» »

Razpad A1 omrežja

1 2
3
»

fikus_ ::

Ne.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

chucki ::

enxtip je izjavil:

Razumem, da se izpadi zgodijo. Vedno so bili in tudi bodo. Kljub nevem kakšnim tehnologijam.
Edino kar ne razumem je to, da se v takih primerih (ki so seveda redki), uporabnikom ne da niti bonbončka. Ne rabi finančne tolažbe aka plačaj pol položnice, če tega podjetje res ne zmore. Lahko je vsaj nekaj dodatnega mesečnega prenosa v GB, morda višja hitrost 5G za en mesec, začasno odklenjena TV programska shema, pogled za nazaj..ipd.
Če se že zna višati položnice iz danes na jutri, bi to bila res lepa gesta do samih naročnikov.

A1 že tako imate socialne cene, ne vem kaj bi še radi.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

AngelOfDeath ::

Z A1 še vedno ni dosegljiva kakšna polovica slovenskega spleta. Vkljucno z tem forumom. Tracert se ustavi na A1 streznikih...
edit: Slovnica

d4vid ::

Meni na HOT dela vse normalno, A1 preko Rune optike pa tudi.
Vidim, da moram uptime monitor dat na server, na ruterju ne vidim koliko časa ima že PPPoE sejo...

IL_DIAVOLO ::

AngelOfDeath je izjavil:

Z A1 še vedno ni dosegljiva kakšna polovica slovenskega spleta. Vkljucno z tem forumom. Tracert se ustavi na A1 streznikih...

Ni treba lagat.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

driftwood ::

Se že ve mogoče, če je A1 izdal uradno razlago za izpad?

Spc ::

blue je izjavil:

Je VoWIFI (wifi calling deloval)?

Ni mogel delovati, če core network ni bil dosegljiv, tudi mail serverji in dns serverji so bili down.

driftwood je izjavil:

https://www.facebook.com/reel/145892282...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

DamijanD ::

Ganon je izjavil:

V uradni temi lahko preberete, da so se ob mrku ljudje vozili v poslovalnice in da je to "logično". Živimo med zombiji.

Če nimaš možnosti z nekom drugim preverit ali je težava individualna ali globalna, potem moraš nekam it da to zveš.

Če pa imaš v gospodinjstvu več oseb z istim operaterjem, potem lahko takoj vidiš ali je crknilo tebi ali vsem.

MrStein ::

driftwood je izjavil:

Ne, celo obvestilo o izpadu so umaknili s spletne strani.

Aja, na fejsbuku je baje...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

starfotr ::

enxtip je izjavil:

Razumem, da se izpadi zgodijo. Vedno so bili in tudi bodo. Kljub nevem kakšnim tehnologijam.
Edino kar ne razumem je to, da se v takih primerih (ki so seveda redki), uporabnikom ne da niti bonbončka. Ne rabi finančne tolažbe aka plačaj pol položnice, če tega podjetje res ne zmore. Lahko je vsaj nekaj dodatnega mesečnega prenosa v GB, morda višja hitrost 5G za en mesec, začasno odklenjena TV programska shema, pogled za nazaj..ipd.
Če se že zna višati položnice iz danes na jutri, bi to bila res lepa gesta do samih naročnikov.

Ti imaš z njimi verjetno povsem navadno pogodbo, brez SLA. Zato se nimaš kaj žalit ali pričakovat nekaj v zameno. Drži se pogodbe, ki si jo podpisal. Oni delajo po pogodbi.

Lahko bi se skliceval edino le na:

https://www.akos-rs.si/fileadmin/user_u...

Ampak ni bilo vsaj 12 urnega izpada.

Ganon ::

DamijanD je izjavil:

Ganon je izjavil:

V uradni temi lahko preberete, da so se ob mrku ljudje vozili v poslovalnice in da je to "logično". Živimo med zombiji.

Če nimaš možnosti z nekom drugim preverit ali je težava individualna ali globalna, potem moraš nekam it da to zveš.

Če pa imaš v gospodinjstvu več oseb z istim operaterjem, potem lahko takoj vidiš ali je crknilo tebi ali vsem.

Težava je trajala par ur. Vržeš telefon v kot in odideš na sprehod. Vzameš v roke knjigo. Tisoč in en način, kako izkoristiti čas. Ampak, ne, panično v poslovalnico, ker ni več črtic na telefonu. Kot družba smo totalno zavozili.

OutOfTheBox ::

MrStein je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Sem šel še v hofer po sim kartico da sem videl če je slučajno kaj z mojo številko narobe. Prva misel je bla da so me odklopili, ker zamujam 1 teden s plačilom računa,

Kateri ponudnik pa odklopi po enem tednu??

Noben. Ampak drugega kot to da je lahko bila na njihovi strani napaka (npr predčasen odklop, sploh ker so imeli sistemske težave že prej) ali da mi je telefon crknil nisem imel na pladnju. Prišla je misel da bi lahko padlo celo omrežje dol, ampak ker sem ravno takrat bil sred največjega mesta v Sloveniji in ne nekje v vukojebini, sem to misel za kratek čas opustil. Šele kasneje sem naključnega mimoidočega vprašal če ima signal in takrat mi je postal jasno.

Zgodovina sprememb…

Vanadium ::

Ganon je izjavil:

Kaj ti ni jasno, seveda da živimo med zombiji. Kolega je na VO-KA delovodja in so popravljali enega od magistralnih vodovodov (ključen za določeno sosesko v enem delu Ljubljane) in prleti nekaj zaskrbljenih stanovalcev soseske firbcat kaj se dogaja in vprašajo kolega, kaj delajo. In jim reče, da menjavajo zasun in še ful nekih ostalih jeb, ter da znajo bit brez vode še kar nekaj časa. In vsi okoli odmahnejo in mu rečejo ne sekirajte se, samo da nam internet ne odklopite tega nas je bilo strah. Nauk zgodbe je, da se brez vode da živeti, brez neta pa ne več ... Jaz, če ne bi bil zraven ne bi verjel svojim ušesom. Pa mi je že parkrat povedal, da je skoraj vedno tako kjer koli konkretno razkoplejo.

solatjek ::

Takim reakcijam ljudi, ko jim vzameš igračko, se čudimo samo tisti 40+. Mladina je tako zblojena, da se sploh ne zaveda razsežnosti svojega problema. Njim je 10+ ur viseti na telefonu normalno, izgubijo pa se v množici vseh obvestil, ki jim jih telefon servira skozi dan. Služijo telefonu in ne telefon njim.

DamijanD ::

Ganon je izjavil:

DamijanD je izjavil:

Ganon je izjavil:

Težava je trajala par ur. Vržeš telefon v kot in odideš na sprehod. Vzameš v roke knjigo. Tisoč in en način, kako izkoristiti čas. Ampak, ne, panično v poslovalnico, ker ni več črtic na telefonu. Kot družba smo totalno zavozili.

Seveda - če veš, da gre za kratkotrajno zadevo. Če pa recimo naslednji dan nujno potrebuješ telefon in danes ne veš ali je problem pri tebi ali na omrežju, potem je pa malo neproduktivno samo čakat, da se bo problem rešil sam od sebe...

Ganon ::

Ni trajalo dan oz. več dni, tako da je brezpredmetno razpravljati o tem. Panika je zavladala zaradi parih ur. In to vse pove.

mtosev ::

Jaz sem doma na srečo imel internet, ker imam Telemach kot ISP. Hot pa mi res ni delal teh par ur.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

solatjek ::

Avto crkne, ko ga uporabljam, sicer ne. Tudi drugi stroji crknejo vedno med uporabo, drugače ne. Problem je, ker telefon nekateri uporabljajo neprestano, ga sploh odložiti ne morejo, pri takšnih power userjih je že malo smešno, da nimajo nekje v predalu neke alternative ravno za takšne primere, če res ne moreš preboleti nekaj ur izpada, ki pride vsakih nekaj let.

Če sem odvisem od elektrike, imam svojo elektrarno ali agregat, če od prevoza, je pri bajti več vozil, če od hrane, skrbim za zalogo, če zmanjka vode, imam svoj vodovod, če zbolim, imam malo domačo lekarno... Za stvari, ki jih lahko pogrešam, nimam alternative.

Če pa crkne telefon pa jokcam in jamram in se zgražam nad krivičnostjo tega sveta in na forumih opisujem apokalipso, ki se je zgodila, ker možgani nekaj ur niso dobili ustrezne doze dnevno potrebnih kozlarij.

Družba je zblojena do amena. Gledam zombije na prehodu čez cesto, ne pogleda ne levo, ne desno, le v telefon. Da ga lahko nekdo zbije, ki prav tako gleda v telefon ga niti ne zanima kaj dosti. Ima pa prednost, ki ti pa hudičevo malo pomaga, ko te trgajo s ceste.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: solatjek ()

Gagatronix ::

pri takšnih power userjih je že malo smešno, da nimajo nekje v predalu neke alternative ravno za takšne primere, če res ne moreš preboleti nekaj ur izpada, ki pride vsakih nekaj let.

Ti si malo razčisti kaj sploh pomeni power user. To je navaden navlečenec. Kot da bi zasvojencu z drogami rekel, da je power user droge.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ponudnik storitev (A1) briše router na tovarniške nastavitve

Oddelek: Omrežja in internet
111145 (824) tony1
»

A1 priklop

207449 (5078) jukoz
»

A1 MITM

Oddelek: Informacijska varnost
395214 (2851) SeMiNeSanja
»

Najboljši ponudnik interneta za ruralna območja?

174113 (3822) starfotr

Več podobnih tem