Forum » Loža » Disposable razmerja_kako naj človek dandanes vzame 30 letni stanovanjski kredit
Disposable razmerja_kako naj človek dandanes vzame 30 letni stanovanjski kredit
primorcVD ::
pujsekpepe je izjavil:
Si probal to kar sem napisal? Ko bos bos lahko potem res povedal kako je v praksi ne pa kaj tvoja kolegica dela
Ti si res en boomer. Se na netu da najdt take poskuse, za zvezo boš rabu nekaj tisoč cifer. Verjami da bo precej večja šansa če se včlaniš v pohodniško društvo, četudi so tam večinoma upokojenci.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: primorcVD ()
pujsekpepe ::
No sej jamranje bo pa pomagalo. Sigurno.
Sem pa res starejsi to pa ja ampak od nas bi se moral ucit
Sem pa res starejsi to pa ja ampak od nas bi se moral ucit
Ampak sej v bistvu je res, ti si k zenski pristopil samo na podlagi videza, ni tako? Kako boš na podlagi česa drugega, če je pa še ne poznaš?
Praviš, da maš dobre social skillse, potem te pa take osnove begajo :)
Ne ne, mene ne begajo,ampak according to reddit begajo 90 % žensk, 90 % žensk tam pravi v eni temi, da je weird če neznan tip pristopi do njih, ker je pristopil samo zaradi videza. More mu bit všeč njen karakter in njena zanimanja, česar pa še ne more vedet, če pa se še ne poznata.
Zgodovina sprememb…
delavec44 ::
Ja, odločit se moraš, kaj ti je pomembno. A hočeš, da je v vsem ostalem fit pa se bo ločla al hočeš, da naslednjih 30 let plačuje kredit s tabo.
Hotel sem povedat: kaj če je v vsem ostalem fit in bi s tabo plačevala tudi 30 letni stanovanjski kredit, njena edina pomanjkljivost je, da so ji frendice rekle, da je weird če tip pristopi do nje, pa jo ne pozna od prej, ona pa je nekritično vzela to mnenje za sveto? Hipotetično govorim.
Ta film si poglej: https://www.imdb.com/title/tt0289879/?r...
johnnyyy ::
Ni, ampak debatiramo pač, ker just cuz why not. Sicer pa to mantro "tip, ki ga ne poznam je pristopil samo na podlagi videza, ker na podlagi karakterja pač ni mogu", da je to red flag sem že nekjkrat slišal, od kolegic, pa tudi na socialnih medijih.
Je pa to neka nova mantra, pred 5 leti recimo te mantre nikjer ni bilo zaznat /prebrat.
Debatiraš na platformi, z osebami ki imate neka podobna videnja in ste zaradi asocialnosti in zafurstriranostjo očitno tam na kupu kjer ustvarjate nek svoj svet. In potem druge prepričujete kako je v realnem svetu - reddit pač ni realen svet.
iKst_ ::
Ne ne, mene ne begajo,ampak according to reddit begajo 90 % žensk, 90 % žensk tam pravi v eni temi, da je weird če neznan tip pristopi do njih, ker je pristopil samo zaradi videza. More mu bit všeč njen karakter in njena zanimanja, česar pa še ne more vedet, če pa se še ne poznata.Da ji je to weird in red flag. Je blo tud men smešno, ko sem to prebral, in vse ženske pod komentom so se strinjale s tem, razen ena je rekla da ji je to čist ok, da itak pol vidiš, če sta si tudi v drugih stvareh kompatibilna.
Saj imajo prav. Ona čaka na banki, verjetno s polno glavo, pripravljena, da plača za pol plače položnic, pa uleti en tip, ki bi se rad pogovarjal o skupnem kreditu za 30 let :)
Kot sem napisal, pomanjkanje social skillsov. Treba je imet malo občutka kdaj je kakšno vedenje primerno.
Ja ni lih tko. Ogromno je stvari po katerih se morata partnerja ujet. Če preveč filtriraš se ti hitro zgodi da je takih žensk, ki se skladajo v XYZ stvareh na celem svetu samo nekaj tisoč. In recimo če spoznaš xy žens letno, kaksna je zdej šansa da najdeš ravno eno izmed teh nekaj tisoč na celem svetu?
Saj pravim, ne rabiš jih nekaj 1000, rabiš eno.
Če jih še vedno ostane nekaj 1000, nisi dovolj sfiltriral.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst_ ()
Za komični učinek par zadev z Reddita
Tiste ta glavne teme, ki sem jo po naključnju zasledil pred meseci mi sicer ni uspelo najti.
Zgodovina sprememb…

Miki N ::
OP, moraš razumeti, da na tem forumu imaš opravka s t.i. Supermani. Pa kaj če se je družba totalno spremenila, če nekih opcij ni več - TI si kriv, potrudi se bolj - kajti njim je ratalo!
Za komični učinek par zadev z RedditaTiste ta glavne teme, ki sem jo po naključnju zasledil pred meseci mi sicer ni uspelo najti.
To je v teoriji. V praksi pa bo v trgovini iskala med izdelki, pa bo mimo prišel tip in jo vprašal, če je slučajno videla nek izdelek na polici, potem bo pokomentiral, da trgovci slabe roke naprej prestavijo in da je potrebno biti pazljiv in razvila se bo debata.
In ko bo to razlagala kolegicam, je ni ogovoril nek čudaški primorec, ampak se je čisto slučajno zadebatirale z nekom "ki riža" ni našel.
Funny je tle drugi odstavek, ko se je zapletla z besedami (njena podzavest je ven vsekala), pazi to, da tisto ji je pa "dosti manj vsiljivo", kar pomeni, da vsiljivo ji je še zmeraj.
Si mislil šarmanten primorec knede.;) O rižu že lahko debatiraš če bo res zgledal da je po naključju, boš pa postal weird če boš vprašal za kontakt, beri zgornje Redditovke. ;) Ponavadi, so seveda tudi izjeme take in drugačne.
Za komični učinek par zadev z RedditaTiste ta glavne teme, ki sem jo po naključnju zasledil pred meseci mi sicer ni uspelo najti.
To je v teoriji. V praksi pa bo v trgovini iskala med izdelki, pa bo mimo prišel tip in jo vprašal, če je slučajno videla nek izdelek na polici, potem bo pokomentiral, da trgovci slabe roke naprej prestavijo in da je potrebno biti pazljiv in razvila se bo debata.
In ko bo to razlagala kolegicam, je ni ogovoril nek čudaški primorec, ampak se je čisto slučajno zadebatirale z nekom "ki riža" ni našel.
Si mislil šarmanten primorec knede.;) O rižu že lahko debatiraš če bo res zgledal da je po naključju, boš pa postal weird če boš vprašal za kontakt, beri zgornje Redditovke. ;) Ponavadi, so seveda tudi izjeme take in drugačne.
Zgodovina sprememb…
o američanih, fincih in slovencih, ampak ne, baje ni nobenih razlik, kot si tule gor eni troli domišljajo.
e
e
Zgodovina sprememb…

Miki N ::
TL;DR te teme je: OP ti si najprej disposable babo najdi, da boš sploh _imel_ problem, ki ga opisuješ. Potem gremo dalje.
Po moje OP rabi dobro službo, da lahko sam kredit vzame in potem nima problemov s partnerkami. Ne vem pa, če je že pri nepremičnini takšen problem, kako bo šele potem z otroci.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
o američanih, fincih in slovencih, ampak ne, baje ni nobenih razlik, kot si tule gor eni troli domišljajo.
e
Normalno so razlike pri odprtosti med narodi. Niso pa generacijske kot si ti dodatno domišljaš.
Tudi generacijske razlike so med drugim. Ena generacija je odraščala ob telefonih, ena ga ni imela do 50 leta, normalno da so razlike, pa čeprav je firesnake trolal da niso.
Po moje OP rabi dobro službo, da lahko sam kredit vzame in potem nima problemov s partnerkami. Ne vem pa, če je že pri nepremičnini takšen problem, kako bo šele potem z otroci.
Ti misliš da si lahko sam vzameš in financiraš kredit za bajto za pol milijona do milijona brez da obadva s partnerko plačujeva? hahahah pa kaj še. Še s partnerko zelo težko. Morda če si od tajkuna sin xD.
Zgodovina sprememb…
Ni, ampak debatiramo pač, ker just cuz why not. Sicer pa to mantro "tip, ki ga ne poznam je pristopil samo na podlagi videza, ker na podlagi karakterja pač ni mogu", da je to red flag sem že nekjkrat slišal, od kolegic, pa tudi na socialnih medijih.
Je pa to neka nova mantra, pred 5 leti recimo te mantre nikjer ni bilo zaznat /prebrat.
Debatiraš na platformi, z osebami ki imate neka podobna videnja in ste zaradi asocialnosti in zafurstriranostjo očitno tam na kupu kjer ustvarjate nek svoj svet. In potem druge prepričujete kako je v realnem svetu - reddit pač ni realen svet.
Ne ne, debatiram tukaj na Slotechu, na redditu nič ne komentiram. Asocialen nisem, sem pa eden redkih, ki si upa povedat, da smo slovenci precej zaprt narod v primerjavi s tujino. Kar ti bodo rade volje povedali tudi vsi tujci, ki obiščejo slovenijo, če jih boš le vprašal o tem.
Pa saj ni potrebno govoriti samo o rižu ampak se potem debate lahko mehko menjajo. Si v LJ pa sprašuješ malce v primorščini in lahko se ti zgodi, da ji je narečje precej pri srcu. Pa te bo sama začela spraševati s kje si zakaj si se preselil itd. Velikokrat hitro ugotoviš, kako je Slovenija majhna in da imata nekaj skupnih znancev ...
Ne ne, mene ne begajo,ampak according to reddit begajo 90 % žensk, 90 % žensk tam pravi v eni temi, da je weird če neznan tip pristopi do njih, ker je pristopil samo zaradi videza. More mu bit všeč njen karakter in njena zanimanja, česar pa še ne more vedet, če pa se še ne poznata.Da ji je to weird in red flag. Je blo tud men smešno, ko sem to prebral, in vse ženske pod komentom so se strinjale s tem, razen ena je rekla da ji je to čist ok, da itak pol vidiš, če sta si tudi v drugih stvareh kompatibilna.
Saj imajo prav. Ona čaka na banki, verjetno s polno glavo, pripravljena, da plača za pol plače položnic, pa uleti en tip, ki bi se rad pogovarjal o skupnem kreditu za 30 let :)
Kot sem napisal, pomanjkanje social skillsov. Treba je imet malo občutka kdaj je kakšno vedenje primerno.
Ja ni lih tko. Ogromno je stvari po katerih se morata partnerja ujet. Če preveč filtriraš se ti hitro zgodi da je takih žensk, ki se skladajo v XYZ stvareh na celem svetu samo nekaj tisoč. In recimo če spoznaš xy žens letno, kaksna je zdej šansa da najdeš ravno eno izmed teh nekaj tisoč na celem svetu?
Saj pravim, ne rabiš jih nekaj 1000, rabiš eno.
Če jih še vedno ostane nekaj 1000, nisi dovolj sfiltriral.
To se je zgodilo samo v tvojih mislih, v resnici pa ne. ;) Primerno vedenje je v vsaki drzavi drugačno. V Sloveniji načeloma random small talk z neznanci v vrsti pred trgovino /banko /na ulici smatra kot "proti pravilom" /red flag /weird, kakakorkoli to imenuješ. V južni Ameriki, severni ameriki in v Španiji, pa verjetno še kod je to nekaj kar se smatrak kot okej in se dogaja na dnevni bazi. Teh par stavkov so nekateri s svojim trolanjem raztegnili čez par strani foruma, ampak TLDR je pa točno to, zelo simpl za razumet.
Pa saj ni potrebno govoriti samo o rižu ampak se potem debate lahko mehko menjajo. Si v LJ pa sprašuješ malce v primorščini in lahko se ti zgodi, da ji je narečje precej pri srcu. Pa te bo sama začela spraševati s kje si zakaj si se preselil itd. Velikokrat hitro ugotoviš, kako je Slovenija majhna in da imata nekaj skupnih znancev ...
Ja vse to se lahko tako odvije, kar sem hotu povedat je sam to da večini Z generacije je tak small talk z neznanci v javnosti big bo no /red flag. Dobiš minus točke basically, ko zbereš zadost minus točk si out hahah.
Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::
Small talk se nikoli ni bil red flag, ampak sposobnost navezovanje stikov z neznanci aka social skills.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Kaj pa plesni tečaj? Si poskusil? Ne to pa ne...dejmo jamrat pa nabijat da so ženske žleht
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pujsekpepe ()
e
Normalno so razlike pri odprtosti med narodi. Niso pa generacijske kot si ti dodatno domišljaš.
Tudi generacijske razlike so med drugim. Ena generacija je odraščala ob telefonih, ena ga ni imela do 50 leta, normalno da so razlike, pa čeprav je firesnake trolal da niso.
Ti misliš da si lahko sam vzameš in financiraš kredit za bajto za pol milijona do milijona brez da obadva s partnerko plačujeva? hahahah pa kaj še. Še s partnerko zelo težko. Morda če si od tajkuna sin xD.
Komot si lahko stanovanje za 100k€ kupiš in čisto normalno živiš. Noben te ne sili, da si v Lj ali Kp.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Small talk se nikoli ni bil red flag, ampak sposobnost navezovanje stikov z neznanci aka social skills.
Red flag je za večino Z generacije, tud za moške, še bolj pa za ženske, četudi je small talk kakovosten /na nivoju. Razen če imaš z small talkom v mislih ko Diavolo oblaja lokalno prodajalko salame v Merkatorju, tisto je pa drugo.
pujsekpepe je izjavil:
Kaj pa plesni tečaj? Si poskusil? Ne to pa ne...dejmo jamrat pa nabijat da so ženske žleht
A tam najdeš take, s katero lahko 30 letno kredit vzameš? Kaj ne poveš. :D
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
IL_DIAVOLO je izjavil:
Seveda, samo znat moraš :). Drugače pa s kolegi na morje in nesi sanke zraven, pa te bo vsaka vprašala kaj maš to
A tam najdeš take, s katero lahko 30 letno kredit vzameš? Kaj ne poveš. :D
Ja! Punce tud delajo danes
e
Komot si lahko stanovanje za 100k€ kupiš in čisto normalno živiš. Noben te ne sili, da si v Lj ali Kp.
Prjatu moj, ne bi deluden prosim, 100 tisočakov Z generacija nima, niso to upokojenci no. Pa še tisti dostikrat nimajo toliko. Folk živi oz meseca v mesec, večina komaj.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Seveda, samo znat moraš :). Drugače pa s kolegi na morje in nesi sanke zraven, pa te bo vsaka vprašala kaj maš to.
hahahah sam šaljivec pa si
FireSnake ::
Prej smo razpravljali o temi na Redditu, kjer ženske pravijo, da jim je weird, če neznan tip pristopi so njih, ker je to naredil samo na podlagi videza, kajti drugače jo sploh ne pozna da bi lahko na podlagi karakterja.
To je čisto napačen pristop. Ti moraš vedno najprej ogovorit njeno kolegico in ji malo na dušo pihat, njo pa popolnoma ignorirat. In ker bo podzavestno hotela večjo pozornost od njene kolegice oz. bo želela biti boljša od nje oz. ji celo hodit v zelje, te bo sama začela osvajat. Brezplačen nasvet :)
Se pa priporočam za nasvet, kako jo potem prepričat da bo vzela kredit.
Tole odebeljeno
V tem niso dober fit, lahko so pa v vsem ostalem fit. Rabiš eno, ampak več kot je tega filtriranja, manjše so šanse da ta ideal ideala dejansko najdeš. Če maš namest 100 % pool samo 10 % si si šanse znižal lih za 10 krat. Magar tudi spregledal kakšno, ki bi bila, vsaj teoretično čisti ideal zate v vsem ostale razen v tej neki specifični postavki.
Najprej nima pojma in vse je proti njemu. Nihče ga niti ne povoha. Skozi par postov pa ratal najbolj pameten.
In bi že nasvete talal na koncu
Ne pozabi nekaj: samske ženske vedno skušajo ohranjat tudi ostale frendice samske. No vsaj ponavadi, ne vedno though.
Jezus Kristus! Še ena blodnja!
Od kje jih jemlješ?
Yp, naš asocialac bo že vedel
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Ooooo, zdaj pa imamo že poznavalca
Ti si res en boomer. Se na netu da najdt take poskuse, za zvezo boš rabu nekaj tisoč cifer.
Od kje črpaš te blodnje?
Verjami...
Tebi bi mi kaj verjeli?
Ne ne, mene ne begajo,ampak according to reddit begajo 90 % žensk, 90 % žensk tam pravi v eni temi, da je weird če neznan tip pristopi do njih, ker je pristopil samo zaradi videza.
Vir za tole (laž) pa je?
Zgodovina sprememb…
Kje, točno, sem jaz to rekel?
Ker se zopet lažeš!
Ne ne, debatiram tukaj na Slotechu, na redditu nič ne komentiram. Asocialen nisem, sem pa eden redkih, ki si upa povedat, da smo slovenci precej zaprt narod v primerjavi s tujino. Kar ti bodo rade volje povedali tudi vsi tujci, ki obiščejo slovenijo, če jih boš le vprašal o tem.
Še ena laž: tujci so navdušeni nad domačnostjo in prijaznostjo.
Tudi nad znanjem tujega jezika so navdušeni.
In zato se vračajo v našo deželico. Poglej si oddajo "Na lepše". Del, ki govori o Mostu na Soči. Človek se je iz Amerike preselil k nam!
Tako, da ne blodi!
Zgodovina sprememb…
hahahah sam šaljivec pa siLahko znaš kot želiš, za dobro interakcijo rabiš bit v primernem družbeno sprejemljivem okolju. Knjižnjica, trgovina, park in banka to niso, lokalna vaška beznica in podobni placi pa morda. In naj te razočaram, čist vseeno je kaj ti misliš da so primerni socially accepted placi, važn je kaj ona misli. ;)
Pred leti sem spoznal neko družbo na Majskih igrah (na Rožniku). En model je uletel s smučmi na Majske igre. Ma ni bilo ženske ali tipa ki ga ne bi vprašal, kaj mu bodo smuči. In potem je pač se zajebaval, da je iz smučanja, da je mislil da bo sneg itd. In bejbe je vse to zanimalo. Bil je prava atrakcija.
Background zgodbe. S kolegom sta imela neko stavo in ker je izgubil je moral za kazen iti s smučmi na Rožnik.
1)To se je zgodilo samo v tvojih mislih, v resnici pa ne. ;)
2)Primerno vedenje je v vsaki drzavi drugačno. V Sloveniji načeloma random small talk z neznanci v vrsti pred trgovino /banko /na ulici smatra kot "proti pravilom" /red flag /weird, kakakorkoli to imenuješ. V južni Ameriki, severni ameriki in v Španiji, pa verjetno še kod je to nekaj kar se smatrak kot okej in se dogaja na dnevni bazi. Teh par stavkov so nekateri s svojim trolanjem raztegnili čez par strani foruma, ampak TLDR je pa točno to, zelo simpl za razumet.
1) Pravi trol, ki blodi skozi celoten thread.
2) LAž ne bo postala resnica, če jo boš ponavljal
Folk živi oz meseca v mesec, večina komaj.
Prosim?
Vir za tole laž pa je?
Zgodovina sprememb…
Prej smo razpravljali o temi na Redditu, kjer ženske pravijo, da jim je weird, če neznan tip pristopi so njih, ker je to naredil samo na podlagi videza, kajti drugače jo sploh ne pozna da bi lahko na podlagi karakterja.
To je čisto napačen pristop. Ti moraš vedno najprej ogovorit njeno kolegico in ji malo na dušo pihat, njo pa popolnoma ignorirat. In ker bo podzavestno hotela večjo pozornost od njene kolegice oz. bo želela biti boljša od nje oz. ji celo hodit v zelje, te bo sama začela osvajat. Brezplačen nasvet :)
Se pa priporočam za nasvet, kako jo potem prepričat da bo vzela kredit.
Tole odebeljenoTo je bistvenega pomena
V tem niso dober fit, lahko so pa v vsem ostalem fit. Rabiš eno, ampak več kot je tega filtriranja, manjše so šanse da ta ideal ideala dejansko najdeš. Če maš namest 100 % pool samo 10 % si si šanse znižal lih za 10 krat. Magar tudi spregledal kakšno, ki bi bila, vsaj teoretično čisti ideal zate v vsem ostale razen v tej neki specifični postavki.
Najprej nima pojma in vse je proti njemu. Nihče ga niti ne povoha. Skozi par postov pa ratal najbolj pameten.
In bi že nasvete talal na koncu
Ne pozabi nekaj: samske ženske vedno skušajo ohranjat tudi ostale frendice samske. No vsaj ponavadi, ne vedno though.
Jezus Kristus! Še ena blodnja!
Od kje jih jemlješ?
Yp, naš asocialac bo že vedel![]()
zeh, dolgočasen si, znaš še kaj drugega kot blodit, pisat neumnosti in trolat?
Jarno ::
Nekaj mi še vedno ni jasno. OP že ima punco ali ne? Če jo ima, potem definitivno ni v rožicah.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
#65W!
hahahah sam šaljivec pa siLahko znaš kot želiš, za dobro interakcijo rabiš bit v primernem družbeno sprejemljivem okolju. Knjižnjica, trgovina, park in banka to niso, lokalna vaška beznica in podobni placi pa morda. In naj te razočaram, čist vseeno je kaj ti misliš da so primerni socially accepted placi, važn je kaj ona misli. ;)
Pred leti sem spoznal neko družbo na Majskih igrah (na Rožniku). En model je uletel s smučmi na Majske igre. Ma ni bilo ženske ali tipa ki ga ne bi vprašal, kaj mu bodo smuči. In potem je pač se zajebaval, da je iz smučanja, da je mislil da bo sneg itd. In bejbe je vse to zanimalo. Bil je prava atrakcija.
Background zgodbe. S kolegom sta imela neko stavo in ker je izgubil je moral za kazen iti s smučmi na Rožnik.![]()
lokalni dvorni norček, pa je vsaj kaj ujagal?
Nekaj mi še vedno ni jasno. OP že ima punco ali ne? Če jo ima, potem definitivno ni v rožicah.
ja, pa si niti pod razno ne upam oziroma nisem nor, da bi skup s punco vzel 30 letni kredit, ker z veliko verjetnostjo vemo da današnje zveze, razen izjem, pač ne trajajo toliko časa. Debato so seveda troli odnesli v razno razne smeri, kar je kar klasika na tem forumu.
Zgodovina sprememb…
Gregor P ::
... vsekakor pa je dejstvo, da je partnerka pripravljena s teboj deliti stroške kredita (in poroštvo) v dobrem in slabem vsekakor prvi pozitivni znak za resno zvezo
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Še ena laž: tujci so navdušeni nad domačnostjo in prijaznostjo.
Tudi nad znanjem tujega jezika so navdušeni.
In zato se vračajo v našo deželico. Poglej si oddajo "Na lepše". Del, ki govori o Mostu na Soči. Človek se je iz Amerike preselil k nam!
Tako, da ne blodi!
Prijaznostjo in domačnostjo turističnih delavcev ja. Za običajen folk 95 % tujcev pove, pa sem jih vprašal že preko 30, da smo slovenci zelo zaprti, nekateri pravijo da še bolj kot skandinavci.
Jarno ::
Sem malce povprašal LLM, v kolikšnem času razpade največ zvez. Odgovor:
Torej: 3 leta je res ena pomembna orientacijska meja, ampak bolj kot "prelomnica" pomeni, da je par že preživel zgodnjo fazo preverjanja odnosa.
Na nek način ima OP prav, torej, statistično si lahko precej polepšaš življenje, če ne greš v groba ekonomska tveganja v prvih treh letih.
Torej: 3 leta je res ena pomembna orientacijska meja, ampak bolj kot "prelomnica" pomeni, da je par že preživel zgodnjo fazo preverjanja odnosa.
Na nek način ima OP prav, torej, statistično si lahko precej polepšaš življenje, če ne greš v groba ekonomska tveganja v prvih treh letih.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jarno ()
ekola:
https://www.expat.com/en/forum/europe/s...
prvi post:Hello, anyone still strugling to get friends in slovenija? Any advices? Thank you in advance
Drugi post:
Yes, and lots of expats in Slovenia seems to have there problem. How old are you?
En drug forum:
"I have tired going to events but everyone seem to go off into their private little groups and leaves the new kid out!"
Tretji forum:
"Very nice and respectful, but it is extremely hard to make friends. Very very closed people. I've never been more lonely than here.
Tega je milijone. Sploh zadnji odstavek zgoraj preberi.
prvi post:Hello, anyone still strugling to get friends in slovenija? Any advices? Thank you in advance
Drugi post:
Yes, and lots of expats in Slovenia seems to have there problem. How old are you?
En drug forum:
"I have tired going to events but everyone seem to go off into their private little groups and leaves the new kid out!"
Tretji forum:
"Very nice and respectful, but it is extremely hard to make friends. Very very closed people. I've never been more lonely than here.
Zgodovina sprememb…
ekola:
Drugi post:
En drug forum:
Tretji forum:
Ampak na kakšne krožke, delavnice in tečaje pa nebi šli ane. Vsak kar misli da bo družba h njemu do vrat prišla
Ali pa:
As a foreigner in Slovenia I can tell you that they are very nice and respectful, but it is extremely hard to make friends. Very very closed people. I've never been more lonely than here. Most expats feel the same way and most expats make friends with other expats, but not with Slovenians.
Ampak ne, according to trol firesnake itak vsi lažejo. /facepalm/
As a foreigner in Slovenia I can tell you that they are very nice and respectful, but it is extremely hard to make friends. Very very closed people. I've never been more lonely than here. Most expats feel the same way and most expats make friends with other expats, but not with Slovenians.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Negativna energija privlači negativno energijo. Bereš neumnosti za samopotrditev.
pujsekpepe je izjavil:
ekola:
Drugi post:
En drug forum:
Tretji forum:
Ampak na kakšne krožke, delavnice in tečaje pa nebi šli ane. Vsak kar misli da bo družba h njemu do vrat prišla
Teli tujci v Sloveniji hodijo na vse sorte dogodke in ti tud lepo povejo da smo slovenci zelo zaprt narod na splošno.
ja, pa si niti pod razno ne upam oziroma nisem nor, da bi skup s punco vzel 30 letni kredit, ker z veliko verjetnostjo vemo da današnje zveze, razen izjem, pač ne trajajo toliko časa. Debato so seveda troli odnesli v razno razne smeri, kar je kar klasika na tem forumu.
Srečna tista, ki te je zgrešila! Ti že danes veš, da bosta šla narazen.
Jaz kupujem drugo nepremičnino. Tako pri prvi, kot pri drugi bom vzel 15 letno ročnost.
Od kje tebi nora ideja, da se kredit jemlje na 30 let.
Še več: da se oba morata zapufati za 30 let.
V tem primeru bi se morala kupovati nepremičnina za milijon. Česar pa tisti, ki se zakreditirajo ne naredijo.
Tako, da .... ja .... OP trola in blodi.
Vir pa vedno: trust me bro.
pujsekpepe je izjavil:
Negativna energija privlači negativno energijo. Bereš neumnosti za samopotrditev.
Ne sam berem, tudi sprašujem. V svojem življenju sem vprašal že preko 30 tujcev kakšen se jim zdi slovenski folk in vsi razen dveh so rekli da se jim zdijo slovenci zelo zaprt narod. Sam povem, don't hate the messinger. xD
Za običajen folk 95 % tujcev pove, pa sem jih vprašal že preko 30, da smo slovenci zelo zaprti, nekateri pravijo da še bolj kot skandinavci.
Vir za 95% je spet: trust me bro.
Neumnost za neumnostjo trosi tale naš novi trol.
Tema se lahko čim prej zapre.
ekola:
Drugi post:
En drug forum:
Tretji forum:
In ta tema dokazuje: kaj že?
pujsekpepe je izjavil:
Tole bo držalo, kot pribito!!!
Zgodovina sprememb…
maš milijone tem na Redditu in na drugih forumuh o tem.Lahko si zatiskaš oči, lahkk pa pogledaš resnici v oči. Sam vem kaj bi na tvojem mestu raje naredil. ;)
Teli tujci
Slovenščina je tudi težava, vidim.
Velika težava.
pujsekpepe je izjavil:
Ne sam berem, tudi sprašujem. V svojem življenju sem vprašal že preko 30 tujcev kakšen se jim zdi slovenski folk in vsi razen dveh so rekli da se jim zdijo slovenci zelo zaprt narod. Sam povem, don't hate the messinger. xD
Povsem normalno! Če so pa imeli interakcijo s teboj. Meni se smilijo ti ljudje, kaj so morali dat skozi. Kakšno kalvarijo.
maš milijone tem na Redditu
Milijone?
Pokaži jih, lažnivec!
Zgodovina sprememb…
Večina kommentov je v takem stilu:
"Dunno man, if you don't have a circle I find it quite hard to break into one. When people go out, they usually do so in their own groups, and if they're alone they don't tend to make small talk. "
"
Making friends in Slovenia happens in school and university, later in life don't expect much. But you can make acquaintances, and have superficial interactions with folks, sure.
"
"People are generally friendly. But as a foreigner and outsider, you will feel like its taking forever to 'make friends' but in reality, it's just normal. "
"Dunno man, if you don't have a circle I find it quite hard to break into one. When people go out, they usually do so in their own groups, and if they're alone they don't tend to make small talk. "
"
Making friends in Slovenia happens in school and university, later in life don't expect much. But you can make acquaintances, and have superficial interactions with folks, sure.
"
"People are generally friendly. But as a foreigner and outsider, you will feel like its taking forever to 'make friends' but in reality, it's just normal. "
Zgodovina sprememb…
T440 ::
Kdor ze apriori na razmerja gleda kot 'disposable', naj enako gleda se na nepremicnine. Ce gres za vsak drek s partnerko narazen, pa se za vsak drek menjaj nepremicnino (= bodi v najemu).
Ko pa bos dozorel do stopnje ko razmerja ne bodo vec apriori disposable, se ti pa tudi kredit za nepremicnino ne bo vec zdel noben bavbav.
Pa ce te vse tretirajo kot disposable partnerja, razmisli kaj bos spremenil na sebi, da te bo katera videla se kot dolgorocno opcijo.
Ko pa bos dozorel do stopnje ko razmerja ne bodo vec apriori disposable, se ti pa tudi kredit za nepremicnino ne bo vec zdel noben bavbav.
Pa ce te vse tretirajo kot disposable partnerja, razmisli kaj bos spremenil na sebi, da te bo katera videla se kot dolgorocno opcijo.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nepremičnina, partnerska zveza in deleži (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3420 (1146) | delavec44 |
| » | Ločitev, delitev donosa iz posebnega premoženjaOddelek: Loža | 10504 (8745) | 111111111111 |
| ⊘ | Nejc Svete - izkušnje (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 58195 (49854) | nergac |
| ⊘ | Delitev premoženja v vezi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 33482 (27475) | AndrejO |