovske aplikacije na njem zaganjajo minuto, dve.
Pozabil sem še na stari ipad, ki si ga je prej lastila žena, na njem samo šahiram - od takrat ne morem več šahirati na fončkih, so postali premajhni.
Pa vid se z leti slabša.
Sam imam macbook pro 2016, še z intelom, malce greje preveč, za učke pa je ekran v redu.
Gaming medion iz konca 2014, 24 gb ram, i7, hibiridna grafika, neka nvidia 870. Laufa na debianu, posebej imam particijo s starim debian 9, da ga lahko softversko sploh ugasnem.
Pogrešam osvetljeno tipkovnico, ki jo slovenskemu tržišču niso privoščili, pa ekran ni dober, slab pa tudi ne.
Samsung a53, hardversko dober, softversko preklinjam. Očitno bo naslednji najcenejši pixel.
Nexus 6p, za rezervo, na njem android 8.
Posebej sem ponosen na "mali android telefon" Nexus 5, ki sedaj laufa celo na android 14. Je pa res, da se kake trgovske aplikacije na njem zaganjajo minuto, dve.
Pozabil sem še na stari ipad, ki si ga je prej lastila žena, na njem samo šahiram - od takrat ne morem več šahirati na fončkih, so postali premajhni.
Pa vid se z leti slabša.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: EU_zamašek- ()
WhiteAngel ::
Odkar je LLM popularen, je blazen prepad med hardverom za navadne smrtnike in strežnike...
Na primer običajen Supermicro rack dvoprocesorski Xeon strežnik s 512 GB rama in nekaj TB SSDjev z redundanco (cena 10k+ EUR). Dodaj še Nvidio H200 (30k+ EUR), B200 (40k+ EUR) ali vsaj RTX 6000 (10k+ EUR).
Na primer običajen Supermicro rack dvoprocesorski Xeon strežnik s 512 GB rama in nekaj TB SSDjev z redundanco (cena 10k+ EUR). Dodaj še Nvidio H200 (30k+ EUR), B200 (40k+ EUR) ali vsaj RTX 6000 (10k+ EUR).
Kaj ima to veze ...
Lahko dela kako bisekcijo za buge ...
Lahko dela kako bisekcijo za buge ...
Zgodovina sprememb…
ššš ::
Kaj bos delal z njim?
U bistvu gre mal za tech detox, izogib nepotrebni tehnolgiji in zeljo doma met cimmanj elektronske sare. Sem bil tut v ITju in mi ni vec.
Drugace ċekiram novice, forume, gledam YT, sloflix, obdelujem in gledam fotke, pisem maile, nakupujem, delam trase za kolesarske izlete....
Kr je zanimivo, da se dons zgleda prej appe pise za tablce in telefone kot za PC. Par stvari na ipadu zgleda Y2026, na pcju pa kot za winXP.
Pa se to gre bl kt ne v temo mi tastari, tamali majo uglavnem samo še en telefon in to je to.

WizzardOfOZ ::
T14 6.gen (Snapdragon x elite/32GB/1Tb)
T14 6.gen (intel i5/64gb/500Gb)
Mac 13 pro
49" dell
32" AOC
T14 6.gen (intel i5/64gb/500Gb)
Mac 13 pro
49" dell
32" AOC
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
c3p0 ::
Imam par 10 serverjev, kar nekaj enterprise switchev, routerjev ipd. Consumer market me ne zanima toliko.
MBP kot workhorse, 32GB RAM, je že ozko, ampak glede na cene to ne bo hitro upgradano (128GB je želja).
MBP kot workhorse, 32GB RAM, je že ozko, ampak glede na cene to ne bo hitro upgradano (128GB je želja).
PacificBlue ::
Za delo imam HP Z1 G1i(14700k+64 gb ddr5)
Za vse ostalo pa 7800x3d, 4090, 64gb ddr5...
aw3423dwf+Samsung nekineki 28" 4K
Čakam pa tudi na nov zen6 procesor.
Za vse ostalo pa 7800x3d, 4090, 64gb ddr5...
aw3423dwf+Samsung nekineki 28" 4K
Čakam pa tudi na nov zen6 procesor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
feryz ::
Lepo da ima winxp-jevec toliko šare.
Manj lepo je, da ima praktično z vsakim kosom probleme.
Đabe železnina, če pred njo ni nič pametnega.
Meni stoji pod mizo kišta za katero sem dal 3200 evrov že pred pol leta, če ni več.
Moram prevekslat maile, datoteke in podobno, pa se mi preprosto ne da.
2 leti star še vedno dela zadovoljivo.
P.S. šit, ni pol leta, pod mizo stoji že od 15.7.2025.
Jej, že spada pod stara jajca.
Bi moral že novejši stroj nabaviti in tega preskočiti.
Meni stoji pod mizo kišta za katero sem dal 3200 evrov že pred pol leta, če ni več.
Magic1 ::
Magic
jest10 ::
Tako je, dej ta stara jajca men prodej za pol cene, ki so jo plačal in kupi novega. Pač mal bo za doplačat (ene 3x), računalnik bo pa isti.
Spet en od njegovih neuspelih poizkusov ven metanja
pegasus ::
Miljon ni več nič ... to si lahko kupiš dve, mogoče tri ai piksne 
Vidim žalost v očeh sales dronov, ko pridem do njih in jih začnem fehtat sam za en rack hardvera ... se jim skor ne da več ukvarjat s takimi reveži.
Vidim žalost v očeh sales dronov, ko pridem do njih in jih začnem fehtat sam za en rack hardvera ... se jim skor ne da več ukvarjat s takimi reveži.
karafeka ::
Zgodovina se ponavlja. V času tolarjev, je bil en milijon celo bogastvo. Ko greš preračunavat v evre, je bilo to tam ene 4.000€???
En milijon evrov bi bilo pa koliko tolarjev??? Boljš da ne grem računat, verjetno četrt milijarde.
Nenormalno, kako se je denar razvrednotil v vseh teh letih.
En milijon evrov bi bilo pa koliko tolarjev??? Boljš da ne grem računat, verjetno četrt milijarde.
Nenormalno, kako se je denar razvrednotil v vseh teh letih.

Miljon ni več nič ... to si lahko kupiš dve, mogoče tri ai piksne
dve, mogoče tri? Niti ene. Ena dobra AI piksna je okol 7 milijonov.
maclaw ::
AMD 9950x3d, 128gb rama, 1tb Samsung 9100 PRO ter integrirana grafična
Sem pa imel srečo, da sem kupil lani februarja, ko so bile cene še normalne

Aha, to je cena za bančnike![]()
To je cena za cel full size rack. Propper zadeva. Deluje odlično. (samo cobola ne pozna)
Zdaj še napiši kaj imaš - sicer nisem dobil tega občutka. Ali pa skrivajo kaj imajo, bogve čemu je vse namenjena zmogljivejša frštekarija.
Navdušenci so dokaj redki, lahko pa da se motim.
Navdušenci so dokaj redki, lahko pa da se motim.
Zgodovina sprememb…
pegasus ::
100 let nazaj je bila to soba polna luštnih tetic s papirjem in svinčnikom ;)
Jaz imam tega: Mechanical calculator @ Wikipedia
aytim ::
yayo ::
A ja mislo tukaj su sami producenti, arhitekti, digitalni umetniki, video kreatorji, super duper programerji in koderji na state of the art jabolkih pa threadripperjih, a na koncu elektro jaki tok in vodoinštalaterji, ki penzionerjem varovalke šraufajo, ali kaj?
kixs ::
Dalec od tega. Omenjeni raje delajo kot pa visijo po forumih in razlagajo o svojem hardveru...
fikus_ ::
100 let nazaj je bila to soba polna luštnih tetic s papirjem in svinčnikom ;)
Ga znaš uporabljati?
Jaz ima nekaj "rehnšiberjev" to je pa tudi vse, jih ne znam uporabljati.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Bluescreen se mi pojavlja na novem PCOddelek: Pomoč in nasveti | 637 (279) | OZZY |
| » | Nadgradnja računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1327 (920) | bemfa |
| » | 13th Gen Intel Core - Raptor Lake (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Strojna oprema | 124844 (49642) | DarwiN |
| » | Dodatnih 32 GB ramaOddelek: Kaj kupiti | 1751 (1103) | Nesta |
| » | AMD na CES-u s široko paleto novostiOddelek: Novice / Procesorji | 12112 (9377) | FlyingBee |