Slo-Tech - Brez velikega pompa je Meta izdala novo aplikacijo, ki je še najbolj odmevala na borzi, kjer je Redditove delnice potopila za šest odstotkov. Aplikacija Forum sicer terja profil na Facebooku, nato pa omogoča sodelovanje v forumih, podobno kot Reddit. Gre za nekakšno različico Facebook Groups, kjer lahko ljudje dobijo resnične odgovore od resničnih ljudi, kar spet zveni zelo podobno Redditu v časih pred umetno inteligenco.
Za razliko od Facebooka bo Forum deloval nekoliko drugače, bolj podobno klasičnim forumom. Namesto objav prijateljev in znancev, skupin in naključnih vsebin, ki jih algoritem predlaga, bomo gledali pogovore v različnih skupinah. Na začetku bo aplikacija uporabnika vprašala po interesih, nato pa bodo lahko sodelovali in spremljali posamezne skupine.
Meta novo aplikacijo oglašuje kot razširitev skupin (Groups). Obljublja, da se bodo prikazovale le vsebine od tam, ne pa tudi različni algoritemski predlogi ipd. Funkcija Ask bo seveda omogočala, kar namiguje že ime.
Novice » Ostale najave » Meta izdala novo aplikacijo Forum
Glugy ::
"Aplikacija Forum sicer terja profil na Facebooku"
Ma ste me že izgubil. Ne bom šel delat Facebook profila samo zato.
Ma ste me že izgubil. Ne bom šel delat Facebook profila samo zato.

Bellator ::
Strinjam se. Ima pa FB veliko število potencialnih uporabnikov, a kaj ko je precej le teh bolj slaboumnih. Po občutku bi dejal, da so redni uporabniki FBja predvsem boomerji.
Meta bo s tem poimenovanjem zelo otežila iskanje forumov.
BTW: Slabo za Reddit, da je Meta izdala novo aplikacijo Forum.
BTW: Slabo za Reddit, da je Meta izdala novo aplikacijo Forum.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
https://mojkviz.neocities.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()
V-i-p ::
"An Android APK for the Meta Forum app is not available. Meta has only released the app for iOS on the US App Store in a limited, experimental testing phase. The company has not yet announced an official Android release or provided standalone APK downloads for public testing."
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
BmoQuh ::
Še eno neproduktivno izgubljanje časa, meni se zdi že slo-tech.com dovolj, že proti preveč gre...

IL_DIAVOLO ::
Namen foruma je, da se znebiš ljudi, ki so okuženi s takšnimi in drugačnimi posledicami, ki jih prinašajo socialna omrezja.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Glugy ::
Aja sej res, še to. Mislm kako lahko sploh uporabijo ime ki je tako splošno uporabljeno pri nešteto drugih straneh. Naj se spomnijo unikatno ime, tole da uporabljajo znane besede za produkt je prov nizkotna marketinška poteza.
MrStein ::
Funkcija Ask bo seveda omogočala, kar namiguje že ime.
Kaj bo omogočala?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

mtosev ::
Zanimivo. Verjetno bom probal.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
FastWIND ::
Najprej so s FB uničili forume. Sedaj ko imajo userje - pa se vračajo k forumu. Ena sama doborta jih je.
OldSkul ::
Točno to. Pa v vseh letih niso bili zmožni oz. niso hoteli izboljšati skupine, da bi bilo bolj podobno forumom. Predvsem iskanje za nazaj je katastrofa.

bambam20 ::
Točno to. Pa v vseh letih niso bili zmožni oz. niso hoteli izboljšati skupine, da bi bilo bolj podobno forumom. Predvsem iskanje za nazaj je katastrofa.
Kaj bi ti dar na omejeni platformi kot je shitbook?
Zucknberg ma srečo, da še noben ni naredil podobne zadeve, enostavne, pregledne, manj woke in v modri barvi.: Mogoče se bo pa pojavila in SHitbook bo odromal v smeti.
OutOfTheBox ::
Zucknberg ma srečo, da še noben ni naredil podobne zadeve, enostavne, pregledne, manj woke in v modri barvi
Zuck ma predvsem srečo da je "power of branding" tako močan.
.: Mogoče se bo pa pojavila in SHitbook bo odromal v smeti.
Sej so. V tem trenutku jih je najmanj 10k boljših alternativ tam zunaj. Le poznava jih ne.
Lahko si še tako želiva, da Facebook propade, se to ne bo zgodilo. Ne brez izjemno slabih odločitev, ki bi lahko pokopala podjetje. Še več.. ko bo potreba po srečanju v živo ampak v virtualnem svetu, bo Zuck iz omare potegnil tist njegov Metaverse, dvakrat popihal prah dol in naložil na strežnik.
Takrat boš primoran najti službo v njegovem svetu pod njegovim nadzorom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

endelin ::
Zlata doba interneta nekje do okoli 2006, forumi so bili polni, imel si najrazličnejše forume. Potem je prišel lizard Zuck s FB in še 20 let kasneje melje vse pred sabo :/ je FB končna oblika spleta? :/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
starfotr ::
asinhronc ::
Zlata doba interneta nekje do okoli 2006, forumi so bili polni, imel si najrazličnejše forume. Potem je prišel lizard Zuck s FB in še 20 let kasneje melje vse pred sabo :/ je FB končna oblika spleta? :/
Do leta 2006? Madona ne vem kje ti živiš? Jaz sem bil še leta 2013 ta pravi gusar, s terabajti uploadov na večih straneh, na FB je bila čista zabava (začetki meme dobe, pametni telefon je bil bolj ne kot ja), preko spleta sem že lahko dobil strokovno literaturo in ni bilo potrebno več non stop v knjižnico, vedel si kateri "krek" uporabiti, tehnični forumi so šli proti vrhuncu z informacijami, potem pa...
Najprej so prišli odrasli gor, kar je začelo uničevati meme FB in jd postal bolj ponujaml ti informacije, zanimivosti, kjer te lahko nekaj očara in boš to dal na listo naredi/obišči in seveda reklame (nekaj malega meme je še, predvsem po zaslugi "korona shorts evforije", ampak algoritem je pa lahko bože mili katastrofa, da ne govorim o na tone lažnih profilov), hkrati so bili ti ljudje popolni amaterji in polni samega sebe na forumih in se je počasi začel odhod ta prvih, ostali s kilometrino počasi odhajamo sedaj, ker po mojih izkušnjah iz sodelovanja na štirih tehničnih forumih (v to ne štejem ta forum) in še občasno branje ene ducat drugih, z leti ugotoviš da te forumi začejo enkrat dušiti (ne moreš vsako leto učiti začetnike osnov), ali pa postajaš preprosto prestar in ugotavljaš da je splet vedno večja greznica, od spama do AI (oprosti AI, čisto osnovih informacij, ki ti jih sedaj izpljune kar v iskalniku pa ne morem brati, če jih vem že 15 let) in gre vse že pošteno na jetra. Dodaš še to da vzdrževanje foruma tudi zahteva trud in finančna sredstva lastnika (gostovanje ali lastna infrastruktura) in enkrat ima tudi ta vsega zadosti. Zadnja leta je tudi bilo ukinjenih ogromno strani (ne samo shrani si), kjer so gostovale slike, in sedaj so forumi brez slik in je dolgočasje. Na enem francoskem forumu sem doživel da sta mu odletela dva diska hkrati. Del zapisanih informacij za naslednike je za vedno izgubljenih. Smo tudi v času, ko se svet popolnoma spreminja. Stare informacije s forumov so velikokrat le še balast (moraš razumeti katera je nepomembna, katere pa so le še kot zanimivost), novi uporabniki z novim znanjem bodosi ne pridejo več na forume (predvsem zaradi greznice), so na drugih platformah (Linkedin še nekako diha), bodisi se krog ljudi z znanjem vse bolj zmanjšuje. Od kod naj potem mladi dobijo zagon za forume? Vse to kar sem napisal je potem skupni imenovalec ali bo forum živel dalje. V Avstriji sta se dva foruma zaprla za neprijavljene. Ne vem zakaj natančno, verjetno zaradi malo bolj internih novic, kjer je eden izmed uporabnikov bil tik pred tožbo, ker je uporabniško ime bilo enako enemu izmed subjektov, uporabnik pa je brez dlake na jeziku za marsikatero temo.
K vsemu temu še dodajmo vzpon pametnih telefonov, ki so najprej olajšali dostop do forumov, ampak zaradi zgoraj omenjenih stvari, ter vzpona pretočnih vsebin in meme na tiktoku, ter sedaj raje vprašaj AI, FB samo izkorišča praznino, ki počasi nastaja v svetu, kjer forumi izgubljajo svoj prostor pod somcem. Nenazadnje forum so uporabniki in nekdo, ki ga bo postavil. Rezultat pa je, takšni uporabniki, takšen forum. Tudi tale forum je že dolgo brez duše oziroma bistva, povej mi vsaj en dober razlog kaj naj novi uporabniki iščejo tukaj? Tudi v letu 2026 si še vedno lahko gusar, enako je s forumi. Specifični bodo preživeli vse dokler ga bo nekdo vzdrževal. Ampak tudi tam enkrat vedno pride do vojne ega, ter spama in potem se krog sklene, forum počasi izgubi priljubljenost in kader, ki nekaj doprinese.
Pa odločite se kaj je prihodnost interneta. AI brskalnik ali metaverse? FB je čisto navadna greznica, to no prihodnost, če greš brati objave predvsem Slovencev. Politike je za kozlat. Je pa tudi res da se lahko tam pokažeš in dobiš 100.000 sledilcev brez težav. Samo treba je znati biti unikaten in dobiš dokaj normalen folk. Reel, YT shorts, Tik Tok? Velikokrat ene in iste zadeve. Enkrat se bo že izpelo in potem spet nekaj novega.
Torej pod črto, forum je preprosto živa stvar. Če se ne prilagodi spremembam v svetu, potem pride, zraste in enkrat propade, ter seveda ker smo globoko v kalitalizmu tudi stane, tako časovno, kot finančno. Samo prstom kazati na FB? Danes bo internet takšen kot so ljudje, spletne strani so le še orodje da zlijejo svoje frustracije, kjer so jih prej za štirimi stenami ali v štariji. Torej najdi svojo skupnost ali pa knjige v roke. Lahko pa tako kot jaz. Zvečer vse na stran in radio, ki ga sprejemaš gor, drugega ti ne morem svetovati. Dokler imaš na spletu še alternative izbereš najmanjše zlo. Saj veš kako to gre. V veliko primerov lahko izbiraš le še med sifilisom ali gonorejo. Zakaj? Ker smo sami tako pustili, ker kot človek sprejmeš kar ti bo ponujeno, ali pa te bo prisilno odneslo noter.
BmoQuh ::
Forumi so kar znosni, če omogočajo blokado zoprnežev - včasih pa je potrebno malo začasno pogoljufati, če so citati vredni firbcanja. Včasih mogoče postanejo ene malo suhoparni.
Slo-tech.com sam menda ne podpira, obstajajo neke client-side rešitve, da se ne izgublja časa. Osnovno stvar se da najti na spletu, z izboljšano UX pa ne vem, če so kje statično objavljene, malo se povpraša po forumu, mogoče bo kdaj vedel prav v tisti temi?
Se mi zdi, da je bilo kar z geminijem nadgrajeno, menda lahko tudi n00be do X dni ignoriraš ali kaj...
Tako sem bral, če so lagali meni, pa... :D
Slo-tech.com sam menda ne podpira, obstajajo neke client-side rešitve, da se ne izgublja časa. Osnovno stvar se da najti na spletu, z izboljšano UX pa ne vem, če so kje statično objavljene, malo se povpraša po forumu, mogoče bo kdaj vedel prav v tisti temi?
Se mi zdi, da je bilo kar z geminijem nadgrajeno, menda lahko tudi n00be do X dni ignoriraš ali kaj...
Tako sem bral, če so lagali meni, pa... :D
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Meta izdala novo aplikacijo ForumOddelek: Novice / Ostale najave | 3901 (2220) | BmoQuh |
| » | Bolha plačljiva (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 45477 (22830) | PersonaRuda |
| » | Netflix pobrisal vse kritike uporabnikov (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 37770 (31790) | leiito |
| » | Prispel je Facebookov PaperOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 10861 (8732) | Glugy |
| » | Ipad, kdo ga ima? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9494 (7701) | cankarales |