Forum » Problemi človeštva » Iran - Vojna
Iran - Vojna
Temo vidijo: vsi
Poldi112 ::
Poldi Hitler in Stalin sta tudi podpisala in si obljubila, da se ne bosta napadala in si bosta razdelila ozemlje. ;)
Kolega, kakšno vezo ima to s konjskimi dirkami?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Okapi ::
Trump napovedal, da bodo popolnoma poraženi Iran sedaj porazili do tal, da bo tako poražen, kot ni bila še nikoli nobena država poražena.
https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-iran...
Naznanjam najbolj uničujočo gospodarsko operacijo, ki je bila kadar koli izvedena proti kateri koli državi,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
fikus_ ::
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

WizzardOfOZ ::
Po njihovem videnju verjetno tudi so. Če so zaslepljeni? Mogoče. Al pa je za njih zmaga nekaj drugega kot za ostale.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
fikus_ ::
Težava pri Trumpovih zmagah je, da nikoli ni nedvoumno navedel cilja oz. skoz ga spreminja, tako da je težko oceniti, kolikokrat je zmagal, ali pa bo res tokrat dokončno zmagal.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

WizzardOfOZ ::
Iran je prevelik, da bi si ga podredili. Tukaj ne more zmagat.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Teoretično bi lahko, v praksi pa nima najmanjših možnosti, ker bi bile ameriške žrtve prevelike.
sbawe64 ::
Iran lahko porazijo samo tako, da vržejo taktično nukico na vsako malo večje mesto (+100 000 prebivalcev)
List of largest cities of Iran @ Wikipedia
Takih mest je 98.
List of largest cities of Iran @ Wikipedia
Takih mest je 98.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
HitraSperma ::
Trump napovedal, da bodo popolnoma poraženi Iran sedaj porazili do tal, da bo tako poražen, kot ni bila še nikoli nobena država poražena.
Naznanjam najbolj uničujočo gospodarsko operacijo, ki je bila kadar koli izvedena proti kateri koli državi,
Torej bo Rusiji in Kitajski našopal carine, kot jih je svojim “zaveznikom”? Po moje bo njegov šefe Putin jezen…
fgdsfjk
Poldi112 ::
Teoretično bi lahko, v praksi pa nima najmanjših možnosti, ker bi bile ameriške žrtve prevelike.
To bi pa res rad slišal to teorijo. Predvidevaj, da je američanom vseeno za njihove žrtve.
Where all think alike, no one thinks very much.
Master_Yoda ::
Težava pri Trumpovih zmagah je, da nikoli ni nedvoumno navedel cilja oz. skoz ga spreminja, tako da je težko oceniti, kolikokrat je zmagal, ali pa bo res tokrat dokončno zmagal.
Eden izmed ciljev je verjetno skakanje stock marketa gor (Iran prosi za dogovor!) in dol (Ne bo dogovora!) vsak teden. Tako da vsaki teden res zmaga njegova denarnica.
Dovie'andi se tovya sagain.

mtosev ::
Evo še par dni pa bo 6 mesecev od začetka vojne.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
shmandi ::

mtosev ::
Dobra
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
HitraSperma je izjavil:
Torej bo Rusiji in Kitajski našopal carine, kot jih je svojim “zaveznikom”? Po moje bo njegov šefe Putin jezen…
Ne bo, izvedel bo TACO.
kow ::
Kaj blodis. Saj ne rabis pehote, da unicis iran. Vse kar rabijo ZDA je nadaljevati blokado in cakati, da iran ugotovi da ima vse slabse karte. Ampak dvomim, da se bo to zgodilo, ker v samih ZDA ni politicne podpore. Tudi Arabci bodo verjetno vse bolj sitni, ce se bo vleklo. Izgubljajo velike denarje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
enavlaka ::
Kuba ima blokado 50 let pa je še zmerom tam
Warmongerji ste patetični v svoji nevednosti
Warmongerji ste patetični v svoji nevednosti
kunigunda ::
Kaj blodis. Saj ne rabis pehote, da unicis iran. Vse kar rabijo ZDA je nadaljevati blokado in cakati, da iran ugotovi da ima vse slabse karte. Ampak dvomim, da se bo to zgodilo, ker v samih ZDA ni politicne podpore. Tudi Arabci bodo verjetno vse bolj sitni, ce se bo vleklo. Izgubljajo velike denarje.
Iran lohk ob blokadi caka dolgo, ameri pa ne
kow ::
Lahko caka dolgo, ce so pripravljeni na precejsnjo revscino. Folk bo jezen. Ker v primeru "zmage", v resnici ni nobene "nagrade". Razen za vladajoco kliko, ki ni izgubila zivljenj.
fur80 ::
Lahko caka dolgo, ce so pripravljeni na precejsnjo revscino. Folk bo jezen. Ker v primeru "zmage", v resnici ni nobene "nagrade". Razen za vladajoco kliko, ki ni izgubila zivljenj.
Govori se nekaj, da Arabci delajo na nekih supertankerjih, napolnili bi ogromno nafte, tankerji bi bili težko potopljivi, potem pa bi nafto prečrpavali v mirnih vodah.
To bi bil verjetno delujoč scenarij, ki bi oslabil pozicijo Irana.
Poldi Hitler in Stalin sta tudi podpisala in si obljubila, da se ne bosta napadala in si bosta razdelila ozemlje. ;)
Kolega, kakšno vezo ima to s konjskimi dirkami?
Neka teorija kroži, da so delali izračune pred predajo Japoncev, USA vojske, da bi brez atomske z pehotnim zavzetjem otoka umrlo nekje med 2 in 4 miljona zavezniških vojakov in okoli 20 miljonov Japoncev. Z simulacijo, ko so zavzemali tam okrog utrdbe Japoncev na manših otokih.
Ko bo čas najdem link, če imam še prav v spominu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
shmandi ::
Nič ni narobe, če je še vedno tam. Kubanci so čisto prijazni ljudje in nimam informacij, da bi podpirali teroristične organizacije po svetu. Niti ne vem, če pretepajo ženske do smrti, če ne spoštujejo absurdnih verskih zakonov... Pa po moje tudi na svetovno gospodarstvo, cene nafte in hrane verjetno tudi ne vplivajo kaj dosti... Pač imajo nesrečo, da imajo za sosedo nasilno kolonialistično državo in da imajo vodstvo, ki je samo sebi namen.
Nič ni narobe, če je še vedno tam. Kubanci so čisto prijazni ljudje in nimam informacij, da bi podpirali teroristične organizacije po svetu. Niti ne vem, če pretepajo ženske do smrti, če ne spoštujejo absurdnih verskih zakonov... Pa po moje tudi na svetovno gospodarstvo, cene nafte in hrane verjetno tudi ne vplivajo kaj dosti... Pač imajo nesrečo, da imajo za sosedo nasilno kolonialistično državo in da imajo vodstvo, ki je samo sebi namen.
Kaj se ni z Kubo začelo tako, da je začela mafija
prati denar na Kubi, prav tako niso upoštevali
prohibicije, začele so se tudi komunistične blodnje,… in to le nekaj kilometrov od USA. In so verjetno ocenili, da jih raje dajo na hladno. Lahko
bi jih lepo napadli in pobili po vzoru Rusov, npr. Čečene, ampak niso, kot
so Rusi naredili v vzhodnem bloku v Evropi, mar ni to zanimivo in zakaj ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
enavlaka ::
Na Kubi so nagnali ameriške mafijozote in jim zasegli premoženje. Še do danes so kisli
Ja pod komunisti potem sigurno ja. ;)
Havana Conference @ Wikipedia
The Havana Conference of 1946 was a meeting of American Mafia and National Crime Syndicate leaders to determine Syndicate policy, rules, and business interests in the new postwar era. The conference is considered to be the most important US organized crime summit since the 1929 Atlantic City Conference. Decisions made in Havana resonated throughout the US in ensuing decades.
Seveda
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Evropska Naftna Kriza (strani: 1 2 3 4 … 98 99 100 101 )Oddelek: Problemi človeštva | 252820 (232) | Chalky |
| » | Havana Collapse: Ameriški Prevzem Kube 2026 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 8212 (295) | Mr.B |
| » | Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 54045 (51288) | Mipe |