» »

Merilnik srčnega utripa (HRM)

Merilnik srčnega utripa (HRM)

GregiB ::

Evo, po letih mrcvarjenja mi je riknil Garminov HRM. Pa iščem novega, da ga popraim s Fenix-om 6X.

Skoz sem imel uč na Pro Plus-u (cenovno nekje 100€) a opazim, da ga ne delajo več... Zdaj je nek HRM200 (osnovne stvari) in HRM600 (high end s vsemi brojkami i stratistikami). Hadir stane 170€... mal visoko.

Se še da dobit kje Pro Plus-a? To, da lohk operem pasek v pralnem stroju in polnim interno baterijo mi nekot ni vredno 70€...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

mirkuma ::

Poglej še Polar H10 ali H9. Sam sem se navadil na optični Polar OH1+ / Verity Sense oba bolje delata kot HR na Garmin uri. Povečana udobnost in higiena zame odtehta malo manjšo odzivnost in natančnost (ki je, če nisi zelo pogosto v Z5/VO2max ne potrebuješ). H9 zelo redko uporabljam, ga je OH1+ povsem nadomestil.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirkuma ()

cvalsr ::

Me zelo zanima, a se v tehle vajinih oznakah izgubim, nisem toliko 'notri'.
Moram vprašat po domače:
Ali obstaja kak merilnik utripa, po možnosti zapestni, ki ves čas kaže trenutni utrip? Pa z dovolj velikimi številkami, da ni treba natikati očal.
Vse ostale čirečare v 64000 barvah ne rabim.
Pač kot dobra stara ura - s preprostim pogledom na zapestje veš, koliko je. Ne pa "vklopi zaslon", "meni", "podmeni", "izbira", "potrdi", "meritev se izvaja" 10 sekund, rezultat se prikazuje 5 sekund; če zamudiš s pogledom, lahko začneš od začetka. (Kakšen idiot je avtor take "praktične uporabnosti"?)

DamijanD ::

(Boljše) pametne ure lahko "stalno" merijo utrip in vedno ko pogledaš na uro se zaslon aktivira in vidiš pulz...

Tilen88 ::

Polar H10+

Tako kot je Damijan že napisal.

Dodal bi le, da ure že merijo stalno utrip preko merilca na zapestju a le ta ob vadbah ni niti malo zanesljiv.

DamijanD ::

Jp - za šport itak pas, vse ostalo je samo (udobni/enostavni) približek

Groot ::

Še en glas za Polar H10. Sam ga uporabljam ob Suunto uri in Garmin kolesarskem računalniku.

Merjenje utripa na zapestju pa je ne glede na znamko samo približek in je čisto pri vseh znamkah daleč od natančnosti pasu.

energetik ::

Sam uporabljam s Forerunnerjem 245 kar Decathlonov pas ( https://www.decathlon.si/p/346657-21231... )

Deluje BP, edini minus zame je, da ni za polnit ampak je potrebno menjavat 2032 baterijo...
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

bm1973 ::

Za plavanje ima edino polar pravi senzor, ki ga natakneš na roko ali očala.

Tisti pasovi čez prsi zlezejo dol.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

cvalsr ::

Berem odgovore, hvala.
Polar h10 in podobni so samo merilniki; torej rabim (še) prikazovalnik. V obliki poceni zapestnice. (Med hojo po hribih ali igranjem košarke ni primerno držat telefon v roki.) Še enkrat - s čim večjimi številkami (tudi z očali nekatere aktivnosti niso kompatibilne) in stalnim prikazom.
Gledam po internetu, a skoraj pri nobenem ni slike zaslona s prikazom utripa ali pa so številke miniaturne, da bi rabil povečevalno steklo. Kaj priporočate? Kako nobenemu proizvajalcu ne kapne, da bi ponudil en tak berljiv "zapestni displej", ostale čirečare pa so lahko zraven ali pa ne.
Neka ultra natančnost sploh ni potrebna. Ali je pulz 145 ali 135 je približno vseeno, razliko med 145 in 105 pa menda že zazna?

UkrFTW!! ::

Potem je ura dovolj dobra. Itak igraš košarko in ne gledaš ure. Menda. Oziroma na kaj bi vplival stalen podatek o pulzu?

Groot ::

@cvalsr žal si upam reči, da to kar ti želiš ni ravno pogosto iskano, saj imaš zelo specifično željo. Zakaj točno bi želel ves čas gledati pulz med igranjem košarke mi je uganka. Isto med hojo ali čemerkoki drugim. Sam si zase upam reči da sem kar napreden uporabnik tovrstnih naprav, pa za pulzom na uri pogledam ravno na vsake 2-3min pri teku. Še največ sem morda na pulz pozoren med kolesarjenjem, ker imam računalnik pač pred glavo na balanci.

Ne vem, morda malo razmisli glede tega kaj zares potrebuješ. Če misliš, da boš med košarko res gledal pulz, potem se bodisi motiš bodisi igrate neko res zanimivo verzijo košarke :))

bastadu ::

Na Garmin urah si lahko sam nastaviš data screene in lahko si tudi nastaviš, da ti med aktivnostjo kaže samo HR čez cel ekranček, je pa to malce dražja rešitev in ni potem samo prikazovalnik HRja ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

energetik ::

bastadu je izjavil:

Na Garmin urah si lahko sam nastaviš data screene in lahko si tudi nastaviš, da ti med aktivnostjo kaže samo HR čez cel ekranček, je pa to malce dražja rešitev in ni potem samo prikazovalnik HRja ...
Ni tako grozno, Forerunner55 dobiš že za 150€, pa ga lahko uporabiš za ta prikaz in mnogo več.
vires in numeris

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smart watch, kaj kupiti? (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Kaj kupiti
1225237617 (9084) globoko grlo
»

HR merilni pas

Oddelek: Kaj kupiti
192473 (1717) darkolord
»

Tekaška ura za merjenje srčnega utripa

Oddelek: Šport
183404 (2906) Karen
»

merilec srčnega utripa povezljiv na mobilnik, pros/cons?

Oddelek: Loža
93055 (2820) drola

Več podobnih tem