» »

Panika na bencinskih črpalkah

Panika na bencinskih črpalkah

Temo vidijo: vsi
««
29 / 29
»
»»

MrStein ::

OutOfTheBox,
Torej smo na boljšem od vseh sosedov, razen Avstrije?
(OK, Italija je za decimalko boljša)

Tudi od najcenejše Bosne?

Čakaj, kaj je že bila prvotna tožba?
Imamo relativno drago? Nimamo.
Absolutno? Tudi ne. Torej?

Vprašanje je retorično, ker vsi vemo odgovor: eni jamrajo, zato da jamrajo
(v resnici: jamrajo, ker tisti, za katere simpajo, niso več pri koritu)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

razor1911 ::

nejc_nejc je izjavil:

razor1911 je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Ah Skojevc...

Ah petokolonaš (ko vam bodo madžari zgradili na AC 3. pas, pa 4. pas, pa 5. pas,...)

zakaj tak odziv, saj vedno razlagaš videnje skoj_a
aja, itak, domet Bašanija, dlje pa nisi prišel

Seveda bo petokolonaš rekel vse, da se bo gužval v koloni.

nejc_nejc ::

pa si res selektor
;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

OutOfTheBox ::

MrStein je izjavil:

OutOfTheBox,
Torej smo na boljšem od vseh sosedov, razen Avstrije?

Imamo točno 4 sosede in mi smo v sredini, tako kot smo v sredini če gledamo celotno EU. Kje vidiš da smo najboljši od "vseh" sosedov?

ker vsi vemo odgovor: eni jamrajo, zato da jamrajo

Jamra (aka dela v določeni smeri), se zato da pride do dolgoročnih sprememb, ali pa vsaj ne do drastičnega poslabšanja trenutnega stanja.

Sicer ne vem zate, ampak jaz se ponavadi vedno primerjam z najboljšimi kolegi in ne z luzerji, ker vem da to dolgoročno vpliva na moj način razmišljanja in posledično življenja.

Tako da to da primerjaš Slovenijo z Hrvati ali pa Madžari je žalostno, in lepo odraža tvoj mindset. Jaz jo primerjam s Švico, Dansko,..

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Logično da primerjaš podobne in sorodne stvari. Kaj pa imamo mi skupnega z Danci?

nejc_nejc ::

dobro no,
hrvata pa mađari, res niso neka referenca

starfotr ::

Danci so za nas balkance gospodje. Naša primerjava seže tja do Minhna, potem se pa konča.

endelin ::

Baje je balkan že od munchenske avtobusne postaje navzdol

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

delavec44 je izjavil:

Logično da primerjaš podobne in sorodne stvari. Kaj pa imamo mi skupnega z Danci?

Ne ni logično da primerjaš podobne in sorodne stvari. Zakaj bi moral met neki skupnega z nekom, če želiš popravit nekaj kar ne štima? Če je tvojemu sosedu nekaj ok, še ne pomeni da mora biti tebi.

Če bi tvoja logika pila vodo, se ne bi Slovenija nikoli osamosvojila. Mi je pa v ponos da smo to naredili prvi, kar dokazuje, da imamo dovolj drugačen mindset od večine balkanskih držav.

Zgodovina sprememb…

Skratka, da ne bomo preveč zašli iz "panike na bencinski črpalkah". Se že kaj ve, kakšne bodo cene v torek? :) ^_^

A je že ponedeljek popoldne? Kot da ne veš kako gre zadeva do sedaj.

Insajder informacije? :O

kixs ::

OutOfTheBox je izjavil:

Skratka, da ne bomo preveč zašli iz "panike na bencinski črpalkah". Se že kaj ve, kakšne bodo cene v torek? :) ^_^

Voznike v torek najverjetneje čaka pocenitev cen 95-oktanskega bencina za približno dva centa in podražitev dizelskega goriva za okoli štiri cente, so izračunali na spletnem portalu Finance in spomnili, da vladi pri blaženju cen dizla zmanjkuje manevrskega prostora. Podoben skok po njihovi oceni čaka tudi kupce kurilnega olja.

kixs GOAT.

Torej zgleda da ne bo nekega hudega preskoka v eno ali drugo smer.

Zgodovina sprememb…

Telbanc ::

Kaj je dizel problem, je treba spomnit une na vladi, ker tgleda da noben ne bere Slo-techa.

Marža za dizel je šla gor za 7 centov in kurilca 5 cente. Tko manevrski prostor je še. Sam so ga sami zmajnšali, zaj pa jokcajo in se delajo, ko fa maržo naftnim trgovcem dvignu en drug in ne ta vlada.

https://www.finance.si/jansa-petrolu-%2...

"Janša Petrolu & Co. dvignil marže na goriva na rekordno raven

Bencin, dizel in kurilno olje bodo dražji - koliko bo to popravilo poslovanje Petrola."

Teli iz Financ pišejo o Petrolu kot da gre za Unior ali SIJ ki sta oba precej pod normalnim poslovanjem in ne za firmo ki je mela lani 172 milijonov dobička od katerega je šlo 102 milijona za dividende.

Lahko tu odgovorimo na vprašanje Petrola, da bo drugo leto še dodatnih 50 milijonov šlo za dividende.......ihahaha, kok je življenje za ene lepo, špara se pa čipiranju muckov....
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

2pac2 ::

Zanimivo bi bilo videti kolikšen del dobička so ustvarili s prodajo goriva. Ima kdo podatek?

2pac2 je izjavil:

Zanimivo bi bilo videti kolikšen del dobička so ustvarili s prodajo goriva. Ima kdo podatek?

Beri letna poročila.

kuglvinkl ::

A od letos?
Your focus determines your reallity

Lani je bilo 50%, kar se mi zdi precej glede na to koliko ljudi nakupuje v njihovih trgovinah po oderuških cenah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2pac2 ()

kuglvinkl je izjavil:

A od letos?

Ja, letošnjega preberi. Če ga slučajno še ni, ga pa napiši.

Koliko podjetij pri nas je bolj dobičkonosnih kot Petrol?

starfotr je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

A od letos?

Ja, letošnjega preberi. Če ga slučajno še ni, ga pa napiši.

Se mi je zdel, da nimas pojma.

Ti nimaš pojma. Do konca marca vsako leto je treba oddat poročilo za prejšnje leto.

Če sprašuješ neumnosti, dobiš tudi neumen odgovor.

Jezus kristus, sva koncala midva.

feryz ::

starfotr je izjavil:

Ti nimaš pojma. Do konca marca vsako leto je treba oddat poročilo za prejšnje leto.

Če sprašuješ neumnosti, dobiš tudi neumen odgovor.
Verjeti ali ne, Petrolu ga ni treba do konca marca.

Pravzaprav mu ga sploh ni treba. Kot ga ni treba tudi vsaki drugi slovenski firmi.

OutOfTheBox je izjavil:

kixs GOAT.

Torej zgleda da ne bo nekega hudega preskoka v eno ali drugo smer.

To so Finance šloganja. Poglej še zgodovino kolikokrat so imeli prav in kolikokrat ne. Je bolj koristno, če gledaš borzne cene v živo.

Telbanc ::

2pac2 je izjavil:

Majo 4.4 milijarde letno prometa, in to sigurni ni s prodajo ćipsa in cjokakjole. In sladoljeda. 8-) Reveži, zgleda da komej pridejo skoz. K je Jajček tko skoću da jih zamarža. 8-)
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Pithlit ::

Life is as complicated as we make it...
««
29 / 29
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena goriva (strani: 1 2 3 497 98 99 100 )

Oddelek: Problemi človeštva
4952657636 (304809) hbgqzR
»

Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12043531 (40716) Zheegec

Več podobnih tem