Forum » Problemi človeštva » samo nekaj vprašanj
samo nekaj vprašanj
polozweii ::
Ta tema je kratka anketa ki naj kot taka traja vsaj do konca meseca.
Ker me zanima povezava petih lastnosti bi prosil za par preprostih odgovorov brez razprave. Če katerega od njih ne želite navesti ali vam ne ustreza ga pač izpustite ali dodate kratko opombo. Uporabite lahko kratico ali besedo...po želji.
Predvsem pa brez komentarjev ki bi vabili komentiranje ostalih - vzdržnost vsaj do konca meseca.
1. Mislite da je človek po naravi nagnjen k slabemu (SL) ali dobremu (DO) ?
2. Ste nagnjeni k levemu (L) političnem polu , desnemu (D) , nobenemu (N) ?
3. Mislite da bo tehnični napredek v splošnem pripomogel k odpravi težav in bodo ljudje bolj srečni ? (BO) ali (NE BO)
4. Ste vernik (V) , nevernik (NEV) ?
5. Koliko vas po lestvici od 0 do 10 zanimajo politični problemi ki se dogajajo doma in po svetu ? (0 do 10)
Ker me zanima povezava petih lastnosti bi prosil za par preprostih odgovorov brez razprave. Če katerega od njih ne želite navesti ali vam ne ustreza ga pač izpustite ali dodate kratko opombo. Uporabite lahko kratico ali besedo...po želji.
Predvsem pa brez komentarjev ki bi vabili komentiranje ostalih - vzdržnost vsaj do konca meseca.
1. Mislite da je človek po naravi nagnjen k slabemu (SL) ali dobremu (DO) ?
3. Mislite da bo tehnični napredek v splošnem pripomogel k odpravi težav in bodo ljudje bolj srečni ? (BO) ali (NE BO)
4. Ste vernik (V) , nevernik (NEV) ?
5. Koliko vas po lestvici od 0 do 10 zanimajo politični problemi ki se dogajajo doma in po svetu ? (0 do 10)
pegasus ::
1. človek je po naravi nagnjen k preživetju; ali je to dobro ali slabo,je subjektivno mnenje
2. politični poli so ravno tako pretežno nesmiseln konstrukt
3. odvisno kako definiraš srečo; eni se radi igramo s tehnološkimi igračkami in nas to osrečuje
4. verjamem v znanstveno metodo
5. "politični problemi" so konstrukt, glej tudi #1 in #2
Torej, dokler lahko živim, me stvari ne zanimajo. Če mi začneš onemogočat življenje in preživetje, me začnejo zelo zanimat.
2. politični poli so ravno tako pretežno nesmiseln konstrukt
3. odvisno kako definiraš srečo; eni se radi igramo s tehnološkimi igračkami in nas to osrečuje
4. verjamem v znanstveno metodo
5. "politični problemi" so konstrukt, glej tudi #1 in #2
Torej, dokler lahko živim, me stvari ne zanimajo. Če mi začneš onemogočat življenje in preživetje, me začnejo zelo zanimat.
mtošev ::
1. Človek je plemensko bitje. Dobro za svoje pleme, slabo za ostala.
2. Nobenemu. Omejevati politične pole na levo in desno je najbolj preprosta posplošitev, je pa super za 1. točko.
3. Napredek ustvarja svojevrstne težave, ki jih moraš kot posameznik biti zmožen zaznati. Čreda ovac. Sreče ne moreš meriti.
4. Verjamem v tvoje MENSA članstvo.
5. Me ne zanimajo.
2. Nobenemu. Omejevati politične pole na levo in desno je najbolj preprosta posplošitev, je pa super za 1. točko.
3. Napredek ustvarja svojevrstne težave, ki jih moraš kot posameznik biti zmožen zaznati. Čreda ovac. Sreče ne moreš meriti.
4. Verjamem v tvoje MENSA članstvo.
5. Me ne zanimajo.
UkrFTW!! ::
1. k tistemu, kar se sam odloči
2. k tistemu, za katerega se sam odloči
3. ne. ravno nasprotno.
4.
5. koma 0.
2. k tistemu, za katerega se sam odloči
3. ne. ravno nasprotno.
4.
5. koma 0.
iKst_ ::
Kako pa to oceniš?
Če si ultranacionalist in hkrati zagovarjaš komunistične ideje si v povprečju zmerno sredinski?
Netrunner ::
1. / => neutralen, kaj postane je osvisno od družbe in okolja kjer odrašča
2. N
3. BO
4. Ste vernik (V) , nevernik (NEV) ?NEV
5. 0
2. N
3. BO
4. Ste vernik (V) , nevernik (NEV) ?NEV
5. 0
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
solatjek ::
1. odvisno od vzgoje, družbe, okolja in glede na to, da se v OŠ in dandanes že v vrtcih morajo ogromno ukvarjati s prestopki in vzgojo, bi rekel, da smo v osnovi nagnjeni k slabemu. To se popravlja s postopki "kalibracije" skozi odraščanje, kar je danes manj uspešno, kot v obdobjih pred 2000, kjer si pri oslariji mimogrede dobil še "ročni vnis podatkov", kar ni ostalo samo v delovnem spominu, ampak se ti je zapisalo tudi na trdi disk.
2. L in D, oboje je skrajnost, če se z avtom voziš v krogu v levo, boš zradiral desno stran gum in obratno. Vozimo naravnost - sredina bi bila najboljša politična možnost, kar pa imašm redko na voljo.
3. ne vem, če napredek tehnologije vpliva na srečo, bolj na olajšanje in poenostavljanje življenja, kar je mogoče lahko sreča. Razmišljam: nekdo ki kupi najnovejši iPhone, je neizmerno srečen, da ga ima. In ta ista oseba, ki ima neprestano željo po novem, boljšem, postane izrazito nesrečna, ko Apple izda naslednjika. A po drugi strani meni nič ne manjka s 7 let starim. Odvisno torej bolj od osebnosti. Po drugi strani pa se vsaka nova tehnologija slej kot prej zlorabi v slabe namene (hmmm, to nekaj pove o točki 1), kar pa ne prinaša sreče, vsaj za tiste deležnike ne, na kateroh je zlorabljena.
4. Ne na tak način, kot nam to predstavljajo vere
5. Ne kaj veliko, dokler ne vpliva na življenje v Slo
2. L in D, oboje je skrajnost, če se z avtom voziš v krogu v levo, boš zradiral desno stran gum in obratno. Vozimo naravnost - sredina bi bila najboljša politična možnost, kar pa imašm redko na voljo.
3. ne vem, če napredek tehnologije vpliva na srečo, bolj na olajšanje in poenostavljanje življenja, kar je mogoče lahko sreča. Razmišljam: nekdo ki kupi najnovejši iPhone, je neizmerno srečen, da ga ima. In ta ista oseba, ki ima neprestano željo po novem, boljšem, postane izrazito nesrečna, ko Apple izda naslednjika. A po drugi strani meni nič ne manjka s 7 let starim. Odvisno torej bolj od osebnosti. Po drugi strani pa se vsaka nova tehnologija slej kot prej zlorabi v slabe namene (hmmm, to nekaj pove o točki 1), kar pa ne prinaša sreče, vsaj za tiste deležnike ne, na kateroh je zlorabljena.
4. Ne na tak način, kot nam to predstavljajo vere
5. Ne kaj veliko, dokler ne vpliva na življenje v Slo

gruntfürmich ::
1. DO
2. D
3. BO
4. NEV
5. 3
(PS: komu boš prodal naše podatke?
)
2. D
3. BO
4. NEV
5. 3
(PS: komu boš prodal naše podatke?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
polozweii ::
gruntfürmich je izjavil:
(PS: komu boš prodal naše podatke?)
Nobene prodaje ni. Samo par vprašanj z odgovori ki bodo nekoč mogoče zanimivi ali pa tudi ne za tiste ki nekoč odprejo to temo.

CharlieKK ::
V bistvu me od petih vprašanj zanima soodvisnost dveh.
Verniki in AI revolucija? No go.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CharlieKK ()
solatjek ::

gruntfürmich ::
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Twitterjevi algoritmi imajo raje objave desnega spektraOddelek: Novice / NWO | 8949 (6774) | Poldi112 |
| ⊘ | Diskrimjnacija žensk (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 23624 (22764) | BigWhale |
| » | Dvig minimalne plače je povezan z nižjo stopnjo samomorilnosti (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 22398 (14499) | KLux |
| » | Politično pristranske fakultete (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16645 (15301) | TheBlueOne |
| » | "Matematični zakoni so lepi, a v Avstraliji veljajo samo avstralski zakoni"Oddelek: Novice / Varnost | 19171 (14313) | poweroff |