Forum » Na cesti » Avto za minimalno uporabo
Avto za minimalno uporabo
shmandi ::
iloveboobz je izjavil:
in če bi kaj poznal EVje, bi vedel da pišeš neumnosti. Pol EV bo tut zdrzal mesce, ne da bi ga blo treba filat...
Clovek je napisal da ima 5k€ za avto, zato bo dobil star EV, ki bo lahko naenkrat nepremičnina.
Spet pametuješ o stvareh, o katerih nimaš pojma.
@OP Nissan Leaf 1. geneeacija bi bil super izbira. Posebej, če najdeš kakšnega 2016 ali 2017 30kWh, ki so mu v garanciji zamenjali baterijo. Eden najbolj zanesljivih EVjev
aytim ::
Citroen Ami:
Konec marca ga lahko naročite, junija bo že na nekaterih trgih. To je ami, le 2,41 metra dolg dvosedežnik na elektropogon s 70 kilometri dosega, z baterijo zmogljivosti 5,5 kilovatne ure, največjo hitrostjo 45 kilometrov na uro in polno ceno 6.900 evrov.
Štirikolesnik torej. Zakaj to košta več kot 6 jurjev?
crocodile ::
Zadeva se reši tako, da greš živet v mesto! Zakaj mesto? Službe so v mestih, 99% opravkov je v mestih, ima infrastrukturo, ki je na vas nikoli ne bo možno pripeljati. Časa pa imamo vedno manj, zato je treba gledati, da so ti stvari čim bolj pri roki.
Samo poglejte Ljubljančane. Tudi najbolj zagrizeni ljubitelji avtomobilizma, ki so mi pred leti še poskušali kaj prodati, mi zadnje čase jamrajo, da jim avto predstavlja samo strošek in razmišljajo o prodaji.
Treba pa je tudi priznat, da imajo ljudje fetiše na avtomobile. Ni dovolj avto za jurja, mora biti športen in se bleščat bolj kot jutranje sonce.
Slovenci pa smo še posebej mahnjeni na avtomobile. Poglejte večje države - vozijo se z avti, ki bi ga Slovenec parkiral samo še na odpad. Tudi če obstaja alternativa, jo marsikateri Slovenec ne zna uporabljati. Zato v mesto pa bo težav manj.
Samo poglejte Ljubljančane. Tudi najbolj zagrizeni ljubitelji avtomobilizma, ki so mi pred leti še poskušali kaj prodati, mi zadnje čase jamrajo, da jim avto predstavlja samo strošek in razmišljajo o prodaji.
Treba pa je tudi priznat, da imajo ljudje fetiše na avtomobile. Ni dovolj avto za jurja, mora biti športen in se bleščat bolj kot jutranje sonce.
Slovenci pa smo še posebej mahnjeni na avtomobile. Poglejte večje države - vozijo se z avti, ki bi ga Slovenec parkiral samo še na odpad. Tudi če obstaja alternativa, jo marsikateri Slovenec ne zna uporabljati. Zato v mesto pa bo težav manj.
crocodile ::
Potem pa vzameš avtomobil, ki ima malo tršji pleh in je nadpovprečno odporen na rjo. Tak avtomobil bo še dolgo zdržal, tudi če ima na števcu 400.000+ prevoženih km. Kilometrina, ki jo bo OP naredil je samo pljunek v morje.
Elektrikarja ne bi predlagal, lahko pa bencinarja ali dizla. Glede na predvideno rabo, ki jo OP opisuje, bo večji strošek sam obstoj avtomobila (registracija, zavarovanje, menjava gum) kakor pa točenje goriva.
Se pravi, kar pri OP-ju odloča je sama kakovost pleha. Tudi če je star 20 let in z njim ni nič narobe, bo še vedno pripeljal od točke A do točke B. Glede znamke in modela pa ne mislim modrovat.
Elektrikarja ne bi predlagal, lahko pa bencinarja ali dizla. Glede na predvideno rabo, ki jo OP opisuje, bo večji strošek sam obstoj avtomobila (registracija, zavarovanje, menjava gum) kakor pa točenje goriva.
Se pravi, kar pri OP-ju odloča je sama kakovost pleha. Tudi če je star 20 let in z njim ni nič narobe, bo še vedno pripeljal od točke A do točke B. Glede znamke in modela pa ne mislim modrovat.
fikus_ ::
iloveboobz je izjavil:
in če bi kaj poznal EVje, bi vedel da pišeš neumnosti. Pol EV bo tut zdrzal mesce, ne da bi ga blo treba filat...
Clovek je napisal da ima 5k€ za avto, zato bo dobil star EV, ki bo lahko naenkrat nepremičnina.
Spet pametuješ o stvareh, o katerih nimaš pojma.
@OP Nissan Leaf 1. geneeacija bi bil super izbira. Posebej, če najdeš kakšnega 2016 ali 2017 30kWh, ki so mu v garanciji zamenjali baterijo. Eden najbolj zanesljivih EVjev
....ki so mu v garanciji zamenjali baterijo, sicer ga ne kupiš....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
OutOfTheBox ::
MIHAc27 ::
Jaz bi rental..oziroma sem imel avto, in me je parkrat najem prišel isto, kot če bi se z svojim peljal. Pač avant2go. In sem avto raje najel, pa se dobro peljal, z klimo, kot z mojim shitboxom, ki nisem vedel a bo prišel čez Ljubelj ali ne in klime še ni videl. Če je kak njihov parking blizu je to zmaga. Ne rabiš se sekirat za vinjeto, cestnino, zavarovanje, vzdrževanje. Še elektriko 'tankaš' zastonj.
Niso pa žal povsod. LJ, MB in Kranj pol je pa že bolj žalost.
donvito ::
Jaz bi rental..oziroma sem imel avto, in me je parkrat najem prišel isto, kot če bi se z svojim peljal. Pač avant2go. In sem avto raje najel, pa se dobro peljal, z klimo, kot z mojim shitboxom, ki nisem vedel a bo prišel čez Ljubelj ali ne in klime še ni videl. Če je kak njihov parking blizu je to zmaga. Ne rabiš se sekirat za vinjeto, cestnino, zavarovanje, vzdrževanje. Še elektriko 'tankaš' zastonj.
https://avant2go.si/assets/pricing/slo_...
MIHAc27 ::
Opazil sedajle... ZOE nimajo več... sem jo po moje največkrat vzel. dober domet, pa za 4 je bila čist OK
feryz ::
Jaz bi rental..Ti bi rental, ker si funkcionalno nepismen. In ne znaš ali se ti ne da brati.
Če človek napiše, da rentanje ni opcija, potem rentanje ni opcija.
Kar pridi v našo vas in rentaj. Lahko pa taksi pokličeš, da te do prvega rentanja pelje. Že če boš to dvoje samo enkrat storil, te bo stalo toliko, kot en švoh avto, s katerim se boš lahko trajbal sem ter tja.
PeternelG ::
Z ženo imava doma dva avta. En za na lepo in in za po mestu. Toyota Yaris, letnik 1999, 1.0 motor. Kupljena pred 12 leti za 1300€, vložka v 12 letih je bilo cca 400€, poleg servisov in zavarovanje+registracija (cca 250€). Kupljen je bil z 92000 kilometri, danes jih ima cca 145000 kilometrov. Najbolj možno priročen avto. Imava hčerko in dva psa, vozimo se po vseh bližnjih hribih, na avto nič ne merkamo, samo redni servisi. Bolj hvaležnega avta mislim, da ne boš našel, le glej, da je taprava Japonka, ne evropska.
Jure14 ::

Pithlit ::
Jaz bi rental..Ti bi rental, ker si funkcionalno nepismen. In ne znaš ali se ti ne da brati.
Če človek napiše, da rentanje ni opcija, potem rentanje ni opcija.
Kar pridi v našo vas in rentaj. Lahko pa taksi pokličeš, da te do prvega rentanja pelje. Že če boš to dvoje samo enkrat storil, te bo stalo toliko, kot en švoh avto, s katerim se boš lahko trajbal sem ter tja.
Saj je napisal do živi v centru srednje velikega mesta. Grem stavit da je "rentanje ne pride v poštev" samo specifična kaprica (mogoče tudi nepoznavanje prakse).
Tko kot je napisal zahteve je rentanje edina smiselna rešitev. Vsaj ekonomsko. Jaz, recimo, brez avta na vasi ne morem normalno bit. Ampak če bi bila v podobni situaciji v nekem srednje velike mestecu... je ni variante da dnar za avto stran mečem.
Life is as complicated as we make it...
EU_zamašek- ::
Že ima razloge, da rentanje ne pride poštev.
Glej na to tehnično, pač je postavil tak pogoj ...
Sicer bi bilo lepo in všečno, da bi te razloge opisal ... mogoče bi bilo celo zanimivo ...
Glej na to tehnično, pač je postavil tak pogoj ...
Sicer bi bilo lepo in všečno, da bi te razloge opisal ... mogoče bi bilo celo zanimivo ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: EU_zamašek- ()
HotBurek ::
Peugeot 205
1.6 GTX
186.000 km
8.990 EUR
Ta avto, glede na to, da je v celoti obnovljen, lahko imaš for life.
Pa še lep izlet v zahodno Španijo imaš.
https://www.autoscout24.com/offers/peug...
1.6 GTX
186.000 km
8.990 EUR
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Peugeot 205
1.6 GTX
186.000 km
8.990 EUR
Men se zdi tale boljši, ker lahko gre še v hribe če se mu zahoče. Ne pozabi da ima tudi servo volan.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Lade Nive drgač ful držijo ceno. Nova je čez 20 jurjev, grejo pa tudi do 33k.
Če pogledaš not zgleda kot iz leta 1990, sam zgleda da se dobro obnesejo offroad in obstaja trg za te mašine.
Če pogledaš not zgleda kot iz leta 1990, sam zgleda da se dobro obnesejo offroad in obstaja trg za te mašine.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
LeQuack ::
Zadeva se reši tako, da greš živet v mesto! Zakaj mesto? Službe so v mestih, 99% opravkov je v mestih, ima infrastrukturo, ki je na vas nikoli ne bo možno pripeljati. Časa pa imamo vedno manj, zato je treba gledati, da so ti stvari čim bolj pri roki.
Ne moreš. Boomerji so mesta naredili nedosegljiva mladim in delavcem, ker jih izkoriščajo s cenami nepremičnin in najemnin. Mesta so no-go zone za tiste, ki niso bogati.
Quack !

Pithlit ::
Ne moreš. Boomerji so mesta naredili nedosegljiva mladim in delavcem, ker jih izkoriščajo s cenami nepremičnin in najemnin. Mesta so no-go zone za tiste, ki niso bogati.
Ti bo utk povedal da ti nihče ne brani obogateti (in še kregat se ne boš mogel ker se ne moti).
Life is as complicated as we make it...
Hangman ::
Seveda moreš. Greš pri 18. letih delat, maksimalno varčuješ, minimalno zapravljaš, morda kakše evro še starši pristavijo. Ko se nabere dovolj za polog, greš na banko po kredit in to je to. Študirat se baje ne splača, ker umetna inteligenca odnaša delovna mesta. Ampak to je že druga tema.
Danes je tako, da tudi v kakšnem manjšem mestu potrebuješ avto, ampak čez kako desetletje bi se to lahko spremenilo. Kolikor toliko na nivoju je samo Ljubljana. Če bi sam imel možnost stanovati v Ljubljani, ne bi niti razmišljal o kakšnem avtu.
kamiKaZaA ::
OutOfTheBox je izjavil:
Peugeot 205
1.6 GTX
186.000 km
8.990 EUR
Men se zdi tale boljši, ker lahko gre še v hribe če se mu zahoče. Ne pozabi da ima tudi servo volan.
Včasih so rekli v Yugi:
Bilo kuda,
Lada Niva svuda.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kateri avto? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 12032 (499) | iKst_ |
| » | golf 1.5 e hibrid (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 5636 (2999) | iloveboobz |
| » | Nakup avta za -+2000 evrov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 43259 (20763) | KTr1sk |
| » | Nakup avta do 5.000 EUR (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 33544 (24539) | akulp |
| » | Koliko zdržijo novodobna vozila? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 23217 (20425) | bambam20 |