» »

Disposable razmerja_kako naj človek dandanes vzame 30 letni stanovanjski kredit

Disposable razmerja_kako naj človek dandanes vzame 30 letni stanovanjski kredit

strawman ::

OP razmisli o zvezi z istomislečim moškim. Od tebe se ne bo ločil, ker ga bo strah komplikacij pri 30-letnem kreditu.

primorcVD ::

pujsekpepe je izjavil:

primorcVD je izjavil:

hahah in kaj bo pol? A pol bo magično razmerje doživljenjsko in se bo dal vzet 30 letnjini stanovanjski kredit skupaj s partnerko al kaj? :)) Mislim lej, brez zamere, tole tvoje trolanje ni tako slabe kakovosti, ampak res mislim da tole ni primerna tema za trolanje.

Zakaj bi trolal? Co bo iskal na tindru in fb ali klubih ne bo nic. Treba je v akcijo ne pa stat in gledat.
Zenske se niso nic spremenili samo moski hocejo da vse pade z lufta

Sorry prijatu, ampak že dejstvo da pišeš da se ženske niso spremenile mi daje vedet da trolaš. Trezne pameti pač kaj takega ne bi napisal. Konstantno visenje na telefonih in na družbenih omrežjih spremeni vsakega, tako moške, še toliko bolj pa ženske.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: primorcVD ()

johnnyyy ::

primorcVD je izjavil:

Jaz samo pravim da statistika ločitev kaže da razmerja dandanes v okviru generacije Z niso več trajna, saj se 70 % parov loči. Glede na to podatek pač ne moreš skupaj s partnerko vzet 30 letnega kredita, brez pa tudi praktično ni vrjante da prideš do stanovanja.

Zakaj ne moreš vzeti 30 let kredita? Saj pri kreditu ti nihče ne drži pištole na glavi, da ga moraš imeti 30 let in vsega odplačati. Po 10 letih se lahko odločiš da greš narazen, stanovanje, ki sta ga skupaj kupila za 150k prodaš za 300k, od 120k kredita sta ga odplačala 30k ... od 300k kupnine banka pobere 90k, vidva pa si 210k razdelita na polovico in imata denar za nov polog in novo nepremičnino, ki jo lahko kupita kot samska ali pa z drugo osebo...

Če nepremičnine ne želiš prodati greš na banko, poveš situacijo, dobi se cenilec, ki oceni nepremičnino in potem vzameš kredit, kjer poplačaš starega partnerko izplačaš, se zahvališ za sodelovanje in greš naprej.

primorcVD je izjavil:

Narobe so razumel, lahko bi se reklo da je nekakšen družbeni scam da morajo dandanes mladi dat veliko večino svojega prihodka samo zato da živijo, to je scam, ne pa kredit sam. Sicer pa če že razmišljamo so ravno zaradi kreditov stanovanja precej dražja kot bi bila če krediti ne bi obstajali. Ampak to je debata za drugo temo.

Problem je ker gledaš samo preko denarja. Danes je res življenje dražje, a to je bolj posledica ker gledaš preko denarja. Včasih je bilo življenje cenejše, si moral pa tudi več delati. Pri nas doma so starši hodili v službo, zraven pa smo imeli še velik vrt, 2 pujsa, 2 kozi, 10 kokoši, 5 zajcev ... prvomajski prazniki so bila drva, poletne počitnice beljenje in renovacija, jesenske pa pobiranje sadja, ribanje zelja, itd.

iso2000 ::

Ah nehaj no. Hočem(o) ti dopovedat da rešitve so, ampak ne instantne. In zanašaj se nase ne na eno fufljo, ki ji hormoni delajo na polno in se pri 40ih spomne, da rabi zopet metuljčke v trebuhu in pusti vse skupaj z otroci vred za enga frišnega, ki jo je dobro obdelal. Vidiš, to je čisto realna zadeva, ki se dogaja generacijam, ki niso Z. Seveda so tipi isti, da me ne bo kdo optožil pristranskosti.
Pa si pogledal nepremičnine še kje drugje kot v Lj. z okolico? Če si ledig in fraj - glede na jokanje bi rekel da si, se pa preseli nekam, kjer so nepremičnine cenejše. Pa še kakšno žensko iz lokalnega okolja boš spoznal. Win-win. Mislim, jaz tudi nisem kupil hiše tam, kjer sem želel. Ampak sem pač našel nek, ne boš verjel, kompromis. Pa sem še živ. Ja, najlažje je govorit, jaz sem Z generacija, nič ne morem. Začni živet življenje, če boš samo preračunaval ne boš imel bič od tega.

Atos ::

Glede na to podatek pač ne moreš skupaj s partnerko vzet 30 letnega kredita

Ne, to povsem napačno sklepaš in se zapletaš tam, kjer ni treba. Kar ti poskušajo dopovedati vsi ostali tukaj, je to, da tvoj panični strah pred ločitvijo sploh ne sme biti faktor pri nakupu nepremičnine. Kdo na tem svetu pa ti lahko garantira, da bo z nekom ostal 30 let? Nihče.

Lepo so ti že razložili, da kredit pač vzameta dve osebi. Če gresta naknadno narazen in eden ne želi ali ne more izplačati drugega, se nepremičnina preprosto proda, s kupnino se poplača preostanek kredita, razlika pa se razdeli. Pika. Na tak način boš na koncu finančno še vedno prišel skozi bistveno bolje, kot pa če bi ti denar zaradi strahu raje gnil na banki ali pa bi ga metal skozi okno za najemnino!

statistika ločitev kaže da razmerja dandanes v okviru generacije Z niso več trajna

Ja, seveda, ločujejo se izključno zaradi statistike. /s

Če smo vsaj malo resni: to za kredit in nakup stanovanja ni noben faktor. Je pa res, da smo danes v razmerjih bolj enakovredni. Marsikdo (tako moški kot ženska!) danes preprosto ni več pripravljen prenašati toksičnosti in trpeti v nedogled, kot se je to včasih pričakovalo - predvsem od žensk. Kar je edino pravilno. Če imaš pa s tem problem, potem težava niso statistika, generacija Z ali tvoj dedek, ampak ti sam. Iskreno je takšno razmišljanje, kot ga kažeš ti, precej večja težava moderne družbe in glavni krivec za razne nesmiselne, dogmatične poglede na svet - vedno so vsi drugi krivi za vse, samo mi sami ne,...

Sicer pa če že razmišljamo so ravno zaradi kreditov stanovanja precej dražja kot bi bila če kredit ne bi obstajal.

Oprosti, ampak kaj?! Tudi to sploh ne drži, ekonomija ne deluje tako preprosto. Bolje, da ne razmišljaš preveč, če je to vse, kar nastane po teh tvojih razmislekih.

Sicer pa, ko že ravno sanjariš o "starih dobrih časih": moji starši, njihovi starši ... nihče od njih ni kar tako "kupil" stanovanja ali hiše na lepe oči. Vse, kar imajo, je bilo prigarano ali podedovano. Kdo misliš, da je gradil hišo mojih starih staršev? Sami so jo, z lastnimi rokami in delom! Zato mi ne razlagaj tistih pravljic, da je "splošno znano dejstvo", kako so 50 let nazaj vsi brez truda prišli do lastne nepremičnine. V naši zelo, zelo razširjeni družini to vsekakor ne drži niti v enem samem primeru. Moje osebna opažanja dejansko govorijo v prid popolnoma nasprotnemu argumentu: to se je začelo dogajati komaj zdaj! Danes imamo vsi iz naše družine (jaz, moj brat, brat od partnerke in njegova partnerka) željo (večina že uresničeno) po popolnoma svoji nepremičnini v kateri bomo živeli sami. Pri mojih starših to ni prišlo niti v poštev: vsi smo živeli skupaj z razširjeno družino pod eno streho.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Atos ()

pujsekpepe ::

primorcVD je izjavil:

pujsekpepe je izjavil:

primorcVD je izjavil:

hahah in kaj bo pol? A pol bo magično razmerje doživljenjsko in se bo dal vzet 30 letnjini stanovanjski kredit skupaj s partnerko al kaj? :)) Mislim lej, brez zamere, tole tvoje trolanje ni tako slabe kakovosti, ampak res mislim da tole ni primerna tema za trolanje.

Zakaj bi trolal? Co bo iskal na tindru in fb ali klubih ne bo nic. Treba je v akcijo ne pa stat in gledat.
Zenske se niso nic spremenili samo moski hocejo da vse pade z lufta

Sorry prijatu, ampak že dejstvo da pišeš da se ženske niso spremenile mi daje vedet da trolaš. Trezne pameti pač kaj takega ne bi napisal. Konstantno visenje na telefonih in na družbenih omrežjih spremeni vsakega, tako moške, še toliko bolj pa ženske.

Vsi bi radi vse instant. Zenska hoce toplino in ljubezen zato pa gleda v telefon ker tega zunaj ne najde. To se ni spremenilo

Problem je ker gledaš samo preko denarja. Danes je res življenje dražje, a to je bolj posledica ker gledaš preko denarja. Včasih je bilo življenje cenejše, si moral pa tudi več delati. Pri nas doma so starši hodili v službo, zraven pa smo imeli še velik vrt, 2 pujsa, 2 kozi, 10 kokoši, 5 zajcev ... prvomajski prazniki so bila drva, poletne počitnice beljenje in renovacija, jesenske pa pobiranje sadja, ribanje zelja, itd.

Marsikateri mlad človek tudi dandanes vse to dela. Kar mu seveda ne izboljša finančnega položaja skoraj nič, še vedno ne more do stanovanja, ker so postala nemogoče draga. Tudi sicer se dandašnje generacije precej več časa preživijo v službi in precej bolj delajo kot nekoč, včasih so 5 minut do 2 popoldne vsi čakali na vratih kdaj bojo šli iz šihta, danes se ljudje vračajo šele ob petih ali šestih domov.

Oprosti, ampak kaj?! Tudi to sploh ne drži, ekonomija ne deluje tako preprosto. Bolje, da ne razmišljaš preveč, če je to vse, kar nastane po teh tvojih razmislekih.

Nič kaj, točno to, dejatvo je da so krediti eden izmed driverjev za visoke cene stanovanj. Zgooglej če ne verjameš.

Zgodovina sprememb…

Jarno ::

Dokler ni otrok ali imaš enega otroka lahko živiš v najemniškem stanovanju. Potem pa se malce zamisli, da rineš v situacijo, kjer hočeš kupiti nekaj precenjenega, namesto, da bi se prilagodil situaciji. Če nimaš ti ali partnerica finančnega zaledja v obliki prihrankov, visokih plač ali bogatih staršev..., potem si določi neko vzdržno denarno cifro in išči zmožnostim ustrezno. Nihče te ne sili, da se finančno zadaviš na dolgi rok.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!

iso2000 je izjavil:

Ah nehaj no. Hočem(o) ti dopovedat da rešitve so, ampak ne instantne. In zanašaj se nase ne na eno fufljo, ki ji hormoni delajo na polno in se pri 40ih spomne, da rabi zopet metuljčke v trebuhu in pusti vse skupaj z otroci vred za enga frišnega, ki jo je dobro obdelal. Vidiš, to je čisto realna zadeva, ki se dogaja generacijam, ki niso Z. Seveda so tipi isti, da me ne bo kdo optožil pristranskosti.
Pa si pogledal nepremičnine še kje drugje kot v Lj. z okolico? Če si ledig in fraj - glede na jokanje bi rekel da si, se pa preseli nekam, kjer so nepremičnine cenejše. Pa še kakšno žensko iz lokalnega okolja boš spoznal. Win-win. Mislim, jaz tudi nisem kupil hiše tam, kjer sem želel. Ampak sem pač našel nek, ne boš verjel, kompromis. Pa sem še živ. Ja, najlažje je govorit, jaz sem Z generacija, nič ne morem. Začni živet življenje, če boš samo preračunaval ne boš imel bič od tega.

Torej za generacijo Z: z preračunavanjem ne boš nič imel, brez preračunavanja pa še manj. Tud izven ljubljane so cene gromozanske, bistveno prevelike za kogarkoli iz generacije Z, ki rešuje stanovanjski problem.

In zanašaj se nase ne na eno fufljo, ki ji hormoni delajo na polno in se pri 40ih spomne, da rabi zopet metuljčke v trebuhu in pusti vse skupaj z otroci vred za enga frišnega, ki jo je dobro obdelal. Vidiš, to je čisto realna zadeva, ki se dogaja generacijam, ki niso Z.

Pri generaciji Z se to dogaja še precej bolj, statistično. To je zaobjeto v mojem prejšnjem stavku, ko sem zadevo strnil, da pač razmerja dandanes niso več trajna kot so bila v času naših dedkov in babic.

Zgodovina sprememb…

Je pa res, da smo danes v razmerjih bolj enakovredni. Marsikdo (tako moški kot ženska!) danes preprosto ni več pripravljen prenašati toksičnosti in trpeti v nedogled, kot se je to včasih pričakovalo - predvsem od žensk. Kar je edino pravilno.

Nekaj ločitev je tudi na račun toksicnosti enega izmed partnerjev, ampak večino jih je, ker nekdo izmed partnerjev, starististično je to v veliki večini ženska misli da je nekdo, ki ga je spoznala boljši ali pač drugačen od sedanjega partnerja (se naveliča).

Pa tudi na splošno je danes zadeva taka, da so razmerja disposable, tako kot cheap roba iz Aliexpressa za 1 dolar. Najmanjši problem in že letita narazen. Včasih so ljudje bolj znali sodelovat in sta se obe strani trudili za obstoj zveze.

Zgodovina sprememb…

no comment ::

Mislim, da je OP že dovolj dobro pojasnil, da mu ni rešitve.

(kolektivno obupajmo nad njim in... hremo dalje!)

Jaz sem mu pomagal kolikor sem lahko. Zal se naprej jamra tu

Sami so jo, z lastnimi rokami in delom!

Marsikdo bi tudi dandanes z veseljem gradil hišo z lastnimi rokami in delom, žal je hrčkanje zazidljivih parcel in umetno omejevanje števila zazidljivih parcel privedlo so tega, da to več ne gre, ker te že parcela stane po 300 tisoč evrov /neprimerljivo bistveno več kot včasih.

no comment je izjavil:

Bi prosil, da se generacija X in boomerji vzdržijo komentiranja, ker razmere niso niti od daleč podobne, kot so bile v njihovih časih. Pa tudi ostali se naj prosim vzdržijo trolanja. Da razmerja niso trajna velja statistično za celo generacijo Z, torej ne moreš načrtovati 30 letnega stanovanjakega kredita skupaj s partnerko. Cene stanovanj tudi vsi vemo kako visoke so, se ni treba sprenevedat. Torej kaj je tvoja rešitev, genocid nad celo generacijo Z in "hremo dalje", kot si se izrazil?

Zgodovina sprememb…

pujsekpepe je izjavil:

Ti si potrolal na svoj način, povem ti pa nekaj, trolat je lahko, to zna vsak, kaj pametnega napisat zna pa redkokdo.

Zgodovina sprememb…

stara mama ::

iso2000 je izjavil:

Ja, si pa uvoz eno, če je lokalna ponudba tolk slaba.

Tole je odličn nasvet, priporočam kako Ukrajinko ali Rusinjo.
Tista te bo pa izžela tok, da si misliš ne :))
Ekologija™ in Trajnost™

Nekaj ločitev je tudi na račun toksičnosti enega izmed partnerjev, ampak večino jih je, ker nekdo izmed partnerjev, starististično je to v veliki večini ženska misli da je nekdo, ki ga je spoznala boljši ali pač drugačen od sedanjega partnerja (se naveliča).

Ja in? Hvala bogu, da ta možnost obstaja! To je bistvo svobodne družbe. Ljudje si sami postavljamo kriterije, kaj nam je v življenju pomembno in kaj ne. Na podlagi teh kriterijev se odločamo in seveda za svoje odločitve nosimo tudi posledice. Nihče nikomur ni dolžan polagati računov, zakaj ne želi več vztrajati v odnosu. Ali nekateri res raje zagovarjate napol sužnjelastniški sistem, kjer so ljudje prisiljeni ostati skupaj proti svoji volji?

Poleg tega pa si to "statistiko" o ženskah, ki se naveličajo, očitno potegnil iz riti, da bi upravičil svoje predsodke. Imaš kakšen resen, znanstveni vir ali uradno statistiko, ki to potrjuje? Pa prosim ne lepi linkov do forumov ali spletnih anket.

Realno (in lahko ti prilepim vire za te statistike) so razlogi za razhod v primerih, ko postopek za ločitev sprožijo ženske, največ krat naslednji:
- Emocionalna odsotnost partnerja in neenakovredno breme gospodinjstva/skrbi za otroke.
- Nezvestoba ali toksično vedenje s strani partnerja.

A se ti zdi, da bi morala ženska poleg redne službe v večji meri kot partner prevzemati tudi breme gospodinjstva / skrbi za otroke? Če da, zakaj? Ali se ti zdi v redu, da bi ženska morala vztrajati v zvezi, če je partner nezvest ali toksičen do nje?

Marsikdo bi tudi dandanes z veseljem gradil hišo z lastnimi rokami in delom, žal je hrčkanje zazidljivih parcel in umetno omejevanje števila zazidljivih parcel privedlo so tega, da so več ne gre, ker te že parcela stane po 300 tisoč evrov /neprimerljivo bistveno več kot včasih.

Še ena nebuloza. Sej v starih časih niso kupili nove parcele! Zgradili so novo hišo na enaki parceli v kateri je potem še vedno živela ena in ista razširjena družina. Staro hišo pa so porušili (če že niso naredili dograditve).

Emocionalna odsotnost partnerja in neenakovredno breme gospodinjstva/skrbi za otroke.
- Nezvestoba ali toksično vedenje s strani partnerja.

Ker nisi vec star 3 leta verjamem da razumes, da so to razlogi, ki se uradno povejo na sodišču pri delitvi premoženja, kar pa je v večini primerov samo priročen izgovor ko spozna drugega. Statistike seveda so, lahko jih zgooglaš.

A se ti zdi, da bi morala ženska poleg redne službe v večji meri kot partner prevzemati tudi breme gospodinjstva / skrbi za otroke?

Osebno rade volje pomagam pri delu v gospodinjstvu, ampak kot je videti ima to ravno nasprotni učinek od tistega, kar ti misliš da ga ima. Poglej procent ločitev po drzavah in poglej statistiko koliko ur na teden moški pomagajo v gospodnjstvih po drzavah (kjer naj bi bili slovenci celo na prvem mestu). Opazil boš, da v državah, kjer moški bolj pomagajo v gospodinjstvu procent locitev večji kot tam kjer manj.

no comment ::

primorcVD je izjavil:

Torej kaj je tvoja rešitev, genocid nad celo generacijo Z in "hremo dalje", kot si se izrazil?

Vsekakor bolje to kot pa da se "ukine" genX, da bodo genZjevci imeli kje (sami) živet.

stara mama ::

Atos je izjavil:

Poleg tega pa si to "statistiko" o ženskah, ki se naveličajo, očitno potegnil iz riti, da bi upravičil svoje predsodke. Imaš kakšen resen, znanstveni vir ali uradno statistiko, ki to potrjuje? Pa prosim ne lepi linkov do forumov ali spletnih anket.

Vsak, ki ima 5 gramov pameti opaža, da se dogajajo močne družbene spremembe (in to ne bo nič lepega).
In ja, da mu potrdim, tud Statistični urad RS to opaža!

https://www.facebook.com/StatSlovenija/...
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

Zgradili so novo hišo na enaki parceli v kateri je potem še vedno živela ena in ista razširjena družina.

Tudi na novih parcelah so gradili. Ki so si jih lahko privoščili za razliko od danes. Parcela staršev je dostikrat premajhna, pa tudi če ni je to rešitev samo za enega otroka, kaj pa ostali?

iso2000 ::

OP: koliko resnih zvez si že imel? Koliko časa si s svojo izbranko živel v vama lastnem gospodinjstvu?
Mogoče moramo začeti pri osnovah... Ali ima OP sploh kakšne izkušnje samostojnega življenja? Kje se nahajaš v življenju? Imaš kakšno resno? Služba? Študij?

primorcVD je izjavil:

pujsekpepe je izjavil:

Ti si potrolal na svoj način, povem ti pa nekaj, trolat je lahko, to zna vsak, kaj pametnega napisat zna pa redkokdo.

Ti trolas. Isces izgovore zakaj nekaj ne gre ko ti pa podam resitve kako bi nasel dekle pa trolam?
Mialis da je bilo v mojih mladih letih pa vse kar k mizi preneseno

pujsekpepe je izjavil:

primorcVD je izjavil:

pujsekpepe je izjavil:

Ti trolas. Isces izgovore zakaj nekaj ne gre ko ti pa podam resitve kako bi nasel dekle pa trolam?
Mialis da je bilo v mojih mladih letih pa vse kar k mizi preneseno

Napisal si da se ženske niso nič spremenile v primerjavi z časom nasih babic. Če to ni trolanje, potem pa ne vem kaj je. Ne verjamem da je lahko kdo tako neumen, da bi res verjel kar si napisal. Spremenili so se vsi, tako moski, še bolj pa ženske.

iso2000 je izjavil:

OP: koliko resnih zvez si že imel? Koliko časa si s svojo izbranko živel v vama lastnem gospodinjstvu?
Mogoče moramo začeti pri osnovah... Ali ima OP sploh kakšne izkušnje samostojnega življenja? Kje se nahajaš v življenju? Imaš kakšno resno? Služba? Študij?

Tema je zastavljena kot splošen generacijski problem, tako da poglej vseh tistih desettisoče ljudi v generaciji Z in boš imel svoj odgovor.

Zgodovina sprememb…

karafeka ::

Če danes po švicu smrdiš in se ne tuširaš dvakrat na dan ziher nimaš možnosti dolgoletnega razmerja tako kot bi lahko imel v preteklosti. Zdaj pa povej če se niso časi spremenili....

Napisal si da se ženske niso nič spremenile v primerjavi z časom nasih babic. Če to ni trolanje, potem pa ne vem kaj je. Ne verjamem da je lahko kdo tako neumen, da bi res verjel kar si napisal.

Prisla so socialna omrezja ki ti tako govorijo. Ce bi naredil kar sem sam napisal bi se lahko ozenil v enem letu

pujsekpepe je izjavil:

Napisal si da se ženske niso nič spremenile v primerjavi z časom nasih babic. Če to ni trolanje, potem pa ne vem kaj je. Ne verjamem da je lahko kdo tako neumen, da bi res verjel kar si napisal.

Prisla so socialna omrezja ki ti tako govorijo. Ce bi naredil kar sem sam napisal bi se lahko ozenil v enem letu

Sem že napisal, pa bom očitno mogel še enkrat: a ti misliš da ko si enkrat oženjen, je pol to kar doživljenjsko, kot je bilo poavadi v tvojih časih 40 let nazaj? Problem je, da statistično zveze pač ne trajajo, da bi skupaj z partnerko jemal 30 let stanovanjakega kredita, brez je pa še bolj nemogoče priti do stanovanja. Prav si pač oženjen k čez par let po vsej verjetnosti glede na statistiko tudi ločen. Kako točno ti to pomaga pri sklepanju 30 letnega stanovanjakega kredita skupaj s partnerko?

Zgodovina sprememb…

Vcasih zenske niso imele svobode in so bile podjarmlene, danes imajo moznost izbire boljsega partnerja ja.

Zgodovina sprememb…

Vedno se najde nekdo boljši....

FireSnake ::

primorcVD je izjavil:

FireSnake je izjavil:

primorcVD je izjavil:

Ne poznaš današnjih dating razmer prijatelj, če nisi generacija Z prosim ne komentiraj. Pomena besede, ki jo uporabljaš kot je videti ne poznaš, ker v tem kontekstu sploh ni smiselna. Kaj ti pomaga par ONS, par mesečna ali par letna veza, 30 letnega kredita in trajne skupne prihodnosti s tem ne moreš načrtovati.

Smešno je ko generacija X komentira današnji dating market, ker je že z vesolja očitno da pač nimajo pojma.

Samo vi imate pojma, torej?
Jokcanje in stokcanje ti ne bo prineslo rezultatov. Treba je prijeti bika za roge.

Prijatu a štekaš da razmere niso več take kot pred 40 leti ko si bil ti mlad? Men je smešno ko mi dedek razlaga kao je on spoznal svojo ženo, pa kako bi mi mogli, nekako tako ti zveniš sedaj. Jaz samo pravim da statistika ločitev kaže da razmerja dandanes v okviru generacije Z niso več trajna, saj se 70 % parov loči. Glede na to podatek pač ne moreš skupaj s partnerko vzet 30 letnega kredita, brez pa tudi praktično ni vrjante da prideš do stanovanja.

Pred 40 leti jaz niti osnovne šole še nisem izdelal.
In potrdil si to, kar sem ti govoril:
- ni pošlihtano v glavi
- niso za ločitve kive samo ženske (spet, glava)
- statistika o tvojem razmerju ne pove ničesar (spet glava, kar nečesa se bojite)

Zapel si v te ločitve in ne moreš ven iz tega.
Namesto, da te je strah, išči rešitev. Ker nihče drugi ti je ne bo ponudil.

Vsi imajo svojo agendo (korporacije, društva, ....) in glej, da imaš tudi ti svojo.
In to je vse, kar rabiš.

Najlažje je jamrat. Ampak iz tega nič ne bo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Ne nujno boljšega. 70 % mladih parov se loči. Lahko tudi samo malo drugačnega, pa čisto nič boljšega. Drugačno je nekaj novega, exciting in sedanja splošno družbena mantra je, da je treba vse vržt v vodo, kar je bilo skupaj v razmerju zgrajenega in it v lov za tem novim.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

karafeka je izjavil:

Če danes po švicu smrdiš in se ne tuširaš dvakrat na dan ziher nimaš možnosti dolgoletnega razmerja tako kot bi lahko imel v preteklosti. Zdaj pa povej če se niso časi spremenili....

Dajte no mir, babo se da b.p. dobit... In se nafukat...

Obdržat, to je pa drugo vprašanje...

Ampak, sam pri mojih letih ne bi niti iskal neke resne veze...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

primorcVD je izjavil:

Ne nujno boljšega. 70 % mladih parov se loči. Lahko tudi samo malo drugačnega, pa čisto nič boljšega. Drugačno je nekaj novega, ezxciting in sedanja mantra je da je treba vse vržrt v vodo, kar je bilo skupaj zgrajenega.

Jah gre stran od takih ki oddajajo negativno energijo. Negativna energija vedno provlaci drugo negativno energijo.

FireSnake je izjavil:

primorcVD je izjavil:

FireSnake je izjavil:

primorcVD je izjavil:

Ne poznaš današnjih dating razmer prijatelj, če nisi generacija Z prosim ne komentiraj. Pomena besede, ki jo uporabljaš kot je videti ne poznaš, ker v tem kontekstu sploh ni smiselna. Kaj ti pomaga par ONS, par mesečna ali par letna veza, 30 letnega kredita in trajne skupne prihodnosti s tem ne moreš načrtovati.

Smešno je ko generacija X komentira današnji dating market, ker je že z vesolja očitno da pač nimajo pojma.

Jokcanje in stokcanje ti ne bo prineslo rezultatov. Treba je prijeti bika za roge.

Prijatu a štekaš da razmere niso več take kot pred 40 leti ko si bil ti mlad? Men je smešno ko mi dedek razlaga kao je on spoznal svojo ženo, pa kako bi mi mogli, nekako tako ti zveniš sedaj. Jaz samo pravim da statistika ločitev kaže da razmerja dandanes v okviru generacije Z niso več trajna, saj se 70 % parov loči. Glede na to podatek pač ne moreš skupaj s partnerko vzet 30 letnega kredita, brez pa tudi praktično ni vrjante da prideš do stanovanja.

- ni pošlihtano v glavi
- statistika o tvojem razmerju ne pove ničesar (spet glava, kar nečesa se bojite)

Vsi imajo svojo agendo (korporacije, društva, ....) in glej, da imaš tudi ti svojo.
In to je vse, kar rabiš.

Polna usta so te besed kot so rešitve, ampak povedal pa ironično nisi niti ene.

bm1973 je izjavil:

Dajte no mir, babo se da b.p. dobit... In se nafukat...

Obdržat, to je pa drugo vprašanje...

Ampak, sam pri mojih letih ne bi niti iskal neke resne veze...

Ampak cela tema je o dolgoletnem razmerju oz. zakonu, ki je osnova za 30 ali več letni kredit. One night stand preko tinderja to ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Jaz sem jo dal. Prvo jo mors najdt pa ne na ti derju. Rekel si da trolam

pujsekpepe je izjavil:

primorcVD je izjavil:

Ne nujno boljšega. 70 % mladih parov se loči. Lahko tudi samo malo drugačnega, pa čisto nič boljšega. Drugačno je nekaj novega, ezxciting in sedanja mantra je da je treba vse vržrt v vodo, kar je bilo skupaj zgrajenega.

Jah gre stran od takih ki oddajajo negativno energijo. Negativna energija vedno provlaci drugo negativno energijo.

70 % parov ima negativno energijo po tvoje? Al jo samo moški ima al kako? Daj no nehi z nebulozami.

primorcVD je izjavil:

FireSnake je izjavil:

primorcVD je izjavil:

FireSnake je izjavil:

primorcVD je izjavil:

- ni pošlihtano v glavi

In to je vse, kar rabiš.

Polna usta so te besed kot so rešitve, ampak povedal pa ironično nisi niti ene.

Ne vem, kaj tu ni jasno: tudi jaz ti ne bom dal rešitve.
Če bi bilo tako preprosto, da ti nekdo na forumu nekaj napiše in PUF, vsi problemi izginejo, potem nihče ne bi imel težav.
Še vedno sanjaš in ne vem, kdaj ti bo postalo jasno, da boš rešitev moral najti sam?

pujsekpepe je izjavil:

Jaz sem jo dal. Prvo jo mors najdt pa ne na ti derju. Rekel si da trolam

Ne razumeš. Tud če jo ne spoznaš na tinderju ne bo za 30+ let da bi skupaj vzemal neke skoraj doživljenjske kredite. To je poanta. Razen če si srečko in ti ravno rata odkrit diamant. Ampak statistično pa to v veliki večini pač ni tko ane.

Zgodovina sprememb…

Bolibri ::

Če imaš instant babo, je tudi razmerje instant.

Kje pa delajo une ki niso instant?

pujsekpepe je izjavil:

primorcVD je izjavil:

Ampak je sam negativec. Zato omenjam zgoraj, da je treba glavo urediti najprej.

Vsi bi instant babe in vplivnice. In se potem čudite, da vam zveza ne zdrži do zajtrka

no comment je izjavil:

Da, res je. Popolnoma brez vsake samokritike, vedno nekdo drug kriv za lastne težave, iz riti potegnjene statistike z namenom da podkrepijo očitno nesmiselne argumente,... Ampak to ni največja težava. Največja težava pri takšnih ljudeh je nezmožnost uvideti lastno zmoto ali samo možnost lastne zmote, jih prepoznati in potem narediti nekaj, da se bo to izboljšalo. Brez tega ni naslednjih korakov.

FireSnake je izjavil:

pujsekpepe je izjavil:

primorcVD je izjavil:

Ampak je sam negativec. Zato omenjam zgoraj, da je treba glavo urediti najprej.

Nisem pesimist/negativec, ampak malo realnosti in dejstev je pa tudi potrebno pogledat in ne živet v oblakih v nekem imaginarnem svetu. 70 % mladih parov se loči.

primorcVD je izjavil:

Kje pa delajo une ki niso instant?

Povsod drugje.
Samo iščeš jih na napačnem koncu in na napačen način.
Problem je v tebi, ne v njih.
Ste preveč v internet priklopljeni, da bi bilo kaj pametnega.
Pa niso samo babe problem.
Tudi vi ste

Bolibri je izjavil:

Vsi bi instant babe in vplivnice. In se potem čudite, da vam zveza ne zdrži do zajtrka

Malo razloži tole, ker zaenkrat je videti da nima nekega smisla.

primorcVD je izjavil:

Ne razumeš. Tud če jo ne spoznaš na tinderju ne bo za 30+ let da bi skupaj vzemal neke skoraj doživljenjske kredite. To je poanta. Razen če si srečko in ti ravno rata odkrit diamant. Ampak statistično pa to v veliki večini pač ni tko ane.

Ti ne razumeš! Zato ne govori drugim, da ne razumejo.
Ti si si zabil v glavi, da bo tvoja zveza propadla. Dokler si tega ne izbiješ iz glave ne boš nič rihtal.
Evo ti rešitve, ki si jo tako srčno želel.
Ko boš to spucal ven iz glave bo pa vse kar naenkrat šlo.

primorcVD je izjavil:

Bolibri je izjavil:

Malo razloži tole, ker zaenkrat je videti da nima nekega smisla.

Če še tega ne razumeš....

bm1973 ::

karafeka je izjavil:

Ampak cela tema je o dolgoletnem razmerju oz. zakonu, ki je osnova za 30 ali več letni kredit. One night stand preko tinderja to ni.

Ja seveda, babe so nore na to, da bodo šle v vezo s tipom, da bodo lahko vzele 30 letni puf...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nepremičnina, partnerska zveza in deleži (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
753421 (1147) delavec44
»

Ločitev, delitev donosa iz posebnega premoženja

4410505 (8746) 111111111111

Nejc Svete - izkušnje (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

61158201 (49860) nergac

Delitev premoženja v vezi? (strani: 1 2 3 4 )

15033483 (27476) AndrejO

Več podobnih tem