» »

avto lizing

avto lizing

GrizlyOG ::

Pozdravljeni,
Ker bom v kratkem kupoval novi avto me zanima kaksni so pogoji za leasing? Plače imam 1500e ampak ze imam kredit v vrednosti 350e mesecno in me zanima če bi se lahko vzel leasing za avto ki je vreden okol 20k? Seveda bi dal 10-20% polog. Lp

c23po ::

S kreditno sposobnostjo 150 € mesečno boš ta avto odplačeval 15 let.
Računalniki nimajo spominov.

mr_chai ::

Kupi si raje enega starega japonca pa ne sanjari. 350 eur mesečno pa raje investiraj v indeks

ššš ::

Tako finančno situacijo sem mel sam cca 10let nazaj. Bil sem sam, mlad in neumen. Pa si 10let nazaj za 1500 evrov nekej dobu. Dons je realnost taka, da je to dobesedno minimalna plača in z minimalno plačo se v 2026 ne da več zidat in met nov avto pred bajto. Jest ti povem, da sem se že takrat zajebal na polno. Ko boš plačal položnice (zavarovanje za nov 20k vredn avto bo jurja+), ti bo ostalo par 100 evrov. Zdej pa pomisl, kako boš s tem živel naslednih 10let? Še za jest ne boš mel. Na mesec si boš lahko kupu ene čevle.

Sicer pa, probej. Lizing ti bodo zlo verjetno odobrili, ker njih briga al maš ti za pasjo radost al ne. Če nimaš ti pač vzamejo avto nazaj. Vedi pa, da potem, ko ti ga vzamejo, niste pobotani. Ocenili ti ga bodo na neko bedno vrednost in ti boš še lepo naprej plačval razliko.

Če pa že moraš, se pa to nardi tako, da greš na banko reprogramirat kredit. Recimo da zdej plačuejš bajto, ne vem, 70000 evrov. Greš tja, prosiš, da ti spremenijo v 85000 in ti zvišajo mesečni obrok. To bo na koncu tut neverjetno cenejše od lizinga. Ker to sprašuješ, verjetno tut nimaš občutka kolk te bo lizing koštal. Zlo čez palec boš za tistih 16000 evrov lizinga na koncu odkartal kake 22000 evrov + stroški servisov, zavarovanja, vinjet,...

Bizkit45 ::

ššš je izjavil:

Zlo čez palec boš za tistih 16000 evrov lizinga na koncu odkartal kake 22000 evrov + stroški servisov, zavarovanja, vinjet,...

Nobena lizing hiša ne skriva izračuna pred stranko (če ga, potem je za tožit). Vsi ti predstavijo plan plačila čez celotno dobo. Če je pa kupec tolk vzhičen in zabit, da ne zna narediti preproste kalkulacije (mesečno plačilo*anuitete), potem mu pač ni pomoči. Servisi, zavarovanja, vinjete so pa potrebni pri vseh avtih, ne glede na lastništvo in kredite :)

Tody ::

Ja sploh, WV in škode so take da ti rečejo sam 300 eur (+ zavarovanje) + po 8 letih ste še 15k dolžni :D

mugen999 ::

Kaj pa če na koncu nimaš 15k za zadnji obrok?

Ni problema, gospod, vi nam date ta vaš star zjeban (5 let star) avto... mi vam damo novega pa boste naprej plačeval lizing...

kamiKaZaA ::

Vzameš njihov novi kredit ali pa vrneš avto (če nisi prekoračil prevožene kilometre, kateri so zapisano v takšni pogodbi).

Tako je praksa pri lizingih, kjer je zadnji obrok 10k+. Sam, ko sem kupil novi avto sem vzel lizing z fiksnim obrokom čez celotno obdobje brez zadnjega visokega obroka (bile so 4 opcije na voljo - fiksni, variabilni, fiksni + zadnji obrok, variabilni + zadnji obrok).

Posledično sem imel višji obrok čez celotno obdobje od tistih z variabilno obrestno mero in na koncu profitiral, ker bi se mi v času odplačevanja dvignil obrok za nekje 30-40%, če se ne bi odločil za fiksni obrok. Dobil sem (pred letom 2020) nekaj več kot 4k popusta in na koncu preplačal avto za skoraj 4k iz naslova obresti. Če ne bi vzel na lizing bi dobil le 500€ popusta. Na koncu se je izšlo, da sem na obroke plačal avto skoraj isto kot če bi ga skeširal.

iKst_ ::

Na koncu boš tako ali tako naredil kakor boš hotel. Ampak s 1500€ plače si realno gledano ne moreš privoščiti avtomobila za 20 jurjev.

3 do 4 neto plače so, čez palec, dobra ocena za to koliko je smiselno dati za avto. Glede na ostale stroške, ki jih imaš, lahko seveda to dobro skrajšaš ali podaljšaš za kak mesec ali 2.

Za cca. 6 jurjev se dobi čisto spodoben, uporaben družinski avto z nizkimi stroški vzdrževanja. Če nimaš otrok je pa izbira še večja.

Če si uničit finančne prihodnosti zaradi pleha.

mugen999 ::

Tody je izjavil:

Ni problema, gospod, vi nam date ta vaš star zjeban (5 let star) avto... mi vam damo novega pa boste naprej plačeval lizing...

Aja super. Se pravi na koncu ostaneš brez denarja(obroki ki si jih 5 let plačeval) in brez avtomobila. Se pravi 5 let si plačeval avto da si na koncu brez vsega. Dober dil imho. Ja pretiravam, ampak tako izpade.

chucki ::

Kup nekaj do 5.000 eur, bencinar.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

bemfa ::

mugen999 je izjavil:

Tody je izjavil:

Aja super. Se pravi na koncu ostaneš brez denarja(obroki ki si jih 5 let plačeval) in brez avtomobila. Se pravi 5 let si plačeval avto da si na koncu brez vsega. Dober dil imho. Ja pretiravam, ampak tako izpade.

Dobro jutro, lease = najem. Nič ne pretiravaš, točno tako je. 5 let si plačeval najemnino za avto. Lahko pa na banki vzameš kredit namesto leasinga in bo avto tvoj.

Nisi ostal brez avta, imaš nov avto... Ampak recimor če si kupil 30k vreden avto je po petih letih recimor vreden 20k in če si jim dolžan 10k bodo oni tvoj avto vzeli v "račun", pokrili 10k tvojega dolga in ti dali nov avto za nov lizing... Po možnosti za par 10 eur dražji kot prejšni.

Tvoj stari avto bodo pa prodali kot malo rabljen in odlično ohranjen za 25k nekemu drugemu. Tudi mogoče na lizing :D

c23po ::

mugen999 je izjavil:

Tody je izjavil:

Ne, 5 let si odplačeval pravico, da voziš avto, ki ni tvoj po ceni na katero si pristal v pogodbi.
Računalniki nimajo spominov.

val46 ::

Drugače se temu reče operativni lizing. To počnejo večinoma podjetja, katere itak menjujejo avte na 4,5 let. Ker se jim starejše avte ne splača imeti v podjetju že zaradi stroškov servisov, popravil in nenazadnje "imidža".

kamiKaZaA ::

Tody je izjavil:

Nisi ostal brez avta, imaš nov avto... Ampak recimor če si kupil 30k vreden avto je po petih letih recimor vreden 20k in če si jim dolžan 10k bodo oni tvoj avto vzeli v "račun", pokrili 10k tvojega dolga in ti dali nov avto za nov lizing... Po možnosti za par 10 eur dražji kot prejšni.

Tvoj stari avto bodo pa prodali kot malo rabljen in odlično ohranjen za 25k nekemu drugemu. Tudi mogoče na lizing :D

Takšno opcijo kot si opisal imajo najraje, da ti prodajo kot kupcu. Jaz seveda nisem pristal na to, ker sem želel avto odplačati brez tistega zadnjega visokega obroka. To pomeni, da sem imel skozi celotno obdobje višji obrok kot če bi vzel opcijo (nižji obrok) + zadnji visoki obrok ali pa jim vrnem avto.

Twixz ::

Kaj pa recimo kupiš avto 4-5 let star za 13-14k.
V petih letih ga plačaš 18k. Čez 5 let je 10 let star avto, če ga ahtaš in kupiš mogoče mal boljšo opremo, vredn 10k.
Torej si efektivno dal 8k za avto?

Če ša daš 8k za 10 let star avto boš pa kaj? Na slabšem z udobjem, material je starejši, večja šansa za pokvarljivost? In tako dalje...
5 jurjev našparaš a daš 200 evrov na mesec v povšter ali pa avtohiši..

Ali sem kaj zajebal?

(sam kupujem avto in sem mislil kupit avto za 5k)

iKst_ ::

Kaj pa recimo kupiš avto 4-5 let star za 13-14k.
V petih letih ga plačaš 18k. Čez 5 let je 10 let star avto, če ga ahtaš in kupiš mogoče mal boljšo opremo, vredn 10k.
Torej si efektivno dal 8k za avto?

Ne, efektivno si dal 18k za avto. Če po 5 letih avto prodaš, ti sicer ostane 10 jurjev, ampak nimaš avtomobila. Teh 8k si dal za uporabo avtomobila v 5 letih.

Pa tole je IMHO račun brez krčmarja. 5 let stari avtomobili za 13-14k bodo pri 10 letih vredni bolj 6-7k. Odpri avto.net in preveri cene, boš pomoje težko našel primer, ki ga opisuješ.

Twixz ::

Mja maš prav.
Kalkuliram če delam 15k na leto in kupim nekje pri 100k prevoženih avto za 13-14k je to čez 5 let 180k, mogoče nekje okoli 8-9k se suče cena..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

lizing za avto (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16015496 (10530) Comandante
»

Lizing, avto, 2 otroka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5612432 (9556) cronos1234
»

Kateri novi avti s financiranjem z 0% obresti?

3512577 (10801) GenZNPC
»

Zakaj se prodajajo malo rabljeni avtomobili ? (strani: 1 2 )

9524385 (21402) rejven

Več podobnih tem