» »

Minimalna plača na 1000€ neto

Minimalna plača na 1000€ neto

Temo vidijo: vsi
««
23 / 23
»
»»

feryz ::

PROTEINSKI je izjavil:

feryz je izjavil:

Za koliko greš staviti, da ti ostane več denarja?

Lahko živiš v iluziji in misliš, da si na dobrem. Resni.ca je grenka. Dvosobno stanovanje v Ljubljani najemnina 1500€ na mesec plus stroški.
Zakaj bi živel v iluziji?
Jaz vem, da ta it-jevec komaj pride skozi, vem pa kaj jaz imam. Z mojim, nekajkrat, manjšim prihodkom.

Btw, saj veste, da so tam ljudje plačani bolj na lokacijo, kot na vrsto zaposlitve? Tale, 150k itjevec, je verjetno v Silicon Valley. En, ki biva v New Mexico ali kje podobno, ne bo dobil niti pol tega.

delavec44 ::

Pa saj veste da še Pahor ni mogel preživeti s predsedniško plačo. Še dobro, da je imel prihranke.

In da mu je vse država častila.
On je rabil samo za šminko. Zato mu je sfalilo.

johnnyyy ::

delavec44 je izjavil:

Pa saj veste da še Pahor ni mogel preživeti s predsedniško plačo. Še dobro, da je imel prihranke.

Mah, kolikor sem sam bil po svetu, je povsod isti drek. Za določene stvari je nekje bolje za druge pa dugje. Največ pa lahko posameznik naredi z optimizacijo. Zaenkrat še nisem srečal tako uspešnega človeka, ki bi zaslužil več kot lahko njegova žena zapravi.

PROTEINSKI ::

Točno tako. En bo s pet jurji šel težko od mesca do mesca, drugemu pa jurja čisto zadostuje, ker je pač navajen bede.

Jaz sem navajen bede.
Kasiram sicer povprečno 5 jurjev, zapravim pa jurja. Še raje manj.
In potem se balast nabira na TRR.

karafeka ::

johnnyyy je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Mah, kolikor sem sam bil po svetu, je povsod isti drek. Za določene stvari je nekje bolje za druge pa dugje. Največ pa lahko posameznik naredi z optimizacijo. Zaenkrat še nisem srečal tako uspešnega človeka, ki bi zaslužil več kot lahko njegova žena zapravi.

Prejšnji nemški kanzler Scholz, je za svojo "frizuro" porabil več denarja kot pa Merklova.... zdaj si pa slike od njiju poglej.
PS: S tem, da se friziranje Merklove še sedaj pokriva iz proračuna, pa že leta ni več kanclerka.
Upam, da ni isto pri nas s Pahorjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

PROTEINSKI je izjavil:

Točno tako. En bo s pet jurji šel težko od mesca do mesca, drugemu pa jurja čisto zadostuje, ker je pač navajen bede.

A to je sedaj že beda, da si skromen? Mogoče so pa bedni tisti, ki se brez veze preseravajo.

"You Only Live Twice", je moto skromnih ljudi.

fikus_ ::

feryz je izjavil:

Jaz sem navajen bede.

Ali sem lahko tvoj prijatu....imam čudovito poslovno idejo .....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

PROTEINSKI je izjavil:

Fora je, da jurja po svetu ni enako vreden ampak zanj nekje dobiš več drugje manj. To da v obzir vzameš neko državo, kjer so višje plače in malce pozabiš na stroške, zavarovanja itd. je pač navadno zavajanje.

In povsod po svetu je enako, dobro živijo tisti, ki znajo uspešno balansirati med prihodki in odhodki.

fikus_ je izjavil:

feryz je izjavil:

Jaz sem navajen bede.
Malo si k'sn.
Sta imela moja mulca lani poslovno idejo.
Rezultat je bil, da je parkrat po deset jurjev sfrčalo iz mojega žepa. Nisem še potegnil črte, ampak verjetno se je to zgodilo šestkrat ali sedemkrat.
Še dobro, da sem ju dokaj hitro ustavil, drugače bi bila situacija še mnogo hujša.
Smo si pa nove izkušnje nabrali in to je tisto, kar šteje. Menda.

fikus_ ::

Jp, vsaka šola nekaj stane....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

bm1973 ::

BuDi79 je izjavil:

pongping je izjavil:

Letalski tehnik v SV, k servi minimalec. O cem se to mi pogovarjamo? Taksna oseba v Nemciji starta z 100.000 bruto letno, pa gre tja do pol milijona in vec.
Ampak pri nas im1a ZaStOnj Šolanjeeee!!!

Nič nima 100k letne plače. Prej 50k... Sploh brez izkušenj in certifikacij, kar si po koncu šolanja...

Že dolgo ne.

Recimo kapitan A380 pri Singapure airline ima plače tam 100k USD letno...

Imel kolega, kije bil kapitan na Canadairih... Plača v Adrii tam 2800EUR, mislim, da neto. V Nemčiji so rabili Airbus pilote, on ni imel nič od tega. Ni sploh dobil službe ali prilike...

Zdaj leti v Afriki... Na boeingih...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

FireSnake ::

feryz je izjavil:

Jaz sem navajen bede.

Jaz ne zaslužim toliko anmpak delam isto (živim relativno zelo skromno).
Nalagam tudi v različne stvari (nepremičnine, delnice, starine, ...).

Ker vem, da pokojnine ne bo, da bo na stara leta od nečesa za živeti.

levaki me skušajo obrati do gat! Zato jih ne morem.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Jaz nič ne nalagam, zakaj bi?
Ko se nabere, nekam poženem. Saj ne bom večno, vprašanje če bom sploh do penzije.

Zadnji stavek pa drži kot pribito.

feryz je izjavil:

fikus_ je izjavil:

feryz je izjavil:

Jaz sem navajen bede.
Malo si k'sn.
Sta imela moja mulca lani poslovno idejo.
Rezultat je bil, da je parkrat po deset jurjev sfrčalo iz mojega žepa. Nisem še potegnil črte, ampak verjetno se je to zgodilo šestkrat ali sedemkrat.
Še dobro, da sem ju dokaj hitro ustavil, drugače bi bila situacija še mnogo hujša.
Smo si pa nove izkušnje nabrali in to je tisto, kar šteje. Menda.

Bi moral svoje izkušnje prenesti na potomce. Bi bilo ceneje ;)

Kupičiš za stara leta je res nonsense, ker taki ponavadi hitro guznejo. Takrat ti več niti ne stoji, sedaj pa lahko greš na jahto in si privoščiš 5 brhkih mladenk za relativno mali denar. Kakšen teden ali dva oddiha, kajne FireSnake? To je boljše od nepremičnin in starin, verjem ti men prjatu. Ko si sam enkrat starina, nisi vreden nič.

PujsekPepe ::

FireSnake je izjavil:

feryz je izjavil:

Jaz sem navajen bede.

Nehaj se obnasati kot da so za vse drugi krivi!

bm1973 ::

Za davke je definitivno kriva požrešna država...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

FireSnake ::

PROTEINSKI je izjavil:

Kupičiš za stara leta je res nonsense, ker taki ponavadi hitro guznejo. Takrat ti več niti ne stoji, sedaj pa lahko greš na jahto in si privoščiš 5 brhkih mladenk za relativno mali denar. Kakšen teden ali dva oddiha, kajne FireSnake? To je boljše od nepremičnin in starin, verjem ti men prjatu. Ko si sam enkrat starina, nisi vreden nič.

Prepotoval sem jaz v zivljenju toliko, da ti lahko 1000 let živiš, pa ne boš toliko sveta videl.
Si bil v Severni Koreji, na primer? Poleg vsega ostalega, seveda.
Ne ti meni o potovanjih.

PujsekPepe je izjavil:

FireSnake je izjavil:

feryz je izjavil:

Jaz sem navajen bede.

Nehaj se obnasati kot da so za vse drugi krivi!

Ne za vse.
Za točno tisto, kar sem napisal.
Kaj spet blodiš?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

enavlaka ::

delavec44 je izjavil:

od 1. januarja 2026 do 31. decembra 2026: 1.481,88 evra - neto 1000EUR
od 1. januarja 2025 do 31. decembra 2025: 1.277,72 evra - neto 900EUR
od 1. januarja 2024 do 31. decembra 2024: 1.253,90 evra - neto 873EUR
od 1. januarja 2023 do 31. decembra 2023: 1.203,36 evra - neto 878EUR
od 1. januarja 2022 do 31. decembra 2022: 1.074,43 evra - neto 770EUR

Torej v 5 letih 38% dvig bruto minimalne plače in 30% dvig neto minimalne plače. Inflacija v tem obdobju pa 20%. Pomeni je bila minimalna plača že usklajena z inflacijo pred tem nepotrebnim dvigom. Se pa lepo vidi razliko med bruto in neto in katera vlada je še bolj obremenila plače.

Je bilo že težko najti, ko je tema tako nasrana. Pozabil si na naslednje:
od 1. januarja 2029 do 31. decembra 2030: 1.481,88 evra - neto 1000EUR
od 1. januarja 2028 do 31. decembra 2029: 1.481,88 evra - neto 1000EUR
od 1. januarja 2027 do 31. decembra 2028: 1.481,88 evra - neto 1000EUR

Minimalna plača je dosegla vrh pod trenutno vlado. Naslednja vlada, pa naj si bo to đanša, odzmazek, ljubljankovič, senenovič ali kakšen drug sdSS-ovc ne bo dvigovala izplačil za reveže.
V 4h letih človek dobi 230EUR več na račun in cela gospodarska srenja v sloveniji se podela v hlače od jeze. Tako bo rast plače 4% v povprečju, dokler levica spet nebo zavladala in poskrbela za blaginjo.
Rast iz 500EUR plače kamorkoli višje je mogoče res visoka v odstotkih. V dejanski denarni vrednosti pa ni nič posebnega. Pri 2% inflaciji je realna rast posledično manj kot 2%, kar ni nič.

(Omeniti je, da nagrada iz delovne dobe dosega 3% letno povišanje plače)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enavlaka ()

Je v zakonu usklajevanje minimalne plače z inflacijo. Ne vem če bodo šli ta zakon spreminjati.

Dodatek na delovno dobo je v JU 0,33% in drugje 0,5% letno. Ne vem kje si ti dobil 3%.

redtech ::

To bi moralo biti na mesečni ravni, da bi bili v koraku z inflacijo, tako pa smo 11 korakov zadaj vsako leto.

Kanban ::

enavlaka je izjavil:

Minimalna plača je dosegla vrh pod trenutno vlado.

Zanimivo, da se stvar, ki po zakonu mora iti gor, gre gor in je trenutno najvišje!

FireSnake je izjavil:

PROTEINSKI je izjavil:

Prepotoval sem jaz v zivljenju toliko, da ti lahko 1000 let živiš, pa ne boš toliko sveta videl.
Si bil v Severni Koreji, na primer? Poleg vsega ostalega, seveda.
Ne ti meni o potovanjih.

Brt, legenda, tole mi zveni nekam obupano. A si ti bolj proti koncu poti? Si penzič ali samo pač naveličan vsega? Gotcha! :))
Ne se predt, brt. :)

WizzardOfOZ ::

delavec44 je izjavil:

Je v zakonu usklajevanje minimalne plače z inflacijo. Ne vem če bodo šli ta zakon spreminjati.

Dodatek na delovno dobo je v JU 0,33% in drugje 0,5% letno. Ne vem kje si ti dobil 3%.

Drugje je 0,1% že vsaj 10 let.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

arnecan1 ::

enavlaka je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Torej v 5 letih 38% dvig bruto minimalne plače in 30% dvig neto minimalne plače. Inflacija v tem obdobju pa 20%. Pomeni je bila minimalna plača že usklajena z inflacijo pred tem nepotrebnim dvigom. Se pa lepo vidi razliko med bruto in neto in katera vlada je še bolj obremenila plače.

Je bilo že težko najti, ko je tema tako nasrana. Pozabil si na naslednje:
od 1. januarja 2029 do 31. decembra 2030: 1.481,88 evra - neto 1000EUR
od 1. januarja 2028 do 31. decembra 2029: 1.481,88 evra - neto 1000EUR
od 1. januarja 2027 do 31. decembra 2028: 1.481,88 evra - neto 1000EUR

Minimalna plača je dosegla vrh pod trenutno vlado. Naslednja vlada, pa naj si bo to đanša, odzmazek, ljubljankovič, senenovič ali kakšen drug sdSS-ovc ne bo dvigovala izplačil za reveže.
V 4h letih človek dobi 230EUR več na račun in cela gospodarska srenja v sloveniji se podela v hlače od jeze. Tako bo rast plače 4% v povprečju, dokler levica spet nebo zavladala in poskrbela za blaginjo.
Rast iz 500EUR plače kamorkoli višje je mogoče res visoka v odstotkih. V dejanski denarni vrednosti pa ni nič posebnega. Pri 2% inflaciji je realna rast posledično manj kot 2%, kar ni nič.

(Omeniti je, da nagrada iz delovne dobe dosega 3% letno povišanje plače)

Ta pa je lovska: dokler levica spet nebo zavladala in poskrbela za blaginjo

qwea ::

delavec44 je izjavil:

BuDi79 je izjavil:

pongping je izjavil:

Letalski tehnik v SV, k servi minimalec. O cem se to mi pogovarjamo? Taksna oseba v Nemciji starta z 100.000 bruto letno, pa gre tja do pol milijona in vec.
Ampak pri nas im1a ZaStOnj Šolanjeeee!!!

Ja saj. Pri nas se izšola potem gre pa v Nemčijo v službo. Podobno z zdravniki, k nam pa hodijo tujci iz juge.

Tej podatki o plači so potegnjeni iz kravje riti. Imajo zelo lepo plačo, ključ temu se pa najde kakšen tehnik letalec, ki ima velike potrebe po € in si zgradi delavnico in potem cele dneve fuša kot nek avtoličar/klepar.

enavlaka ::

Ta pa je lovska

Ker prisilno delo je največji dosežek človštva?

enavlaka je izjavil:

Ta pa je lovska

Ker prisilno delo je največji dosežek človštva?

Imaš prav. V sužnjelastništvu smo več ustvarili.

Malidelničar ::

Za minimalno plačo bo učinkovito poskrbel trg:

Kakšni programerji, bogateli bodo električarji, vodovodarji, gradbinci
https://www.finance.si/manager/kaksni-p...
Dolga leta so veljali za manj zaželene, danes pa naj bi bili med največjimi zmagovalci dobe umetne inteligence. Vodovodarji, električarji in zidarji se po napovedih vodilnih direktorjev vračajo v središče trga dela. In s tem se višajo tudi njihove plače.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Saj dobri privatniki iz tega foha so že sedaj odlično zaslužili.

Mato989 ::

Malidelničar je izjavil:

Za minimalno plačo bo učinkovito poskrbel trg:

Kakšni programerji, bogateli bodo električarji, vodovodarji, gradbinci
https://www.finance.si/manager/kaksni-p...
Dolga leta so veljali za manj zaželene, danes pa naj bi bili med največjimi zmagovalci dobe umetne inteligence. Vodovodarji, električarji in zidarji se po napovedih vodilnih direktorjev vračajo v središče trga dela. In s tem se višajo tudi njihove plače.

Saj to je super, placat je treba fiziko, ne pa bluzenje

Jaz bi takoj šel pobirat smeti, samo ne za 1.600 bruto, za povprečno slo placo pa komot z max malico in max regresom itd
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Samo je potrebno potem tudi šolski sistem spremeniti. Ker sedaj se jebeš 18 let za visoko izobrazbo dobil boš pa manj kot keramičar s poklicno šolo?

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Samo je potrebno potem tudi šolski sistem spremeniti. Ker sedaj se jebeš 18 let za visoko izobrazbo dobil boš pa manj kot keramičar s poklicno šolo?

Seveda je... rešitev je v tem da naredimo vrtec zastojn in plačljivo visokošolstvo... potem bo čez leta se uskladila normalna piramida izobrazbe v državi in bodo tisti ki vzamejo kredit za izobrazbo dejansko imeli toliko boljše plače ker jih ne bo 50%+ v državi...

Dokler pa imamo invertno piramido izobrazbe IV-VIII pa bo tako kot je...

Predvsem pa si je treba zapomnit da izobrazba ni neposredni vzrok plače v 100% primerov, ampak zamenljivost...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

delavec44 je izjavil:

Pravzaprav ne, konkurenca je dobrodošla.
Hudič je le pravilno izbrati. Še posebej, ko si star 15 let.

Mato989 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Seveda je... rešitev je v tem da naredimo vrtec zastojn in plačljivo visokošolstvo... potem bo čez leta se uskladila normalna piramida izobrazbe v državi in bodo tisti ki vzamejo kredit za izobrazbo dejansko imeli toliko boljše plače ker jih ne bo 50%+ v državi...

Predvsem pa si je treba zapomnit da izobrazba ni neposredni vzrok plače v 100% primerov, ampak zamenljivost...

Odvisno od filozofije. Jaz nisem za tak sistem. Ker naš sistem vrtcev je namenjen večinoma javnim službam oz. tistim ki imajo službe "8h od 8-16h". Za vse, ki opravljajo bolj dinamična dela je naš vrtčevski sistem "bog pomagaj".

Kot drugo, paziti na otroke ali pa jih osnovno izobraževati ni neka znanost. To kar otroke naučijo do konca OŠ v šolah, jih lahko tudi jaz ali žena.

Zato mi je prav ironično pri tej "socialni državi" ko plačaš osebnega zdravnika, da ti piše bolniške za prehlad - čeprav sam vem kdaj sem dovolj bolan, pediater mi piše nege za otroka - čeprav sam vem kdaj je bolan in ga lahko negujem in kuham čajčke, otroke bi mi nekdo čuval - pa to lahko tudi sam ali kakšna babica itd. A ko me pa kolk jebe in si ne morem pomagati, žena ne more, ga ni v bloku majstra da bi mi lahko pomagal - ej država, a lahko naše zdravstvo to porihta - lahko, samo počakal boš 2 leti :).

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Odvisno od filozofije. Jaz nisem za tak sistem. Ker naš sistem vrtcev je namenjen večinoma javnim službam oz. tistim ki imajo službe "8h od 8-16h". Za vse, ki opravljajo bolj dinamična dela je naš vrtčevski sistem "bog pomagaj".

Kot drugo, paziti na otroke ali pa jih osnovno izobraževati ni neka znanost. To kar otroke naučijo do konca OŠ v šolah, jih lahko tudi jaz ali žena.

Zato mi je prav ironično pri tej "socialni državi" ko plačaš osebnega zdravnika, da ti piše bolniške za prehlad - čeprav sam vem kdaj sem dovolj bolan, pediater mi piše nege za otroka - čeprav sam vem kdaj je bolan in ga lahko negujem in kuham čajčke, otroke bi mi nekdo čuval - pa to lahko tudi sam ali kakšna babica itd. A ko me pa kolk jebe in si ne morem pomagati, žena ne more, ga ni v bloku majstra da bi mi lahko pomagal - ej država, a lahko naše zdravstvo to porihta - lahko, samo počakal boš 2 leti :).

V osnovi moramo gledat da smo drzava mi drzavljani overall...

In drzavljani bi bilo logično da financiramo tiste smeri šolanja ki jih drzavljani rabimo...

Zato bi bilo smiselno da bi na nacionalnem nivoju prišli do podatka

Koliko katerih po klicov rabimo v naslednjih 12 letih recimo... In bi v takem obsegu razpisali mesta, vse kar je več vpisa je samoplačniško 10 ali 15k na letnik

PujsekPepe ::

Tisti z druzboslovnimi faksi itak pristanejo na zavodih ali kot trgovci punce pa OF vrtijo. Poanta je da se zaposli profesorje da imajo le ti sluzbe.
Zdej kolk so fakultete se uporabne nevem, ampak boljsa sola zivljenja bi bila 3 letna poklicna in vojska ali zapor za leto dve.
Pustmo zdj genije iz matematike, fizike ki jih je par % in so upraviceni do studija.

Zgodovina sprememb…

««
23 / 23
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Minimalna plača (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8419526 (5847) MikeRotch
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28261129 (28953) Malidelničar
»

Ali še v Slovenij kdo dela za manj kot minimalca? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6317408 (14754) Invictus

Več podobnih tem