» »

Menjava SIM za eSIM A1

Menjava SIM za eSIM A1

forplan ::

Je že kdo menjaval navadno fizično SIM kartico za eSIM pri A1?

Na AI generirani strani https://www.a1.si/esim je odsek:
"Če uporabljaš Apple telefon ali izbrane Samsung telefone, lahko svojo fizično SIM kartico zamenjaš za eSIM brez obiska prodajnega mesta."

Kličem na A1 (ko se prebijem mimo AI) mi ne znajo povedati zakaj se gre. Ali to omogočajo... In mi začne gospa razlagati kako pri novih naročnikih dobiš qr kodo itd...

Je kdo že delal to? Recimo brez obiska poslovalnice? Ker imam poslovno pa bi potem moralo iti preko naše "tajnice" ki še ni slišala da obstajajo SIM različnih velikosti kaj šele za esim...
da se strinjam

Nikonja ::

Prvič vidim da obstaja ta opcija za online izvedbo zamenjave, čeprav je logična. Tko da sledim temo naprej.

Nikonja ::

Zdaj pa vidim da je na to bilo mišljeno:

Postopek menjave za telefone Samsung:
1. Na svojem telefonu odpri Nastavitve (Settings).
2. Izberi Povezave (Connections).
3. Izberi Upravljaj SIM (SIM card management).
4. Izberi kartico SIM, ki bi jo zamenjal.
5. Izberi Pretvori v eSim (Convert to eSIM).

Trenutno na voljo za telefone Samsung Galaxy A36, celotni seriji S25 in S26, Fold7, Flip7 in Flip7 FE.

forplan ::

Jaz imam Samsunga ampak nikjer nimam te možnosti "Izberi Pretvori v eSim (Convert to eSIM)."
da se strinjam

Alfa Dog ::

Sem to delal ravno 14 dni nazaj.
Ne gre tako. Moras v fizicno poslovalnico A1, kjer ti generirajo QR kodo za esim. To poskeniras s telefonom in to je to.

Skorc ::

Konec aprila sem zamenjal telefon z novim (A57 5G), nakup pri A1. Po klasičnem prenosu podatkov iz starega na nov telefon sem brez problema in brez potrebnega obiska poslovalnice pretvoril SIM v eSIM. Da se "omejim", morda ta procedura velja le za nove naročnike ter obstoječe naročnike z opcijo vezave.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenos podatkov v tujini - izkušnje

Oddelek: Mobilne tehnologije
375406 (1513) Gogo
»

Galaxy watch 7 esim problem

Oddelek: Loža
51097 (705) Nesta
»

Se splača zamenjati klasično sim kartico za eSim?

276942 (3645) blackRa
»

eSIM na uri

Oddelek: Pomoč in nasveti
112337 (1936) beta1

re:do novi mobili operater (strani: 1 2 3 )

11128357 (18422) Yellow

Več podobnih tem