» »

Android ethernet tethering - razlika v hitrosti

Android ethernet tethering - razlika v hitrosti

CyberPunk ::

Če na android telefon priklopim USB-C-ethernet adapter in vanj priključim ethernet kabel iz Windows 11 laptopta, mi izmeri downstream hitrost tam nekje okoli 150 Mbit/s. Če pa priklopim laptop na router (in routerjev WAN port na ta telefon), gre tja do 700 Mbit/s. (Seveda samo, če je na routerju vklopljen Shortcut Forwarding Engine; v nasprotnem primeru gre hitrost do malo pod 300 Mbit/s.)
A kdo ve, v čem je fora? Sem sklepal, da bi moral biti direkten priklop hitrejši, ker je manj vmesnih elementov.

Nikonja ::

Preveč je neznank v tvojem vprašanju, ne vemo kateri je telefon, ne vemo kateri je adapter.
Ampak, kaj pa če vštekaš adapter v prenosnik in mrežo v adapter in ne direkt v laptopo, in potem izmeri hitrost. Če je okrog 150Mbit potem veš kaj je vzrok, če je 700Mbit potem pa očitno telefon ima omejitev hitrosti prenosa prek USB-C vhoda.

CyberPunk ::

Nikonja je izjavil:

če je 700Mbit potem pa očitno telefon ima omejitev hitrosti prenosa prek USB-C vhoda.

Niti telefon niti adapter nista vzrok. Kot rečeno, če sta priključena na WAN port od routerja (torej v funkciji "modema" za net, preko "ethernet tethering"), je na voljo (npr. en LAN port routerja do laptopa) maksimalna hitrost operaterja (ponavadi 500-700 Mbit/s - enaka kot jo izmeri tudi direktno na telefonu npr. nperf.com).
Če pa je laptop priključen direktno v ethernet adapter od telefona (torej brez routerja vmes), pa je hitrost nižja.
Tole mi bolj izgleda kot da rabi kakšen windows hack.

iloveboobz ::

kaj pa če probaš isto finto na linuxu?
smoki

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internetna povezava pade na 100 mbit/s (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
538698 (5427) napasi
»

TP-Link powerline adapter z vtičnico TL-PA4010P KIT 500Mbps

Oddelek: Omrežja in internet
142733 (2572) darkolord
»

n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
567354 (5954) b3D_950
»

WiFi v stanovanju