» »

BMW bo vztrajal z naročninami

1
2
3

fikus_ ::

Najvecji problem za kupca je, da plača nekaj, kar ne misli uporabljat. Npr. že zgoraj omenjeno gretje stekla in gretje sedežev.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Meizu ::

Saj to obstaja. Reče se mu operativni lizing.

Ja, ampak se očitno ne splača dovolj, če je še vedno ugodnejše samo lastništvo. Operativni lizing je višji kot navaden lizing, a si ga ne moreš izplačati na način, da avto prodaš in s tem delno odplačaš dolg.

Eduardo ::

Kaj se ni to pri BMWju končalo nekje 2023? Za vgrajene zadeve? Sedaj samo še software?

jinzo ::

Furbo je izjavil:

No BMW ekonomisti so morda naredili svoje univerze, znajo risati tabelce, sanjariti o stalnih prihodkih za firmo.. niso pa povohali realnega sveta.

V realnem svetu BMW 'podari' prvih nekaj let naročnine brezplačno, potem gre pa avto na balkan, kjer je prva postaja tip s prenosnikom, ki bo vklopil vse te zadeve, ki zahtevajo naročnino, spotoma še posodobil (plačljive) zemljevide in izklopil kako eko neumnost ala start/stop.

Edino kak upokojen nemški star ata bo zvesto plačeval naročnino še naslednjih X let in glancal svoj avto.

Vsekakor, če poznaš ljudi ki lahko zastonj vklopijo prenos podatkov, na kateri koli znamki - se prosim hitro javi, ker mam dela še in sploh. Še ostali fičerji, ki niso prenos podatkov, so zelo hit&miss na novih avtih.

Da hitro dodam, očitno se pomikajo v smeri ki je logična - stvari ki so v avtu (in niso samo software) bodo ob nakupu, prenos podatkov ki pa tud njih stane, pa bodo vezal na subscription. Ostal software pa tud študirajo zgleda. Kar je nekje tam, kot je ostal software po svetu ki lavfa na stvareh ki nimajo 4ih kol.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jinzo ()

DePalmo ::

kamiKaZaA je izjavil:

Še en lep prikaza glasovanja z denarnico. Prepričati nas želijo, da je lastništvo brezveze in naj raje najemamo avto, ko ga potrebujemo. Vse bi bilo v redu, če bi najem vozila bil cenejši od lastništva, pa temu ni tako in potem pride do tega:

December 2025:
Renault je potegnil vtikač iz projekta Mobilize, poslovne veje, ustanovljene leta 2021, ki se je ukvarjala s souporabo avtomobilov (car-sharing), polnilnicami in finančnimi storitvami. Pri Renaultu v tem očitno ne vidijo več prihodnosti, zato Mobilize »de facto« ukinjajo, čeprav se bo ime znamke še nekaj časa ohranilo za potrebe finančnih storitev.

Renault je že spoznal, da je premalo profita v tem (premalo kupcev/uporabnikov njihovega car-sharinga) in so enostavno opustili ta projekt (ukinili). Tu se vidi lep primer glasovanja z denarnico.

Dejansko sem cca 9 let nazaj tuhtal ravno v to smer. Bil sem pred nakupom novega avta in sem pogledal v smeri če bi ga najel. Seveda je bil pogoj da je najem občutno cenejši za obdobje naslednjih 10 let, kot sem ga mislil imeti. Oz. v najemu bi pač zamenjal za novejši model, ko bi bil na voljo.

No, epilog je bil da bi v nekje 7-8 let avto odplačal z najemnino, ampak avto še vedno ne bi bil moj. Tako ga pa lahko po 8 letih pač prodam in imam vložek za naslednji avto. Slabi ekonomisti so to, ker če bi bil najem cenejši od lastništva, bi takrat zelo resno razmislil o tem in mogoče celo najel avto. Tak pa ko občasno še vedno pogledam trg najema, dejansko eni sanjajo da bodo ljudje plačevali okoli 500+ EUR na mesec za najem avta. Raje za obrok in je čez X let avto tvoj in ga lahko prodaš.

Kar se pa naročnin tiče. Sem upal da bo BMW do sedaj že streznilo, ampak očitno bodo ostale. Problem nismo mi ki smo tle na forumu, problem so, kot že omenjeno operativni leasingi in kupci ki jim dol visi za to, važno jim je le da je BMW. Teh je pa veliko in oni bodo glasovali. Seveda za naročnino.

Vsi nam hočejo prodati naročnine, ker so ugotovili da je to lahek in konstanten pritok denarja.

Mato989 ::

endelin je izjavil:

Zakaj je to slabo?
Ne rabis kupiti opreme pri nakupu avta in lahko kasneje kupis preko appa ali samo najameš?
Ne razumem jokanja tule glede tega da kasneje dokupim opremo ali jo občasno najamem

Sem pa zelo proti če bo samo nek vsiljen naročniški model ali ce bi za kupljeni opremo dodali še neko naročnino

Problem je logika da torej to že vse mas notri
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

feryz ::

fikus_ je izjavil:

Najvecji problem za kupca je, da plača nekaj, kar ne misli uporabljat. Npr. že zgoraj omenjeno gretje stekla in gretje sedežev.
Saj najbrž veš da to ne obstaja.
Naročnine so izključno in samo za podatkovne storitve. Ali "pametnejši avto".
Sicer je nor tisti, ki plača za neki driving assistant plus in podobne zadeve pri bmw. Ker je glup kot kamen, pa če je to vključeno ali ne.

Aja, pa lightshow lahko doplačaš. Da imaš tri vzorce blinkanja pozdravnih luči namesto enega.

Po novem pa še radarje lahko doplačaš. Kot da tisti, ki to rabimo, še nimamo urejeno.

gruntfürmich ::

no feryz, da izvemo iz prve roke: boš prenehal kupovati zafiro?:D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

kamiKaZaA ::

Mene bolj zanima, če ima kakšno naročnino pri 150k+ vrednem avtomobilu? :D

Furbo ::

DePalmo je izjavil:

dejansko eni sanjajo da bodo ljudje plačevali okoli 500+ EUR na mesec za najem avta. Raje za obrok in je čez X let avto tvoj in ga lahko prodaš.

Za 500€ grem takoj v najem solidnega avta. Tri leta povsem predvidljiv strošek 18 jurjev in nič več.
Kaj boš plačeval za naslednji avto? Spet vzameš najem.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

gruntfürmich je izjavil:

Takoj bi jo, če bi obstajala alternativa.
Sem gledal zadnjič novi S. Avto je tako popolnoma brez duše, da ni za prebaviti. Če že, ga bom kupil za zadnjo vožnjo, na britof.

Sicer so prodajniki in lagači bimerja, ob predstavitvi povedali, da ima zafira že popolnoma vse za avtonomijo. Level 2, če ne celo več.
Nikoli ni bilo nič od tega in nikoli nič ne bo.
Njihova avtonomna vožnja je nekje na nivoju Suzukija Vitare za 14 jurjev. Dobro, zdaj ni več toliko, takrat je bila. In zvozi toliko kot moj, kupljen 5 let kasneje. Nič manj.
Pravzaprav, če smo pošteni, prva zafira letnik 2017 je bila bolj pametna, kot tole novo čudo. Tempomat in lane assist sta delala do 210 km/h, zdaj samo še do 180 km/h. Poznala je zastoje in reševalni pas. In še je bilo teh malenkosti. Zdaj je vse to čudežno izginilo.

Naročnine imam, seveda, vključene.
Doplačam lahko lightshow, stacionarne radarje in igrice na ekranu.
Skratka popolnoma nič užitnega.

Nekatere naročnine so časovno omejene, iztekati se začnejo v leti 2028.
Ampak se bo zafira iztekla mnogo prej. Če bodo, seveda, spacali novo. Zna biti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Ghost7 ::

bm1973 je izjavil:

Hacking avtov bo postal popularn...

Točno to, pač se bo ugotovilo, kje je kill switch za opremo, za katero ni plačana naročnina. In se bo naredil bypass. Če bo na tipki, bomo pa extra tipko namontirali za gretje sedežev.

Že sedaj na VAG grupi odklenem vse kar se da (da je HW vgrajen, ne pa aktiven).
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/

No ja, gretje zicev zgolj za doplačilo?
Gretje in ventilacija sedežev v mojem avtu verjetno staneta nekje toliko, kot nek manjši avto.
Ni ravno verjetno, da bi to vgrajevali kar tako, na zalogo.

Da ne govorimo, da doplačaš par jurjev pri avtu za gretje in ventilacijo sedežev.
Ali dobiš v paketu, kar je enako, kot če plačaš.
Po kateri logiki bi potem na to dal naročnino?
Plačaš avto v celoti in ti zraven nabijejo še lizing za avto v celoti?

Opcija bi bila, da imaš gretje zicev že v štartu, na prodajni pogodbi, na naročnino.
Namesto 5 jurjev bi plačal samo 50 evrov za pol leta. To bi pa šlo, absolutno.

bm1973 ::

Ti didatki v avtu stanejo "nič". Če ga tebi zaračunajo 5000 EUR, njih stane 50.

Zato jih vgradijo.

Pridi do mene, bova sedeže pogledala.
In boš potem komentiral, kaj ne stane nič.

Vidim da ti ni niti malo jasno, kaj vse je potrebno za to.
Malo več, kot ikonca na ekranu.

Sicer pa, po tvoji logiki, cel avto ne stane nič. Oz. skoraj nič.
Zato se ima avto idustrija tako strašansko fajn.

Ti dodatki so tako poceni, da se jih zaradi proizvodnega procesa večino splača vgraditi, ker ne prihraniš veliko.

Pač jih ne vklopiš. Včasih nisi potegnil enega kabla, danes pač je to ena spremenljivka v računalniku.

Sam toliko, ko je maybach prišel ven, je prišla ven cifra, da proizvodnja stane 20.000 EUR. Material plus delo. Brez seveda razvoja, in marketinga. Čista proizvodnja cena materiala in dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Razni bombončki, ki jih vgrajujejo v avtomobile in potem drago prodajo, pomenijo dodaten % zaslužka. En Clio ima podobno število osnovnih delov (težo zanemarimo), kot ena "zafira" in pri precej nižji ceni je tudi profit manjši. "zafiro" lahko že v osnovi prodajo z večjim profitom, ker meri več cm, zraven pa dodajo še bombončke, ki jih zaračunajo še z večjim % profita, pa so lastniki srečni.

bm1973 je izjavil:

Sam toliko, ko je maybach prišel ven, je prišla ven cifra, da proizvodnja stane 20.000 EUR. Material plus delo. Brez seveda razvoja, in marketinga. Čista proizvodnja cena materiala in dela.
Ti kar verjemi to.
Očitno ne hodiš kaj dosti v trgovino. Res je, da oni ne kupujejo po enakih cena, ampak zastonj pa ne dobijo.
Sicer pa se točno ve, koliko kaj stane. Dobički v avto industriji so izračunani na tri decimalke točno. Če jim gre po planu.
Zadnje čase jim očitno zelo ne gre. Čeprav ti trdiš, da avte, katerih izdelava stane 20 jurjev, prodajajo za par sto jurjev.

fikus_ je izjavil:

Razni bombončki, ki jih vgrajujejo v avtomobile in potem drago prodajo, pomenijo dodaten % zaslužka. En Clio ima podobno število osnovnih delov (težo zanemarimo), kot ena "zafira" in pri precej nižji ceni je tudi profit manjši. "zafiro" lahko že v osnovi prodajo z večjim profitom, ker meri več cm, zraven pa dodajo še bombončke, ki jih zaračunajo še z večjim % profita, pa so lastniki srečni.
Ok, sedež za zafiro.
Recimo samo prevleka, zanemarimo da je v vsakem več motorčkov, kot jih ima cel clio, več cevi, žic in še kaj.

Ima usnjen sedež. Prava jajca, pač ga ima.
V resnici pa je to daleč od heca. Če greste kupit usnje pol krave, boste dali okrog 100 evrov. Sem ga nabavljal pred kratkim.
Za zafiro to, kar sem jaz kupil, seveda ni ok. To je usnje za siromake, za bimerja so malo drugačni kosi. Z vsaj dvojno ceno.
In še potem, ko dobijo te, malo drugačne kose, je za sedež uporabnih kakih 20 procentov tega materiala. Ostalo ima preslab izgled, napake, preveč raztezkov...
Tako da rabijo 8 kosov tega usnja, da naredijo en sedež. Od štirih ali petih.
To usnje, ki smo ga doma preprosto uporabili, morajo oni vreči še skozi nebroj postopkov. Da bo lepo, uporabno, naluknjano, sešito in, na koncu koncev, trpežno na dolgi rok. Vse to se sešteva in dobiš nek znesek, ki zagotovo ni majhen.
Na forumu pa je to zgolj usnje. Isti k... kot tisto plastično blago v cliotu.

Sem napisal "En Clio ima podobno število osnovnih delov (težo zanemarimo), kot ena "zafira" "
Tisti top šit sedež od "zafire" z motorčki,.... je pa luksuz, ki si ga privošči Feryz in še nekaj bogatih Slovencev .

Nope, pri takih avtih to zraven paše.
Drugače kupiš cliota.

Sicer si ti napisal, da ima podobno število osnovnih delov.
Kar je tako daleč od resnice, da bolj ne more biti. Verjetno bi bolj zadel, če bi napisal 10x manj. Pa bi še premalo.
Clio ima podobno število delov kot dacia. Potem se pa počasi neha.

feryz je izjavil:

Zadnje čase jim očitno zelo ne gre. Čeprav ti trdiš, da avte, katerih izdelava stane 20 jurjev, prodajajo za par sto jurjev.

Glede na to, da imaš firmo, slabo ločiš stroške posameznega artikla in celotnega stroška produkta...

Me veseli da si ti bolj pamenten.
Da si seštel stroške materiala in stroške dela in to je to, kar se stroškov avta tiče.

Gratis gretje zicev pa pod skednjem vgradiš. Kot tudi vse ostalo tam narediš.
Da ne govorim še o kvadriljonu ostalih vidnih in nevidnih stroškov, ki so lahko vgrajeni zgolj in samo v avte.
Ker kruha ali počitnic ne prodajajo, zgolj avte.

OK.d ::

kamiKaZaA je izjavil:

Še en lep prikaza glasovanja z denarnico. Prepričati nas želijo, da je lastništvo brezveze in naj raje najemamo avto, ko ga potrebujemo. Vse bi bilo v redu, če bi najem vozila bil cenejši od lastništva, pa temu ni tako in potem pride do tega:

December 2025:
Renault je potegnil vtikač iz projekta Mobilize, poslovne veje, ustanovljene leta 2021, ki se je ukvarjala s souporabo avtomobilov (car-sharing), polnilnicami in finančnimi storitvami. Pri Renaultu v tem očitno ne vidijo več prihodnosti, zato Mobilize »de facto« ukinjajo, čeprav se bo ime znamke še nekaj časa ohranilo za potrebe finančnih storitev.

Renault je že spoznal, da je premalo profita v tem (premalo kupcev/uporabnikov njihovega car-sharinga) in so enostavno opustili ta projekt (ukinili). Tu se vidi lep primer glasovanja z denarnico.

Crknilo je pa zato, ker so njihove glavne tarče bili milenijci, kateri so navajeni na vsesplošno plačevanje naročnin in podobnih neumnosti, njih pa je očitno premalo da bi ta projekt pil vodo.;)
LPOK.d

feryz je izjavil:

Drugače kupiš cliota.

Kar je tako daleč od resnice, da bolj ne more biti. Verjetno bi bolj zadel, če bi napisal 10x manj. Pa bi še premalo.

Če gledaš osnoven avto za vožnjo od A do B in funkcije, ki jih ima za ta namen, je število delov zelo podobno.
Ko pa primerjaš sedež Cliota in "zafire" je pa občutna razlika.

feryz je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Takoj bi jo, če bi obstajala alternativa.
Sem gledal zadnjič novi S. Avto je tako popolnoma brez duše...

no evo, pa smo dobili odgovor, zakaj bodo BMW naročnine hit 8-)

Zgodovina sprememb…

OK.d ::

fikus_ je izjavil:

Ja, zato so pa pred leti proizvajalci izjavili, da se jim majhnih avtov ne izplača več izdelovati, ampak so sedaj obrnili ploščo, ker je prodaja novih strmoglavila in bodo zdaj spet majhni zanimivi - karma is bitch.
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OK.d ()

Ne majhni, zastareli.
Zadnjič sem bral en test, neki kitajc ali kdo ve kaj, avto seveda hvalijo.
Na koncu pa pove, da moraš vsakič, ko pritisneš gumb start, vsaj eno minuto skakati po menijih, da izklopiš vse, kar je treba izklopiti.
Drugače niti radia ne slišiš zaradi vseh piskajočih opozoril.

Konkretno VW in Polo. Ko je politika vsiljevala EURO 7 razred, je VW uradno povedal, da ne bodo več delali Polotov, ker se jim ne splača. Pri malih avtomobilih je malo profita.

Se spomnite Clio Storia okrog leta 2010, model v odhodu. Cena na vratih Revoza je bila okrog 5k€ (brez garancije), prodajal se je pa za okrog 7k€.

antonija ::

Prej sem imel korejca. Super avto, en kup opreme, vozil BP vec kot 12let, z nekaj okvarami elektronike (senzorji za parkiranje povecini). Znal sam od sebe bocno parkirat, relativno uspesno. Imel ogrevane zice in volan... super avto.
Zdaj imam kitajca, predvsem ker so cene ostalih sle v visave. Avto dela, ima en kup opreme, nastimat se ga da bolje od Skode in ?Toyote? ki sem ju prejsni sezoni vozil kot rent-a-car na dopustu (tam se ni dalo nic izklopit za vedno, cisto vsakic znova po zagonu je bilo treba izklapljat vse debilnosti). Pri kitajci sem enkrat izklopil in ostane izklopljeno.

Ostala zlahta je precej mahnjena na svabe, povsod so VWji, Audiji, tudi kaksen BMW (rabljen) se najde. Iskreno so isti kurac od avta. Za stta v koloni na celovski ni razlike, za vozit se po nasih avtocestah ni razlike. Samo manj opreme imajo.

Uglavnem poceni kitajski avto je precej OK, ima vso opremo, pripelje me na siht in domov, pa po normalni ceni je. Dokler nasi ne spustijo cen na normalen nivo, si lahko moje evre (oz. odsotnost le-teh) nekam vtaknejo. Z narocninami jim pa zelim se "...dugu starost i tesku bolest!" (Dubioza kolektiv)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Step2en Wolf ::

Končalo se bo tako, da če boš želel točiti gorivo oz. priklopiti na elektriko, boš moral plačati naročnino... nato še posredniško takso, da odpreš vratca za gorivo.

Varnostni pas bo deloval samo z naročnino.. brez se ne bo zaskočil (boš moral dati priponko pod rit, da ti policaji ne zaračunajo neuporabe).. AirBagi se itak ne bodo odprli.

Zgodovina sprememb…

codeMonkey ::

fikus_ je izjavil:

feryz je izjavil:

Drugače kupiš cliota.

Če gledaš osnoven avto za vožnjo od A do B in funkcije, ki jih ima za ta namen, je število delov zelo podobno.

Zakaj nabijas na pamet nekaj? Kaj imas od tega? Si kdaj videl X drive pogon s torque vectoringom? Adaptivni krmilni sistem? Hibridni pogon vs. klasicen mlincek? Zavorni sistem nekaj sto konjske in dve-in-pol toni tezke limuzine ter za en clio? Menjalnik z osmimi prestavami? Intercooler? Dve turbini? Adaptivno vzmetenje? Cel kup racunalnikov da vse to krmili?

Zgodovina sprememb…

Zakaj dve turbini? 4 sem imel jaz. S spremenljivim kotom lopatic.
Pa še ogromno stvari si pozabil. Malenkosti kot so, merjenje globine profila gum in prilagajanje zavornega in motornega sistema za enakomerno obrabo gum.
Učenje menjalnika in motorja glede na navade uporabnika in sprememba režima vožnje, glede na to, kdo se vsede v avto.

Takih for je kvadriljon v avtu, za katere normalen človek sploh ne izve, da obstajajo. Vseeno pa laufajo zadaj.

Je pa dejstvo, vec kot je zadev v avtu, več stvari se lahko pokvari.
Da ne govorimo, da bmw-je povečini kupujejo ljudje, ki jih radi tudi pritiskajo na gas. Sploh močnejše.

Clovek bi si moral vzeti cas, da bi vse nastel, ker imas toliko teh sistemov v takem avtomobilu. Cudo tehnike. Pac flagship luksuzno vozilo, ki je v osnovi tehnicno preseravanje, da se znamka, kot tudi kupci, s produktom "pokazejo". Tudi izgube se delajo na takih zadevah, pa potem "revezi", ki kupujejo enko z m paketom to lepo pokrijejo :D Ali iX1 npr., ko sem gledal da niti iz Dunaja do Maribora ne bi zmogel brez postankov, cena pa 60+ kEUR.. Ena elektricna Skoda 10x bolj oddela tako pot.

Zgodovina sprememb…

borut_p ::

Vsak komentator tule bi moral najprej napisati kolk km dela letno z osebnim avtom. Ce delas 10-20kkm na leto, je res cisto vseeno kaksen avto imas. Ta A-B ni hudo pomemben. Zena dela 25kkm pa ji je 1.0 polo cisto super.
Ko gres v rang 50kkm in vec - potem pa razni bonboncki in opcije ze igrajo vlogo.
Tudi pozabljate, da kitajska predstavlja ogromen trg za bmw in bo seveda avto naredil vsecen tudi za kitajce, ce ne celo primarno za njih potem pa za ostale

Nope, ni ravno tako.
Kilometri niso problem, problem je način vožnje. Za penzionrsko drajsanje, je vsak avto dober.
Pri ultra dinamični pa se hitro pokažejo razlike.

Ko so meni delali generalno pri 100 kkm, so švabi po vsej sili hoteli dokazati, da se je avto pretežno uporabljal na dirkališču, zato naj garancija ne bi veljala. Pa ni bil niti en dan na dirkališču. Trpel je pa ravno tako, kot bi bil.
So pa avto razstavili na prafaktorje in zamenjali dobesedno vse.
Na servisu so rekli, da bi bilo bolje, da mi dajo novega, kot tega popravljajo. Ampak jih niso takrat več delali.
28 jurjev je bil račun, ki je šel na bmw.

codeMonkey je izjavil:

fikus_ je izjavil:

feryz je izjavil:

Drugače kupiš cliota.

Zakaj nabijas na pamet nekaj? Kaj imas od tega? Si kdaj videl X drive pogon s torque vectoringom? Adaptivni krmilni sistem? Hibridni pogon vs. klasicen mlincek? Zavorni sistem nekaj sto konjske in dve-in-pol toni tezke limuzine ter za en clio? Menjalnik z osmimi prestavami? Intercooler? Dve turbini? Adaptivno vzmetenje? Cel kup racunalnikov da vse to krmili?

Ne morem ti pomagati, ce ne razumes napisanega!
To da uporabljaš neke izraze, te ne dela bolj pametnega.

nejc_nejc ::

Nope, ni ravno tako.
Kilometri niso problem, problem je način vožnje. Za penzionrsko drajsanje, je vsak avto dober.
Pri ultra dinamični pa se hitro pokažejo razlike.

Se pridružujem temule.

Izziv je, ker se velikokrat potrošni material pri ljudeh "knjiži" kot napaka ter prihaja do raznoraznih gostilniških zaključkov.....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

borut_p je izjavil:

Vsak komentator tule bi moral najprej napisati kolk km dela letno z osebnim avtom. Ce delas 10-20kkm na leto, je res cisto vseeno kaksen avto imas. Ta A-B ni hudo pomemben. Zena dela 25kkm pa ji je 1.0 polo cisto super.
Ko gres v rang 50kkm in vec - potem pa razni bonboncki in opcije ze igrajo vlogo.

ampak kako to vedet (glede bombončkov ipd) če ne bi zamenjal 10 avtov v 1 letu, recimo...?

fikus_ je izjavil:

codeMonkey je izjavil:

fikus_ je izjavil:

feryz je izjavil:

Drugače kupiš cliota.

Ne morem ti pomagati, ce ne razumes napisanega!
To da uporabljaš neke izraze, te ne dela bolj pametnega.

Problem je da ne ves o cem govoris ocitno.

Se enkrat preberi, A, B,.....

Sem napisal "En Clio ima podobno število osnovnih delov (težo zanemarimo), kot ena "zafira" "
Tisti top šit sedež od "zafire" z motorčki,.... je pa luksuz, ki si ga privošči Feryz in še nekaj bogatih Slovencev .

Kaj so osnovni deli? Stiri kolesa in volan?

zodiak ::

HotBurek je izjavil:

Jst sm že ene 10x predlagal, da če kupuješ avto (ali BMW-ja), je E90 the best nakup (letnik 2005-2010). To je špica.

Realnost je sicer taka, da večina bumbarčkov kupuje "do 4 leta star" avto.

Posledično bo tole okrog naročnin šlo skos. Ker bumbarčki.

In kot je bilo zgoraj omenjeno... Dokler z zakoni ne prepovejo avtov (na cesti), ki nimajo vgrajenih "naročnin" in drugih tracking/data collection bolnic (za varnost gre!!!), me načeloma... boli... kurac.

Glavno je to, da bo izbira še naprej. Če je to, potem "smo" zmagali.

Crknilo vse kar je bilo mogoče. Je pa res, da je odvisno od vzdrževanja prejšnjih lastnikov. Obstajajo videji na youtube z 3x menjanimi dizel motorji na e90 serijah... Ne priporočam. Najbolje, da spet postavimo yugo fabriko in delamo svoje avtomobile, kot smo jih že nekoč....

zodiak ::

blay44 je izjavil:

Vseeno jih jaz ne bi podcenjeval. Obračajo letno približno 40 milijard, tolk k cela Slovenija skupaj.

A ni bdp Slovenije trenutno nekaj čez 80 miljard??? Btw... 83?

Še ena zgodbica.
Tam kjer delam, imam soseda. V časih zafire 1, je on imel podobno. Jaz 750d, on 740d.
Enkrat se nekje slučajno trefiva in malo debatirava. Kako sva zadovoljna z avti in te fore.
Pravi on, da je zelo zadovoljen. Poraba majhna, stroškov praktično nobenih, menjava olja in to je to.
Ok, 10 litrov ni ravno majhna poraba, čeprav glede na več kot 2 tone avta in pripadajoče konje tudi velika ni.
Res pa jo je imel on okrog 8 litrov, jaz 10,5 l/100 km.
Vprašam ga koliko kilometrov ima. Jaz sem jih naklesal 98 tisoč, on 106 tisoč.
Ok, sem rekel, so pa žlajfi dragi. On svetlo gleda in vpraša kakšni žlajfi.
Ja, mu pravim, 2x sem ploščice menjal, kar pride vsakič 950 evrov.
2x pa komplet bremze, ploščice in diski, kar znese vsakič 2400 evrov.
Se pravi preko 6 in pol jurjev v dveh letih samo za bremze.
On še bolj svetlo gleda in mi pove, da se bremz še niso dotikali.

In ko imaš samo ta dva podatka, ti je jasno, zakaj je moj na pol razpadel pri 100 kkm, njegov pa je bil kot nov.

codeMonkey je izjavil:

Tosti, ki jih moraš imeti, da prideš iz A v B.

fikus_ je izjavil:

codeMonkey je izjavil:

Tosti, ki jih moraš imeti, da prideš iz A v B.

Bluzis. Ce je resitev cisto drugacna in bolj kompleksna v osnovi, vseeno rabis vecino zadev, da zadeva pelje iz A v B. Ne mores kar enega zobnika ven vzeti pa trditi da ni potreben, ker ga Clio nima. Neko nakladanje ocitno.

Machete ::

Jaz imam veliko težavo s temi naročninami. Odpor imam. Preprosto želim plačat in nikoli več o tem debatirati. Preveč stvari je danes, da bi se ukvarjal še z naročninami.
Še muzike ne streamam, ampak kupim in zloudam. Če dam za avto 80k se mi reeesss ne da ukvarjati z naročninami na banalne dodatke in izboljšanja.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

pa daš za avto 80k? :D

donvito ::

feryz je izjavil:

Še ena zgodbica.
Tam kjer delam, imam soseda. V časih zafire 1, je on imel podobno. Jaz 750d, on 740d.
Enkrat se nekje slučajno trefiva in malo debatirava. Kako sva zadovoljna z avti in te fore.
Pravi on, da je zelo zadovoljen. Poraba majhna, stroškov praktično nobenih, menjava olja in to je to.
Ok, 10 litrov ni ravno majhna poraba, čeprav glede na več kot 2 tone avta in pripadajoče konje tudi velika ni.
Res pa jo je imel on okrog 8 litrov, jaz 10,5 l/100 km.
Vprašam ga koliko kilometrov ima. Jaz sem jih naklesal 98 tisoč, on 106 tisoč.
Ok, sem rekel, so pa žlajfi dragi. On svetlo gleda in vpraša kakšni žlajfi.
Ja, mu pravim, 2x sem ploščice menjal, kar pride vsakič 950 evrov.
2x pa komplet bremze, ploščice in diski, kar znese vsakič 2400 evrov.
Se pravi preko 6 in pol jurjev v dveh letih samo za bremze.
On še bolj svetlo gleda in mi pove, da se bremz še niso dotikali.

In ko imaš samo ta dva podatka, ti je jasno, zakaj je moj na pol razpadel pri 100 kkm, njegov pa je bil kot nov.

Ko so meni delali generalno pri 100 kkm, so švabi po vsej sili hoteli dokazati, da se je avto pretežno uporabljal na dirkališču, zato naj garancija ne bi veljala. Pa ni bil niti en dan na dirkališču. Trpel je pa ravno tako, kot bi bil.
So pa avto razstavili na prafaktorje in zamenjali dobesedno vse.
Na servisu so rekli, da bi bilo bolje, da mi dajo novega, kot tega popravljajo. Ampak jih niso takrat več delali.

Ob teh tvojih zgodbicah se prav zabavam, komaj čakam nove. 8-)
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BMW bo vztrajal z naročninami (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostalo
1409094 (1925) Gregor P
»

Mercedes za pospeške zahteva zajetno mesečno naročnino (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
20045971 (35036) bbf
»

Bodo novi avtomobili postali kot pametni telefoni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
629475 (7769) borut_p
»

Nova politika BMWja - Mikrotransakcije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14129126 (23372) WizzardOfOZ

Več podobnih tem