Slo-Tech - Film Artificial, v katerem bo italijanski režiser Luca Guadagnino predstavil zgodbo OpenAI-jevega direktorja Sama Altmana z Andrewjem Garfieldom v glavni vlogi, bi moral v začetku prihodnjega leta iziti na Amazonu. Film je domala končan, preizkusni ogledi pa so šli dobro - a filma na Amazonu ne bo.
Amazonov MGM Studios je sporočil, da izjemno cenijo in spoštujejo Luca Guadagnina, a da verjamejo, da bo filmu bolj koristilo, če ga izda kakšen drug filmski studio. To se je zgodilo kmalu zatem, ko je Amazon sklenil novo partnerstvo z OpenAI. Podjetje bo od Amazona najemalo dodatno računsko moč, Amazon pa bo v OpenAI investiral 50 milijard dolarjev. Režiser zapleta še ni komentiral.
V četrtek si je film, ki sedaj išče nov dom, že ogledalo več drugih studiev. Po poročanju Variety sta v filmu najmanj simpatična lika prav Sam Altman in Elon Musk, so ocenili gledalci v testnih predvajanjih. Amazon je bil sicer z vsemi verzijami scenarija sproti seznanjen in doslej niso izrazili nobenih zadržkov.
Film Artificial prikazuje napeto obdobje leta 2023, ko je upravni odbor odpustil Sama Altmana, ki se je le nekaj tednov pozneje vrnil na čelo podjetja. Poleg Garfielda v njem igrajo tudi Monica Barbaro kot Mira Murati in Ike Barinholtz kot Elon Musk, v stranskih vlogah pa še Yura Borisov, Cooper Hoffman, Jason Schwartzman, Cooper Koch, Billie Lourd, Zosia Mamet, Angus Imrie, Chris O'Dowd, Mark Rylance in Thaddea Graham. Zaradi najnovejšega zapleta ni jasno, kdaj bo film ugledal luč sveta.
Novice » Ostale najave » Amazon odstopil od distribucije filma o Samu Altmanu

globoko grlo ::
... distribucije filmE o ...
A je prevroce, al ste sam povrsni?
A je prevroce, al ste sam povrsni?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Jarno ::
Mene situacijsko spominja na film The Social Network o Zuckerbergu in Facebooku, kateri je bil kar zanimiv.
Altman ima kakšnega okostnjaka v omari, film pa je kljub žanrski redkosti in ažurnosti zgleda slab za posel.
Altman ima kakšnega okostnjaka v omari, film pa je kljub žanrski redkosti in ažurnosti zgleda slab za posel.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
gus5 ::
Elon Musk antipatičen? Ker je Ponzijeva shema v človeški obliki? 
"Včeraj sem se odpravil na kratek izlet. Začel sem z vožnjo z lokalnim Hyperloopom, ki je potekal skozi predor, ki ga je izkopalo podjetje Boring Company. Nato sem s svojim nevronskim vsadkom priklical popolnoma samovozeči robotski taksi Tesla. Med potjo sem bral najnovejše novice iz kolonije na Marsu.
V redu, nič od tega se v resnici ni zgodilo, ker ta ponudba ne obstaja. Ni delujočih Hyperloopov. Podjetje Boring Company ni izkopalo nobenih komercialnih predorov. Tesla ima nekaj samovozečih - čeprav ne popolnoma samovozečih - taksijev v Austinu in nikjer drugje. (Googlovi taksiji brez voznika Waymo delujejo v več večjih vozliščih.) Neuralink, ki naj bi bil pionir na področju možganskih vsadkov, je svoje izdelke preizkusil na peščici pacientov, vendar ni storil nič več kot to. In seveda ni kolonije na Marsu: ni bilo nobenih poletov s posadko na Mars niti možnosti zanje v bližnji prihodnosti. Vendar je Elon Musk v preteklem desetletju na različnih točkah obljubljal, da bo vsaka od teh storitev na voljo do leta 2025, če ne prej. /.../ Imamo izraz za podjetja, ki so videti uspešna, ker nenehno privabljajo nove vlagatelje in nenehno privabljajo nove vlagatelje, ker so videti uspešna. Imenujejo se Ponzijeve sheme. In Elon Musk je v bistvu človeška Ponzijeva shema."
Kapitalizem v pozni fazi. Ogromna koncentracija brezidejnega kapitala v iskanju novih investicijskih priložnosti in težnji po mega profitu sledi tudi gobezdačem, kot je Musk, ki obvlada predvsem samopromocijo & je mnoge prepričal v svoje vizionarsko poslanstvo.
Podobno je z "guruji" umetne inteligence, tudi oni gradijo Ponzijeve sheme - podobno kot Musk tudi oni s pomočjo (subvencij) države in brezidejnega kapitala. Z njim pa delijo tudi prezir do demokracije, človekovih pravic, okoljevarstvenih in socio-ekonomskih interesov skupnosti. Sanjajo o povsem nadzorovanih družbah (tehnološko upravljanih avtokracijah), ki jih v največji meri upravlja UI. Najbolj paranoidni med njimi bi se samoizolirali in se preselili v udobne zasebne utrdbe oz. "doomsday" bunkerje.
"Včeraj sem se odpravil na kratek izlet. Začel sem z vožnjo z lokalnim Hyperloopom, ki je potekal skozi predor, ki ga je izkopalo podjetje Boring Company. Nato sem s svojim nevronskim vsadkom priklical popolnoma samovozeči robotski taksi Tesla. Med potjo sem bral najnovejše novice iz kolonije na Marsu.
V redu, nič od tega se v resnici ni zgodilo, ker ta ponudba ne obstaja. Ni delujočih Hyperloopov. Podjetje Boring Company ni izkopalo nobenih komercialnih predorov. Tesla ima nekaj samovozečih - čeprav ne popolnoma samovozečih - taksijev v Austinu in nikjer drugje. (Googlovi taksiji brez voznika Waymo delujejo v več večjih vozliščih.) Neuralink, ki naj bi bil pionir na področju možganskih vsadkov, je svoje izdelke preizkusil na peščici pacientov, vendar ni storil nič več kot to. In seveda ni kolonije na Marsu: ni bilo nobenih poletov s posadko na Mars niti možnosti zanje v bližnji prihodnosti. Vendar je Elon Musk v preteklem desetletju na različnih točkah obljubljal, da bo vsaka od teh storitev na voljo do leta 2025, če ne prej. /.../ Imamo izraz za podjetja, ki so videti uspešna, ker nenehno privabljajo nove vlagatelje in nenehno privabljajo nove vlagatelje, ker so videti uspešna. Imenujejo se Ponzijeve sheme. In Elon Musk je v bistvu človeška Ponzijeva shema."
Kapitalizem v pozni fazi. Ogromna koncentracija brezidejnega kapitala v iskanju novih investicijskih priložnosti in težnji po mega profitu sledi tudi gobezdačem, kot je Musk, ki obvlada predvsem samopromocijo & je mnoge prepričal v svoje vizionarsko poslanstvo.
Podobno je z "guruji" umetne inteligence, tudi oni gradijo Ponzijeve sheme - podobno kot Musk tudi oni s pomočjo (subvencij) države in brezidejnega kapitala. Z njim pa delijo tudi prezir do demokracije, človekovih pravic, okoljevarstvenih in socio-ekonomskih interesov skupnosti. Sanjajo o povsem nadzorovanih družbah (tehnološko upravljanih avtokracijah), ki jih v največji meri upravlja UI. Najbolj paranoidni med njimi bi se samoizolirali in se preselili v udobne zasebne utrdbe oz. "doomsday" bunkerje.
Seljak ::
Film Artificial prikazuje napeto obdobje leta 2023
Tako je bilo napeto, da bi lahko ta film označili za ZF grozljivko.
Kdo pa bi sploh želel gledati to sranje

mtosev ::
Škoda.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
bm1973 ::
Saj jih je dovolj n YouTubu o njegovi karieri...
Sam so mogoče preveč realni
Sam so mogoče preveč realni
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
c3p0 ::
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Prvi teden spopada med Muskom in AltmanomOddelek: Novice / Tožbe | 5459 (1150) | seoikram32 |
| » | Proces Musk proti Altmanu in OpenAI-ju vstopa v tretji tedenOddelek: Novice / Tožbe | 4207 (2421) | DavidM2 |
| » | Začela se je bitka titanov: Musk proti AltmanuOddelek: Novice / Tožbe | 4898 (2903) | OutOfTheBox |
| » | Musk v nenavadni tožbi zoper OpenAI, ker dela dobičekOddelek: Novice / Tožbe | 10157 (7030) | kow |
| » | Microsoft vlaga milijardo dolarjev v OpenAIOddelek: Novice / Ostale najave | 12129 (11177) | vostok_1 |