» »

Dirkališče/najem športnega avtomobila

Dirkališče/najem športnega avtomobila

Shift3 ::

Pozdravljeni,

fant kmalu praznuje okroglo in ker je navdušen nad vsemi vrstami športnih avtomobilov, sem razmišljala, da bi mu za bd podarila izkušnjo vožnje s športnim avtomobilom v neki obliki. Google pravi, da je Grobnik na HR eno izmed dirkališč, ampak če prav razumem, prideš tam dirkat s svojim avtom, tako da to ne bi šlo. Druga opcija poleg dirkališča je še najem športnega avtomobila - na netu je poplava teh ponudnikov, ampak vse je konkretno čez moj budget (do 500e).

A ima kdo izmed vas še kakšen predlog, kaj bi lahko bil še kakšen približek temu? Sama se ful ne spoznam na avtomobile, všeč mu je npr. Nissan GTR.. Nekaj v tem stilu. Vesela bom predlogov in pomoči.

Hvala. :)

fikus_ ::

Avtomobila ne boš dobila v najem za takšno ceno, lahko pa najameš avto z voznikom za to ceno.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

matej_jack ::

Tole je odlična varianta. Sem dobil enkrat za darilo, super izkušnja in tudi cenovno relativno dostopna.
https://www.redbullring.com/en/experien...

skyline ::

https://rallyshow.si/

Noro dobr je. Z budgetom 500 bo kralj tam :)

ViperR ::

Če še nikol ni bil na dirkališču ne vem, če je najbolš ta ideja. Tud če prideš s svojim avtom ge to stane 200-500e + moraš poznat pravila.

Sploh pa če nikol ni vozu še 500+ hp avta ne vem če je smiselno takoj na track. Se bo tresu tam oz ne bo upal niti stisnit do konca.

Js bi bolj razmišljal v kakem vikend najemu, to te stane tam 700e za 3 dni + 200km/dan dobiš. Pa greš na en roadtrip. Dejansko lahko voziš avto mal dlje časa.

Pithlit ::

Js priznam da me kar firbca kje in kako bo ta izposojen avto končal... Oziroma upam da ima fante kakšno predhodno izkušnjo.
Life is as complicated as we make it...

iloveboobz ::

če je avtomobilski navdušenec, mu kupi stainless exhaust za njegovo hondo al pa stage1 remap. Bo mel več od tega k mal dirkanja po tracku :)
smoki

Magic1 ::

Zanimivo da te vožnja s Porchejem na Redbull dirkališču stane praktično isto, kot ta slo. varjanta rellija v Suzukiju.
Magic

Sheteentz ::

matej_jack je izjavil:

Tole je odlična varianta. Sem dobil enkrat za darilo, super izkušnja in tudi cenovno relativno dostopna.

Tole izgleda kar noro, bi si kar sam tole zdaj šel kupit :D

PluribusUnum ::

Če je že bil na dirkališču kot šofer, potem samo najem avtomobila, drugače pa avtomobil s šoferjem.

matej_jack ::

Sheteentz je izjavil:

matej_jack je izjavil:

Tole izgleda kar noro, bi si kar sam tole zdaj šel kupit :D

Da še malo razložim, če bo koga zanimalo. Tukaj ne gre za tekmovanje, ampak v praksi izgleda tako: vsak izmed voznikov (mislim, da 5 naenkrat) vozi v koloni en za drugim, vsak s svojim Porschejem. Na začetku kolone vedno vse skozi vozi vodja skupine s strani RedBull ringa. Vozniki mu sledijo, vsi so povezani preko radijske postaje, in poslušajo navodila vodje skupine. Vedno, ko pride skupina na ciljno ravnino, se avto za vodjem umakne na konec, in drugo mesto prevzame avto za njim. Tako se ponavlja vseh 20 minut, tako, da lahko vsak izkusi vodenje in sledenje. Vodja skupine vožnjo prilagaja skupini, če je ta počasnejša, se vmes malo počakajo ali kakšen ovinek izpeljejo počasneje. Če je skupina hitrejša, gre avto tudi "na polno". Prehitevanje je prepovedano, ESP je obvezen, kar naredi izkušnjo kar se da varno, vseeno pa se da voziti blizu limite avta oziroma voznika (katero je prej :) ) AVti imajo vgrajen tudi gopro in se da posnetek kupiti kasneje za doplačilo.

IL_DIAVOLO ::

Bo boljsa izkusnja da ga profi dirkac zapelje par krogov na polno.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

ViperR ::

Tile porsche cayman 718 v redbull ringu majo 300hp in 5s+ 0-100. To je bolj v bmw 330d rangu performance. Ni to ravno 991.

Pithlit je izjavil:

Js priznam da me kar firbca kje in kako bo ta izposojen avto končal... Oziroma upam da ima fante kakšno predhodno izkušnjo.

Pa sej za to so tej avti, da jih stestiraš/zgoniš brez slabe vesti.. 2k€ je pologa če narediš kaj. Sicer pa imajo vsi novejši itak že 4x4 + tolk elektronike, da ni šans da greš vn iz ceste. Razen če zavestno ne sklopiš vsega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ViperR ()

Furbo ::

Mah kupi mu nove gume za avto, ziher ima zlizane. :D
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zvezdica27 ::

tisti rally na verdu je sicer OK, sam to je mičkn bogo... ni to zdaj nek hud rally teren in tudi kar drago se mi zdi za tistih 8 krogov... ne vem... sem iz okolice in ... saj je ok, sam to je bolj... po domače vse skupaj. Meni osebno se zdi malo brezveze, tisti avti so tud kr sklumpani...

Če hoče pravi deal, daj ga v kak pravi gokart, bo mnogo bolj doživel to, kot pa tele igre.

Grobnik pa - če bo kje dobil avto - upoštevaj, da je izjemno grob in da bo uničil gume, če bo tam šel malo bolj na polno.

Upoštevaj, da dirkalni avti so zelo zapleteni in vzdrževanje... ni hec. Zato je najem drag, zelo drag, če ga sploh kje dobiš. Saj pravim, je že bolje potem najeti kako navadno ali STi imprezo, povedati, da se gre na Grobnik in je to to. V vsakem primeru težko pod 500 e.

Je pa - premisli - opcija motor. Tam je lažje, ker je teh malih drkališč več, zadnje čase se hodi v Koper na neki poligonček, rent motorja pa tudi ni tak ekstremni strošek.

Da bi pa koga rental, da ga zapelje, to pa ne vem - pokliči na Grobnik in vprašaj - gotovo poznajo stalne stranke, ki to nudijo. Po moje je hudo, sam za peljat pač ne bo dobil.

zz

Legon ::

matej_jack je izjavil:

Tudi na Madzarskem je podobna varianta: https://hungaroring.hu/site/en

Skyman ::

za grobnik poglej tole...

https://neverlift.pro/

DamijanD ::

Shift3: koliko ima ta fant izkušenj z vožnjo?

brbr21 ::

https://www.facebook.com/Hitri.dirkac
Za pol manj denarja dobi poldnevno dirkaško izkušnjo z dirkalnim kartom, vso opremo, šolanje pred in po vsaki vožnji, ter 100% dirkaška izkušnja, ki jo lahko v vsakem avtu (tudi dirkalnem) samo sanja.... beri zjeban in nasmejan bo k...:)

Druga opcija pa je tole https://neverlift.pro/cjenik/ s cenami od €150/krog naprej.... OK peljal sem se en krog s Porschejem na Grobniku...to pa je tudi vse. :|
Je opcija z Balenoti po gramoznici hudo boljša izkušnja!

Oboje komentiram iz prve roke, ker je kar nekaj dirkaških krogov (let resne dirkarije) za menoj.

Shift3 ::

Hvala vsem za predloge. Mogoče tale ideja o najemu luksuznega avtomobila ni bila čisto premišljena, ker se mi vse bolj zdi, da je vožnja brez predhodnih izkušenj verjetno precej neumna ideja.

Zdaj razmišljam, a je boljša opcija, da je on v vlogi sovoznika in da volan prevzame nekdo, ki ve kaj dela, ali je ravno to point, da imaš v rokah volan avtomobila, ki si ga verjetno nikoli ne boš mogu privoščit, pa se pod nekimi pravili in nadzorom zapelješ okrog..... Bom še preštudirala. Izkušenj nima, vozi samo svoj "navaden" avto, je pa dober voznik.

Pithlit ::

Ta fora s kartom je, po mojem, kr zmagovalna.
Life is as complicated as we make it...

fikus_ ::

Potem je gokart prava izbira (tokrat se strinjam s Pithlit).
In pozanimaj se, kje imajo prave gokarte , ne kar nekih prdalic, ki nikamor ne gredo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zvezdica27 ::

na ta pravi gokart naj gre, ne tele lj podzemne zadeve, pravi gokart

zz

feryz ::

Koliko pa je star ta fant? 10 let?
Ker tole so ene navadne cenene igračke. Vsak nov avto v trgovini je hudejši, kot so tile poršeji.
Ne bo glih izkušnja.

Razen če ga kdo drug pelje, potem ja. Potem mu bo pa res srce padlo v gate. To mu kupi, ne pa najem podhranjenega športnika.

Rok Woot ::

Gokart je res nor, sam je tudi nevaren. Pod 3 sekunde do 100, je pa nizko težišče.

Tole je super pa varno:
https://www.icedrivesweden.com/the-cars

WizzardOfOZ ::

Shift3 je izjavil:

Pozdravljeni,

fant kmalu praznuje okroglo in ker je navdušen nad vsemi vrstami športnih avtomobilov, sem razmišljala, da bi mu za bd podarila izkušnjo vožnje s športnim avtomobilom v neki obliki. Google pravi, da je Grobnik na HR eno izmed dirkališč, ampak če prav razumem, prideš tam dirkat s svojim avtom, tako da to ne bi šlo. Druga opcija poleg dirkališča je še najem športnega avtomobila - na netu je poplava teh ponudnikov, ampak vse je konkretno čez moj budget (do 500e).

A ima kdo izmed vas še kakšen predlog, kaj bi lahko bil še kakšen približek temu? Sama se ful ne spoznam na avtomobile, všeč mu je npr. Nissan GTR.. Nekaj v tem stilu. Vesela bom predlogov in pomoči.

Hvala. :)

Meni je bil na RedBull ringu najbolj všeč "Adrenaline day", sicer pride malo več kot ti nameravaš dati (mene je prišel s popustom okoli 800€), ampak imaš pa 4 vrste vozil in vse sprobaš.
- porsche 718 cayman S (hitra vožnja po pisti)
- KTM X-bow (osebno veliko bolj všeč kot porsche, tudi vožnja po pisti)
- off road buggy (noro doživetje na "buggy track"-u (skoki, luže,....))
- off road s terencem po njihovih progah (tudi noro, ker imajo ogromen poligon, pa ogromno ovir za prevozit)

V glavnem celodnevno doživetje, ki se ga splača doživet.

Vidim pa da so dodali še kart. Kar je tudi dobro, ker imajo odlično progo. Torej 5 vrst vozil za 842€.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Scorpy84 ::

Sam vsaj enkrat do dvakrat na let grem v nurburgring, v okolici dirkališča so tja 250-500€ dost hudi avti tja 300-400 konjev. Malo izven tega dirkališča dobiš podobne po moči za 150-200€, sicer so nekoliko predelani starejši 20+ avti tudi kakšni s kletko. En krog vikend je 35€. Greš kadar češ, sem vozil po grobniku in san marino, nikjer pa ni takega adrenalina, ki ga dobiš na nurburgringu. Pri ostalih dirkališčih, moreš gledati, kdaj bo kdo ograniziral zakup dirkališča za "turiste", pa še svoj avto ali pa kar je dal wizzard se voziš pod nadzorom, za mene to ne pride v poštev. Pa ne splača se novejsi avto voziti, vsekakor starejši predelan. Nissan gtr in podobne kar pozabi, vsaj po tej ceni.

nejc_nejc ::

Pojdita semle

Ceno si kdaj pogledal?

A muzej al vožnjo

MTB4life ::

Jaz imam kar nekaj prevoženih kilometrov na različnih dirkališčih (z lastnimi avtomobili in rentami) - preteklo sezono samo na Grobniku bilo več kot 3.000km narejenih.

Za budget 500€ je najboljše, da se vzame poldnevno opcijo od Hitrega dirkača - rotax 125cc gokart. Če ga bo vozil na 90% ga bo pregnetlo tako, da mu kupi s preostankom še bon za masažo celega telesa =)

Če je vseeno želja, da se zapelje po dirkališču z avtomobilom predlagam, da kontaktiraš Lemo (https://www.lema.si/) in vprašaš kaj dobiš za 500€. Vendar ne pričakuj za tak denar nekih hudih avtov. Pričakuj bolj Twingo + kakšna vožnja na sovoznikovem sedežu v Clio cup (zelo zelo hiter avto in zelo nevaren za vozit) R8, Cayman,...
Vsi pišejo, da mora imeti avto 500km in podobno, to so samo gostilniške debate. Twingo s 80km je kar zajeban za vozit na meji - recimo Grobnik pod 2. minuti in sem prepričan, da večina ni sposobna odvozit enega hitrega kroga. Tehniko vožnje izpiliš na podhranjenih avtomobilih ne na 500+km avtomobilih.

Pravi dirkalnik stane veliko in ni možnosti, da se komu splača posojat avto za 500€, po možnostih brez izkušenj, kjer je velika možnost za škodo - Sekvenca za Cliota je 11.000€, motor še kakega vijolčnega več, motor pa hitro prevrtiš, če nisi navajen, ker ti glava ne procesira pravilno ko si prvič za volanom dirkalnika.

Ena od možnosti je tudi Rally show na Vrhniki. Pred leti je bila možnost da plačuješ po krogu, zato s 500€ narediš ogromno krogov. Zelo zabavno in malo drugače, ker podlaga ni asfalt ampak pesek.

Redbull ring experience in podobno, tukaj je bolj ali manj turistična vožnja v skupini za inštruktorjem. Moje mnenje je, raje 5 krogov s pravim dirkalnikom in inštruktorjem v avtu, kot 20min RB experience - moje mnenje.

To z vožnjo je res bolj tehnično tako tako.
cene pri ferariju in lamboginiju se začnejo okoli 100e/10 min in gor
.
.
.
jaz bi raje tole
Kot sem že prej napisal za 500e pojdita v Maranelo
v muzej (ali od Lamborginija je tudi blizu),
opcija prespita kje v hotelu v okolici
gresta kaj ven pojest.

lep izlet za dan ali dva.

nejc_nejc je izjavil:

To z vožnjo je res bolj tehnično tako tako.
cene pri ferariju in lamboginiju se začnejo okoli 100e/10 min in gor
.
.
.
jaz bi raje tole
Kot sem že prej napisal za 500e pojdita v Maranelo
v muzej (ali od Lamborginija je tudi blizu),
opcija prespita kje v hotelu v okolici
gresta kaj ven pojest.

lep izlet za dan ali dva.

Sam nisem šel ravno za to, kar bom napisal. S ferarijem in lambotom se voziš z inštruktorjem kateri ti kriči da ne smeš vozih hitro. Poznam par ljudi, ko so šli in pri vseh enaka izkušnja.
Sicer se jim nebi splačalo - 100€ za avto, ki stane +200.000€ =)

MTB4life je izjavil:

Redbull ring experience in podobno, tukaj je bolj ali manj turistična vožnja v skupini za inštruktorjem. Moje mnenje je, raje 5 krogov s pravim dirkalnikom in inštruktorjem v avtu, kot 20min RB experience - moje mnenje.

Na RedBull Adrenaline dayu ni bila ravno turistična vožnja, ne z porschejem, še manj pa z KTM-om. So bile hitrosti kar konkretne. Inštruktor je sicer bil zraven, ampak ti je kvečjemu razložil kak detajl.
Po terenu z buggyjem je pa itak šlo koker gre.

Iskreno ne poznam razlik med Adrenaline ali Experience paketom. Vem pa da je en paket, kjer voziš za inštruktorjem v koloni in ni ravno hitro - sem prepričan da inštruktor prilagaja hitrost glede na znanje udeležencev in verjetno lahko dobiš hitro ali zelo počasno skupino.
Iskreno - konkretne hitrosti to je zelo subjektivno. Se spomnim je šel en znanec z mano na Grobnik, ki ni slab voznik, vozi hillclimbe, tudi po cesti vozi zelo dinamično, bil tudi na kakšnem Track dayu, no ko se je vsedel v moj avto (street legal tako na meji v neki sivi coni =) ) kot sopotnik na trdih semislick pnevmatikah in rekel, fuck tole je next level, sploh pojemki pri zaviranju in oprijem v ovinkih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MTB4life ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dirkališče v Sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11510563 (7031) GenZNPC
»

Dirkališče v Sloveniji? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
25131571 (23113) GenZNPC
»

Za kaj se pri nas razvoj načrtno zatira (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7612212 (9816) Glugy

Več podobnih tem