» »

Minimalna plača na 1000€ neto

Minimalna plača na 1000€ neto

Temo vidijo: vsi
««
17 / 18
»»

PujsekPepe ::

pongping je izjavil:

Pravosodni policist 1680 bruto z povisanjem na obroke, trenutno so nekje 1500 bruto tolk kt je trenutno na novo dolocen minimalec. Med vratarjem ter pravosodnim policistom je razlika manj k 200e bruto oz 100e neto. navaden policaj dobi manj, ti so vrednoteni 1600 bruto tj 100e nad minimalcem. Prodajalka v hofru za 30 urni delovnik dobi 1700 bruto. Kataklizma komunizma.
https://www.gov.si/zbirke/delovna-mesta...

Pozabljas na bonificirane staze milicnikov, plus hoferjeva delavka ne sme dol sest pa norme ma, dela petek in svetek v penzijon gre pa kdo prej?
Plus se ceu fuk dodatkov za policaje. Na papirju so place policajev slabe v realnost pa niti ne

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

pongping je izjavil:

Pravosodni policist 1680 bruto z povisanjem na obroke, trenutno so nekje 1500 bruto tolk kt je trenutno na novo dolocen minimalec. Med vratarjem ter pravosodnim policistom je razlika manj k 200e bruto oz 100e neto. navaden policaj dobi manj, ti so vrednoteni 1600 bruto tj 100e nad minimalcem. Prodajalka v hofru za 30 urni delovnik dobi 1700 bruto. Kataklizma komunizma.

Osnovna plača, pozabijo pa na dodatke, ki jih je cel kup v JS, ki nanesejo dostikrat več kot 100% zraven.

Naj da plačilno listo ven.

delavec44 ::

Pa saj to so samo plače začetnikov. Potem je pa najmanj vsako leto še dodatek na delovno dobo. Če že ne napreduje.

Mato989 ::

Saj nima veze, ko gledaš kam boš se usmeril gledaš OSNOVNO PLAČO... v Sloveniji je ravno to problem... preveč dodatkov in prenizke osnovne plače... dodatke bi dejansko jaz ČISTO VSE UKINIL, razen dodatek za delo na praznik/nedeljo in nočne... ta dva bi morala biti vsak 100%... in se seštevata, če delaš v nedeljo in je praznik in še ponoči je to +300% urna postavka... vse ostale dodatke bi jaz osebno UKINIL...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

chucki ::

Delam kot pp in se dodatki dobijo glede na delovno mesto, ki ga opravljaš. Ne delajo vsi izmene in nočne. Drugače pa imam po 9 letih 1080 neto osnove. Nočna je tudi slabih 23 eur dodatka...

PujsekPepe je izjavil:

pongping je izjavil:

Pozabljas na bonificirane staze milicnikov, plus hoferjeva delavka ne sme dol sest pa norme ma, dela petek in svetek v penzijon gre pa kdo prej?
Plus se ceu fuk dodatkov za policaje. Na papirju so place policajev slabe v realnost pa niti ne

Ni bonifikacije vec. Placujejo ti sklad iz katerega crpas, da gres v poklicno penzijo. Jaz kateri ne bom imel 40 let delovne dobe, bom to koristil, ko bom dosegel starostno penzijo. V svetem nikoli.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: chucki ()

Bellator ::

A ni zanimivo, da zaposleni za plačo v javnem sektorju uporabljajo izraz osnova (plačilnih list pa ne upajo pokazati), v ZS pa izplačilo.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Že pred časom je bilo zanimivo, ko so javno poimensko objavili bruto plače policistov z vsemi dodatki. Pred JU plačilno reformo. Ni bilo švoh. Seveda pa v javnosti operirajo z osnovno plačo policista začetnika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Takrat so bnile plače policajev tudi precej nad povprečjem v Slo IT...

KAVINSKY ::

Covid dodatki. Sosed z lesarsko srednjo je vlekel po 3 jurje čistega.

Ste že imeli vodstvene sestanke? Firma si ne more privoščiti celotne izravnave plač, tako da bo za nas "srednji razred" samo 4% dvig. Porušita se prva dva tarifna razreda, kjer bodo dobivali enako.

enavlaka ::

Policaji imajo dodatke med drugim za pištolj, neurejeni delovni čas, varnost, rizične razmere, položaj, delovno uspešnost, delo na terenu...

delavec44 je izjavil:

Že pred časom je bilo zanimivo, ko so javno poimensko objavili bruto plače policistov z vsemi dodatki. Pred JU plačilno reformo. Ni bilo švoh. Seveda pa v javnosti operirajo z osnovno plačo policista začetnika.

Ja ampak ti ko privabljaš nov folk oni pogledajo prvo osnovno plačo ne? Ne pa 27 dodatkov... dodatki so itak glupost... bolje bi bilo 0 dodatkov in osnovna plača 2.500 bruto...

feryz ::

Dodatki so za goljufanje in krajo denarja.
Vsaj v javnem sektorju.

chucki ::

Tud ce je 2 cuka in naprej placa kot pravite je ocitno premal, da je kriza kot je se ni bilo. Lahko pa ukinemo zapore in policijo, ce vam gre placa v nos.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

kanarin ::

pongping je izjavil:

Veliko si napisal nisi nic povedal, kje bodo nasli ves zgoraj omenjen hudo deficitaren kader za minimalca ali malo cez. Realno glede na pomanjkanje, zahtevnost in pogoji dela in bi osnovne place za ves ta kader morale startat najmanj pri 2x neto minimalca, pa se to bo premalo. Ti trdis da se bo lahko status quo in patolosko norcevanje iz deficitarnega kadra se nadaljevalo, jaz trdim da je konec poti, al bojo delo realno ovrednotili in placali ter pisarniske parazite razvrednotili na nivoju oz pod nivojem cistilk, al bo konec vseh drzavnih podsistemov.

Ne vem kaj mi polagaš neke besede v usta v bistvu sploh ne razumem tega tvojega posta kot odgovora mojemu. Najdi jih ti če si sposoben, jaz tega nisem omenjal.

Te stalne katastofične napovedi pa me sploh ne ganejo. O tem kako je zdravstvo na robu zmogljivosti, da se bo sesulo sem se naposlušal ohoho - Fides je na veliko grozil in napovedoval cele katastrofe - zgodilo pa se ni nič od tega. Še zdaleč ne mislim, da je v zdravstvu vse ok, samo dejste se mal umirit, katafrofe pa tudi ni. In podobno tudi v gospodarstvu. Ker vam neka politična opcija ni po godu greste totalno v nek esktrem s svojimi stališči.

Malidelničar ::

Problem je, ker je minimalec tako nerealno postavljen, da sesuje številne zgornje razrede do povprečne. Tu ne govorimo samo o nadpovprečni in celo najvišjih decilih plač v SLO.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Čas bi bil, da postane edino merilo letna bruto plača.

Nič dodatkov...

Motion ::

A so poračunali tudi kolk manj bo pobranega davka od dohodnine , ter več socialnih izdatkov, ker bo več folka na minimalcu?

Motion je izjavil:

A so poračunali tudi kolk manj bo pobranega davka od dohodnine , ter več socialnih izdatkov, ker bo več folka na minimalcu?

Več bo pobranega od dohodnine in manj socialnih izdatkov saj se pragovi razredov ne spreminjajo. Ti si nekaj zamešal. To jim je plan, da čim več davkov poberejo.
Če bi malo temo spremljal, so bili že narejeni izračuni čez palec kaj na koncu oseba na minimalcu sploh odnese od tega povišanja, če sploh kaj, ko bodo šle še cene gor.

Zgodovina sprememb…

karafeka ::

Koliko jih ima minimalno plačo? 6%? Mislim, da je en dal podatek o tem v prejšnjih postih.
Cene zaradi tega ne bi smele iti gor. Šle bodo pa zato, ker bodo vsem ostalim šle isto za 16% gor. Koliko je zdaj 16% od povprečne plače in koliko od brodnjakove?
In se potem čudimo kako so drage nepremičnine. Raznorazni brodnjaki jih kupujejo na zalogo.

Saj ni važno koliko jih je ampak kje so. Komunala, vodovod, vrtec, domovi ostarelih. Vse se bo podražalo. Pa še lep izgovor imajo, da bodo podražali še malo več. Bo imel direktor nov avto.

Zgodovina sprememb…

Seveda bodo šle gor, saj je strošek delodajalca pri minimalni plači sedaj 200 eur višji. Popravite me, če se motim, ampak ta je odvisen od povrečne plače, zato se bo strošek delodajalca zvišal za vse.

Zgodovina sprememb…

chucki je izjavil:

Tud ce je 2 cuka in naprej placa kot pravite je ocitno premal, da je kriza kot je se ni bilo. Lahko pa ukinemo zapore in policijo, ce vam gre placa v nos.

Podpisem. Pa se sodstvo. Policija je sciti mafijo.

Motion je izjavil:

Dohodnine in prispevkov se bo pobrtalo več.

Otroških dodatkov, socialne, doplačila vrtca, tega bo pa manj, ker te meje se pa niso dvignile...

Bellator je izjavil:

Seveda bodo šle gor, saj je strošek delodajalca pri minimalni plači sedaj 200 eur višji. Popravite me, če se motim, ampak ta je odvisen od povrečne plače, zato se bo strošek delodajalca zvišal za vse.

Ta je odvisen od plače zaposlenega...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

To je jasno. Mislil sem, da se stopnja prispevkov spreminja glede na povprečno, ampak sem preveril in se ne.

Zgodovina sprememb…

TucoX ::

PujsekPepe je izjavil:

chucki je izjavil:

Podpisem. Pa se sodstvo. Policija je sciti mafijo.

Jo itak brihtoli bi kar ukinili represijo, in seveda so vsi ti, ki bi jo ukinili že na stopnji razvoja Bude, ultra razsvetljeni, vrhunci človeških osebkov :))

Itak kaj pa dela policija? Cloveka ubijejo, zaprejo napacnage na konc se bo izkazal da je naredil samomor. Definitivno ma korupcije v sodstvu in policiji manj na hrvaskem inmadzarsken tako da je bolje da se vzostavi nekobvrsto "visijsko" upravo ker tole v sloveniji je podn.
Sej Krambergergerja je pa en pjancek ubil. Kdor pozna zgodovino Slovenije ve da je slovenc ni bil nikol za vladanje in te bo prvi prinil blado. Hell yuga je bila proti tenu dreku kar imamo sedaj blagosllov. Kaksna policija neki oni so tam za dodatke ne pa v sluzbi natoda

MojsterX ::

PujsekPepe je izjavil:

Itak kaj pa dela policija? Cloveka ubijejo, zaprejo napacnage na konc se bo izkazal da je naredil samomor. Definitivno ma korupcije v sodstvu in policiji manj na hrvaskem inmadzarsken tako da je bolje da se vzostavi nekobvrsto "visijsko" upravo ker tole v sloveniji je podn.
Sej Krambergergerja je pa en pjancek ubil. Kdor pozna zgodovino Slovenije ve da je slovenc ni bil nikol za vladanje in te bo prvi prinil blado. Hell yuga je bila proti tenu dreku kar imamo sedaj blagosllov. Kaksna policija neki oni so tam za dodatke ne pa v sluzbi natoda

nujno bi morali sprejti zakon, da ko skupina napade posameznika, da so avtomatsko vsi krivi, kdor je bil zraven, ne glede kdo je zadal "smrtonosni udarec". Tako da se pingpongajo med seboj, da na koncu ne bo nič iz tega, ker ne bodo mogli dokazat kdo je dejansko zadnji udaril in povzropčil smrt. Nasploh za dobro nas vseh, bi moral tak zakon bit sprejti, ker po evropi se širi mob mentalitetia, od gang rapes do sharia mobs. Romi delujejo že po načelu skupine, da jih hitro pride 15 zraven in si gotov.

Američani imajo to zelo lepo rešeno, kdor sodeluje pri umoru dobi enako kazen.
Pa jih ne zanima ali je bil to voznik ali ta, ki je dal pištolj.

Še boljše je, ker v primeru, da je strelec ubit, dobijo ostali tudi kazen za umor.

Romi so organizirani, kot tolpa. Naše sodstvo je dobro samo za preganjat reveže, ki spijo zunaj na klopci.

Policija Pa podkupljena s strani romov da se voz drogo gor pa dol. Samo slepec ne vid kaj se dogaja.
Pol pa komedija, streljajo z avtomatskim prozjem v zrak, pridejo en teden zatem tja in se kot klovni hvalijo: "nasli smo samo tulce"...
In potem narod placuje za oboje, podjupljene policajcke, rome na socialih...ne, se ne splaca delat za minimalca.
Zdravstvo je pa isto kot policija. Ce se dons celoten JS zapre dol bo 1 teden panika pol se bi pa narod ze zoorganiziral, po mozsti bi odprli se bolnico Franjo...

Zgodovina sprememb…

Pa saj tudi plavci lifrajo in njihovi špijuni

https://www.dnevnik.si/novice/kronika/p...
"Na skupno šest let in sedem mesecev zapora je bil danes obsojen nekdanji policist Danilo Lavrinc. 39-letnik je kar pet let in pol dobil zaradi preprodaje droge, in sicer uspaval formidal, ki jih je zanj preprodajal Filip Didović, njegov tajni policijski delavec. »Gre za lahek zaslužek na račun ljudi, ki jim droga popolnoma uniči življenje. "

Sama navlaka v tej drzavi. Osebno sem rajs na sociali kot da placujes tole svinjarijo

Evo bratranec ki dela v Javnih službah mi je pravkar napisal da se vsem dvigajo plače za najmanj 10% ker je zaradi minimalca padlo razmerje med plačami in bodo morali VSEM uskladiti...

In da lahko pričakujemo višjo položnico za smeti ipd...

MojsterX ::

Mato989 je izjavil:

Evo bratranec ki dela v Javnih službah mi je pravkar napisal da se vsem dvigajo plače za najmanj 10% ker je zaradi minimalca padlo razmerje med plačami in bodo morali VSEM uskladiti...

ne samo smeti, pa kar začnimo podražitve še letos:
- voda
- elektrika
- smeti
- rtv
- bančne storitve
- mobilni paketi
- TV paketi
- zavarovanja
- transport
- vstopnice
- hrana & pijača
- s.p. storitve
- vse storitve pravnih oseb
- itd

Mato989 je izjavil:

Kaj ni še vedno v izvajanju JU plačna reforma? Kako jo bodo sedaj kar povozili z dodatnim povišanjem.

delavec44 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kaj ni še vedno v izvajanju JU plačna reforma? Kako jo bodo sedaj kar povozili z dodatnim povišanjem.

Javne službe majo koncesijo izvajanja dejavnosti niso oni vezani na plačne razrede

Mato989 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Javne službe majo koncesijo izvajanja dejavnosti niso oni vezani na plačne razrede

Maš prav. Sem že razmišljal v naprej.

pongping ::

Mato989 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ce ne bo konkretna placna korekcija tam najmanj 100% za tehnicni kader ne bo vec javnih sluzb. Se ze dogaja, prakticno nobenega vec ne morejo zaposlit. Za 1500-1700 bruto lahko samo sanjajo poklicne voznike strojnike, mehanike, elektricarje, vodovodarje, gozdarje itn. Tu se bo moralo zacet pogovarjat o zacetnih placah ranga najmanj 3000-5000 bruto. Marprom isce mehanike, avtoelektricarje, mehatronike, kleparje za 1600 bruto, dars isce mehanike tovornih vozil in mehanizacije za 1550 bruto, elektro maribor/celje elektromonterje 1550 bruto, place poklicnega voznika strojnika CE 1500-1600.... Ne se hecat, vodilnim v drzavi in drzavnih podjetjih se je popolnoma skisalo v glavah... Kje bodo gospodje nasli kader za tak drobiz? Kaj sporocajo mladim s tem mizernim placam? Pol pa javkanje 24/7 da so tehnicne/poklicne sole prazne ter da ni kadra? A res?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pongping ()

Poglej še koliko ITjevcem ponujajo in koliko dobijo v "privat" sektorju.

pongping: glej, po mojem se plače bodo izboljšale, je pa res, da z novim minimalcem so številnim sesuli budgete, planiranje in vse. Problem minimalca je, da zdaj bomo to zmedo ene 3 leta prebavljali.

Po tem pa lahko pride do tržno pogojenih (ponudba vs povpraševanje) popravkov plač.

Problem bo, če bodo vmes še kakšni sindikalni pritiski (Štrukelj) na nova administrativna višanja.

Najboljše obdobje za delovanje tržnih silnic na plače je bilo v zadnjem času tam 2015-2020, delno so bili nastavki že 2013, 2014.
Takrat je država spustila iz rok politično všečno nastavljanje plač, minimalcev itd. Zaradi krize je takrat Mramor v času Cerarja moral držati vse skupaj na vajetih - ker so videli kako blizu bankrota smo bili 2012 in da nas finančni trgi gledajo (plus, ker se nismo odločili za poceni denar od Trojke smo vzeli drage dolarske kredite po uničujočih obrestnih merah). Naši niso upali takrat preveč mutiti finančno pred tujino.

Če zdaj spustimo zadeve, vsaj malce liberaliziramo dohodninske razrede, potem definitivno tu vidim en "breakout", ki bo sprostil tržne silnice in bo šlo počasi kot tu pišeš proti 3000 bruto vse do 5000 bruto.

Dober primer idiotizma z vrednotenjem delovnih mest je posta, placa voznika C s kodo je 1550 (k da so vsa drzavna podjetja monopolisticno zmenjena place za poklicne voznike so 1500-1700 bruto), vsem je jasno sploh pa v kadrovski da za tak drobiz kadra ni in ga nikoli vec ne bo, sploh v LJ in ostalih bogatejsih okoljih, vprasanje je tudi ce ga bo za 3000 bruto. Ker nimajo kader tovornjaki nabirajo praha, najemajo pa zunajne podizvajalce (kobal in podobni), njim pa glej ni problem placat vozniku 100e+ neto dnevnice za voznjo po slo. Izstavljeni racuni za opravljene prevozne storitve so zagotovo nekajkrat visji k da bi v startu si posta zagotovila-zaposlila in posteno placala voznike z najmanj 3000+ bruto zacetnie place. Adijo pamet.

Zgodovina sprememb…

pongping - tega nisem vedel, hvala za info. Se giblješ bolj v teh krogih?

Nedvomno v bistvu so na trgu tudi državni akterji, ki depresirajo plače na umeten način in ko se zgodi zunanji tržni dejavnik je to šok za sistem.

Primer: nizke plače zdravstvenih sester - pride Hofer ponudi relativno solidne tržne plače prodajalk - medicinske sestre gredo masovno v Hoferje - sester začne zmanjkovati in vsi vijejo roke.

johnnyyy ::

Mato989 je izjavil:

Mah to je neko naše štrikanje. Torej imaš občino ki je javna uprava oz. javni sektor in občina je lastnik komunale, ki je javna služba ni pa JS, medtem ko šola in zdravstveni dom spadata pod JS.

kanarin ::

pongping je izjavil:

Ce ne bo konkretna placna korekcija tam najmanj 100% za tehnicni kader ne bo vec javnih sluzb.

V redu, kje pa bomo dobili sredstva za tako drastično povečanje plač v javnih službah ? A mogoče na račun razbremenitve plač kot si nekateri tako silno želite ? Torej na račun manj pobranih davkov ? Kje vam je tu matematika ? Pa ne mi spet o floskulah kjer vse se lahko postrga in prišpara denar, ker tega v praksi ne bo naredila nobena oblast - niti Janševa.

pongping je izjavil:

Mato989 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ce ne bo konkretna placna korekcija tam najmanj 100% za tehnicni kader ne bo vec javnih sluzb. Se ze dogaja, prakticno nobenega vec ne morejo zaposlit. Za 1500-1700 bruto lahko samo sanjajo poklicne voznike strojnike, mehanike, elektricarje, vodovodarje, gozdarje itn. Tu se bo moralo zacet pogovarjat o zacetnih placah ranga najmanj 3000-5000 bruto. Marprom isce mehanike, avtoelektricarje, mehatronike, kleparje za 1600 bruto, dars isce mehanike tovornih vozil in mehanizacije za 1550 bruto, elektro maribor/celje elektromonterje 1550 bruto, place poklicnega voznika strojnika CE 1500-1600.... Ne se hecat, vodilnim v drzavi in drzavnih podjetjih se je popolnoma skisalo v glavah... Kje bodo gospodje nasli kader za tak drobiz? Kaj sporocajo mladim s tem mizernim placam? Pol pa javkanje 24/7 da so tehnicne/poklicne sole prazne ter da ni kadra? A res?

Oskrbovlci/ke minimalca. Delo - petek - svetek, brisanje riti. To je casten poklic in bi moral dobit ninimalno 1800 ur s kasnimi dodatki 2000 eur neto. Ne me hecat.

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Mah to je neko naše štrikanje. Torej imaš občino ki je javna uprava oz. javni sektor in občina je lastnik komunale, ki je javna služba ni pa JS, medtem ko šola in zdravstveni dom spadata pod JS.

Ja seveda ampak nima veze bistveno je to da oni bodo vsem razredom dvignili place za najmanj 10 postov letos pa verjetno še 3 do 4 procente z novembrom je informacija

In kaj se bo zgodilo... Inflacija na kvadrat

kanarin je izjavil:

pongping je izjavil:

Ce ne bo konkretna placna korekcija tam najmanj 100% za tehnicni kader ne bo vec javnih sluzb.

V redu, kje pa bomo dobili sredstva za tako drastično povečanje plač v javnih službah ? A mogoče na račun razbremenitve plač kot si nekateri tako silno želite ? Torej na račun manj pobranih davkov ? Kje vam je tu matematika ? Pa ne mi spet o floskulah kjer vse se lahko postrga in prišpara denar, ker tega v praksi ne bo naredila nobena oblast - niti Janševa.

Najbolje bi bilo delno okol 20 postov z varčevanjem na drzavi ostalih 80 postov pa prerazporeditev denarja torej tam kjer birokratov ne primanjkuje pac znižat place in se obnašat tržno in folku rect ce jim kaj ni vsec lahko grejo med tehničen kader in se prekvalificirajo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

kanarin je izjavil:

pongping je izjavil:

Denar ocitno je, ce placujejo zunajnim podizvajalcem ki potem dokaj posteno placujejo kader. Le sistem vrednotenja na podlagi izobrazbe se bo moral poslovit, vse kar vegetira po pisarnah pa zabetonirat na minimalec tudi ce imajo po 10 magisterijev in doktoratov,al pa jih vse zamenja AI. Se en primer iz lokalnega vrtca, znanec dela kot hisnik v vrtcu, kljub temu da je elektricar in s popoldanskim spjem postavlja elektroinstalacije po hisah v vrtcu pa tega ne pocne. Pravi za tist drobiz od minimalca na pamet mu ne pade da bo opravljal zahtevna elektro instalacijska dela, kolk gnara tolk muske, poklice kar njegovega znanca ki pa vrtcu racuna najmanj 100e na uro in vrtec tega brez problema placa, za to se vedno denar najde (verjetno znanec nekaj pobase v zepu al pa mu un kolega rihta posle drugje). Je pa problem sposobnega hisnika ustrezno ovrednotit in placat. Marsikaj bi lahko se on samostojno popravil in uredil v vrtcu, ampak kot je povedal za drobiz zagotovo ne. Drugega hisnika itak ne bojo nasli, je kar nekaj lokalnih po uspesni placni reformi podalo odpoved in danes delajo pri sosedih v AT.

Zgodovina sprememb…

Twixz ::

kanarin je izjavil:

pongping je izjavil:

Sej če dvigneš plačo posledično dobiš več davka ven.

A misliš da se sindikati borijo za plače delavcev ali za % od plač ki jih dobijo potem za članstvo? ;)

pongping je izjavil:

kanarin je izjavil:

pongping je izjavil:

Denar ocitno je, ce placujejo zunajnim podizvajalcem ki potem dokaj posteno placujejo kader. Le sistem vrednotenja na podlagi izobrazbe se bo moral poslovit, vse kar vegetira po pisarnah pa zabetonirat na minimalec tudi ce imajo po 10 magisterijev in doktoratov,al pa jih vse zamenja AI. Se en primer iz lokalnega vrtca, znanec dela kot hisnik v vrtcu, kljub temu da je elektricar in s popoldanskim spjem postavlja elektroinstalacije po hisah v vrtcu pa tega ne pocne. Pravi za tist drobiz od minimalca na pamet mu ne pade da bo opravljal zahtevna elektro instalacijska dela, kolk gnara tolk muske, poklice kar njegovega znanca ki pa vrtcu racuna najmanj 100e na uro in vrtec tega brez problema placa, za to se vedno denar najde (verjetno znanec nekaj pobase v zepu al pa mu un kolega rihta posle drugje). Je pa problem sposobnega hisnika ustrezno ovrednotit in placat. Marsikaj bi lahko se on samostojno popravil in uredil v vrtcu, ampak kot je povedal za drobiz zagotovo ne. Drugega hisnika itak ne bojo nasli, je kar nekaj lokalnih po uspesni placni reformi podalo odpoved in danes delajo pri sosedih v AT.

Točno tu je problem, plač ne bi dvignili a izvajalcem zunanjim pa plačajo x5 ali x10 samo da je narejeno... kakšna burleska...

Mato989 je izjavil:

Točno tu je problem, plač ne bi dvignili a izvajalcem zunanjim pa plačajo x5 ali x10 samo da je narejeno... kakšna burleska...

To je managment računovodski problem, ker zunanji izvajalcvi gredo na drug konto...

Cilj podjetja je imeti čim manj zaposlenih in proračuna za plače. Ne vem zakaj... Naj kdo razloži to misterijo...

Ker ni bolniških, porodniških, regresov, božičnic, dopustov, malice, potnih stroškov, beleženja časa. Pa še prekine sodelovanje kadar želi, če ni dela ali ni zadovoljen.

Zgodovina sprememb…

««
17 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Minimalna plača (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8419291 (5612) MikeRotch
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28259873 (27697) Malidelničar
»

Ali še v Slovenij kdo dela za manj kot minimalca? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6317061 (14407) Invictus

Več podobnih tem