» »

Sodnik za prekrške / rabim nasvet

Sodnik za prekrške / rabim nasvet

1
2
»

Tody ::

Tip je hotel da zapenjamo za to da nima avta :) Eno je napaka v sistemu, da je pač tko kot je drugo je da ti v drugo dajo isto zadevo. Jaz imam previsoko dioptirijo in mi po zakonu pripada samo 10 let vozniške potem pa spet 100 eur za zdravniški pregled.

Vrjetno pa če imaš kake probleme z omedlevanje, epilipsijo ali kaj takega ti brez da bi kdo preveč razlagal ne dajo vozniške za skos...

delavec44 ::

fur80 je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

predi je izjavil:

tl;dr
Nauk zgodbe: ne sedi v avto v opitem stanju. Normalni ljudje s tem nimajo težav.

Se strinjam. Samo to mora veljati za vse:

https://www.24ur.com/novice/slovenija/e...

ne samo za nas, ene.

Sem imel stanovanje v najemu, več stanovanjska hiše, na stranski cesti smo imeli ene par parkirnih prostorov, vsak je vedel kje je njegov plac. Pridejo ljudje na obisk, ga malo pijemo, itd... Nakar se kolegica odloči, da bo avto pustila, tam ker je pijana. Ji rečem samo, da itak, samo naj prestavi avto, na moje place, se pravi ene 2-3 prakirna prostora naprej. Ko spelje nazaj prileti mimo policija, vklopijo lučke, zavrnila alkotest in je šel izpit za 1 mesec. Po plačulu in vsemu sranju ga je dobila seveda nazaj.
Včasih ima pač človek smolo, treba se je potem znati vrniti nazaj! ;)

V ZDA (odvisno od zvezne države) menda lahko dobiš kazen in pridržanje že če pijan sediš za volanom ugasnjenega vozila in imaš ključe pri sebi (actual physical control of a vehicle). Menda mi še nismo tako daleč.

Tody je izjavil:

Tip je hotel da zapenjamo za to da nima avta :) Eno je napaka v sistemu, da je pač tko kot je drugo je da ti v drugo dajo isto zadevo. Jaz imam previsoko dioptirijo in mi po zakonu pripada samo 10 let vozniške potem pa spet 100 eur za zdravniški pregled.

Vrjetno pa če imaš kake probleme z omedlevanje, epilipsijo ali kaj takega ti brez da bi kdo preveč razlagal ne dajo vozniške za skos...

Saj vidiš, če zgoraj piše, da misli, da za vse velja, da morajo na 10 let delati zdravniški, ali res nima čisto nič pojma ali pa trola.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

tony1 ::

Relanium je izjavil:

tony1 je izjavil:

Ali pa: Bia separations je od RS dobila nekaj denarja za spodbujanje inovacij. In je iz tega naredila strašen razvojni preboj. Ampak enkrat je prišla kriza in niso imeli denarja, in država točno takrat na sodišču firmo iztoži za nazaj za ves ta denar, "ker da firma ni bila dovolj inovativna". Kar je, prvič noro že samo po sebi, drugič, neinovativnost te firme je neumnost do neba in tretjič, sodba je firmo spravila skoraj na kant in so jo morali, eno od Slo firm z najboljšim razvojem prodati Avstrijcem. Totalna zmaga 8-)

Jaja, seveda...

https://necenzurirano.si/clanek/preiska...

Ja, ja. Štrancar je prodal večino firme Avstrijcem, ker bi drugače firma crknila. Zdrkali so se pa med sabo šele čez nekaj let, ko so Avstrijci videli, kaj so kupili in pri novi prodaji kupljenega, za mnogo višjo prodajno ceno, menda dobili še premalo. Kot kaže, tudi zato, ker jih je Štrancar nategnil in del premoženja skril in pobasal zase.

Če ne bi bilo debilne sodbe Slo sodišča, se vsa ta današnja Esmeralda sploh ne bi zgodila.

"Jaz sem mnenja če ti policija lahko za tak prekršek avto vzame, mora tudi jasno razložiti kaj je razlog, da moj izpit velja samo 5 let. Ne pa da se ena ustanova izgovarja na drugo in se vrtim v krogu. Verjetno pred sodiščem tega tudi nebom izvedel."

To je pristojnost dohtarja, ki je to najverjetneje naredil zato, da bi več zaslužil, ker boš spet prišel k njemu čez pol manj časa. Pa ga je prehitela penzija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

fikus_ ::

Tony, policist ne rabi vedeti, zakaj imaš omejitev veljavnosti vozniškega dovoljenja! Za policista je dovolj datum veljavnosti.
Za tebe je pa dobro, da sam veš, zakaj imaš omejitev in tudi do kdaj ti velja vozniška. Vprašaš zdravnika, pri katerem si delal zdravniški pregled, zakaj omejitev.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

bbbbbb2024 ::

fikus_ je izjavil:

Tony, policist ne rabi vedeti, zakaj imaš omejitev veljavnosti vozniškega dovoljenja! Za policista je dovolj datum veljavnosti.
Za tebe je pa dobro, da sam veš, zakaj imaš omejitev in tudi do kdaj ti velja vozniška. Vprašaš zdravnika, pri katerem si delal zdravniški pregled, zakaj omejitev.

+1

Podpišem!

Pithlit ::

Legon je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Mislim da UE skoraj mora vedet, saj piše na zdravniškem potrdilu. Ampak to bi tudi uporabnik moral vedet če je prebral kaj tm piše.

Jaz ostajam pri tem da ni komplet zgodba povedana. Zakaj... ve pa uporabnik.

ne, UE ne ve specifik. Zdravnik na medicini dela izda potrdilo v katerem se zapiše samo veljavnost (torej če je 3-5-10 let...) ter morebitne dodatne opombe, ki morajo biti zavedene na vozniški (recimo vozi z lečami/očali). Več kot to UE ne rabi in seveda tudi ne sme vedet, ker gre za občutljive zdravniške podatke posameznika.

Sem v procesu delanja vozniške. Zdravniški sem delala kak mesec nazaj (če hočeš ti točen datum pa uro povem). In za razliko od večine ljudi vem kaj na zdravniškem potrdilu piše, ker sem ga prebrala (pustimo stat da mi ga je prebrala tudi zdravnica). In ne boš verjel, piše točno zakaj imam jaz omejitve.

In s tem potrdilom greš na UE. Kaj vse oni potem s temi podatki počnejo res ne vem... Dobijo pa jih na vpogled.

Sicer ne dvomim da boš po svoji navadi vztrajal pri svojem ker imaš vedno prav. Kar izvoli. Jaz se s tabo ne bom kregala.
Life is as complicated as we make it...

Ta izvid (in tudi OPjev izpred petih let in dveh mesecev) bi torej morala hraniti UE, kjer so mu izdali vozniško. V ambulanti medicine dela (kjer so mu takrat izdali izvid) bi morala biti tudi njegova kartoteka, kjer naj bi kaj pisalo.

Je pa možno tudi, da ne piše nič konkretnega, dohtar je pa pač napisal 5 let.

delavec44 ::

Pithlit je izjavil:

Legon je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Mislim da UE skoraj mora vedet, saj piše na zdravniškem potrdilu. Ampak to bi tudi uporabnik moral vedet če je prebral kaj tm piše.

ne, UE ne ve specifik. Zdravnik na medicini dela izda potrdilo v katerem se zapiše samo veljavnost (torej če je 3-5-10 let...) ter morebitne dodatne opombe, ki morajo biti zavedene na vozniški (recimo vozi z lečami/očali). Več kot to UE ne rabi in seveda tudi ne sme vedet, ker gre za občutljive zdravniške podatke posameznika.

Sem v procesu delanja vozniške. Zdravniški sem delala kak mesec nazaj (če hočeš ti točen datum pa uro povem). In za razliko od večine ljudi vem kaj na zdravniškem potrdilu piše, ker sem ga prebrala (pustimo stat da mi ga je prebrala tudi zdravnica). In ne boš verjel, piše točno zakaj imam jaz omejitve.

In s tem potrdilom greš na UE. Kaj vse oni potem s temi podatki počnejo res ne vem... Dobijo pa jih na vpogled.

Sicer ne dvomim da boš po svoji navadi vztrajal pri svojem ker imaš vedno prav. Kar izvoli. Jaz se s tabo ne bom kregala.

Gre izvid tudi v ZVEM?

tony1 je izjavil:

Ta izvid (in tudi OPjev izpred petih let in dveh mesecev) bi torej morala hraniti UE, kjer so mu izdali vozniško. V ambulanti medicine dela (kjer so mu takrat izdali izvid) bi morala biti tudi njegova kartoteka, kjer naj bi kaj pisalo.

OP pravi, da vozi že 10 let. Torej se mu je enako moralo zgoditi že pred 5 leti, če mu je sedanji izpit veljal le 5 let. Čudno, da je sedaj tako začuden.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Legon ::

Pithlit je izjavil:

Legon je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Kdo se pa krega? Samo smejimo se pravljicam. Drugače pa normalno, gor točno pišejo vse podrobnosti, ni da ni ni, vključno s frekvenco spolnih odnosov in številom še živih možganskih celic. Praktično lahko na UE preverijo, če se je zdravnik prav odločil in še malo dopolnijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

tony1 je izjavil:

Ponovno. Ne vem kaj s tem počnejo v UE. Lahko vse poradirajo pol k klukco nardijo.

Moral pa bit v ambulanti, kjer se je zdravniški opravljal. Holmed ima večino mojih spravljene. Za LAM pa nisem šla preverjat. Za te koncesijske ordinacije v zdravstvenih domovih ne bi dala niti nohta v ogenj.

delavec44 je izjavil:

Gre izvid tudi v ZVEM?

Za šiht vem da ne gre. Za tega ti pa ne morem 100% povedat ker sem menjala telefon in nimam aktivirane aplikacije. Sam hudo dvomim da bi šel.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Vsaj nekaj časa izvidov na UE ne vržejo stran... Ampak za 10 let pa tudi jaz ne dam roke v ogenj.

Legon je izjavil:

Kdo se pa krega? Samo smejimo se pravljicam. Drugače pa normalno, gor točno pišejo vse podrobnosti, ni da ni ni, vključno s frekvenco spolnih odnosov in številom še živih možganskih celic. Praktično lahko na UE preverijo, če se je zdravnik prav odločil in še malo dopolnijo.

Yes Papí.

gruntfürmich ::

bbbbbb2024 je izjavil:

No, vendarle vam bom povedal resnično zgodbo, ki se je pripetila mojemu kolegu, okrog leta 2010.
Ker jaz se namreč ne strinjam, da se lahko polcaj na licu mesta odloči, da kakšno koli vozilo odvzame.

Kolega je delal v finančni industriji, bil je prodajalec lizingov, v Mariboru. Delal je za neke Avstrijce, ki so imeli v Mariboru odprto firmo. Prišla je kriza in kolega so krivdno odpustili.

Delal je za te tujce 10 let, mislim da še več, imenovan je bil za uslužbenca ne vem, če leta, neke nagrade so delili.
Krivdno so ga odpustili, ker naj ne bi upošteval smernic pri podelitvi lizingov in je dal lizing firmam in kmetom, ki potem lizinga niso plačevali. Videl sem to odpoved delovnega razmerja, v grobem očitkiso bili nekoliko nenavadni, ampak skratka - brca.

Realnost je bila ta, da je dajal lizinge tudi kmetom in firmam za kombije in delovne stroje. Pač ogromno firm je propadlo in so potem dobili nazaj ogromno nekih vozil in strojev, ki jih niso mogli prodati niti za 20% cene novega, stroj pa je bil nov, morda leto star, recimo.

Nakar se je na poti iz službe ustavil in preveč spil. In to v gostilni, ki je morda 500m od njegovega doma. In so mu vzeli izpit in zaplenili avto. Tukaj me je poklical in mi razložil, kaj se mu je zgodilo.

V gorbem, da nekdo vozi pijan, ni za olepševati, je pa stvar taka, da je ta kolega računal, da se bo zadaj za gostilno izmuznil na dvorišče pri domačem bloku, 500m stran, pa so točno tam stali polcaji, ki so, verjetno, tudi imeli naštudirano psihologijo folka, ki pije.

Ko mi je povedal, kaj se je zgodilo, sem mu rekel, da naj obvezno napiše ugovor in zahteva voznmiško nazaj, pač naj pove, da ni naredil škode, nesreče, da je to prvič v življenju, da so ga tako kaznovali. V bistvu sem mu svetoval, da naj urgentno zahteva avto nazaj in vozniško.

Polcaj je bil varljivo prijazen, da ja da se to pri sodniku hitro zrihta, izpit pa tudi ni problem dobiti, samo je treba dopis napisati. To je bila laž. Laž polcaja, da nima težav pri tem, da folku pobere in vozniško in avto.

V nasprotju z mojim nasvetom, je kolega - malo iz sramu, malo pa se mu je zdelo, če je taka kazen, je taka kazen, ne bo zdaj on tu nekaj prosjačil za izpit - ni naredil nič, je rekel, da bo počakal na kazen in vse lepo po redosledu. Vedno je ubogal pravila in seveda, to je v Sloveniji napaka.

Stvari so se razvile izjemno slabo. Drugo službo je komaj dobil, za minimalno plačo, oziroma 3 mesece minimalna, potem pa nagrada od prodaje. Prodajal je montažne hiše na tujih trgih, problem je bil samo, da ni bi mobilen. Po treh mesecih so ga odpustili. Prodaja je bila sicer v redu, a ni imel izpita, vozili so ga sodelavci na sestanke, kar je bilo veliko breme, nikamor ni mogel sam.
Za izpit je ugotovil, da rabi plačati 1200EUR, da ga vzamejo na neko psihološko svetovanje, to so kasirali zdravstveni domovi. Našel je nek ZD, ki je imel to 100 EUR ceneje, dali so mu na obroke, ker je sedaj že bil na tesnem z denarjem.

V grobem, bil je nezaposlen in je začel zamujati z obroki za stanovanje. Avto je obtičal za več kot leto nekje in nobene prošnje in dopisi niso pomagali. Posojila seveda ni mogel dobiti, zato si je izposojal privat, za neke oderuške obresti, da je rihtal obstoječiobrok za stanovanje, plačeval je teh 1200EUR zdravstvenemu domu, moral je znova delati izpit, kar je vsaj takrat stalo 800EUR ali tu nekje.

Potem ga je punca pustila, saj ni bila ne vem kaj,amoak vsako leto sta hodila na Maldive, pa tako, zdaj pa je ves ta luksuz odšel, morala se je na njeno grozo fijakati z avtobusom po Mariboru, pa si je našla drugega tipa.

Vsaka pametna služba je zahtevala B kategorijo, tako da do službe ni prišel. No, potem so mu vrnili avto - za kar si je zopet moral sposoditi denar. Avto je bil Renault Laguna, 2 leti star - spremenjen v razbitino. Diski in bremze rjave, akumulator hin, steklo počeno, manjkale so obloge na vratih in še nekaj je bilo, samo se ne spomnim kaj.

Nekaj se je pritoževal, ampak so ga odpikali, češ, da jih naj toži, če mu kaj ne paše. To je imela na lagerju(v bistvu zunaj na travniku) neka firma za avto-vleko. Rabil je par tisočakov, da je avto porihtal, ker so tudi gume bile deformirane. Te tisočake si je - seveda - izposodil na črnem trgu.

Zdaj je bilo že leto mislim da 2014 ali nekaj takega in ta kolega, ki mu je posojal denar - ga je dal v izvršbo in se mu vsedel na stanovanje. Na tem stanovanju je banka imela hipoteko in so mu odpovedali pogodbo. Da skrajšam zgodbo, vzeli so mu to stanovanje in je šel živet k materi. In prodali avto za drobiž, tako da avta ni imel več. Izpit seveda ima, a avta ne vozi. Avta nima, pa četudi bi ga imel, skratka strah ima.

Srečal sem ga zadnjič, hodi nekam na toplo juho, dobiva socialno in to je to. Nikoli več ni dobil službe in od leta ne vem 2010 dejansko živi od socialne. Če ne bi imel stanovanja matere, ki je sedaj pokojna, bi bil na ulici. Čaka na starostno penzijo.

Osebno menim, da tako strogi zakoni povzročijo osebne tragedije. Ta je ena takih. Seveda je bila kriza 2010, a ta kriza je povzročila propad enega človeka. Ki namesto, da bi bil produktiven član družbe, se vlači po toplih juhah.

super prigoda za ozaveščanje o finančni pismenosti. morda bi jo lahko posredoval vezoviškom.

za kaj drugega pa ta zgodba žal ni...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

bm1973 ::

gruntfürmich je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

No, vendarle vam bom povedal resnično zgodbo, ki se je pripetila mojemu kolegu, okrog leta 2010.
Ker jaz se namreč ne strinjam, da se lahko polcaj na licu mesta odloči, da kakšno koli vozilo odvzame.

Kolega je delal v finančni industriji, bil je prodajalec lizingov, v Mariboru. Delal je za neke Avstrijce, ki so imeli v Mariboru odprto firmo. Prišla je kriza in kolega so krivdno odpustili.

Delal je za te tujce 10 let, mislim da še več, imenovan je bil za uslužbenca ne vem, če leta, neke nagrade so delili.
Krivdno so ga odpustili, ker naj ne bi upošteval smernic pri podelitvi lizingov in je dal lizing firmam in kmetom, ki potem lizinga niso plačevali. Videl sem to odpoved delovnega razmerja, v grobem očitkiso bili nekoliko nenavadni, ampak skratka - brca.

Realnost je bila ta, da je dajal lizinge tudi kmetom in firmam za kombije in delovne stroje. Pač ogromno firm je propadlo in so potem dobili nazaj ogromno nekih vozil in strojev, ki jih niso mogli prodati niti za 20% cene novega, stroj pa je bil nov, morda leto star, recimo.

Nakar se je na poti iz službe ustavil in preveč spil. In to v gostilni, ki je morda 500m od njegovega doma. In so mu vzeli izpit in zaplenili avto. Tukaj me je poklical in mi razložil, kaj se mu je zgodilo.

V gorbem, da nekdo vozi pijan, ni za olepševati, je pa stvar taka, da je ta kolega računal, da se bo zadaj za gostilno izmuznil na dvorišče pri domačem bloku, 500m stran, pa so točno tam stali polcaji, ki so, verjetno, tudi imeli naštudirano psihologijo folka, ki pije.

Ko mi je povedal, kaj se je zgodilo, sem mu rekel, da naj obvezno napiše ugovor in zahteva voznmiško nazaj, pač naj pove, da ni naredil škode, nesreče, da je to prvič v življenju, da so ga tako kaznovali. V bistvu sem mu svetoval, da naj urgentno zahteva avto nazaj in vozniško.

Polcaj je bil varljivo prijazen, da ja da se to pri sodniku hitro zrihta, izpit pa tudi ni problem dobiti, samo je treba dopis napisati. To je bila laž. Laž polcaja, da nima težav pri tem, da folku pobere in vozniško in avto.

V nasprotju z mojim nasvetom, je kolega - malo iz sramu, malo pa se mu je zdelo, če je taka kazen, je taka kazen, ne bo zdaj on tu nekaj prosjačil za izpit - ni naredil nič, je rekel, da bo počakal na kazen in vse lepo po redosledu. Vedno je ubogal pravila in seveda, to je v Sloveniji napaka.

Stvari so se razvile izjemno slabo. Drugo službo je komaj dobil, za minimalno plačo, oziroma 3 mesece minimalna, potem pa nagrada od prodaje. Prodajal je montažne hiše na tujih trgih, problem je bil samo, da ni bi mobilen. Po treh mesecih so ga odpustili. Prodaja je bila sicer v redu, a ni imel izpita, vozili so ga sodelavci na sestanke, kar je bilo veliko breme, nikamor ni mogel sam.
Za izpit je ugotovil, da rabi plačati 1200EUR, da ga vzamejo na neko psihološko svetovanje, to so kasirali zdravstveni domovi. Našel je nek ZD, ki je imel to 100 EUR ceneje, dali so mu na obroke, ker je sedaj že bil na tesnem z denarjem.

V grobem, bil je nezaposlen in je začel zamujati z obroki za stanovanje. Avto je obtičal za več kot leto nekje in nobene prošnje in dopisi niso pomagali. Posojila seveda ni mogel dobiti, zato si je izposojal privat, za neke oderuške obresti, da je rihtal obstoječiobrok za stanovanje, plačeval je teh 1200EUR zdravstvenemu domu, moral je znova delati izpit, kar je vsaj takrat stalo 800EUR ali tu nekje.

Potem ga je punca pustila, saj ni bila ne vem kaj,amoak vsako leto sta hodila na Maldive, pa tako, zdaj pa je ves ta luksuz odšel, morala se je na njeno grozo fijakati z avtobusom po Mariboru, pa si je našla drugega tipa.

Vsaka pametna služba je zahtevala B kategorijo, tako da do službe ni prišel. No, potem so mu vrnili avto - za kar si je zopet moral sposoditi denar. Avto je bil Renault Laguna, 2 leti star - spremenjen v razbitino. Diski in bremze rjave, akumulator hin, steklo počeno, manjkale so obloge na vratih in še nekaj je bilo, samo se ne spomnim kaj.

Nekaj se je pritoževal, ampak so ga odpikali, češ, da jih naj toži, če mu kaj ne paše. To je imela na lagerju(v bistvu zunaj na travniku) neka firma za avto-vleko. Rabil je par tisočakov, da je avto porihtal, ker so tudi gume bile deformirane. Te tisočake si je - seveda - izposodil na črnem trgu.

Zdaj je bilo že leto mislim da 2014 ali nekaj takega in ta kolega, ki mu je posojal denar - ga je dal v izvršbo in se mu vsedel na stanovanje. Na tem stanovanju je banka imela hipoteko in so mu odpovedali pogodbo. Da skrajšam zgodbo, vzeli so mu to stanovanje in je šel živet k materi. In prodali avto za drobiž, tako da avta ni imel več. Izpit seveda ima, a avta ne vozi. Avta nima, pa četudi bi ga imel, skratka strah ima.

Srečal sem ga zadnjič, hodi nekam na toplo juho, dobiva socialno in to je to. Nikoli več ni dobil službe in od leta ne vem 2010 dejansko živi od socialne. Če ne bi imel stanovanja matere, ki je sedaj pokojna, bi bil na ulici. Čaka na starostno penzijo.

Osebno menim, da tako strogi zakoni povzročijo osebne tragedije. Ta je ena takih. Seveda je bila kriza 2010, a ta kriza je povzročila propad enega človeka. Ki namesto, da bi bil produktiven član družbe, se vlači po toplih juhah.

super prigoda za ozaveščanje o finančni pismenosti. morda bi jo lahko posredoval vezoviškom.

za kaj drugega pa ta zgodba žal ni...

Zgodba samo pove koliko privilegijev in pravic si policija dovoli, ne glede na vse...

Namreč pravil, zakonov, predpisov je toliko, da si lahko uradno nakvači karkoli si hoče...

ja, pizde pokvarjene, so ga prislile, da je šel pijan za volan, samo da so ga kaznovali.

bbbbbb2024 ::

Legon je izjavil:

ja, pizde pokvarjene, so ga prislile, da je šel pijan za volan, samo da so ga kaznovali.

Poglej, to je moje osebno mnenje. Pa da se razumemo, jaz nisem dobil nobene kazni v Sloveniji, ma ne spomnim se sigurno ne 15 let. Prekršek je kazen tam nekje do 50€. To, kar delajo, da se izpiti odvzemajo, pišejo kazni nad 1000€, potem pa še zdravstveni domovi kasirajo za neko zadevo, kamor moraš, če ti izpit odvzamejo, pa še tam plačaš 1200€.

To je navadno inkasantstvo, ki nima z varnostjo nima nobene veze. Pa če bi imeli ceste tip-top. Ma, kje pa. Kako se je izboljšala prometna varnost? Tule imaš statistiko:

https://www.avp-rs.si/wp-content/upload...

Po moji sodbi - ni ravno razlik. Malo se pozna COVID, drugače pa vse isto. Kazni pa ekscesno v nebo. Jaz bi računal št. nesreč na pobrane kazni. Kako učinkovite so kazni. Po moje ne preveč.

Taki ekscesi v kaznih ne prispevajo k varnosti, samo povzročajo, da nek procent ljudi ima uničene kariere in ne postanejo produktivni člani družbe.

Fora kazni ni v višini kazni, ampak da te čimvečkrat dobijo.

feryz ::

predi je izjavil:

feryz je izjavil:

Zato pa jaz furam še vedno tardeči, komunistični izpit.
Ker ne pasa. Vsaj do leta 2052 ne. Bom jaz prej.
https://www.gov.si/novice/2022-12-22-po...
Ob tem pozivamo državljane, da ne čakajo na zadnji rok za zamenjavo »roza« vozniških dovoljenj, temveč jih zamenjajo že pred 19. januarjem 2033, zlasti v primerih:

• če fotografija na vozniškem dovoljenju ne kaže več njihove prave podobe,
  • če je vozniško dovoljenje poškodovano oziroma obrabljeno ali
  • če iz kakšnega drugega razloga ni več uporabno.
To je stvar osebne presoje.
Ja, mi je že policaj grozil, da mi bo vzel vozniško, ker me ne prepozna na sliki in je izpit znucan.
Pa sem mu zelo lepo, celo vljudno povedal, da rabi očala, ker očitno slabo vidi.
Tudi znucanost je stvar debate, ampak dokler je zadeva normalno berljiva, zagotovo ni preveč obrabljen.
Sem se pa navadil, da v tujini vedno dam še osebno zraven. Ker za pisanje kazni v tardečem ni dovolj podatkov.

bbbbbb2024 je izjavil:

Legon je izjavil:

Poglej, to je moje osebno mnenje. Pa da se razumemo, jaz nisem dobil nobene kazni v Sloveniji, ma ne spomnim se sigurno ne 15 let. Prekršek je kazen tam nekje do 50EUR. To, kar delajo, da se izpiti odvzemajo, pišejo kazni nad 1000EUR, potem pa še zdravstveni domovi kasirajo za neko zadevo, kamor moraš, če ti izpit odvzamejo, pa še tam plačaš 1200EUR.

To je navadno inkasantstvo, ki nima z varnostjo nima nobene veze. Pa če bi imeli ceste tip-top. Ma, kje pa. Kako se je izboljšala prometna varnost? Tule imaš statistiko:

Po moji sodbi - ni ravno razlik. Malo se pozna COVID, drugače pa vse isto. Kazni pa ekscesno v nebo. Jaz bi računal št. nesreč na pobrane kazni. Kako učinkovite so kazni. Po moje ne preveč.

Taki ekscesi v kaznih ne prispevajo k varnosti, samo povzročajo, da nek procent ljudi ima uničene kariere in ne postanejo produktivni člani družbe.

Se stinjam, cel koncept vozniskih izpitov in prometnih prddpisov je brez veze. Naj pac vsak vozi pijan ali kakorkoli in karkoli mu pase. Dokler nikogar ne ubije se policija nima kaj vtikat v to. What could go wrong.

Zgodovina sprememb…

bom še enkrat povdaril: slovenski prometni zakon ni za varnost ampak za inkasanstvo. najbolj se to vidi pri alkoholu, ki je najbolj na tapeti, a v resnici povzroči hudo malo nesreč.
ampak iz nekega razloga to zabebani slovenski alkoholiki podpirajo...

Medtem v vzporedni resnicnosti...

enavlaka ::

Nakar se je na poti iz službe ustavil in preveč spil. In to v gostilni, ki je morda 500m od njegovega doma. In so mu vzeli izpit in zaplenili avto.

Od "preveč spil" ne jemljejo vozniške in vozil. Pijan in prepit je bil kakor kanta.

Računal je, da se bo izmuznil, kakor mu je to verjetno parkrat že uspelo. Šel bi peš, pa ga noge niso držale. V avto pa se je le skotalil. Prodajnik kakor prodajnik, alkohol teče v potokih, dokler ne potegne več kartica.

Ostale blodnje so le ujčkanje pijancev, kako hudo jim je na svetu in si niso nič sami krivi, le policaji so tisti, ki so žleht.

Nabral si je 18 kazenskih točk, na verjetno kar nekaj podlage. Ni prvič, da so ga ustavili pijanega in sledil je odvzem vozila in vozniške. To, da iz prve zaplenijo vozilo slišim prvič in je frajer imel še druge prekrške na grbi. Verjetno nezavarovano in neregistrirano vozilo itd.

Propalica od človeka, da v enem letu ni mogel rešiti situacije, ostalo pa si je tudi sam nakopal na grbo.

Kazni so še premile, dokler narod sede v avto raje, kakor pokliče taksi. Na srečo so tega frajerja dobili še preden je ubil sebe in kakšnega otroka.
https://old.delo.si/novice/kronika/povz...

gruntfürmich je izjavil:

bom še enkrat povdaril: slovenski prometni zakon ni za varnost ampak za inkasanstvo. najbolj se to vidi pri alkoholu, ki je najbolj na tapeti, a v resnici povzroči hudo malo nesreč.

Alkoholiki so krivi kar za precej nesreč, sam tega se ne sme več objavljati.

Mogoče se zdi, da pijancev skoraj ni, ko pa malo govoriš s folkom, pa vidiš, da je tega cel kup.

bm1973 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Mogoče se zdi, da pijancev skoraj ni, ko pa malo govoriš s folkom, pa vidiš, da je tega cel kup.

itq. kdo pa še trezen gre iz gostilne? vsak spije vsaj 1 pir, in od tega lahko org napihaš. tudi čutiš ga že.

ampak solvenski puritanski zabeban folk pa še kar ploska bebcem na ministrstvu, ki take ljudi označi za največje zločince...

gruntfürmich je izjavil:

bm1973 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

itq. kdo pa še trezen gre iz gostilne? vsak spije vsaj 1 pir, in od tega lahko org napihaš. tudi čutiš ga že.

ampak solvenski puritanski zabeban folk pa še kar ploska bebcem na ministrstvu, ki take ljudi označi za največje zločince...

Dej spij tiste dva takratka da se nehaš trest in začneš funkcionirat

bm1973 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Od kje si potegnil idiotizem, da se tega ne sme objavljat?https://www.rtvslo.si/slovenija/do-zace...

gruntfürmich je izjavil:

bm1973 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Velika vecina. Sam psihopati, ki se niste sposobni kotrolirat, pac rabite take izgovore.

In ne, zaradi enega piva ljudje ne izgubljajo vozniskih. Se en tipicen izgovor psihipata, ki se komaj privlece do avta.

Zgodovina sprememb…

KG-348 ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Legon je izjavil:

Poglej, to je moje osebno mnenje. Pa da se razumemo, jaz nisem dobil nobene kazni v Sloveniji, ma ne spomnim se sigurno ne 15 let. Prekršek je kazen tam nekje do 50€. To, kar delajo, da se izpiti odvzemajo, pišejo kazni nad 1000€, potem pa še zdravstveni domovi kasirajo za neko zadevo, kamor moraš, če ti izpit odvzamejo, pa še tam plačaš 1200€.

Na zdravniški pregled moraš, če hočeš vložit predlog za pogojno vrnitev, in ne verjamem da je 1200€. Danes iz prve izgubit takole izpit je skoraj neverjetno. Moraš pa vložit predlog, če ne ga izgubiš. Poznam nekoga, ki je napihal za 18 točk, dobil pogojno, čez čas bil ujet na prehitri vožnji in spet šel na 18 točk, spet pogojna, potem pa le napihal še za 3 točke in so mu vzeli in niti ne more opravljat nekaj časa

fikus_ ::

gruntfürmich je izjavil:

Zadnjih 20-30 let je na cestah precej manj "alkoholikov", tako vsaj opažam v moji okolici, tudi marsikdo se ne pelje več , če pije alkohol, določijo nekoga, ki bo vozil, tako da v precejšnji meri deluje.
Seveda pa še najdeš "bisere", ki se ne dajo, tako kot oni izpred nekaj dni, ki je po novici imel čez 4 promile, kar za marsikaterega pomeni zastrupitev z alkoholom.

Pa še to, alkoholizirani vozniki so vpleteni v okrog 30% prometnih nesreč. Sedaj pa še čakam malo tvoje mentalne telovadbe, da boš napisal, da je treznih 70% in iz tega sledi, da je bolje biti pijan v avtu. >:D
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Pithlit je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

bm1973 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Dej spij tiste dva takratka da se nehaš trest in začneš funkcionirat

Še en odvisnik, se mu, žal, vidi iz aviona.

enavlaka ::

Zadnjih 20-30 let je na cestah precej manj "alkoholikov", tako vsaj opažam v moji okolici, tudi marsikdo se ne pelje več , če pije alkohol, določijo nekoga, ki bo vozil, tako da v precejšnji meri deluje.

Policaji so pridni. V vsaki vasi imaš nekoga, ki so mu pobrali vse in tudi z mopedom ne more več naokoli.
Alkoholiki niso nikoli problem sami sebi ampak delajo probleme vsem ostalim. V obnašanju niso nič drugače kakor narkomani, ki lahko nehajo kadarkoli želijo in imajo droge samo za rekreacijo.
Žal je slovenska kultura osnovana okoli pijančevanja.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podaljšanje vozniškega dovoljenja

Oddelek: Loža
302832 (2053) Master_Yoda
»

Podaljšanje poteklega vozniškega dovoljenja

Oddelek: Na cesti
384567 (3258) Twixz
»

Vozniska izkaznical za tiste, ki imajo ocala (strani: 1 2 )

7220405 (8774) GenZNPC
»

Podaljšanje vozniškega izpita

Oddelek: Loža
2920769 (8649) krneki2
»

Mladi voznik (strani: 1 2 )

7020946 (18001) Zajec123

Več podobnih tem